Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 21 Cze 2014 20:15 

Loty: 17
Kilometry: 70 660
Z San Pedro z czystym sumieniem Agencia de Turismo Cordillera Traveler, jechali z nimi znajomi trip 3 dni byli zadowoleni. Jeżeli z Uyuni to mogę polecic agencję Brisa- ja zaczynałam od strony boliwijskiej
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#82 PostWysłany: 21 Cze 2014 20:38 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
do tych co już byli na wycieczce:
warto bookować te toury wcześniej, bo może nie być miejsc czy raczej lepiej na miejscu negocjować ceny?
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 21 Cze 2014 20:54 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
luxyfer napisał(a):
warto bookować te toury wcześniej, bo może nie być miejsc czy raczej lepiej na miejscu negocjować ceny?

Zdecydowanie na miejscu. Byłem w środku sezonu i na każdą wycieczkę było sporo miejsc. Krótko mówiąc - wypij piscolę, zrelaksuj się i idź szukać dobrej ceny :)
charli91 lubi ten post.

#84 PostWysłany: 21 Cze 2014 20:55 

luxyfer napisał(a):

Nie ma potrzeby bookowac prędzej, agencji jest mnóstwo terenówki zwykle 6 osobowe nie wyjeżdżają prędzej jak nie ma kompletu. Poza tym będąc na miejscu łatwiej wyegzekwawac na papierze to co w folderze gwarantuje agencja w cenie. Gdy się tego nie zrobi może okazac się, że ominiecie nie jedną lagunę- niestety zdarza się, że agencja swoje a kierowca swoje. Spotykaliśmy się na Salarze w miejscach noclegowych z ludźmi przywiezionymi przez inne agencje niż nasza i niektórzy byli zdziwieni, że mając ten sam program nie widzieli np Laguna Verde, ktoś inny nie dotarł na gejzery. Więc pytajcie w agencjach co obejmuje program, co jest w cenie a co nie.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 21 Cze 2014 22:40 

srebrny
Mono napisał(a):
Z San Pedro z czystym sumieniem Agencia de Turismo Cordillera Traveler, jechali z nimi znajomi trip 3 dni byli zadowoleni. Jeżeli z Uyuni to mogę polecic agencję Brisa- ja zaczynałam od strony boliwijskiej

Zgadza się, mają najlepsze opinie. Tylko organizują jedynie Salar de Uyuni (tak wynika z ich strony). A trip 3-4 dni po Atacamie?

#86 PostWysłany: 22 Cze 2014 23:05 

Witam! Moja ekipa 4 osoby w wieku 26-30 bilety z berlina do santiago 07.12.14 powrót 12.01.15 :D
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 22 Cze 2014 23:53 

Arekkk napisał(a):
Mono napisał(a):

Zgadza się, mają najlepsze opinie. Tylko organizują jedynie Salar de Uyuni (tak wynika z ich strony). A trip 3-4 dni po Atacamie?

Tak przy okazji, może ktoś z Was znajdzie coś dla siebie

http://www.sanpedrodeatacama.com/agenci ... tacama.php

Na stronie cały przekrój agencji organizujących tripy po Atacama, nie ma cen, gdzieniegdzie są namiary ale zawsze można wystosować mail ;)
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 23 Cze 2014 02:17 

Pytanie do tych, którzy juz byli na Atacamie: planuję pojezdzic po Atacamie wynajętym autem. W planach żadnych szaleństw - bez wysokich gór, tylko główniejsze drogi i najważniejsze atrakcje typu Salar de Atacama. Czy do tego typu tripu powinna wystarczyć osobówka, czy lepiej mimo wszystko brać terenówkę, czy też całkiem odpuścić sobie jeżdzenie samemu i brać tylko zorganizowane tripy?

#89 PostWysłany: 23 Cze 2014 09:54 

niebieski
merol777 napisał(a):
Pytanie do tych, którzy juz byli na Atacamie: planuję pojezdzic po Atacamie wynajętym autem. W planach żadnych szaleństw - bez wysokich gór, tylko główniejsze drogi i najważniejsze atrakcje typu Salar de Atacama. Czy do tego typu tripu powinna wystarczyć osobówka, czy lepiej mimo wszystko brać terenówkę, czy też całkiem odpuścić sobie jeżdzenie samemu i brać tylko zorganizowane tripy?

Dzień dobry,
Podłączam się pod pytanie poprzednika. Będziemy w Chile w grudniu , chcielibyśmy spędzić 3-4 dni na Atacamie. Czy można objechać większość atrakcji na własną rękę, wypożyczonym w Calamie samochodem czy też wyłącznie w zorganizowanych grupach ? Która z tych opcji wydaje się być rozsądniejsza ?
Z góry dziękuję za informację, Kasia
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 23 Cze 2014 10:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na google street view jest podglad na droge nr 23 oraz na droge B363 /Salar de Atacama/ przyzwoicie
wygladaja. Opinie tutaj moga byc identyczne jak z plaża Balos na Krecie. Czesc forumowiczow pisze, ze wylacznie terenowka, a czesc ze mozna Fiatem Seicento.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 23 Cze 2014 10:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Kasia_S napisał(a):
Dzień dobry,
Podłączam się pod pytanie poprzednika. Będziemy w Chile w grudniu , chcielibyśmy spędzić 3-4 dni na Atacamie. Czy można objechać większość atrakcji na własną rękę, wypożyczonym w Calamie samochodem czy też wyłącznie w zorganizowanych grupach ? Która z tych opcji wydaje się być rozsądniejsza ?

Dolinę Księżycową, Dolinę Śmierci i wydmy spokojnie możecie na własną rękę. Ale np do gejzerów na ponad 4000 m npm nie odważyłbym się prowadzić. Przy tak zaniżonej ilości tlenu w powietrzu łatwo o chwilę nieuwagi a przepaści tam sporo.

Co do dróg - na wszystkie wycieczki jeździłem mercedesem viano, drogi oceniam jako niezłe.

#92 PostWysłany: 23 Cze 2014 10:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej.

Ja również lecę do Chile, tyle tylko że na ponad 2 miesiące (koniec listopada-początek lutego). Jak będziecie gdzieś mijać samotną rowerzystkę to będę ja :)
Myślę nad kilkudniowym pobytem na Wyspie Wielkanocnej w końcu listopada i zastanawiam się czy cena 300 USD to dobry deal? Jak myślicie? Wiem, że LAN to monopolista na tej trasie, ale mimo wszystko cena nie jest niska :(

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 23 Cze 2014 10:56 

niebieski
BusinessClass napisał(a):
Kasia_S napisał(a):
Dzień dobry,

Dolinę Księżycową, Dolinę Śmierci i wydmy spokojnie możecie na własną rękę. Ale np do gejzerów na ponad 4000 m npm nie odważyłbym się prowadzić. Przy tak zaniżonej ilości tlenu w powietrzu łatwo o chwilę nieuwagi a przepaści tam sporo.

Co do dróg - na wszystkie wycieczki jeździłem mercedesem viano, drogi oceniam jako niezłe.

BusinessClass dziękuję bardzo za informacje. Ty jak sądzę korzystałeś z usług agencji turystycznych ( jeśli chodzi o Atacamę ) - możesz przybliżyć mi orientacyjne koszty takich wypraw ?
K
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 23 Cze 2014 10:59 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
niebieski
Przyłączam się do pytania o orientacyjny koszt takich wypraw

#95 PostWysłany: 23 Cze 2014 11:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
travelerka napisał(a):
Myślę nad kilkudniowym pobytem na Wyspie Wielkanocnej w końcu listopada i zastanawiam się czy cena 300 USD to dobry deal? Jak myślicie? Wiem, że LAN to monopolista na tej trasie, ale mimo wszystko cena nie jest niska :(

Nie jest niska?! Dziewczyno, super okazję trafiłaś! Napisz gdzie i jak znalazłaś taką cenę!
Zeus lubi ten post.

#96 PostWysłany: 23 Cze 2014 12:20 
Awatar użytkownika

niebieski
travelerka napisał(a):

Nie jest niska?! Dziewczyno, super okazję trafiłaś! Napisz gdzie i jak znalazłaś taką cenę!

Wyjdę chyba na ignorantkę :(, ale sprawdzając ceny zupełnie nie zwróciłam uwagi na walutę i zmylił mnie znaczek $ przed kwotą. Okazuje się, że to 300.000 CLP a nie 300 USD :( Teraz widzę, że te 300 zielonych to by była MEGA okazja :(
A ogólnie rzecz biorąc jaka jest rozsądna cena za przelot na Wyspę Wielkanocną?
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 23 Cze 2014 12:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
travelerka napisał(a):
Wyjdę chyba na ignorantkę :(, ale sprawdzając ceny zupełnie nie zwróciłam uwagi na walutę i zmylił mnie znaczek $ przed kwotą. Okazuje się, że to 300.000 CLP a nie 300 USD :( Teraz widzę, że te 300 zielonych to by była MEGA okazja :(

600 USD. Lot trwa ok 6 godzin, lecisz B767 to prawie jak z Londynu do Nowego Jorku. Zdecydowanie warto, bardzo mile wspominam.

A wracając do tematu Atacamy - korzystałem tylko z wycieczek oferowanych przez agencje. Cen nie pamiętam, wydawało mi się tanio. Gorzej jest w samym miasteczku jeśli chodzi o jedzenie. Dobry obiad to 30 USD (z piwem), są też opcje budżetowe ale ogólnie do San Pedro nie jeździ się w celach kulinarnych. Noclegów mnóstwo. Spałem w hostal Katarpe, miałem przyzwoitą jedynkę. Lokalsi życzliwi dla turystów, to nie Zakopane ;)

Jeśli możecie, ułóżcie tak przylot do Calama, żeby być w San Pedro najpóźniej po południu. Wtedy zabookujecie wycieczki na dzień kolejny. Na pierwszy dzień proponuję Dolinę Śmierci i Księżycową. Dolina księżycowa jest najlepsza wieczorem. Siadacie pod skałą wielkości bloku mieszkalnego. Gdy skała znajdzie się w cieniu pod wpływem temperatury zaczyna wydawać dźwięki, jakby miała zaraz pęknąć i spaść na głowę. Super! Nie popełniajcie mojego błędu i NIE pijcie alkoholu w noc poprzedzającą wjazd na 4000m. Pół wycieczki spędziłem podłączony do butli z tlenem...

Na problemy z oddychaniem polecam liście koki i herbatkę z nich. W San Pedro sprzedawane zupełnie legalnie.

Jedną z tańszych i fajniejszych atrakcji była ta:
Image

#98 PostWysłany: 23 Cze 2014 12:59 

niebieski
travelerka napisał(a):

600 USD. Lot trwa ok 6 godzin, lecisz B767 to prawie jak z Londynu do Nowego Jorku. Zdecydowanie warto, bardzo mile wspominam.

Edit: kasuję info, ze względu na moją bułę :)
W każdym razie 600 USD to drogo.

Ostatnio edytowany przez blasto 23 Cze 2014 13:15, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 23 Cze 2014 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
nie wiem skąd bierzesz przeliczniki ale 243716 Chilijskich Pesos to 440 USD a nie "mniej niż 250".
Jak masz do sprzedania dwukrotnie tańsze Pesos to chętnie odkupię
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 23 Cze 2014 13:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

243000 CLP to 437 USD ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości