Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 307 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 08 Sie 2014 09:44 

niebieski
Zeus napisał(a):
Dostaliście faktury z WizzAira od lotów z/do Izraela?

Ja dostałem (faktura "zwrotna" za odwołany lot). Nie obejmuje ona opłat administracyjnych, ale to podobno normalne. Zwrot ma być pełen.

✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰 ✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰
Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN
#82 PostWysłany: 08 Sie 2014 09:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

... przed chwilą dostałem faktury anulowanych lotów z jakimiś opłatami o 200 złotych mniej niż zapłaciłem...

A do tego powiedziałem że jeden lot chcę zmienić na BCN...
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 08 Sie 2014 09:50 

Nic mądrego poza zadzwonieniem najlepiej przez izraelską infolinię się nie wymyśli. Mi jak kilka razy zgadzali się na jakąś zmianę, to zmiana nastąpiła niezwłocznie, z przesłaniem do minuty na wskazane konto e-mail potwierdzenia tej zmiany.
 PM off  

#84 PostWysłany: 08 Sie 2014 10:00 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Ja po wystąpieniu o zwrot na konto Wizz, dostałem faktury korygujące (obejmujące tylko taryfę). Kwota zwrotu się zgadza (120% dają tylko od taryfy), opłaty i inne wykupione usługi zwracają w pełnej kwocie bez bonusu. Jestem w plecy kilkadziesiąt złoty tylko na spread-zie (rezerwacja dla 4 osób)

Środki przelali w ciągu kilku godzin od zgłoszenia, niestety loty które chciałem w zamian kupić aby od razu wypełnić pustkę po Izraelu zdążyły podrożeć i pozostaje czekać.

#85 PostWysłany: 08 Sie 2014 12:51 

Loty: 471
Kilometry: 702 532
złoty
ja kupiłem 2 osobne loty za oba płacąc voucherami 20e w ilościi odpowiedni 2 i 3 szt.
kliknąłem zwrot 120% na konto wizz, dostałem FV zwrotu na ok 60% wartości rezerwacji. zadzwoniłem do BOKu, powiedzieli (po konsultacji z supervisorem) ze płatność zrealizowana voucherem może być zwrócona tylko w formie vouchera; nie da się przelać tych 20e na konto wizz ani dodatkiem 20% ani bez; nie da się też przedłużyć ważności voucherów. zasugerowali kontakt z działem reklamacji by dochodzić tych dodatkowych 20% i/lub zamiany voucherów na kasę w wizz.
rozmawiałem 15 minut temu.
nie dopytałem w jaki sposób zwrócą vouchery, a niestety nie wiem, których gdzie użyłem. czekam, może dostanę jakiegoś maila.

#86 PostWysłany: 13 Sie 2014 12:13 

Loty: 146
Kilometry: 290 982
niebieski
Ja kupiłem bilety przez bravofly - zapłaciłem w sumie ok. 400 PLN (250 PLN OTA a 150 PLN za kupony bravofly na grouponie).

Mam odpowiedź Wizza - zaproponowali mi 100% zwrotu lub 120% na konto Wizza, tylko nie wiem jak jest z kwotami.
Kupony z groupona obniżały cenę rezerwacji u OTA o jakieś 270 PLN i spodziewałem się, że zaproponują mi zwrot kwoty ok. 670 PLN (to co zapłaciłem + zniżki jakie dawały kupony). Myślę, że tyle kosztowały bilety na stronie Wizz kiedy je kupowałem i na tyle powinna opiewać u nich rezerwacja.

Wizz proponuje mi zwrot ok 510 PLN (100%) lub ok. 590 PLN na konto Wizz.

Jest sens walczyć o więcej?

#87 PostWysłany: 13 Sie 2014 12:51 

Loty: 471
Kilometry: 702 532
złoty
okazuje się, że w przypadku odwołania loty, który był opłacony voucherem nie ma szans na żaden zwrot kasy na konto bankowe ani środków na konto wizz. Ogólny BOK wizza nie jest w stanie rozwiązać tego problemu. Kazali kontaktować się przez formularze reklamacyjny na ich stronie. Wysłałem, teraz swoje odczekam aż rozpatrzą.

#88 PostWysłany: 13 Sie 2014 14:09 

Czy ktoś może wrócił niedawno z Izraela i mógłby się podzielić jak wygląda sytuacja. Mogę jeszcze zamienić bilet do końca sierpnia i mocno nad tym się zastanawiam.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 13 Sie 2014 16:10 

Ile się czeka na zwrot pieniedzy od wizzair na konto bakowe? Dzwoniłem tydzień temu,poprosiłem o zwrot kasy i do dzisiaj cisza. Miła pani na infolinii mówiła, że przelewają do dwóch tygodni a jak to jest w praktyce?
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 14 Sie 2014 14:44 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
Mi przelali po 5 dniach

#91 PostWysłany: 20 Sie 2014 19:11 

Czy ktoś leci ostatnim samolotem (2 września) z Warszawy do Tel Avivu?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 21 Sie 2014 13:47 

Czesc ;) mam zarezerwowany lot do Tel Aviuvu 30 sierpnia, powrot 2 wrzesnia, towarzystwo mi sie wykruszylo, a jednak kusi mnie, zeby leciec. Czy ktos wrocil moze teraz, albo jest na miejscu i moze sie wypowiedziec na temat bezpieczenstwa. Podobno Hamas zapowiedzial nowe ataki na lotnisko, jestem w kropce.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 24 Sie 2014 16:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam,

miałem rezerwację dla 4 osób na 1-6 listopada KTW - TLV
właśnie zobaczyłem że została skasowana, pieniędzy na koncie nie ma ani żadnego maila ( no chyba że był w spamie, gdzie było mnóstwo wiadomości i go opróżniłem)

Dzwonić do nich, czekać ? Czy co robić?
Zwrot pieniędzy średnio mnie satysfakcjonuje, bo to groszowe kwoty (150 zł RT) . Jest szansa zamienienia tego na inny kierunek ?

#94 PostWysłany: 24 Sie 2014 17:31 

Krzysio napisał(a):
Witam,

miałem rezerwację dla 4 osób na 1-6 listopada KTW - TLV
właśnie zobaczyłem że została skasowana, pieniędzy na koncie nie ma ani żadnego maila ( no chyba że był w spamie, gdzie było mnóstwo wiadomości i go opróżniłem)

Dzwonić do nich, czekać ? Czy co robić?
Zwrot pieniędzy średnio mnie satysfakcjonuje, bo to groszowe kwoty (150 zł RT) . Jest szansa zamienienia tego na inny kierunek ?

Wizzair jakiś miesiąc temu zlikwidował wszystkie loty z Warszawy Chopin i Katowic do Tel Avivu.

Ciebie tak jak mnie oficjalnie cię nie powiadomili, tak więc spokojnie sprawdzasz co cię interesuje i możesz spróbować zmienić, ale też mogą np. stwierdzić jak już tu pisali niektórzy, że tylko Tel Aviv w innym terminie (od kwietnia są już loty z Warszawy Chopin, później mają być loty z/do Katowic), zwrot kwoty rezerwacji na konto karty którą opłacono rezerwację lub zwrot na konto mywizz 120 % kwoty rezerwacji (oczywiście dzwonisz na tani nr. telefonu wizzair 22 351-94-92)

aktualna-sytuacja-w-izraelu-odwolanie-lotu,1222,51775&start=80
 PM off  

#95 PostWysłany: 27 Sie 2014 00:01 
Awatar użytkownika

niebieski
No to są jakieś jaja.

Pani powiedziała mi że wielokrotnie próbowano się ze mną połączyć ale miałem wyłączony tel. ( którego nigdy nie wyłączam)
No ale nieważne, nie o tym

Wpłaciłem 374zł + 368 zł = 742 zł
120% z tego to 890 zł czyli ponad 200 euro

Dziś o 16:00 poprosiłem o zwrot na konto Wizz
Moje zdziwienie gdy o 23:00 pieniądze są już na koncie.... szczegół ? 160 euro

#96 PostWysłany: 27 Sie 2014 00:05 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

opłata manipulacyjna wizzair + bagaze nie liczą się w 120%
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 27 Sie 2014 00:16 

120% co było wielokrotnie wcześniej pisane nie obejmuje opłat administracyjnych 30 zł x liczba biletów wizzair, jak również opłat za bagaż itp.,
Zawsze możesz napisać na

http://wizzair.com/pl-PL/Claims

wybierając "odwołanie lotu/zmiana rozkładu z powodów handlowych" z opisem, że zwrócono ci za mało

Ja wolałem, zmienić zlikwidowany lot z marca na czerwiec 2015r., po wrzuceniu w dniu dzisiejszym nowego rozkładu na wiosnę lato konsultantka bez problemu co mnie zdziwiło zmieniła Katowice - Tel Aviv - Katowice z 7/14.03.2015r. na loty w czerwcu 2015r. (prostuję, po kilkunastu godzinach telefon z wizzair, że zmiana jest możliwa, ale tylko -14/+30 dni od daty pierwotnej)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 27 Sie 2014 10:41, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#98 PostWysłany: 27 Sie 2014 00:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
120% co było wielokrotnie wcześniej pisane nie obejmuje opłat administracyjnych 30 zł x liczba biletów wizzair, jak również opłat za bagaż itp.,
Zawsze możesz napisać na

http://wizzair.com/pl-PL/Claims

wybierając "odwołanie lotu/zmiana rozkładu z powodów handlowych" z opisem, że zwrócono ci za mało

Ja wolałem, zmienić zlikwidowany lot z marca na czerwiec 2015r., po wrzuceniu w dniu dzisiejszym nowego rozkładu na wiosnę lato konsultantka bez problemu co mnie zdziwiło zmieniła Katowice - Tel Aviv - Katowice z 7/14.03.2015r. na loty w czerwcu 2015r.

Problem w tym że ja dostałem mniej niż 100% :o
Czyli tak jakby opłaty administracyjnej w ogóle nie oddali?
To jedyne co mi pozostaje chyba to zadzwonić na infolinie znów i powiedzieć że mnie o tym nie poinformowali (bo to prawda).
Bo jeśli zwróciliby mi "100%" na konto to dostałbym chyba połowę mojej kwoty... bo w moich 8 biletach opłaty administracyjne to niemal tyle.

Zastanawiałem się nad zmianą daty, ale żydki mogą tłuc się znów, upatrzyłem sobie tańszy i bezpieczniejszy Dubaj
No i szczerze mówiąc jak przeglądałem to nie widziałem jeszcze nowej siatki lotów do TLV

#99 PostWysłany: 27 Sie 2014 02:19 

Loty: 146
Kilometry: 290 982
niebieski
Liczą to sobie jak chcą.
Ja zapłaciłem za bilety WAW-TLV-WAW dla 2 os. ok. 400 PLN, tyle, że przez OTA, wykorzystując kody Bravofly kupione na grouponie.
Na stronie Wizza te bilety były duuużo droższe.
Napisali mi że była jakaś promocja 2 bilet za darmo czy coś - finalnie zwrot 120% na konto Wizza wyniósł ok. 580 PLN.
Także nie wyszło źle, bo w sumie zyskałem na tym, ale jestem pewien, że bilety RT na stronie Wizza nie kosztowały po 290 PLN.

Zapytaj jak wyliczyli Ci tę kwotę zwrotu, mi przedstawili wyliczenie.

#100 PostWysłany: 27 Sie 2014 14:41 

właśnie ogłoszono długotrwały rozejm! :roll:
Miejmy nadzieje, że utrzyma się przez dłuższy czas :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 307 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości