Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 179 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 23 Lis 2012 00:23 

Zbanowany
heh dosłownie na lodzie :)
teraz to mnie zmartwiłeś...
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#82 PostWysłany: 12 Gru 2012 13:33 

Cześć,
Mam małe pytanko co do lotniska Rygge, mianowicie czy 45 min wystarczy mi tam na przesiadkę? Oczywiście z samym podręcznym. Z góry dzięki za info.
Pozdro!

#83 PostWysłany: 12 Gru 2012 22:50 

W zupełności
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 08 Sty 2013 01:06 

Zbanowany
d1gital napisał(a):
Fajna opcja, ale oni chyba nadal nie mają licencji na przewóz osób, więc po prawdopodobnym zatrzymaniu przez policję jesteście na lodzie. Te pirackie busy, gdyż tak są nazywane w Norwegii, to był pewien czas temu bardzo gorący temat medialny. Ogólnie nie polecam, nigdy nie korzystałem co prawda, ale sama ilość "bójek o teren", która ma miejsce między tymi mafijnymi przewoźnikami (dokładne opisy na forumnorwegia.net) zniechęca.

Aha, pamiętajcie w każdym razie, że wydany bilet oznacza w Norwegii (podobnie jak w Polsce zresztą), że jesteście ubezpieczeni i nie jedziecie "na lewo". Bardzo możliwe, że po zażądaniu biletu cena przewozu albo skoczy, albo zostaniecie niezbyt miło poproszeni o opuszczenie pojazdu.

Sent from my HTC using Tapatalk 2

Mógłbym prosić o więcej informacji? PKS Oslo wydaje się na prawdziwą i legalną firmę. Firmowe samochody itp. więc chyba mają licencję, nie?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 08 Sty 2013 22:23 

damjaneiro napisał(a):
d1gital napisał(a):
Fajna opcja, ale oni chyba nadal nie mają licencji na przewóz osób, więc po prawdopodobnym zatrzymaniu przez policję jesteście na lodzie. Te pirackie busy, gdyż tak są nazywane w Norwegii, to był pewien czas temu bardzo gorący temat medialny. Ogólnie nie polecam, nigdy nie korzystałem co prawda, ale sama ilość "bójek o teren", która ma miejsce między tymi mafijnymi przewoźnikami (dokładne opisy na forumnorwegia.net) zniechęca.

Aha, pamiętajcie w każdym razie, że wydany bilet oznacza w Norwegii (podobnie jak w Polsce zresztą), że jesteście ubezpieczeni i nie jedziecie "na lewo". Bardzo możliwe, że po zażądaniu biletu cena przewozu albo skoczy, albo zostaniecie niezbyt miło poproszeni o opuszczenie pojazdu.

Sent from my HTC using Tapatalk 2

Mógłbym prosić o więcej informacji? PKS Oslo wydaje się na prawdziwą i legalną firmę. Firmowe samochody itp. więc chyba mają licencję, nie?

Oczywiście PKS jest legalną firmą i zarejestrowana w Norwegii. Jeżeli będziesz chciał wystawią wypisana ręcznie karteczkę (czytaj BILET) na przejazd. Jednak czy to jakiś dowód ??
Firma działa już od kilku lat i jest dość popularna wśród rodaków wiec ryzyko wtopy wydaje mi się małe.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 08 Sty 2013 22:51 
Awatar użytkownika

Jak będziesz jechał PKS-em nie siadaj przy drzwiach,ewentualnie okryj kolanka i ...a kocykiem bo cię przewieje. :roll:
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 08 Maj 2013 21:44 

niebieski
Przeczytałem wszystkie posty i trochę się pogubilem, mógłby mi ktoś potwierdzić/poprawić/ odpowiedzieć
Muszę się dostać z Oslo na lotnisko.
1. Jest możliwość jechania autokarem ( nie chcę PKS tylko normalną norweską linią) Rygge-Ekspress , który odjeżdza z Bussterminalen Oslo ( http://maps.google.com/maps?q=oslo,+Norwegia&hl=pl&ll=59.911584,10.758619&spn=0.002267,0.006968&sll=59.911584,10.75914&sspn=0.002267,0.006968&t=h&hnear=Oslo,+Norwegia&z=18&iwloc=lyrftr:h,1117224454955533882,59.911603,10.758244) czy z innego miejsca ? ile taki autokar jedzie i ile kosztuje bilet w jedna stronę
2 Można się dostać z Oslo S do miasteczka Moss pociągiem, a później do lotniska Rygge autobusem . Ile to kosztuje i jak często te autobusy kursują

Jakby mi ktoś mógł podać mniej więcej czas podrózy jaki mam sobie zarezerwować, bo do tej pory latałem norwegianem z innego lotniska.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Oslo Rygge - Askim
#88 PostWysłany: 20 Cze 2013 22:04 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Ląduję w Rygge o 16, 10 lipca. Potrzebuję dostać się do Askim (godzina jazdy z lotniska). Do tej pory znalazłem busa, który wyjeżdża o 17.10 z Moss. Szukam alternatywy. Podobno spod lotniska odjeżdżają busy tego przewoźnika http://mb24.no/
Kurczę, trudno mi jest się w tym połapać, poproszę o pomoc:) Znacie jeszcze jakąś opcję, wykluczając stopa?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 22 Lip 2013 10:20 

Witam. Mam pytanie w sprawie dojazdu z lotniska Oslo Rygge do miejsocowści Stromstad w Szwecji. Jechał ktoś tamtędy na stopa? Jak z ruchem w tamtą stronę? W Oslo ląduję w piątek 02.08.2013 około godz. 16:00. Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki.
 PM off  

#90 PostWysłany: 26 Lip 2013 00:13 

Kupiłem bilet z Kos do Rygge. Przylot jest o 22. Ceny dojazdu do Moss ,promu, i z Horten znam . Ale czy po wylądowaniu Ryanerem, na 8 rano mam szanse dotrzeć na Trop. aby polecieć do Katowic Wizzem za 10E , Ktoś to w nocy przerabiał?????
Następnego dnia nic a nic nie leci do Polski z Rygge i jedyną szansą jest lot następnego dnia o 6,50 do L. Stanset i za 4
godz do Poznania ,co mi najbarziej pasuje. Koszt 42 eur za 2 loty.
 PM off  

#91 PostWysłany: 04 Sie 2013 19:35 

niebieski
Czy bilety na pociąg z Rygge są zawsze w tej samej cenie tzn. nie ma różnicy czy kupię na lotnisku w automacie czy zamówię wcześniej przez internet? Oczywiście w automacie można od razu kupić bilet w dwie strony, tak? Czy darmowy shuttle bus jest jakoś oznakowany i gdzie jest jego przystanek? Pytam bo będziemy musieli od razu po lądowaniu biec na autobus :)

#92 PostWysłany: 18 Sie 2013 11:37 

Właśnie wróciłem z Oslo,
darmowy autobus na dworzec kolejowy zatrzymuje się zaraz przed wyjściem z lotniska, są też tam napisane godziny odjazdów wszystko jest bardzo czytelne, autobus jeździ co godzina od 5:35. Bilet można kupić u kierowcy autobusu lub na stacji w automacie, ceny to 151NOK za osobę dorosłą + dziecko gratis, osoby do 26 roku życia to 113NOK, emeryci 76NOK - jest to chyba najtańszy środek transportu do miasta. Czas podróży to 49 minut, w pociągu jest bardzo wygodnie i przyjemnie, można też kupić kawę i coś do jedzenia, chociaż ja polecam tą w burger kingu na stacji za 15NOK z możliwością dolewki. Gdyby ktoś miał jakieś pytania chętnie odpowiem.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 07 Wrz 2013 19:47 

niebieski
Najtańsze połączenie Rygge-Oslo to autobusy Nettbuss. Bilet dla młodzieży (16-28 lat) kosztuje 90NOK OW kupując u kierowcy (można płacić gotówką, co do kart to nie sprawdzałem czy np. debetowa przejdzie), ale uwaga: w internecie można ten bilet kupić za 47NOK(!), z tym że tylko na określonych godzinach odjazdu (trzeba skorzystać z journey plannera na stronie i tam sprawdzać, czy jest jakaś godzina, o której jest dostępny ten tańszy bilet). Jakby znaleźć takie przejazdy w obie strony to rezerwując przez neta można mieć transport za 94NOK RT, lepszej ceny się nigdzie nie znajdzie. W najgorszym wypadku to będzie 180NOK RT, czyli i tak 46NOK taniej niż pociąg ze zniżką studencką (co do tej zniżki to obowiązuje zwykła polska legitymacja studencka, ISIC nie). Autobusy są wygodne, podróż trwa ok. 50min i wysiada się w centrum zaraz przy dworcu kolejowym, jedyny minus tej opcji to konieczność przejścia 2km z lotniska na przystanek przy autostradzie, ale jest cały czas chodnik dla pieszych, więc można spokojnie iść. Rozkład jazdy autobusów TUTAJ (interesuje nas linia nr 6 lub 3).

#94 PostWysłany: 15 Wrz 2013 12:42 

Dzięki Kafar! :)
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 22 Wrz 2013 22:25 

w którym miejscu koło lotniska w zatrzymuje się Nettbus?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 22 Wrz 2013 22:56 

niebieski
lotnisko jest tak małe, że nie będziesz miała problemu
po wyjściu na na zewnątrz, 4 metry od hali są ze 3 stanowiska dla autobusów dalekobieżnych
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 29 Wrz 2013 14:18 

niebieski
Ale pytanie było o Nettbussa, a one zatrzymują się na przystanku przy autostradzie, ok. 2km od hali. Ktoś już w tym temacie załączył mapkę gdzie to dokładnie jest.

#98 PostWysłany: 01 Lis 2013 22:08 

Loty: 5
Kilometry: 5 119
http://www.aerobuss.no/priser-fares/
A ten przewoźnik jest sprawdzony? Bo cena, 125 RT dla studenta kusi
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 01 Lis 2013 23:34 

No Aerobuss jezdzi. Widac go jak jezdzi Mosseveien z Oslo do Rygge oraz na samym Rygge. :-) Pozdrawiam z Oslo:-)
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 02 Lis 2013 00:33 

Myślicie Panowie, że pan kierowca Aerobussa uzna mi zniżkę studencką po okazaniu legitymacji szkolnej z polskiej szkoły policealnej? ;p a dobrze by było, bo jak wspomniał thingol, cena kusi... ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 179 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości