Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 163  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#301 PostWysłany: 21 Sty 2014 00:44 
Awatar użytkownika

srebrny
To znaczy? O co pytają? Myślałem, że tylko w USA są wywiady, a właśnie przez AMS lecę w piątek.

City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎 City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎
Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴 Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴
#302 PostWysłany: 21 Sty 2014 00:49 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
Skąd masz kasę na bilet, gdzie pracujesz, czym się zajmujesz, cel wizyty, na ile itd.
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 21 Sty 2014 00:52 

Mam nadzieję, że z moją łamaną angielszczyzną jakoś podołam hehe :)
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 21 Sty 2014 00:53 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
To znaczy? O co pytają? Myślałem, że tylko w USA są wywiady, a właśnie przez AMS lecę w piątek.

po co lecę, na jak długo, do kogo, kto kupił bilet - kiedy kupił, pokazać bilet ( nie kartę pokładową) gdzie mieszkam, gdzie pracuję gdzie będę nocował, pokazać rezerwację, ile mam bagażu, pokazać kartę ubezpieczeniową, kredytową, chyba tylko o rozmiar buta nie zapytała. :evil:
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 21 Sty 2014 00:57 

A jaką kartę ubezpieczeniową?
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 21 Sty 2014 01:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Właśnie jaką kartę ubezpieczeniową? I kto ten wywiad robi? Bo szczerze mówiąc o tym nie miałem pojęcia...

#307 PostWysłany: 21 Sty 2014 01:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Chodzi pewno o karte z nr ubezpieczenia podróżnego. Np. PZU coś takiego wydaje. Zamiast całej polisy zabieramy tylko kartę.
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 21 Sty 2014 01:50 

m3lm4k napisał(a):
Dlugosc i szczegolowosc wywiadu w AMS

Ja mam niemiłe wspomnienia po powrocie z Iranu przez Amsterdam, osobista kontrola przez godzinę.
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 21 Sty 2014 02:25 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Właśnie jaką kartę ubezpieczeniową? I kto ten wywiad robi? Bo szczerze mówiąc o tym nie miałem pojęcia...

Mnie o żadną kartę nikt nie pytał. Wywiad robi security, firma G4S.
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 21 Sty 2014 07:32 
Awatar użytkownika

niebieski
mezzo napisał(a):
Chodzi pewno o karte z nr ubezpieczenia podróżnego. Np. PZU coś takiego wydaje. Zamiast całej polisy zabieramy tylko kartę.

Byłem 3 razy w USA (wyloty z Londynu Gatwick i Heathrow) i nie pytali mnie o żadne ubezpieczenie podróżne, którego zresztą nie miałem. Na Gatwick standardowe pytania ile mam sztuk bagażu, czy sam go pakowałem, czy przewożę w nim czyjeś rzeczy i czy podejrzewam że ktoś przy nim majstrował + po co lecę do USA i tyle.

Na Heathrow podobnie albo i mniej pytań.
A co jeśli nie masz żadnego ubezpieczenia podróżnego? Nie puszczą Cię?

Urzędnik imigracyjny na JFK też nie pytał o żadne ubezpieczenia tylko o cel wizyty, długość i czym się zajmuję w Polsce. Nawet zagadał do mnie po Polsku co mnie zdziwiło.
 Profil Relacje PM off
wilczekosw lubi ten post.

#311 PostWysłany: 22 Sty 2014 13:23 

niebieski
Byliśmy dzisiaj w ambasadzie całą rodziną. Miałem ze sobą świadectwo z paskiem z podstawówki i dużo innych papierów, bo mamy z żoną niestandardowe źródła przychodów, ale nikt nie chciał tego oglądać. Wyrok: 10 lat dla wszystkich.

Z rzeczy praktycznych: godzina spotkania w sumie przybliżona i nie trzeba się stresować spóźnieniem z powodu kolejki do wejścia, no i mają toalety w środku.
 Profil Relacje PM off
suszek lubi ten post.

#312 PostWysłany: 22 Sty 2014 22:48 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 283 332
My również byliśmy dzisiaj z mężem w ambasadzie. W środku pomocni pracownicy kierują w odpowiednie miejsca krok po kroku a sama rozmowa trwała u nas dosłownie chwilę. Jedyne pytanie to jakie łączy nas pokrewieństwo, dokąd chcemy jechać i na ile czasu... potem pani poklepała w klawiaturę i powiedziała, że dostajemy wizę :) Również nabraliśmy sporo dokumentów ale okazały się niepotrzebne i stres również bezpodstawny.
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 23 Sty 2014 21:36 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
no ja jade jutro, z tego co piszecie to nie warto brac zadnych papierów ?
(mam przygotowane jakies potwierdzenia przelewow z wyplat, oraz kilka biletow z poprzednich podrozy, co teoretycznie moglo by się jeszcze przydac ?)

#314 PostWysłany: 23 Sty 2014 21:47 

Aktualnie nikt nie wymaga dodatkowych dokumentów
Jeżeli wyniknie taka potrzeba to konsul prosi o przesłanie ich do TNT i dopiero dokumenty zostaną dostarczone do ambasady
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 23 Sty 2014 22:08 

niebieski
U mnie jedno pytanie 'po co pan jedzie do usa?' trwalo to moze z 15sek. konsul pozdrawia fly4free i osoby lecace za ponad 5 stowek; )
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 23 Sty 2014 22:09 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
kamnowacki napisał(a):
U mnie jedno pytanie 'po co pan jedzie do usa?' trwalo to moze z 15sek. konsul pozdrawia fly4free i osoby lecace za ponad 5 stowek; )

serio ?:))

#317 PostWysłany: 23 Sty 2014 22:39 

niebieski
Serio. Bardzo mily konsul, jak wszyscy po drodze - obsluga, ochrona, pani w okienku. Obraz psuje tylko to czekanie na dworze i cena wizy; )
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 23 Sty 2014 22:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tylko ze to nie konsul/ambasador, tylko pracownik konsulatu/ambasady ktory cie pyta ;)
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 23 Sty 2014 22:44 

niebieski
Zgadza sie! Kajam sie i zwracam uwage, ze pisalem o cenie PROMESY, a nie wizy!
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 24 Sty 2014 17:08 

W środę byłem z dziewczyną w Krakowie w konsulacie i tak jak piszecie, zero problemów, bardzo miła obsługa, a cała rozmowa trwała minutkę :) Teraz tylko czekać na odbiór paszportu u kuriera :D
Chociaż jak się czekało na swoją kolej to parę osób wychodziło z płaczem, a niektórzy siedzieli przy okienkach naprawdę długo, no ale widocznie mieli powody do takiego "maglowania".
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 163  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość