Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 16 Gru 2014 15:50 
Site Admin
Awatar użytkownika

Tak
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#242 PostWysłany: 17 Gru 2014 13:30 

Cześć,
fajnie że ten wątek żyje, własnie przebrnąłem przez wszystkie posty i...
Przeanalizowanych zostało bardzo duzo przypadków związanych z zakupem biletu WDC i perturbacjami w zmianach rezerwacji.
Jednak zabrakło jednego przypadku który zaraz przytoczę. Może ktoś z bardziej doświadczonych podróżników będzie znał odpowiedź :)

1. Lot na trasie GDN-TKU oraz powrót na tej samej trasie TKU-GDN - czyli Shengen.
2. Lecą 3 osoby na 1 rezerwacji. Dla ułatwienia osoby oznaczmy: A, B, C.
3. Osoba A robiła rezerwację na swoje dane.
4. Kupując rezerwację osoba A zakupiła dla siebie WDC (tą bardziej rozbudowaną opcję) i na tej samej rezerwacji kupiła ze zniżką lot dla B i C. Zakupione zostały też bagaże objęte zniżką.
5. Osoba A (właściciel WDC i osoba która robiła na siebie rezerwację) nie może lecieć tym lotem.
6. Osoba A nie może się usunąć z rezerwacji, ani zmienić swoich danych itp.
7. Osoba B leci tylko z TKU-GDN (czyli tylko powrót) - bilet kupiliśmy bo bardziej się opłacało robić jedną rezerwację niż dwie.
8. Odprawa online - jeszcze nie zrobiona.
9. Do wylotu zostały 2 dni :((

Pytania:
A. Odprawa na lot GDN-TKU. Zgodnie z tym co wcześniej pisaliście - osoba A i B nie musi się odprawiać bo na tym locie nie leci. Tutaj odprawia się tylko osoba C?
B. Lot TKU-GDN. Wracają osoby B i C. Tutaj online odprawiają się już osoby B i C ?
C. Zgodnie z tym co wyczytałem w FAQ itp, jak nie leci właściciel WDC to osoby B i C muszą pokryć różnicę w cenie biletu oraz bagażu.
W którym miejscu na lotnisku zazwyczaj jest to robione (chyba ze dokladnie wiecie gdzie to miejsce jest w GDN i TKU). Czy jest to okienko check-in czy jakiś specjalny punkt obsługujący płatności?
Wiem, że w PL płacić kartą w PLN, a w Finlandii kartą EUR.
D. Czy jeśli osoba B będzie wracała lotem powrotnym to czy nie będzie musiała dopłacić za różnicę za poprzedni lot - którym nie leciała?

Pytanie po za konkursem... Czy jeśli osoba A nabędzie zaświadczenie od lekarza potwierdzające brak możliwości wylotu w danych dniach to zwrócą pieniążki za bilet?

P.S. część "dodatkowych" informacji podaje pomocniczo, możliwe ze nie wpłyną na rozwiązanie ale w przyszłości ktoś może być w podobnej sytuacji.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 17 Gru 2014 13:33, edytowano w sumie 1 raz
literówka TKN=Tokunoshima ;)
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 17 Gru 2014 13:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A. tak tylko osoba C
B. Tak tylko osoby B i C
C. Nie muszą
D. nie
E. Może
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 17 Gru 2014 13:36 

niebieski
pkovalski napisał(a):
C. Zgodnie z tym co wyczytałem w FAQ itp, jak nie leci właściciel WDC to osoby B i C muszą pokryć różnicę w cenie biletu oraz bagażu.
W którym miejscu na lotnisku zazwyczaj jest to robione (chyba ze dokladnie wiecie gdzie to miejsce jest w GDN i TKU). Czy jest to okienko check-in czy jakiś specjalny punkt obsługujący płatności?

Pierwsze słyszę. Zmieniło się coś ostatnio? Nic nie robisz specjalnego, odprawiasz osoby, które lecą na loty, z których korzystają i koniec historii.

#245 PostWysłany: 17 Gru 2014 13:41 

Co do pkt A i B: w wizzair każdy lot traktowany jest jako osobna rezerwacja i nie odbycie lotu tam nie skutkuje anulowaniem tak jak w liniach tradycyjnych typu LOT, Lufthansa itp. anulowaniem lotu powrotnego.
A więc równie dobrze na oba loty można odprawić wszystkie osoby,a nuż skorzystają
 PM off  

#246 PostWysłany: 17 Gru 2014 13:45 

shiver napisał(a):
pkovalski napisał(a):

Pierwsze słyszę. Zmieniło się coś ostatnio? Nic nie robisz specjalnego, odprawiasz osoby, które lecą na loty, z których korzystają i koniec historii.

Nic się nie zmieniło. Nie ma żadnych dopłat jak ktoś nie poleci.
Bilety na wylot i powrot są w liniach niskokosztowych (w tym m.in. Wizz Air, Ryanair, Easyjet) niezależne. Wylotem może nikt nie lecieć, a wrócić mogą wszyscy, część osób lub nikt.
Wizz Discount Club nic w tej materii nie zmienia.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 17 Gru 2014 14:19 

to inaczej,
GDN-TKU - 59zł (z WDC 39zł)
TKU-GDN - 289zł (z WDC 239)
Bagaż rejestrowany: 147 zł (z WDC 110zł) w każdą stronę.

Suma kosztów dla osoby B lub C:
jeśli na pokładzie jest osoba z WDC = ok 500zł
jeśli na pokładzie nie ma osoby z WDC = ok 650zł

WDC ma osoba A - która nie leci.

Mam rozumieć ze Wizzair da się naciągnąć na te 150zł róznicy i oni nie będą tego egzekwować?
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 17 Gru 2014 14:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak masz rozumieć. Nic nie dopłacasz, a lecą tylko Ci którzy chcą.

Jedyne do czego bym się doczepił to to do kogo przypisaliście bagaż. Bo jeśli do Pana A z WDC to niestety go nie weźmiecie, jeśli nie poleci. Jeśli był przypisany do osoby która leci to ok.
shiver lubi ten post.

#249 PostWysłany: 17 Gru 2014 15:50 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Przepraszam, że pytam tutaj ale pomimo opcji szukaj nie mogłem znaleźć odpowiedniego wątku.

Mam taką sytuację - korzystając z ceny WDC kupiłem bilet na loty Wizzair na określone daty. Tymi samymi lotami chce lecieć ze mną kolega ale okazało się, że nie mogę mu dokupić biletu w cenie WDC ani też płacąc środkami z konta Wizz. Rzeczywiście się nie da, czy robię coś źle?

#250 PostWysłany: 17 Gru 2014 15:55 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
Ceny WDC działają TYLKO gdy posiadacz WDC jest na rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 17 Gru 2014 16:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli nie kupiłeś mu biletu od razu ze swoim to teraz nie możesz już dokupić drugiego biletu w niższej cenie.

No chyba że kupiłbyś drugi raz sobie. Taka opcja kiedyś w skrajnych przypadkach czasem się opłacała ;)
BusinessClass lubi ten post.
BusinessClass uważa post za pomocny.

#252 PostWysłany: 30 Gru 2014 11:14 

Hej, czy ktoś na forum ma mozliwosc kupienia biletow z WDC oraz ze znizką? Dzieki.
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 30 Gru 2014 11:21 

mam-czlonkostwo-w-wizz-air-discount-club-wdc-i-pomoge,181,38807

http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/
 PM off
maya0104 lubi ten post.

#254 PostWysłany: 11 Sty 2015 21:44 

Mam krótkie pytanko. Dokonałem wczoraj odprawy na lot wizzem poza schengen i na lot powrotny wpisałem błędnie numer dowodu i ważność jego. Te dane są widoczne na wydrukowanej karcie pokładowej. Można to samemu zmienić ? czy tylko telecentrum, a może nie ma to znaczenia ,skoro na loty w schengen tego się nie stosuje.
 PM off  

#255 PostWysłany: 13 Sty 2015 13:27 
Awatar użytkownika

pytanie banalne, ale pierwszy raz kupowałam bilety, w dodatku dla kilku osób, teraz jak chciałam nas odprawić to okazało się że wszystkie mają podwójne imiona w dokumentach, (oczywiście wpisywałam jedno jak kupowałam bilety) a nie ma już możliwości zmiany. Mam nadzieję, że nie jest to problem?

Ostatnio edytowany przez aniqa, 13 Sty 2015 13:37, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 13 Sty 2015 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
Nie jest to problem.

#257 PostWysłany: 13 Sty 2015 13:30 

Loty: 27
Kilometry: 34 757
Nie powinno być z tym żadnego problemu
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 13 Sty 2015 13:46 

czy ktoś może mi wytłumaczyć pewną kwestię dotyczącą kart członkowskich Wizz Air.
Czy w dalszym ciągu osoba posiadająca kartę może kupić bilet dla siebie i współtowarzyszy i potem z nimi nie lecieć?
Widzę że był już ten temat powyżej, ale proszę aby ktoś mi to potwierdził. Czy dobrze to rozumiem
CZŁONKOSTWO TYPU STANDART - 2 OSOBY
CZŁONKOSTWO TYPU GRUPA - 6 OSÓB
???
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 13 Sty 2015 14:13 

niebieski
Może kupić i nie lecieć.

#260 PostWysłany: 13 Sty 2015 14:35 
Site Admin
Awatar użytkownika

Członkostwo standard - możesz kupić 2 bilety na wdc, nie więcej, członkostwo grupa - możesz kupić bilety dla 6 osób w cenie wdc.

Wysłane z mojego GT-I9300
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość