Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy
#721 PostWysłany: 23 Paź 2013 09:07 

bilety kupione wylot 18 z austrian cena 5,2 za dwie osoby (czas na lotnisku w wiedniu 1h i 4h ) teraz musze hotel zarezerwować i teraz mam problem a ten hotel co ty rezerwowałeś to mam prywatą plaże czy cosik podobnego.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#722 PostWysłany: 23 Paź 2013 09:20 

oczywiście styczna
 Profil Relacje PM off  

#723 PostWysłany: 24 Paź 2013 10:07 
Awatar użytkownika

Witam!
Tu ponownie ja, tym razem nadaję z Guraidhoo ;) Zakochałam się w Malediwach tak bardzo, że postanowiłam tu zamieszkać :) Wspomagam jeden nowiutki Guest House na Guraidhoo. Jeśli ktoś wybiera się na wakacje i nie ma zielonego pojęcia jak sie zabrać za organizację, lub pojęcie ma, ale dręczą go jakieś pytania - może śmiało pisać. Przy okazji można śledzić mojego bloga
http://dziennikitypelka.blogspot.com/ oraz fan page https://www.facebook.com/dziennikitypelka.blogspot

Pozdrawiam gorąco z upalnego Guraidhoo! :)
 Profil Relacje PM off  

#724 PostWysłany: 26 Gru 2013 00:00 

Witam, czy ktoś wybiera sie na malediwy na początku kwietnia, my lecimy 2.04.2014. :)
 Profil Relacje PM off  

#725 PostWysłany: 26 Gru 2013 00:02 

peterkielce napisał(a):
bilety kupione wylot 18 z austrian cena 5,2 za dwie osoby (czas na lotnisku w wiedniu 1h i 4h ) teraz musze hotel zarezerwować i teraz mam problem a ten hotel co ty rezerwowałeś to mam prywatą plaże czy cosik podobnego.

Czekam na relacje. I z niecierpliwością wyczekują kwietnia. :D
 Profil Relacje PM off  

#726 PostWysłany: 27 Gru 2013 08:52 
Awatar użytkownika

A ja Was wyczekuję na Guraidhoo :)
 Profil Relacje PM off  

#727 PostWysłany: 27 Gru 2013 22:24 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
klee1983 napisał(a):
A ja Was wyczekuję na Guraidhoo :)

Gratuluje decyzji, Malediwy, to piekny zakatek na ziemi :) po wizycie na Maafushi obiecalam sobie ejszcze tam wrocic ... i wroce :)

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off  

#728 PostWysłany: 06 Sty 2014 11:37 

Maafushi to rewelacyjne rozwiązanie dla pobytu na Malediwach w przyzwoitej, ludzkiej cenie:) Tak, jak już ktoś tu zauważył, jest to świetna baza wypadowa do resortów (gdyby ktoś chciał poczuć ten prawdziwy luksus Malediwów). Na Maafushi nie ma szans napić się choćby piwa, więc nie jest to miejsce dla "imprezowiczów". Jest tam kilka sklepików, jest cisza i spokój. Połączyliśmy pobyt na Malediwach z pobytem na Sri Lance, mieliśmy lot łączony, kupiony ok. pół roku wcześniej i trasa Frankfurt-Colombo-Male-Frankfurt kosztował nas po ok. 2500/os. Byliśmy tam w styczniu 2013, więc w sezonie. Podczas spaceru na wyspie Maafushi wydawało się, że jesteśmy jedynymi turystami (co oczywiście nie było prawdą;)) Najwięcej hałasu niestety (jak wszędzie) robili Rosjanie, poza tym spokojnie i błogo;) Niestety wschodnia część wyspy jest mocno zanieczyszczona, mnóstwo plastiku i innych śmieci. Można tam podziwiać przepiękny wschód słońca. Każdego ranka spotkaliśmy na tej plaży turystę z Anglii, który wziął sobie za zadanie wysprzątanie tej pięknej, lecz zaśmieconej plaży.
Mieszkańcy wyspy niestety nie wydają się być zadowoleni z obecności turystów (oczywiście prócz tych, którzy mają hotele/pensjonaty). Nie odpowiadają na pozdrowienie, patrzą "spod byka", ale szybko można się do tego przyzwyczaić.
Nocowaliśmy w White Shell z bezpośrednim dostępem do najlepszej części plaży z dobrym dostępem do rafy.
Wycieczkę do Anantara Dhigu Resort kupiliśmy w hotelu Venturo. Super obsługa, najlepsza cena wycieczek na wyspie. Polecam też kolację u nich.
Jeśli chodzi o opalanie w bikini, to oczywiście oficjalnie jest taki zakaz, są też tabliczki na plażach z taka informacją. W rzeczywistości jak leżysz na leżaku, to w stroju jak najbardziej, jak chcesz podejść do brzegu, pójść na spacer wzdłuż plaży, to powinno się założyć polero. Chodzi o uszanowanie ich prawa, a nie o udowodnienie, że "nic mi nie zrobicie". To indywidualne podejście.
 Profil Relacje PM off  

#729 PostWysłany: 18 Sty 2014 21:52 

Znów szalone ceny na Malediwy. Ahhhhh! Widzieliście? Wyspy kolejny raz zostaną oblężone przez polskich turystów :)
Przeglądając ceny noclegów też można doznać szoku - od 25$ za pokój dwuosobowy (przepiękny Atol Baa).
Gdybym nie była na drugim końcu świata, zaczynałabym pakować plecak. Łał!
 Profil Relacje PM off  

#730 PostWysłany: 19 Sty 2014 00:25 

A możesz podać gdzie w szukać tych noclegów bo jestem zainteresowany? :) Jakaś stronka ? Z góry dzięki !
 Profil Relacje PM off  

#731 PostWysłany: 19 Sty 2014 01:27 

Zerkając zupełnie na szybko: cena 25$ za dwuosobowy pokój zachęca do tego, by wybrać się do Thulhaadhoo (możemy dostać się tam lokalnym ferry, choć będzie to nieco dłuższa podróż). W bardzo dobrej cenie jest też Fulidhoo - 32$, gdzie również dostaniemy się lokalnym ferry lub Ukulhas - 41$. Trzeba szukać, wszystko zależy od terminu i wolnych miejsc. Bez wątpienia odwiedziłabym ponownie Atol Baa, a oprócz tego cudowny Ukulhas, do którego nie zdołaliśmy dotrzeć z braku czasu.

Noclegów szukam głównie na agoda.com i booking-u.
 Profil Relacje PM off  

#732 PostWysłany: 20 Sty 2014 11:22 

viewtopic.php?f=26&t=40294&p=324779&hilit=malediwy#p324779

dla wybierających się w tym roku na MALEDIWY, zapraszamy do kontaktu

Pozdrawiam
Daniel
W-wa
 Profil Relacje PM off  

#733 PostWysłany: 21 Sty 2014 13:33 

hey,

czy ktoś byłby łaskaw napisać z jakimi stałymi opłatami lokalnymi i podatkami trzeba się bezwzględnie liczyć na Malediwach?

do tej pory udało mi się ustalić:
podatek hotelowy - 8% ceny/dzień,
opłata klimatyczna - 8 USD/os/dzień,
opłata wylotowa - 25 USD/os.
 Profil Relacje PM off  

#734 PostWysłany: 22 Sty 2014 09:34 
Awatar użytkownika

8 USD os/noc podatek łóżkowy
8% podatek miejski
10% opłata serwisowa
 Profil Relacje PM off  

#735 PostWysłany: 22 Sty 2014 17:31 

Ilona - ile placiliscie za transport i wstep do Anantara Dhigu Resort? Czy w cenie jest tez lunch?
 Profil Relacje PM off  

#736 PostWysłany: 22 Sty 2014 18:44 

Wstep 200$ -to cena z podatkiem-do wykorzystania na miejscu odliczając te podatki 178 $....w maju w zeszym roku-wszystko dokładnie opisałam w relacji.....sa tam tez opisane inne resorty....
 Profil Relacje PM off  

#737 PostWysłany: 31 Sty 2014 13:45 

eve_slavko napisał(a):
Znów szalone ceny na Malediwy. Ahhhhh! Widzieliście? Wyspy kolejny raz zostaną oblężone przez polskich turystów :)
Przeglądając ceny noclegów też można doznać szoku - od 25$ za pokój dwuosobowy (przepiękny Atol Baa).
Gdybym nie była na drugim końcu świata, zaczynałabym pakować plecak. Łał!

Hej. A niby gdzie masz te szalone ceny?
 Profil Relacje PM off  

#738 PostWysłany: 08 Lut 2014 19:39 

Jeśli ktoś sie wybiera na Gooraidhoo do Magdy do Guesthouse'u Dacha, to gorąco polecam! Super miejsce, czysto, pyszne jedzenie, fantastyczna, domowa, wręcz rodzinna atmosfera. Naprawdę poczujecie sie, jakbyscie byli miłe widzianymi gośćmi w czyimś domu. Dzięki Magdzie to miejsce naprawdę żyje. W razie jakichkolwiek problemów, łącznie z zaginionym bagażem, jest Wam w stanie pomoc we wszystkim, i to naprawdę sie czuje, ze Magda dokłada wszelkich starań, żeby każdy bez wyjątku gość był zaadowolony. Nawet ci, którzy oczekują pieciogwiazdkowego resortu, a trafiają do Guesthouse'u Dacha Maldives, wyjeżdżają zadowoleni, bo jest naprawdę super! Nie pozalujecie.
 Profil Relacje PM off
kocka84 lubi ten post.

#739 PostWysłany: 24 Lut 2014 11:00 

Wybieramy sie do Dacha Maledives Guraidhoo 2 kwietnia czy ktoś w tym terminie rowniez planuje pobyt. Pozdrawiam Kasia
 Profil Relacje PM off  

#740 PostWysłany: 20 Mar 2014 12:30 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Czy możecie zweryfikować ceny wycieczek do resortów:
1. Biyadhoo Island Resort 80 USD + 24 USD
2. Picnic Island 130 USD + 22 USD
3. Fun Island Resort 130 USD + 60 USD
4. Ananthara Resort 110 USD + 250 USD
5. Alhuvelhi Resort 130 USD + 60 USD
6. Fihaalhohi Resort 160 USD + 50 USD

Z góry dziękuję.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości