Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy
#681 PostWysłany: 21 Cze 2013 17:19 

Przy Kaani jest plaża zasłonięta drewnianym płotem..... na reszcie wyspy może być różnie... Patrząc na kobiety u których widać tylko oczy .... mogą zaaragować. Ja tam nie widzę sensu chodzenia po tej wyspie, większość wygląda nieciekawie, bardzo nieciekawie. Maafushi to miejsce do spania nic wiecej, do portu z rana i na wycieczkę :):):)

Plaża przy Kaani też mocno "średnia" nie mająca nic wspólnego z Malediwami.... Naprawdę nie warto nastawiać się na pobyt na Maafushi, tutaj się tylko śpi.

W resortach jest europejsko, chodzi się jak się chce i pije się co się chce.

Załączniki:
Komentarz do pliku: I sama plaża przy Kaani
kaani3.jpg
kaani3.jpg [ 110.58 KiB | Obejrzany 804 razy ]
Komentarz do pliku: Płot okalający plażę
kaani2.jpg
kaani2.jpg [ 119.92 KiB | Obejrzany 804 razy ]

Ostatnio edytowany przez mpbc, 26 Cze 2013 07:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

City break w Porto🇵🇹 Loty i 4 noclegi za 989 PLN🍷 City break w Porto🇵🇹 Loty i 4 noclegi za 989 PLN🍷
Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
#682 PostWysłany: 23 Cze 2013 19:51 

Mam jeszcze takie pytanie, czy w kaani beach, leisure boutique hotel i holiday lodge maledives są sejfy w pokojach?? Trzymaliście w nich pieniądze, paszporty itp, chyba raczej to są bezpieczne miejsca??
Dzięki za odpowiedzi, wiele dla mnie znaczą :D
 Profil Relacje PM off  

#683 PostWysłany: 23 Cze 2013 20:55 

ewelka12348 napisał(a):
Mam jeszcze takie pytanie, czy w kaani beach, leisure boutique hotel i holiday lodge maledives są sejfy w pokojach?? Trzymaliście w nich pieniądze, paszporty itp, chyba raczej to są bezpieczne miejsca??
Dzięki za odpowiedzi, wiele dla mnie znaczą :D

W Leisure nie ma sejfów.Z pokoju nigdy nam nic nie zginęło,jednak większe sumy, na wszelki wypadek,nosiliśmy przy sobie.
 Profil Relacje PM off  

#684 PostWysłany: 24 Cze 2013 10:13 

A ktoś wie jak to jest z sejfem w Holiday Lodge Maledives?
Co do Leisure to niby na ich stronie jest napisane, że we wszystkich pokojach są mini sejfy, ale jak widać w rzeczywistości jest inaczej, chyba że ewentualnie Coniferka była tam już jakiś czas temu i zdążyli założyć sejfy, muszę chyba do nich napisać zapytanie.
 Profil Relacje PM off  

#685 PostWysłany: 24 Cze 2013 14:35 

Zawsze mozesz to co cenniejsze zamknać w walizce i tylko kluczyk nosic ze sobą-my tak robimy-walizki chyba nikt Ci z pokoju nie wyniesie ;)
 Profil Relacje PM off  

#686 PostWysłany: 24 Cze 2013 17:15 

ewelka12348 napisał(a):
A ktoś wie jak to jest z sejfem w Holiday Lodge Maledives?
Co do Leisure to niby na ich stronie jest napisane, że we wszystkich pokojach są mini sejfy, ale jak widać w rzeczywistości jest inaczej, chyba że ewentualnie Coniferka była tam już jakiś czas temu i zdążyli założyć sejfy, muszę chyba do nich napisać zapytanie.

Wróciłam 2 tyg.temu.Wówczas sejfów nie było:)
 Profil Relacje PM off  

#687 PostWysłany: 26 Cze 2013 08:06 

Kilka zdjęć z Maafushi dlaczego nie warto tam siedzieć ....

Załączniki:
Maafushi8.jpg
Maafushi8.jpg [ 118.61 KiB | Obejrzany 811 razy ]
Maafushi7.jpg
Maafushi7.jpg [ 113.32 KiB | Obejrzany 811 razy ]
Maafushi6.jpg
Maafushi6.jpg [ 147.43 KiB | Obejrzany 811 razy ]
Maafushi5.jpg
Maafushi5.jpg [ 111.39 KiB | Obejrzany 811 razy ]
Maafushi4.jpg
Maafushi4.jpg [ 129.84 KiB | Obejrzany 811 razy ]
Maafushi3.jpg
Maafushi3.jpg [ 112.56 KiB | Obejrzany 811 razy ]
Maafushi2.jpg
Maafushi2.jpg [ 119.85 KiB | Obejrzany 811 razy ]
Maafushi1.jpg
Maafushi1.jpg [ 67.91 KiB | Obejrzany 811 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#688 PostWysłany: 26 Cze 2013 10:01 

my byliśmy w Stingray Beach Inn i tam za sejf robiła szuflada w szafie zamykana na kluczyk, trzymaliśmy tam portfele, telefony, ipady, paszporty i nic nie zginęło :)

Co do Mafushi to wg mnie wyspa ma pewien fajny klimat. Plaża, którą wszyscy krytykują też była ok, na pewno lepsza niż na Embudu...

Temat postu: Re: Odp: Malediwy
#689 PostWysłany: 26 Cze 2013 10:57 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
W Venturo Inn tak samo. Nie było sejfów tylko szuflady zamykane na klucz.
 Profil Relacje PM off  

#690 PostWysłany: 26 Cze 2013 15:33 

A ja dalej uważam,ze Maafushi jest ok i ma fajny klimat......worki...no cóz -przywoza w nich budulec do remontu posesji...wysypisko smieci jest na koncu wyspy za ogrodzeniem i chyba nikomu nie przeszkadza.W resortach też sa miejsca gdzie składuja śmieci tylko turysci nie maja tam stepu wiec tego nie fotografują.......

Jesli sie tyczy sejfow w Kaani-to sa i to spore-zmiescił sie tam laptop i dwa nikony....
A tu kilka pstryków z Maafushi......może jednak warto tam pobyc z tubylcami......

https://plus.google.com/photos/10370694 ... wNmE0M61Tw
 Profil Relacje PM off  

#691 PostWysłany: 27 Cze 2013 08:39 

Kasia6555 napisał(a):
A ja dalej uważam,ze Maafushi jest ok i ma fajny klimat......worki...no cóz -przywoza w nich budulec do remontu posesji...wysypisko smieci jest na koncu wyspy za ogrodzeniem i chyba nikomu nie przeszkadza.W resortach też sa miejsca gdzie składuja śmieci tylko turysci nie maja tam stepu wiec tego nie fotografują.......

Kto co lubi, należy tylko wiedzieć iż Maafushi to nie są te znane z fotografii Malediwy. Osobiście wolałbym pojechać do Egiptu czy Maroka za te pieniądze jak miałbym spędzić cały pobyt na Maafushi nie zwiedzając resortów.
 Profil Relacje PM off  

#692 PostWysłany: 27 Cze 2013 09:05 

mpbc napisał(a):
Kto co lubi, należy tylko wiedzieć iż Maafushi to nie są te znane z fotografii Malediwy. Osobiście wolałbym pojechać do Egiptu czy Maroka za te pieniądze jak miałbym spędzić cały pobyt na Maafushi nie zwiedzając resortów.

Ale Maafushi to bardzo sensowny wybór, jeśli chcesz mieć tani nocleg, a w ciągu dnia zwiedzać resorty. Ja się bardzo cieszę, że mieszkaliśmy na Maafushi, a nie wzięliśmy jakiegos taniego resortu typu: Biyadhoo, Embudu czy Fihalhohi, ponieważ po jednym czy dwóch dniach tak samo bylibyśmy wynudzeni jak siedząc dwa dni na Maafushi. Jedynym resortem, w którym mogłabym zostać nawet dwa tygodnie to była Anantara: http://www.booking.com/hotel/mv/anantar ... es.en.html
Nawet Kandooma przy niej wypadła blado.
Reasumując, gdybym miała jechać raz jeszcze to wzięłabym ten sam hotel na Maafushi (Stingray Beach Inn) i co drugi dzień płynęłabym do Anantary :D

#693 PostWysłany: 27 Cze 2013 09:33 

asr napisał(a):
Ale Maafushi to bardzo sensowny wybór, jeśli chcesz mieć tani nocleg, a w ciągu dnia zwiedzać resorty. Ja się bardzo cieszę, że mieszkaliśmy na Maafushi, a nie wzięliśmy jakiegos taniego resortu typu: Biyadhoo, Embudu czy Fihalhohi, ponieważ po jednym czy dwóch dniach tak samo bylibyśmy wynudzeni jak siedząc dwa dni na Maafushi.

Ale właśnie o tym piszę, spać na Maafushi i jeździć po resortach/nrurkowanie/połowy...... druga opcja to cały czas siedzieć na Maafushi i tego właśnie nie polecam.
 Profil Relacje PM off  

#694 PostWysłany: 27 Cze 2013 09:57 

Myślę,ze nikt siedzienia przez dwa tygodnie na Maafushi nie poleca ale tez prawda nie jest ,ze na wyspie nie ma co robić.W resortach dopiero sa nudy-tyle ,ze drinki zapodają.My tez na 13 dni pobytu na wyspie co drugi dzień robiliśmy wyjazd do resortu i na piknic i tez twierdze,ze dłużej jedynie mogła bym posiedzieć w Anantarze.Nie wyobrażam sobie pobytu na Fihalholi czy Biyadho z noclegami w stęchłych domkach-ale co kto lubi.Chociaz same wysepki maja fajny klimacik...taki akurat na jednodniowy wypad.

mpbc-ile można latac do Egiptu czy maroka...dla rozrywki warto zobaczyć cos nowego-przynajmniej raz w roku
 Profil Relacje PM off  

#695 PostWysłany: 27 Cze 2013 10:22 

Kasia6555 napisał(a):
Myślę,ze nikt siedzienia przez dwa tygodnie na Maafushi nie poleca ale tez prawda nie jest ,ze na wyspie nie ma co robić.W resortach dopiero sa nudy-tyle ,ze drinki zapodają.My tez na 13 dni pobytu na wyspie co drugi dzień robiliśmy wyjazd do resortu i na piknic i tez twierdze,ze dłużej jedynie mogła bym posiedzieć w Anantarze.Nie wyobrażam sobie pobytu na Fihalholi czy Biyadho z noclegami w stęchłych domkach-ale co kto lubi.Chociaz same wysepki maja fajny klimacik...taki akurat na jednodniowy wypad.

mpbc-ile można latac do Egiptu czy maroka...dla rozrywki warto zobaczyć cos nowego-przynajmniej raz w roku

Dla mnie porażka to brak basenu, dlatego jestem za Anantarą czy Kandoomą..... a poza tym nurkowanie to podstawa :)))))))

Załączniki:
Anantara.jpg
Anantara.jpg [ 86.18 KiB | Obejrzany 952 razy ]

Ostatnio edytowany przez mpbc 27 Cze 2013 10:27, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#696 PostWysłany: 27 Cze 2013 10:24 

oj..oj...co drugi dzień bez basenu można sobie poradzić mimo tego ,ze drinki w basenie smakuja najlepiej :lol: na tarasie w Kaani tez nie było zle ;)
 Profil Relacje PM off  

#697 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:04 

Kasia6555 napisał(a):
oj..oj...co drugi dzień bez basenu można sobie poradzić mimo tego ,ze drinki w basenie smakuja najlepiej :lol: na tarasie w Kaani tez nie było zle ;)

:)

Załączniki:
Kandoona.jpg
Kandoona.jpg [ 118.01 KiB | Obejrzany 1055 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#698 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:16 

W Anantarze drinki były zdecydowanie lepsze niż w Kandoomie :P To samo dotyczy jedzenia i obsługi :)

#699 PostWysłany: 27 Cze 2013 12:42 

Faktycznie...baseny mieli tam fajne :) a co do drinków tez się zgodze ;) ;) ;)
KANDOMA
https://plus.google.com/photos/10370694 ... 4p6UsN62JQ
 Profil Relacje PM off  

#700 PostWysłany: 27 Cze 2013 13:30 

asr napisał(a):
W Anantarze drinki były zdecydowanie lepsze niż w Kandoomie :P To samo dotyczy jedzenia i obsługi :)

To fakt ale w Kandoomie były dużo mocniejsze :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość