Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy
#741 PostWysłany: 20 Mar 2014 20:16 
Awatar użytkownika

Zależy z jakiej wyspy transport? Z Maafushi czy Guraidhoo?
Ceny za łódkę są ok, ceny wstępu są źle (niektóre podane za osobę, niektóre za parę) i niektóre nazwy resortów też ;)
Podaję ceny za osobę.
Picnic Island w kwietniu zostanie zamknięty, z powodu przeróbki wyspy na resort. Już teraz robią problemy z wpuszczaniem turystów.

1. Biyadhoo Island Resort 80 USD + 30 USD
2. Picnic Island 130 USD + 11 USD
3. Fun Island Resort 130 USD + 29 USD
4. Anantara Resort 110 USD + 250 USD
5. Olhuvelhi Resort 130 USD + 30 USD
6. Fihaalhohi Resort 160 USD + 24 USD

Wiem, bo sama cennik układałam.
Pozdrawiam z upalnych Malediwów!
 Profil Relacje PM off  

Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
#742 PostWysłany: 20 Mar 2014 20:19 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Serdecznie dziękuję, w czasie 7 dni pobytu chciałbym zrobić z 3-4 takie wypady do innych resortów. Czy część tych kwot można wykorzystać na uciechy w hotelu (picie, jedzenie)?

#743 PostWysłany: 21 Mar 2014 13:18 

Bardzo proszę o informację, którą lokalną wyspę wybrać z możliwością noszenia bikini na plaży.
Czy na "sand banks" jest możliwość opalania się w bikini ? Jeżeli tak, to można się opalać w bikini nawet jeżeli ten sand banks jest oddalony od lokalnej wyspy o 20m ?
Chciałbym polecieć z żoną na malediwy w rozsądnej cenie, ale ciężko jest mi sobie wyobrazić, że codziennie muszę płynąć łódką godzinę albo i więcej, płacić za to ok 100$, żeby móc się normalnie opalać. Są może miejsca (prócz resortów) na malediwach, gdzie bikini jest dozwolone, albo gdzie jest taka możliwość jest bardzo blisko lokalnej wyspy ? Jak ogólnie to wygląda w praktyce jak by ktoś mógł opisać, kto już był ?
 Profil Relacje PM off  

#744 PostWysłany: 23 Mar 2014 07:56 
Awatar użytkownika

Tak, na Kandoomie 100$ do wykorzystania, Anantara też ma w cenie jedzenie i napoje, ale nie wiem dokładnie jak to szczegółowo wygląda, Olhuveli lunch (bufet) i na Cocoa masaż i lunch jest w cenie. Reszta płatny tylko wstęp.
 Profil Relacje PM off  

#745 PostWysłany: 23 Mar 2014 10:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Co możecie powiedzieć o tej firmie http://www.icomtours.com/index.html ?

#746 PostWysłany: 23 Mar 2014 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 283 332
stirith napisał(a):
Bardzo proszę o informację, którą lokalną wyspę wybrać z możliwością noszenia bikini na plaży.
Czy na "sand banks" jest możliwość opalania się w bikini ? Jeżeli tak, to można się opalać w bikini nawet jeżeli ten sand banks jest oddalony od lokalnej wyspy o 20m ?
Chciałbym polecieć z żoną na malediwy w rozsądnej cenie, ale ciężko jest mi sobie wyobrazić, że codziennie muszę płynąć łódką godzinę albo i więcej, płacić za to ok 100$, żeby móc się normalnie opalać. Są może miejsca (prócz resortów) na malediwach, gdzie bikini jest dozwolone, albo gdzie jest taka możliwość jest bardzo blisko lokalnej wyspy ? Jak ogólnie to wygląda w praktyce jak by ktoś mógł opisać, kto już był ?

Na"sand banksach" można jak najbardziej w bikini i we wszystkich resortach też. Jeśli chodzi o lokalne wyspy to też jest już z tym mniejszy problem niż był kiedyś. Ja byłam w ubiegłym roku w kwietniu na lokalnej wyspie Maafushi i jest już tam wydzielona plaża dla turystów tuż przed hotelem Kaani Beach gdzie spokojnie można się opalać w bikini.
 Profil Relacje PM off  

#747 PostWysłany: 24 Mar 2014 17:10 

Cześć
O kurcze. Bardzo podrożały te wycieczki.
Byłem już 2 razy na Malediwach na własną rękę i płaciłem za wycieczki do resortów mniej niż połowę cen podawanych powyżej.
Anantara to w ogóle jakiś kosmos cenowy. Czy to w ogóle możliwe? Takie ceny?
 Profil Relacje PM off  

#748 PostWysłany: 26 Mar 2014 12:22 
Awatar użytkownika

stirith napisał(a):

Na Thulusdhoo nie za bardzo przejmują się zakazem noszenia bikini. W każdym razie na żadnej lokalnej wyspie nie można tego robić oficjalnie. Na Maafushi jest plażyczka wydzielona dla turystów, ale to samowolka mieszkańców, dogadali się, że nikomu tam turystki nie będą przeszkadzać i zrobili, a teraz przyciąga tysiące turystów. W dodatku na ilość GH i hoteli, jaka aktualnie znajduje się na wspie - jest zdecydowanie za mała.
Druga sprawa to jesli ktoś decyduje się na wyjazd na lokalną wyspę, to powinien tą wyspę i hotel traktować tylko jako miejsce wypadowe: do resortów, na snorkeling, wspomniane sand banki (tam wszędzie można kąpać się w bikini), a nie jako miejsce docelowe na cały pobyt. Trzeba pamiętać, że lokalne wyspy różnią się od resortów, nie ma pięknych, długich i czystych pocztówkowych plaż - żeby nie było potem rozczarowania (a spotkałam się już z niejednym).
Generalnie jeśli chce się odwiedzić Malediwy za rozsądne pieniądze, trzeba "brać co dają" i dopasować się do panujących w danym miejscu zasad. Można sobie z zasadami i zakazami radzić, ale przeważnie wiąże się to z dodatkowymi kosztami.
 Profil Relacje PM off  

#749 PostWysłany: 27 Mar 2014 10:23 

To powiedzcie, jaki koszt liczyć sobie takiej wycieczki na wyspę lokalną + jedzenie + możliwość swobodnego opalania przez 7 dni :-) Nie liczcie biletów lotniczych.
 Profil Relacje PM off  

#750 PostWysłany: 28 Mar 2014 21:38 

stirith napisał(a):
To powiedzcie, jaki koszt liczyć sobie takiej wycieczki na wyspę lokalną + jedzenie + możliwość swobodnego opalania przez 7 dni :-) Nie liczcie biletów lotniczych.

Ja lece na Guraidhoo 02.04.2014 bilety 5200 nocleg ok 2 tys na tydzień koszt jedzenia liczę ok 1000 mowię tutaj o dwóch osobach :) reszta to atrakcje : 2 wizyty w resorcie ok 800 zł, sand bank ok 180 zl , bezludna wyspa ok 240 zl , snurkowanie ok 210 zł, picnic island ok 300 zł sa tez inne atrakcje :)
 Profil Relacje PM off  

#751 PostWysłany: 30 Mar 2014 21:46 

stirith napisał(a):

Piszesz o "opalaniu" więc domyślam się jakiego rodzaju wypoczynek Ciebie interesuje oraz jakiego rodzaju klimaty.
Musisz rozważyć czy wybieranie się na wyspę lokalną na Malediwach będzie dla Ciebie interesujące.
Odwiedziłem podczas 2 wyjazdów już w sumie 9 lokalnych wysepek na Malediwach. Jak dla mnie one mają swój urok, a zwłaszcza te położone dalej na południe od Male. Najbardziej klimatycznymi wysepkami lokalesowymi są położone w atolu Felidhoo (Vaavu) a poza tym mieszkańcy Malediwów są wspaniałymi ludźmi (mogli by tylko tak strasznie nie zaśmiecać swojego kraju:( . Mam nadzieję, że się wreszcie opamiętają.
Jeśli chcesz zobaczyć Malediwy z "pocztówek" i swobodnie opalać się w rajskich klimatach, musisz popłynąć na południe lub wykupić wycieczki do resortów.
Ceny takich wycieczek zależą od organizatora oraz od ilości chętnych osób. Najlepsze wycieczki i w największych ilościach organizowane są oczywiście z Maafushi i Guraidhoo.
Polecam http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review- ... fushi.html
Najbardziej wypasione wycieczki SPA i takie pierdoły, będzie już niedługo organizować małżeństwo z Polski, które tam mieszka. Niezłą łajbę zbudowali. Słyszałem od lokalesów, że nieźle się zadomowili i Polacy będą tworzyć na Malediwach cuda:)
 Profil Relacje PM off  

#752 PostWysłany: 31 Mar 2014 15:18 

srebrny
popowicz napisał(a):
eve_slavko napisał(a):
Znów szalone ceny na Malediwy. Ahhhhh! Widzieliście? Wyspy kolejny raz zostaną oblężone przez polskich turystów :)
Przeglądając ceny noclegów też można doznać szoku - od 25$ za pokój dwuosobowy (przepiękny Atol Baa).
Gdybym nie była na drugim końcu świata, zaczynałabym pakować plecak. Łał!

Hej. A niby gdzie masz te szalone ceny?

no wlasnie, 25 dolcow ??? gdzie to mozna kupic ?
 Profil Relacje PM off  

#753 PostWysłany: 29 Kwi 2014 13:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak z pieniędzmi na Malediwach? Czy musze mieć gotówkę czy wystarczy karta dolarowa? Jak z bankomatami? Chodzi mi o Maafushi.

#754 PostWysłany: 29 Kwi 2014 13:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Na lotnisku po przylocie wyciagnij kase z bankomatu. Mozna placic w wielu resortach karta dolarowa ale przelicznik jest nieoplacalny. My wybralismy za malo kasy, wiec musielismy zaplacic karta i za sama transakcje zaplacilam 55 USD.

#755 PostWysłany: 29 Kwi 2014 13:55 
Awatar użytkownika

srebrny
Rozumiem, że na lotnisku wypłacam rupie malediwskie i nimi mogę wszędzie płacić?
Za jedną transakcję straciłaś 55 dolarów? Jak to się stało?

#756 PostWysłany: 09 Maj 2014 11:34 

przemos74 napisał(a):
Jak z pieniędzmi na Malediwach? Czy musze mieć gotówkę czy wystarczy karta dolarowa? Jak z bankomatami? Chodzi mi o Maafushi.

Na Maafushi nie ma bankomatu, płatność kartą też była niemożliwa (w zeszłym roku), tylko gotówka..... kartą można płacić w resortach a jedyne bankomaty widziałem w stolicy Male.
 Profil Relacje PM off  

#757 PostWysłany: 09 Maj 2014 12:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Wróciłem. Odpowiem sam. Na Maafushi płacić kartą można bez problemu. Bankomatu brak. W Male sporo bankomatów, opłata za wypłate trochę > 1 $.

#758 PostWysłany: 09 Maj 2014 14:04 

Potwierdzam, na Maafushi bez problemu można było płacić kartą.
 Profil Relacje PM off  

#759 PostWysłany: 11 Maj 2014 22:53 

niebieski
Witamy.

W dniach 10.12(środa)-20.12(sobota) będziemy przebywać na Malediwach.
Ze względu, że lądujemy 10.12 o 21:35 w środę, to będziemy musieli poczekać do 11.12 (czwartek) do 10:00 na publiczny prom, więc
będziemy się meldować w GH dopiero od 11.12.

Póki co znaleźliśmy coś takiego. Który waszym zdaniem GH warto wybrać?
Będziemy w 4, dwie pary. Przy niektórych rezerwacjach widnieje "4os." co oznacza, że to pokój 4 osobowy. GH traktujemy jako bazę wypadową.
Nie musi być luksus, ale warto aby było czysto i schludnie.
Image

Mam też pytanie o powrót.
Start samolotu mamy 20.12 (sobota) o godz. 10:00, więc zapewne już w piątek (19.12) udamy się na Male i tam
przenocujemy. Rozumiem, że promy publiczne nie kursują w piątki, a co z prywatnymi łodziami (tj. speedboat)?

Dziękujemy za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#760 PostWysłany: 16 Maj 2014 16:02 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
skipperek napisał(a):
Rozumiem, że promy publiczne nie kursują w piątki, a co z prywatnymi łodziami (tj. speedboat)?

łodzie kursują - my wracaliśmy w pt - samolot o 15:40 i dowiozła nas prywatna łódź :)

Co do wysp - miej na uwadze, że pewnie będzie dużo Polaków - my byliśmy kwiecień/maj i podobno na wyspie było ich mnóstwo (zależy co kto lubi:)
W resorcie, w którym byliśmy było dużo wycieczek dziennie z Maafushi gro tych osób zachowywało się, jakby w życiu alkoholu nie pili i byli spuszczeni ze smyczy... masakra. generalnie niefajne komentarze na temat Polaków można było usłyszeć :(

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości