Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Aktualne zestawienie kart "dla podróżników" znajduje się w regularnie aktualizowanym poście @seal:

dla-podroznika,181,1454&p=1567188#p1567188

a także poście @piotrkr

viewtopic.php?f=181&p=1718879#p1718879

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4149 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 208  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 01 Lip 2014 16:18 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
bylski napisał(a):
Karta i bank oczywiście nie są ideałami, ale do tej pory nie znalazłem lepszego rozwiązania na transakcje bezgotówkowe w krajach bez EUR i USD. Kurs dla "egzotycznych" walut był po prostu świetny ! (zresztą dla EUR i USD też był dobry bo to MC, a nie bankowy)

To załóż sobie konto w Kantorze internetowym Aliora. W połączeniu z kontem w Alior lub T-Mobile Usługi Bankowe, działa to rewelacyjnie.

City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎 City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎
Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴 Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴
#282 PostWysłany: 01 Lip 2014 16:41 

Loty: 5
Kilometry: 5 119
Jaką debetówke polecacie dla studenta? Zależy mi na dobrym kursie przy wypłacie z bankomatów i brak prowizji za wypłacanie.
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 04 Lip 2014 08:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Witam
Mam pytanko potrzebuje kk którą będę płacił w pl i za granicą tak więc najlepsze byłoby przewalutowanie po kursach MC lub Visa i bez opłat za przewalutowanie plus jakiś bonus w postaci zbieranych punktów zastanawiam się nad Wizz z raiffa lub citi LOT tyle ze mam już M&M w mbanku i nie wiem czy te dotychczas uzbierane punkty można przenieść?. Lubiłem citiwizz niestety wszystko co dobre szybko się kończy trzeba się gdzieś przenieść. Kojarzycie jeszcze jakieś sensowne kk spełniające te warunki? Z góry dzięki za podpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 07 Lip 2014 20:09 

Tomek Zien napisał(a):
mucha napisał(a):
Wszystkie nowo wydane karty kurs mają już zepsuty.

w regulaminie nowej Wizz karty Reiffeisena jest bezpośrednio waluta->PLN po kursie MC

Tomek, gdzie znalazłeś regulamin o przeliczaniu waluty KK WIZZ? Własnie mam dostać kartę WIZZ i chcę się upewnić, że opłaca się płacić nią w EURO za granicą. Regulaminu nie mogę znaleźć... :(
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 07 Lip 2014 20:37 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Karta WIZZ to nic innego jak MC.
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 07 Lip 2014 21:29 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Dar01 napisał(a):
Tomek, gdzie znalazłeś regulamin o przeliczaniu waluty KK WIZZ? Własnie mam dostać kartę WIZZ i chcę się upewnić, że opłaca się płacić nią w EURO za granicą. Regulaminu nie mogę znaleźć... :(

Regulamin jest na stronie banku a i kurier, który był z dokumentami do podpisu zostawił regulamin KK Reiffeisena i tabelę opłat
Regulamin http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... GE&cad=rja §24 dotyczy przeliczeń
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 07 Lip 2014 23:09 

Ok, dzięki, znalazłam informację, o której mówiłeś. :)
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 09 Lip 2014 09:31 

Zbanowany
Witam,

Planuję założyć konto w jakimś banku, by mieć kartę walutową (w euro, a czasem w USD). Czy ktoś mógłby mi polecić w miarę rozsądny bank, który oferuje taką kartę? Zależy mi na tym, by nie było prowizji za pobieranie z bankomatów na całym świecie oraz przewalutowań. Pewnie wielu z Was często korzysta z takiej karty, więc byłabym wdzięczna za dobre odpowiedzi. Dodam także, że posiadam konto rozsądne w Aliorze i konto osobiste w Eurobanku. Z tego, co wiem Citi Handlowy w ogóle nie pobiera żadnych opłat. Może ktoś napisać jakie miał doświadczenie z tym ostatnim bankiem?

Wybaczcie, ale jestem całkiem zielona w tej kwestii, bo nie miałam takiej karty. :)
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 09 Lip 2014 09:58 

srebrny
W tym momencie chyba najciekawsza oferta do płacenia przez net - Kantor walutowy Alior Banku. Tylko tam jest chyba 1 bezpłatna wypłata z bankomatu w miesiącu.

#290 PostWysłany: 09 Lip 2014 10:28 

Zbanowany
A kolejne miesiące to płatne ? 5 zł. Jak jest z bankomatami na całym świecie ? Darmowe wypłaty ?
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 09 Lip 2014 10:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Karta jest na stałe bezpłatna pod warunkiem wykonania nią jednej transakcji w ciągu 6 miesięcy od aktywacji. Z bankomatu za granicą jedna wypłata w miesiącu bezpłatna, kolejne w tym samym miesiącu bodajże 9zł za operację.

Ostatnio edytowany przez Tomek Zien, 09 Lip 2014 14:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 09 Lip 2014 10:55 

Zbanowany
to chyba nie opłaca się bulić 9 zł co miesiąc. Mowimy o Aliorze ? Ale które konto ? Bo są dwa różne walutowe.
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 09 Lip 2014 11:08 
Awatar użytkownika

niebieski
kantor.aliorbank.pl

I nie 9zł co miesiąc a 9zł za drugą i kolejne wypłatę z bankomatu. Kartę można mieć za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 09 Lip 2014 11:14 

Zbanowany
To nie opłaca sie. W danym kraju (powiedzmy co miesiąc) mam zamiar 3-4 razy pobrać kasę z bankomatu, a jeszcze doliczą mi opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 09 Lip 2014 14:11 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
Tomek Zien napisał(a):
Karta jest na stałe bezpłatna pod warunkiem wykonania nią jednej transakcji w ciągu 30 dni od aktywacji. Z bankomatu za granicą jedna wypłata w miesiącu bezpłatna, kolejne w tym samym miesiącu bodajże 9zł za operację.

Nie 30 dni, a pół roku.

"15 zł opłata pobierana, jeżeli w ciągu pół roku od dnia wysłania karty lub do momentu jej zamknięcia Klient nie dokona z jej udziałem transakcji"
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 09 Lip 2014 14:19 

Zbanowany
A co z kartą CITI Bank - walutowa ? Czekam na opinie.
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 09 Lip 2014 14:28 
Awatar użytkownika

niebieski
pieerx napisał(a):
Nie 30 dni, a pół roku.

Faktycznie. Poprawione.
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 09 Lip 2014 15:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Waniliacynamon napisał(a):
Witam,

Planuję założyć konto w jakimś banku, by mieć kartę walutową (w euro, a czasem w USD). Czy ktoś mógłby mi polecić w miarę rozsądny bank, który oferuje taką kartę? Zależy mi na tym, by nie było prowizji za pobieranie z bankomatów na całym świecie oraz przewalutowań. Pewnie wielu z Was często korzysta z takiej karty, więc byłabym wdzięczna za dobre odpowiedzi. Dodam także, że posiadam konto rozsądne w Aliorze i konto osobiste w Eurobanku. Z tego, co wiem Citi Handlowy w ogóle nie pobiera żadnych opłat. Może ktoś napisać jakie miał doświadczenie z tym ostatnim bankiem?

Wybaczcie, ale jestem całkiem zielona w tej kwestii, bo nie miałam takiej karty. :)
Karty emitowane przez wszystkie banki mają to do siebie że są skierowane do określonego klienta. Nie ma uniwersalnych kart dla wszystkich. Podstawowym tematem jest WIELKOŚĆ DOCHODÓW i zdolność kredytowa. W tym samy banku możesz mieć cała gamę kart gdzie dla jednej jest opłata za usługę X a przy innej jej nie ma. Jeżeli liczysz na to że za free dostaniesz wszystkie te usługi przy wpływach na konto rzędu np. 2000 zł miesięcznie to ...takie rzeczy tylko w Erze. Gdyby wpływ był 20 000 zł miesięcznie to twoje stanowisko do negocjacji nieco się zmienia. :lol: Banki to nie Caritas na czymś muszą zarabiać - nie ma nic za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 09 Lip 2014 15:24 

Zbanowany
A Ty najwyraźniej o czymś zapomniałeś. Jeżeli chodzi o Citi Handlowy, to przy określonym wpływie na konto nie pobiera opłat. To oczywiste, że Alior ma jakieś opłaty, bo sama posiadam.
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 09 Lip 2014 15:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Waniliacynamon napisał(a):
A Ty najwyraźniej o czymś zapomniałeś. Jeżeli chodzi o Citi Handlowy, to przy określonym wpływie na konto nie pobiera opłat. To oczywiste, że Alior ma jakieś opłaty, bo sama posiadam.
A ty najwyraźniej nie doczytałaś ze zrozumieniem. Tak jak pisałem powyżej wszystko zależy właśnie od wielkości tego wpływu. Na jego podstawie bank przydziela czytaj. "proponuję" odpowiednią kartę, która niesie za sobą takie czy inne opłaty lub zwolnienia z nich w określonych warunkach. Skoro podajesz Citibank to porównaj sobie karty Silver, Gold i Platinum. Mają takie same warunki i opłaty ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4149 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 208  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Robus, Tomasz1982 oraz 21 gości