Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 750 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Andaluzja
#161 PostWysłany: 09 Mar 2014 23:16 

Zbanowany
Kwiecien to zaden sezon.
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy wypoczynek w tureckim Side 🏖️🌴 Ultra all inclusive w 5* hotelu za 2399 PLN 🍹 Luksusowy wypoczynek w tureckim Side 🏖️🌴 Ultra all inclusive w 5* hotelu za 2399 PLN 🍹
Super 🤩 Mediolan z weekendem od 152 PLN 😍💚🤍❤️ Loty z 5 miast 🔥 Super 🤩 Mediolan z weekendem od 152 PLN 😍💚🤍❤️ Loty z 5 miast 🔥
#162 PostWysłany: 10 Mar 2014 00:47 

pewnie! szczególnie semana santa :)
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 10 Mar 2014 10:30 

Loty: 12
Kilometry: 24 918
Tylko jeszcze co sie kryje pod "z samego rana"? :) Dla nas Polaków to 6-7 rano, a dla nich? :)
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 14 Mar 2014 15:30 

Mieszkam w Maladze od 15 lat. Z chęcią podwiozę i oprowadzę po Maladze i nie tylko. Ceny rozsądne :> Możemy pojechać do Granady, Cadiz, Nerja, Gibraltar, Corodba, Mijas, Benalmadena, białe miasteczka i inne ciekawe okolice takie jak El Chorro . Znam też tanie i dobre knajpy z dobrym winem i świeżymi owocami morza w okolicach Malagi . Podwiozę i zawiozę z lotniska w Maladze do hotelu. Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o kontakt 0034 674 472 512 lub gregory.stefan@vp.pl
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 15 Mar 2014 09:21 

Mam pytanie jak dojechać z Malagi do granicy z Gibralterem?
Macie może rozkład autobusów oraz ceny?
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 17 Mar 2014 09:41 

Witam,

wybieramy się tylko na 5 dni do Andaluzji - proszę o wskazówki, podpowiedzi o miejsca ciekawe przyrodniczo - o miastach poczytałem wiele - dużo informacji znalazłem i pewno z 1, możę dwa wybiorę (pewno Sewille) - zależy mi jednak na osobliwościach przyrodniczych - kaniony- ciekawe miejsca w górach, ogrody, rezerwaty

dzięki
paweł
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 17 Mar 2014 11:13 

Witam,
wybieram się do Andaluzji w dniach 31/03 do 09/04. Dotychczasowy plan wygląda następująco:

31/03 - Przylot do Malagi
01/04 - Malaga
02/04 - Gibraltar
03/04 - Kadyks (3-4h), Sevilla
04/04 - Sevilla
05/04 - Sevilla
06/04 - Cordoba
07/04 - Cordoba
08/04 - Granada
09/04 - Wylot z Malagi

Proszę o ewentualne rady i korekty. Zastanawiam się nad przejazdem z Malagi do Rondy 01/04. Wtedy nocleg w Rondzie i dalsza podróż na Gibraltar. Poza tym zastanawiam się czy nie zmodyfikować noclegów w Cordobie i Granadzie (1 nocleg Cordoba, 2 Granada). Proszę o pomoc osoby, które były w obu tych miastach na które poświęcić więcej czasu, które ma "lepszy" typowo andaluzyjski klimat. Z góry dziekuję za wszelkie rady i pomysły.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 17 Mar 2014 21:58 

Maciej87 napisał(a):
Witam,
wybieram się do Andaluzji w dniach 31/03 do 09/04. Dotychczasowy plan wygląda następująco:

01/04 - Malaga
02/04 - Gibraltar
04/04 - Sevilla
05/04 - Sevilla
06/04 - Cordoba
07/04 - Cordoba
08/04 - Granada
09/04 - Wylot z Malagi

Proszę o ewentualne rady i korekty. Zastanawiam się nad przejazdem z Malagi do Rondy 01/04. Wtedy nocleg w Rondzie i dalsza podróż na Gibraltar. Poza tym zastanawiam się czy nie zmodyfikować noclegów w Cordobie i Granadzie (1 nocleg Cordoba, 2 Granada). Proszę o pomoc osoby, które były w obu tych miastach na które poświęcić więcej czasu, które ma "lepszy" typowo andaluzyjski klimat. Z góry dziekuję za wszelkie rady i pomysły.

Maciej będziesz podróżował samochodem czy komunikacją miejską?
Obowiązkowo zdaj relację jak wrócisz.
Ja planuję podobną trasę, ale w lipcu.
Chciałam zrobić z Malagi bazę wypadową i tam tlyko nocować.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 17 Mar 2014 22:03 

Aniu, tylko autokarami. Był plan wynajęcia auta, jednakże upadł ze względu na dodatkowe opłaty w hostelach za parkingi. Jeśli chcesz z chęcią podzielę się informacjami o przewoźnikach z których zamierzam korzystać.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 17 Mar 2014 22:26 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
Właśnie wróciłem, robiłem podobną pętlę tylko startowałem i kończyłem w Sevilli - Renfe + bus.

Na pewno tak na szybko brakuje mi Jerez, sam zobaczyłem przez Carnaval w Cadiz (drogie hotele), więc nocleg pod kątem zwiedzania Cadiz braliśmy w Jerez. Przewidzieliśmy 1-2 h na krótki spacer po Jerez, a mało brakowało a nie pojechalibyśmy do Cadiz...

Przepiękne miasto, jak dla mnie najbardziej autentyczne z największych pereł Andaluzji, koniecznie leniwie pospacerować, usiąść w jednej drugiej knajpce napić się jere od Tio Pepe. Robiący olbrzymie wrażenie dworzec Renfe, podobnie Iglesia San Miguel, jak kogoś interesuje przemysł winiarski i jego tradycje to oczywiście Bodega Tio Pepe...

Zbieram się do napisania mojej pierwszej dużej relacji, zresztą już nie pierwszy raz ;)
Ale mam nadzieję, że mnie wymówki nie przytłoczą tym razem... ale urwanie głowy w robocie, trochę się bałem, że nie dostanę urlopu, i tak musiałem go okroić (rano do pracy z walizką, urwanie się 2 h i na lotnisko; powrót wieczorem i następnego dnia do roboty), więc nie mogę się zebrać, a na świeżo chyba najlepiej...

Jeszcze jedna rzecz na szybko proporcjonalnie za mało czasu na Granade, mimo że Cordoba jest przepiękna, to jednak więcej czasu potrzeba na Granade.

#171 PostWysłany: 17 Mar 2014 22:39 

niebieski
Maciej87 napisał(a):
Witam,

01/04 - Malaga
02/04 - Gibraltar
04/04 - Sevilla
05/04 - Sevilla
06/04 - Cordoba
07/04 - Cordoba
08/04 - Granada
09/04 - Wylot z Malagi

Robiłem podobny trip na przełomie września/października 2013. Trasę z Malagi do Gibraltaru zahaczając o Setenil de Bodega oraz Rondę zaliczyłem jednego dnia wyjeżdżając tak ok 8 rano z obrzeży Malagi.
Podobnie jak Twój plan byłem jeden dzień w Cordobie i dwa dni w Granadzie...wydaje mi się to rozwiązanie ok.
A jak będziesz wracać z Granada do Malagi możesz zajrzeć do Nerja.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 17 Mar 2014 22:41 

niebieski
Maciej87 napisał(a):
Aniu, tylko autokarami. Był plan wynajęcia auta, jednakże upadł ze względu na dodatkowe opłaty w hostelach za parkingi. Jeśli chcesz z chęcią podzielę się informacjami o przewoźnikach z których zamierzam korzystać.

Ja akurat nigdzie za auto nie płaciłem w miejscu gdzie spałem, chociaż nie były to hostele...
Może poszukaj dobrze, ewentualnie miejsc w danej miejscowości gdzie można zaparkować za free (może nie pod samym hotelem)...jakby co służę pomocą.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 18 Mar 2014 17:21 

Dziękuję za wszelkie rady i wskazówki. Zamienię zatem noclegi na dwa w Granadzie i jeden w Cordobie. Skoro Jerez de la Frontera takie piękne to może porzucić plan zwiedzenia Rondy i wybrać się do Jerez? Czy na Sevillę konieczne będą trzy dni, czy może skrócić sobie pobyt do dwóch? Nie ukrywam, że chciałbym też w jednym miejscu pobyć dłużej, dlatego też padło na Sevillę jako największe miasto.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 18 Mar 2014 17:40 

I właśnie dowiedziałem się, że bilety do Alhambry są już wyprzedane na dni w których tam będę:( Więc moje pytanie, czy jest sens tam jechać? Myślicie, że będzie możliwość kupienia biletów w kasach? Nie sądziłem, że trzeba kupować aż z takim wyprzedzeniem:(
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 19 Mar 2014 22:10 

Maciej87 napisał(a):

Maciej,

jasne chętnie skorzystam z Twoich rad ;)
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 19 Mar 2014 22:25 

Zbanowany
Cytuj:
Myślicie, że będzie możliwość kupienia biletów w kasach?

Tak uważam.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 19 Mar 2014 22:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tego co kojarzę, bo kupiłem przez sieć z wyprzedzeniem i się nie interesowałem tematem, to chyba pula biletów jest dzielona na sprzedaż internetową i na tradycyjną na miejscu. Jak byliśmy odebrać bilety to były dwie kolejki jedna do odbioru druga do zakupu. Najlepiej być na otwarcie. Nawet jakby się okazało, że jednak nie ma to warto zwiedzić bez Palacio Real (Nasrid Palaces), choć duża strata bo robi wrażenie.

#178 PostWysłany: 19 Mar 2014 23:14 

W sumie to jest jeszcze jedna opcja, a mianowicie kupić osobną wejściówkę na Alhambra Jardines, Generalife y Alcazaba oraz dodatkowo dokupić Alhambra Nocturna Palacios. Wychodzi 2,4 euro więcej, ale unikam stresu związanego z kupnem biletu na miejscu. Nie wiem natomiast czy pałace robią takie wrażenie w nocy jak w dzień. Z opisu wynika, że pierwsza wejściówka "incluye todos los espacios visitables del Monumento, a excepción de los Palacios Nazaríes.
- Paseo de los Cipreses, Secano, Jardines de San Francisco.
- Alcazaba: Jardín de los Adarves.
- Partal: Pórtico del Palacio, Jardines y Paseos, Rauda, Palacio de Yusuf III, Paseo de las Torres.
- Palacio del Generalife: Jardines bajos y Jardines altos (Patio de la Acequia, Patio de la Sultana y Escalera del Agua)."

Tym samym dokupując drugą wyżej wspomnianą, która kształtuje się następująco: "El itinerario parte del Atrio de la Alhambra, y continúa por un paseo que discurre paralelo a la muralla, desde el que se puede contemplar el exterior de las Torres del Agua, de Baltasar de la Cruz, de los Siete Suelos, del Capitán, de la Bruja, de las Cabezas, y llega al Palacio de Carlos V (espacio visitable) a través de la Puerta de la Justicia o de la Puerta de los Carros. Esta visita prosigue por los Palacios Nazaríes.", miałbym dostęp do wszystkiego z tymże do pałaców nocą.
Co sądzicie o takim rozwiązaniu?
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 19 Mar 2014 23:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Wydaje się, że skoro są specjalne nocne bilety to musi być coś na rzeczy...

Trudno mi doradzić coś konkretnego bo to Twoja decyzja, ale ja bym na Twoim miejscu kupił nocne zwiedzanie pałacu przez sieć (chyba żeby były dostępne takie bilety na jutro to wszystko kupowałbym na miejscu), a na miejscu bilet dzienny na wszystko lub jeżeli nie ma to z wyłączeniem pałacu.

Wtedy optymalnie miałbyś porównanie jak wygląda pałac nocą a jak w dzień...

#180 PostWysłany: 19 Mar 2014 23:36 

Zbanowany
Powiem tak: w Alhambrze bylem kilka razy, nocne zwiedzanie wzialem tylko dwa razy - pierwszy i ostatni ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 750 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 38  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości