Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 750 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Andaluzja
#201 PostWysłany: 27 Mar 2014 11:39 

Nie mogę niestety znaleźć tego przystanku Cr. Taraguilla. Możesz wrzucić screenshot z google maps? Na stronie przewoźnika też nie wyszukuje żadnego przystanku w tym mieście.
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#202 PostWysłany: 27 Mar 2014 12:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Maciej87 napisał(a):
Nie mogę niestety znaleźć tego przystanku Cr. Taraguilla. Możesz wrzucić screenshot z google maps? Na stronie przewoźnika też nie wyszukuje żadnego przystanku w tym mieście.

na moje oko to jest tu: https://maps.google.es/maps?hl=pl&ll=36 ... 3&t=m&z=18

#203 PostWysłany: 27 Mar 2014 12:53 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
https://www.google.pl/maps/dir/36.2144517,-5.4324286/36.2032691,-5.4206442/@36.2087591,-5.4306365,16z/data=!3m1!4b1!4m4!4m3!1m0!1m0!3e2

#204 PostWysłany: 27 Mar 2014 13:34 

Pytanie dot. wypożyczalni samochodów. Na ile dni przed przylotem rezerwować auto? Im wcześniej, tym lepiej czy jest czasami, że np. na 7-10 dni przed są jakieś promocje?

Ktoś korzystał z Malagacar i może polecić?
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 27 Mar 2014 14:12 

srebrny
Ja korzystałem i nie było żadnych problemów.
Lepiej rezerwować wcześniej, niż później, zwłaszcza, że i tak w momencie rezerwacji nic się nie płaci.
Ja tak czekałem na lepsze ceny i zamiast 35 EUR, które były jeszcze w grudniu, zapłaciłem rezerwując w styczniu - 42 EUR za auto klasy C1 na tydzień... :)
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 27 Mar 2014 16:48 

Dzięki za wskazówki odnośnie przystanku. Udało mi się znaleźć rozkład:

http://siu.ctmcg.es/es/horarios_lineas_ ... hp?linea=4

Rozumiem, że bilet będzie można kupić normalnie u kierowcy? Domyślam się, że będzie to "parada solicitada".
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 02 Kwi 2014 12:52 

Jak zwykle z opóźnieniem ale niemalże w rocznicę wyjazdu udało mi się go w końcu spisać :). Przy okazji zachęcam do tego wszystkich, takie relacje służą obu stronom. Autorom do odświeżenia fajnych miejsc i zdarzeń a dla czytelników ma walory edukacyjno-poznawcze :).

http://karoltp.geoblog.pl/podroz/22256/ ... -gibraltar

Mam nadzieję, że relacja kogoś zainspiruje do odwiedzenia tej części Hiszpanii, było naprawdę genialnie.
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 09 Kwi 2014 11:53 
Site Admin

Hej, poszukuję aktualnych informacji na temat El Caminito del Rey - czy był tam ktoś w ostatnim czasie? Czy rozpoczęli już prace remontowe i via ferrata jest naprawdę zamknięta, czy tak "zamknięta" jak była do tej pory. W internecie są sprzeczne informacje na ten temat. Czy ktoś z Was chodził po samej via ferrata (na pewno było to możliwe jeszcze w maju zeszłego roku - kumpel na erasmusie to robił)? Jakieś wskazówki dojścia, gdzie wypożyczyć uprzęż, o co chodzi z tunelem kolejowym o którym pisały na forum i w necie osoby (kumpel mówił że przez żadne takie miejsce się nie przechodzi by wejść na górę), itd ogólnie wszelkie sugestie mile widziane.
No i czy ktoś wie coś na temat dojazdów z/do El Chorro - czy tylko pociąg/samochód czy może też jakieś połączenie autobusowe istnieje i czy poza jednym pociągiem jest jakiś inny dojazd transportem publicznym z El Chorro do Rondy? (czyli innymi słowy - czy da się odwiedzić te dwa miejsca jednego dnia transportem publicznym - bo z tego co znalazłem to nie.. ew jest możliwość pociągiem najpierw do Rondy a potem wracając z przesiadką do El Chorro, ale ma się tylko 3h na miejscu)

#209 PostWysłany: 18 Kwi 2014 12:48 

Moja znajoma z Almerii twierdzi że Ściezka Króla jest obecnie zamknięta i ma być otwarta w połowie 2015 roku.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 22 Kwi 2014 13:06 

Lecę na tydzień do Andaluzji.

Trasa lotnisko -> Torremolinos -> Mijas -> Gibraltar -> Kadyks -> Sevilla - > Malaga

Wiem, że temat ma wiele stron, ale może ktoś podrzuci ciekawostki, gdzie po drodze warto się zatrzymać, gdzie zjeść itp? Jedziemy wzdłuż wybrzeża, całkowicie odpuszczam Granadę i Kordobę. Noclegi w Mijas, okolice Gibraltaru, okolice Kadyksu, Sevilla i Malaga.
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 22 Kwi 2014 13:23 

srebrny
Odpuść Torremolinos, jeśli nie planujesz tam noclegu, nic tam nie ma.
Na granicy Benalmadeny i Fuengiroli możesz wyjechać kolejką gonodolową na okoliczną górę. Jeśli będzie przejrzyste powietrze, widoki są rewelacyjne.
W Fuengiroli warto zobaczyć zamek, w okolicach którego miała miejsce Bitwa pod Fuengirolą (jedna z niewielu bitew pomiędzy Polakami i Anglikami w historii).
Marbella jest całkiem przyjemnym kurortem z ładnym parkiem i wieloma rezydencjami celebrytów.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 22 Kwi 2014 13:27 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Temat całe 11 stron jest do przeczytania w pół godziny.
Proponuję po tym jak nie znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, doprecyzować co Cię w ogóle interesuje.
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 22 Kwi 2014 14:27 

mashacra napisał(a):
Temat całe 11 stron jest do przeczytania w pół godziny.
Proponuję po tym jak nie znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, doprecyzować co Cię w ogóle interesuje.

Interesują mnie namiary na restauracje i knajpy, których na 11 stronach w ogóle nie ma.

Ile zajmie trasa z Sevilli na lotnisko w Maladze przez Rondę, Setenil itp? Da się ją zrobić w 6-7 godzin z krótkimi postojami w Rondzie, Juzcar i Setenil?

sranda - dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 22 Kwi 2014 14:39 
Awatar użytkownika

srebrny
mazzano napisał(a):
Interesują mnie namiary na restauracje i knajpy, których na 11 stronach w ogóle nie ma.

To w takim razie nie ten temat, forum jest w trakcie przebudowy, ale był kiedyś dział "jak zjeść i nie zbankrutować".
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 24 Kwi 2014 15:50 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Zastanawiamy się czy jadąc z Kordoby do Granady nie nadłożyć trochę drogi by zajrzeć do miasteczka Baeza, piszą że jest na liście UNESCO.
Tylko pytanie czy warto. Ktoś był i podpowie?

#216 PostWysłany: 26 Kwi 2014 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
Aron napisał(a):
Zbieram się do napisania mojej pierwszej dużej relacji, zresztą już nie pierwszy raz ;)
Ale mam nadzieję, że mnie wymówki nie przytłoczą tym razem...

Słowo się rzekło, więc nie mam wyjścia, na razie część I
http://spolecznosc.fly4free.pl/blog/90/hiszpania-wita-wiosne-andalucia-czesc-i-zajawka-i-kilka-spraw-praktycznych/

No i udało się jeszcze jedną część wyprodukować
http://spolecznosc.fly4free.pl/blog/91/hiszpania-wita-wiosne-andalucia-czesc-ii-sevilla/

Części kolejne nastąpią, w planach:
Cordoba,
Granada,
Gibraltar,
Jerez i Cadiz.

#217 PostWysłany: 08 Maj 2014 20:18 
Site Admin

Jeslu kogos interesuje co aktualnie z El Chorro - trwa budowa od 1.5 tyg, przez 6 dni sa robotnicy i policja, nie da sie wejsc na sciezke krola.
ALE w niedziele nikogo nie bylo, mozna sie wspinac, tylko nie mowic w wypozyczalni uprzezy celu wspinaczki ;) bo nie wypozyczy

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#218 PostWysłany: 13 Maj 2014 09:57 
Awatar użytkownika

Loty: 811
Kilometry: 1 157 157
W sobotę wybieram się ze znajomymi na 5-dniowy wypad do Andaluzji. Noclegi w Maladze, Nerji i dwa w Granadzie.
W zasadzie plany już są tylko wątpliwości w jednym miejscu: co wybrać zwiedzanie jaskiń Nerja czy wypad do Almunecar?

#219 PostWysłany: 13 Maj 2014 11:05 
Awatar użytkownika

srebrny
A dlaczego nie jedno i drugie, najpierw jaskinie, a po drodze Almunecar?
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 13 Maj 2014 11:22 
Awatar użytkownika

Loty: 811
Kilometry: 1 157 157
Troszku mało czasu będę miał na okolice Nerji i zastanawiam się czy te jaskinie warte są zachodu?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 750 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 38  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości