Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 27 Cze 2014 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
kot@fly napisał(a):
No ja mam podobnie - pewnie też miałeś dolot z punta arenas który scancelowali. Przy kupowaniu biletu kliknąłem że akceptuję sytuację (kupowałem z pre-rezerwacją i w międzyczasie urwali ten lot) i wszystko było ok, na karcie pojawiło się obciążenie. Po dwóch dniach dostałem maila z 'ticketem' i informacją po niemiecku że mam się skontaktować w ciągu 24h. Nie doczytałem tego bo ja po niemiecku umiem tylko gutentag i dostałem kolejnego dnia informację o cancelacji tego lotu z punta arenas (którego i tak nie miałem na potwierdzeniu zakupu bo zmianę zaakceptowałem wcześniej) i wtedy dotłumaczyłem sobie googlem ten wpis po niemiecku, zadzwoniłem i dowiedziałem się że jest wszystko ok skoro akceptuję i jeśli będą mieć jakies problemy z obciążeniem karty - będą dzwonić. Do dziś nie dzwonili aż ty przyszedł mail z cancelacją całej reszty lotów więc do nich zadzwoniłem ponownie, pan stwierdził że nie zaakceptowałem urwania tego lotu z punta (sic!) więc wszystko urwali. Podniósł na moją prośbę te rezerwację spowrotem, ale z ceną z dzisiaj (jakieś 700€) więc się nie ucieszyłem. Wytłumaczyłem jak sprawa wygląda, że to nie moja wina bo ja zmiany zaakceptowałem jeszcze przed zakupem biletu a oni sobie mają burdel i nie moja to wina. Pan obiecał skontaktować się ze swoim supervisorem i będzie się kontaktował. Pierwszy raz mi się tak w Iberii zdarzyło - zobaczymy jak się temat rozwinie ale zostawić tego tak nie zamierzam. Mam całą korespondencję z potwierdzeniami lotów, cen i tego że zaakceptowałem zmiany przed zakupem, tylko musze pogmerać za jakimś kontaktem do Iberii bo mam tylko telefon do niemieckiego call service +49 69 500 738 74 i fb - ten drugi to jest nie wiem po co...
Dzwoń do nich i się dowiaduj co i jak i też rób borutę od razu.

Odpisali na FB ze były jakieś problemy z kartą i miałem dzwonić na numer podany w mailu z 19.6 ,czyli tu było jakieś info

SEHR GEEHRTE/R HERR/FRAU ES IST LEIDER NICHT
MOEGLICH IHR TICKET AUSZUSTELLEN BITTE SETZEN SIE
SICH INNERHALB DER NAECHSTEN 24STD MIT UNS UNTER
DER FOLGENDER TELEFONNUMMER IN VERBINDUNG
069 50073874 UM EINE STORNIERUNG ZU VERMEIDEN.
VIELEN DANK.

kupiłem lot berlin-santiago-berlin , żeby było śmiesznie nie dostałem żadnego maila o skasowaniu rezerwacji,stąd moje oburzenie bo powoli zaczynałem robić plan podróży na która jak widać nie mam biletów.
ok trzeba zaraz podzwonić troszke
 Profil Relacje PM off  

Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎
All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
#122 PostWysłany: 27 Cze 2014 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
według moich wyliczeń 7 dni na północy to optymalna ilość
1 dzień: przylot do CJC rano, przejazd do San Pedro. Popołudniowa wycieczka do moon valley
2 dzień: cały dzień na różne wycieczki, do wyboru
3 dzień: 4 rano wycieczka do Gejzeru i potem po południu przejazd do Calamy. Noc w Calamie.
4 dzień: rano autobus do Uyuni, i tu nie wiem czy da się tego samego dnia zacząć 3-dniowy tour, na wszelki wypadek zakładam że nie. Chill w Uyuni
5 dzień: początek 3-day-tour po Salarze
6 dzień: c.d.
7 dzień: c.d. + powrót do San Pedro wliczony w cenę (bo Laguna Verde jest znacznie bliżej tego miasta niż Uyuni) koło południa, więc spokojnie można się wyrobić na powrotny do Santiago np. o 20 lub 22
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 27 Cze 2014 14:59 

srebrny
Luxyfer, jaka jest różnica w cenie między bezpośrednim tourem na Salar de Uyuni z San Pedro a własnym dojazdem do Uyuni i znalezieniem czegoś na miejscu?

#124 PostWysłany: 27 Cze 2014 15:06 
Awatar użytkownika

niebieski
tego nie wiem, nie widziałem żadnych tourow bezpośrednio z San Pedro.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 27 Cze 2014 15:18 

@dexmorgan
Więc u mnie się wyjaśniła sprawa. Po moim porannym, a właściwie nocnym kontakcie z iberią w Niemczech już się nikt nie skontaktował ze mną a tylko na maila dostałem wydane bilety w takiej cenie jaka miała być ale z pewną różnicą - jest na nich lot z Punta Arenas do Santiago (tak zacząłem rezerwację open jaw). Tak więc wilk syty i owca cała zjedzona :)
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 27 Cze 2014 15:21 
Awatar użytkownika

niebieski
@kot@fly napisałbym na pw ale chyba nie odpiszesz bo za mało postów

czyli dzwonic na ten numer co podałem wyżej?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 28 Cze 2014 01:11 

srebrny
Czy z Arici do Santiago da się dostać taniej inną linią lotniczą niż LAN? W interesującym mnie terminie lot na osobę to... 425,5 $ USD.

Podejrzewam, że autobus, ale wtedy podróż pewnie zajmuje ze 2 dni.

#128 PostWysłany: 28 Cze 2014 09:22 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Arekkk napisał(a):
Czy z Arici do Santiago da się dostać taniej inną linią lotniczą niż LAN? W interesującym mnie terminie lot na osobę to... 425,5 $ USD.

Podejrzewam, że autobus, ale wtedy podróż pewnie zajmuje ze 2 dni.

http://www.skyairline.cl

Jak szukasz lotu w jedną stronę to pamiętaj, że taniej może Cię wyjść kupienie w obie strony i nie wykorzystanie odcinka powrotnego.

Linia SKY lata też z Ariki do La Paz, jak ktoś nie lubi autobusów, chociaż ta trasa jest na tyle ciekawa, że jednak autobusem warto (cena kilkanaście USD w jedną stronę).

#129 PostWysłany: 30 Cze 2014 20:38 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
niebieski
Zastanawiam się czy nie polecieć na 3-4 dni z Santiago do Rio de Janeiro . Najtańszą opcję którą znalazłem to przelot LAN za ok 185€ przez LAN.
Ktoś byłby chętny na taki szybki trip? Termin dowolny od 9 do 17 listopada.

#130 PostWysłany: 30 Cze 2014 20:56 
Awatar użytkownika

niebieski
deiwid napisał(a):
Zastanawiam się czy nie polecieć na 3-4 dni z Santiago do Rio de Janeiro . Najtańszą opcję którą znalazłem to przelot LAN za ok 185€ przez LAN.
Ktoś byłby chętny na taki szybki trip? Termin dowolny od 9 do 17 listopada.

Nie chciałabym się wymądrzać, ale w Chile jest naprawdę masa rzeczy do obejrzenia. Szkoda tracić czas i pieniądze na lot do Rio. Jesli marzy Ci sie Brazylia to lepiej poczekać, aż znów będzie promocja z Europy za niewiele więcej niz musiałbys zaplacic za przelot LAN z Santiago :)
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

#131 PostWysłany: 01 Lip 2014 01:03 

Loty: 127
Kilometry: 234 861
Ok, czuję się jak ostatni kretyn pisząc ten post, ale trzeba przełknąć wstyd ;)
Otóż sprawdzając swoja rezerwację na lot LANem wewnątrz Chile kupiony przez chilijską stronę okazało się, że pozamieniałem miejscami rubryczki z imieniem i nazwiskiem. Czy komuś zdarzyło się coś równie głupiego i czy może to być powodem komplikacji na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 01 Lip 2014 01:44 
Awatar użytkownika

niebieski
może być powodem, ale też nie powinno być problemu ze zmianą tego jak zadzwonisz do iberii
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 01 Lip 2014 10:48 

A ja wlasnie szukam lotu na koniec lipca do poczatku wrzenia.
KTOS COS WIE?? Chce odsprzedac, orientuje sie gdzie szukac?
BEDE BARDZO WDZIECZNA ZA WSZELKIE INFO.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 01 Lip 2014 18:36 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
nicebastard napisał(a):
Ok, czuję się jak ostatni kretyn pisząc ten post, ale trzeba przełknąć wstyd ;)
Otóż sprawdzając swoja rezerwację na lot LANem wewnątrz Chile kupiony przez chilijską stronę okazało się, że pozamieniałem miejscami rubryczki z imieniem i nazwiskiem. Czy komuś zdarzyło się coś równie głupiego i czy może to być powodem komplikacji na lotnisku?

luxyfer napisał(a):
może być powodem, ale też nie powinno być problemu ze zmianą tego jak zadzwonisz do iberii

Skoro lot był kupiony przez stronę LANu, to dzwonienie do Iberii mija się z celem. Zadzwoń do biura LANu w którymś z państw europejskich lub wyślij im maila.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 01 Lip 2014 18:37 
Awatar użytkownika

niebieski
tak oczywiście, nie doczytałem ze bilet kupiony przez lan
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 01 Lip 2014 19:41 

Loty: 262
Kilometry: 645 222
Mam pewien problem. Kupiłem bilet w ramach "promocji" do Santiago. Bilet został wystawiony, na stronie iberia wszystko jest ok, numer biletu status "confirmed", ale środki z karty nie zostały pobrane i blokada została zwolniona.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 02 Lip 2014 09:21 

niebieski
Dzień dobry,
Czy ktoś z obeznanych forumowiczów mógłby mi pomóc - w Chilijskim Lan-ie jest jeszcze przez dwa dni promocja na loty z Santiago do Buenos Aires w cenie 218 usd / osoba na loty w grudniu br. Czy jest możliwe że ta cena ulegnie znacznemu zmniejszeniu do tego czasu czy raczej nie liczyć na to i kupować bilety ?
Z góry dziękuję za informację, Kasia
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 02 Lip 2014 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Kasia_S napisał(a):
Dzień dobry,
Czy ktoś z obeznanych forumowiczów mógłby mi pomóc - w Chilijskim Lan-ie jest jeszcze przez dwa dni promocja na loty z Santiago do Buenos Aires w cenie 218 usd / osoba na loty w grudniu br. Czy jest możliwe że ta cena ulegnie znacznemu zmniejszeniu do tego czasu czy raczej nie liczyć na to i kupować bilety ?

To dobra cena, zwłaszcza na grudzień. Ja bym brał. Dla pewności sprawdź jeszcze Aerolineas Argentinas i Air Canada.

#139 PostWysłany: 02 Lip 2014 10:02 

niebieski
saslong napisał(a):
Mam pewien problem. Kupiłem bilet w ramach "promocji" do Santiago. Bilet został wystawiony, na stronie iberia wszystko jest ok, numer biletu status "confirmed", ale środki z karty nie zostały pobrane i blokada została zwolniona.

Problem to byś miał, gdyby środki zostały pobrane, a bilet nie został wystawiony.
Czekaj, kasa zejdzie z karty na 100%.
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 02 Lip 2014 10:28 

niebieski
BusinessClass napisał(a):
Kasia_S napisał(a):
Dzień dobry,

To dobra cena, zwłaszcza na grudzień. Ja bym brał. Dla pewności sprawdź jeszcze Aerolineas Argentinas i Air Canada.

Dziękuję BusinessClass - jak zwykle można na Ciebie liczyć :)
Aerolineas Argentinas ma w tym okresie podobną cenę - popróbuję jeszcze z nimi, może uda mi się znaleźć jakieś multi z uwzględnieniem Iguazu.
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość