Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
e-Wiza
do Okręgu Kaliningradzkiego
e-wiza-do-obwodu-kaliningrad,1463,143219
do Obwodu Leningradzkiego z S. Petersburgiem od 01.10
e-wiza-sankt-petersburg,1463,143408
na wschodzie Rosji
e-wiza-wschod-rosji,1463,148599

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 591 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: wizy do Rosji
#121 PostWysłany: 09 Lut 2014 21:17 

Loty: 55
Kilometry: 66 321
bbartekk2 napisał(a):
My jedziemy w lipcu, loty juz zabookowane:/

A hotel trzeba jakis określony czy pełna dowolność jedynie prom+bus?

Hotel dowolny, ja rezerwowałam na bookingu ale może do czerwca coś tańszego jeszcze upoluję :)
 Profil Relacje PM off  

Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
#122 PostWysłany: 09 Lut 2014 23:31 

niebieski
Jaki hotel wybrałaś ?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Wiza do Rosji
#123 PostWysłany: 14 Lut 2014 18:38 

Potwierdzenie obsługi turysty zagranicznego przez rosyjską organizację prowadzącą działalność turystyczną.
Hotel powiedział, że prześle mi voucher - a to co to jest? potrzebowaliście tego?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 14 Lut 2014 19:42 

Potwierdzenie, o którym mówisz, zawiera się właśnie w tym voucherze - ogólnie mówiąc to jedno i to samo.

Jest on niezbędny podczas ubiegania się o wizę.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 19 Lut 2014 21:21 

Loty: 55
Kilometry: 66 321
bbartekk2 napisał(a):
Jaki hotel wybrałaś ?

Hotel Akvareli póki co ale mam też rezerwację w Isaac Hotel. Hoteli jest masa o różnym standardzie - wszystko zależy od tego jak bardzo budżetowy wyjazd planujecie. Tak jak sobie porównywałam to w innym okresie niż "białe noce" noclegi są znacznie tańsze. A wy macie coś na oku?
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 30 Mar 2014 00:24 

Dobry wieczór,
mam dość pilne pytanie do osób, które były w Rosji wcześniej. Jak długo czekali Państwo na odbiór wizy? Chciałabym zaoszczędzić te 60 euro, które trzeba zapłacić w Centrum Wizowym, jednak wizytę w konsulacie na złożenie wniosku mam dopiero na 7.04, a wylot do Moskwy 12.04. Czy istnieje jakakolwiek szansa na wyrobienie się w ciągu zaledwie kilku dni? I kolejne pytanie: czy istnieje tryb przyspieszony (ale inny niż 100 euro, opłacone w Centrum Wizowym)?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 30 Mar 2014 00:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W ambasadzie kosztuje 307 złoty i rozpatrywanie wniosku wizowego do 3 dni
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 30 Mar 2014 00:50 

niebieski
gskkk napisał(a):
Jak długo czekali Państwo na odbiór wizy?

raz 3 dni, raz 5 dni; oba przypadki w trybie zwykłym (ambasada w Warszawie)
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 31 Mar 2014 19:38 

Czy ktoś sie orientuje, czy jak uda mi sie załatwic zaproszenie do Moskwy od znajomego mojego kumpla to wówczas również muszę załatwiać sobie voucher? Jeśli tak to czy wystarczy, że kupię go na stronie typu: http://wiza.info/voucher_turystyczny
Mam jeszcze ważną karte planeta młodych, czy one są akceptowane czy wyrobieniu wizy do Rosji? Wydaje mi się, ze tak ale wole miec pewnosc
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 31 Mar 2014 20:03 

niebieski
Grzegorz40 napisał(a):
DXmaniac napisał(a):
Mam pytanie - czy potrzebuję wizy tranzytowej - lecę z WAW przez SVO do BKK Aeroflotem. Na SVO przylatuję na Terminal D, a odlatuję po 4 godzinach z Terminala F. Wszystko na jednym bilecie, bagaż nadawany do celu w Warszawie. Nie opuszczam terenu lotniska, nawet chyba nie przekraczam granicy rosyjskiej. Nie wiem jak to wygląda architektonicznie...

Wizy do 24 h na lotnisku nie potrzeba, a szczegółowo opis, jak się poruszać pomiędzy terminalami znajdziesz tutaj (w części: International flight arrival at Terminal D, international flight departure from Terminal E, F):

A może robił ktoś coś takiego przy dwóch oddzielnych biletach i lotach w odstępie krótszym niż 24h?
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 02 Kwi 2014 04:02 

1. czy ktos moglby napisac jak wychodzi cenowo lepiej zalatwianie wizy samemu niz przez posrednika? dobrze rozumiem, ze samemu zalatwiajac jestesmy do przodu 25e + koszt voucheru?

2. patrzylem na stronie ambasady, ale chce sie upewnic: do wniosku dolaczamy voucher + rezerwacje z hotelu, czy tylko voucher? zamierzam spac u znajomych wiec takowej rezerwacji posiadac nie bede. do tego sa jakies roznce ceny tych voucherow we W2000, chyba wiza.info wychodzi taniej. co sadzicie?

3. polecacie jakies konkretne ubezpieczenie, czy cenowo w zasadzie to wsio ryba?

4. probowal ktos oplate wizowa robic przelewem z wlasnego konta czy lepiej nie ryzykowac i pofatygowac sie "na przeciwko"?

Z gory dzieki za odpowiedzi.

miejsce skladania wniosku: Warszawa.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 02 Kwi 2014 09:41 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
frajerek napisał(a):
2. patrzylem na stronie ambasady, ale chce sie upewnic: do wniosku dolaczamy voucher + rezerwacje z hotelu, czy tylko voucher? zamierzam spac u znajomych wiec takowej rezerwacji posiadac nie bede. do tego sa jakies roznce ceny tych voucherow we W2000, chyba wiza.info wychodzi taniej. co sadzicie?

miejsce skladania wniosku: Warszawa.

Do wniosku dołączasz sam voucher. Na voucherze będziesz miał potwierdzoną rezerwację hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 02 Kwi 2014 23:33 

dzieki za pomoc. Moglbys mi cos jeszcze napisac odnosnie zalatwiania wizy na wlasna reke? jaka jest faktyczna roznica cenowa? czy mozna ewentualnie umowic sie na jakis konkretny dzien w ambasadzie, czy z gory przydzielaja i nie ma zmiluj - nie mieszkam w Wawie wiec wiaze sie to dla mnie z dojazdem. No i najwazniejsze: skad polecacie kupowac te vouchery, bo na stronie W2000 ta cena zalezy od tego, czy zamierzam rezerwowac nocleg czy nie, a np na wiza.info tego nie ma i licza sobie 40zl taniej.

pozdrawiam i dzieki za pomo :)
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 03 Kwi 2014 08:34 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Ja wyrabiałem wizę na starych zasadach, bez umawiania się. Po prostu poszedłem rano, stanąłem w kolejce, złożyłem papiery.
Voucher załatwiałem przez W2000, z jednoczesną rezerwacją noclegu przez booking.com. Potem te noclegi znalazły się na voucherze. Znajomy z kolei zamawiał voucher bez noclegu i na voucherze miał jakąś "lipną" rezerwację.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 03 Kwi 2014 09:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ja robiłem voucher, ale bez noclegów, jako ze spałbym na CS. Dostałem voucher, tam nic nie było napiszane, oprócz kto mnie zaprasza i to wszystko ;D
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 03 Kwi 2014 12:49 

dzieki za odpowiedzi!

voucher juz zamowilem. teraz spedza mi sen z powiek ta wizyta w ambasadzie, bo mam ja umowiona na 10.04, a wylot juz 21.04 po poludniu. Myslalem, zeby pojechac do ambasady bez rezerwacji terminu. Obsluguja takich petentow w miare wolnych miejsc, czy obowiazkowa jest ta rejestracja?
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 01 Maj 2014 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Zamawiał ktoś może voucher przez stronę - http://www.expresstorussia.com/russian_visas.html ? Cena za Tourist single entry to 18$, czyli 55 zł, wychodzi całkiem korzystnie.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 23 Maj 2014 15:22 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
frajerek rozumiem że jesteś pewien że "nalezysz pod Warszawę" ? Ponieważ istnieje rejonizacja i w zależności od tego gdzie mieszkasz, możesz należeć pod Warszawę, Kraków, lub bodaj Poznań (te ostatnie dwa to konsulaty).
Co do różnic cenowych, to jakies tam sa, ale jak mieszkasz daleko od amby/konsula, to przekalkuluj sobie czy Ci się opłaca. Przez pośrednika zapłacisz powiedzmy 100 zl więcej, a musisz kupić bilety, stać w kolejce, stresować się i marnujesz cały dzień.

#139 PostWysłany: 08 Cze 2014 10:02 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Taka sytuacja. Kolega jest teraz w Holandii, lecimy razem do Moskwy w sierpniu. On do Polski przyleci dzień, dwa przed wylotem do Rosji. Muszę mu załatwić wizę. Ma mi przesłać paszport, plus inne potrzebne dokumenty pocztą. Mogę złożyć to w Rosyjskim Centrum Wizowym w Krakowie za niego ? Sam będę wyrabiał przez Konsulat, muszę jeszcze tylko zrobić zdjęcie.
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 08 Cze 2014 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 605
Kilometry: 725 014
niebieski
Musisz mieć notorialnie potwierdzone upoważnienie do złożenia w imieniu kolegi wniosku o wizę.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 591 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości