Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3250 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 163  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#141 PostWysłany: 22 Kwi 2013 22:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Z tego co pisalo w aplikacji to chyba mozna dolaczyc zdjecie na miejscu, ale reki sobie nie dam uciac.
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#142 PostWysłany: 22 Kwi 2013 22:28 

tzn. ja słyszałam że jak ktoś wgl nie ma zdjęć to może zrobić na miejscu ale płaci sporo.
a ja zdjęcia mam tylko wystarczy chyba donieść ??
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 14 Maj 2013 22:26 

hej :)
wiem że to może być denerwujące, ale mam kilka pytań, ponieważ w tym roku pierwszy raz będę się starać o wizę do USA"
1)czy to prawda że zaproszenia nie są już wymagane?
2)czy osoby uczące się mają większe szanse na otrzymanie wizy?
3)każdy mi mówi że zwiększyły się szanse na dostanie wizy, to prawda?

Nie wiem co jeszcze... jak coś wiecie więcej to proszę piszcie dla mnie to bardzo ważne :)
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 14 Maj 2013 22:33 

Zbanowany
1. Tak
2. Nie
3. Statystyki tak mowia. Ale to o niczym nie swiadczy.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 14 Maj 2013 23:39 

wielkie dzięki za info :)
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 20 Maj 2013 12:15 

Mam dwa pytania:
co to jest data priorytetowa?
i o co lepiej jest się starać o wizę B1 CZY B1/B2?
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 20 Maj 2013 12:20 

Zbanowany
parejka napisał(a):
Mam dwa pytania:
co to jest data priorytetowa?
i o co lepiej jest się starać o wizę B1 CZY B1/B2?

A w jakim celu jedziesz?
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 20 Maj 2013 17:44 

do rodziny głównie a jak dalej to kto wie:)
chcemy na ślub zaprosić chrzestną moją i pozwiedzać tu w PL ja mam studia podyplomowe a narzeczony pracę i może też studia podyplomowe i mamy dylemat o jaką wizę się starać bo za bardzo nie wiemy...no i jakbyś wiedział/ła co to jest ta data priorytetowa to byłabym wdzięczna:)
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 20 Maj 2013 17:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

wiza B-2 - jako tourist visitor
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 20 Maj 2013 17:58 

ok a co do tej daty to może wiesz co to?
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 09 Cze 2013 12:53 

Witam, mam kilka pytań odnośnie wizy.
Czy mając juz wize i bedac w stanach moge sobie wyskoczyc na wycieczke do meksyku? Czy moge potem wrocic normalnie do usa czy pojawiaja sie tu problemy?
I jeszcze jedno - czy an wizie B2 moge pracowac jako wolontariusz?
Dzieki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 09 Cze 2013 13:17 
Awatar użytkownika

srebrny
1) Jesli dostaniesz wize wielokrotnego wjazdu to mozesz gdzies wyskoczyc.
2) Jesli jest to praca pomagajaca lokalnej spolecznosci czyli np. dzialnosc charytatywna, ktorej charakter z definicji jest pro bono, i zgodnie z tym nie otrzymasz za to zadnego wynagrodzenia w pieniadzach, towarach, etc. to tak.
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 09 Cze 2013 15:59 

Loty: 723
Kilometry: 2 468 601
Zbanowany
nelka napisał(a):
Czy mając juz wize i bedac w stanach moge sobie wyskoczyc na wycieczke do meksyku?

Przy wyjeździe z USA do Meksyku nie ma żadnej kontroli, trzeba uważać żeby nie zgubić białej karteczki wpiętej do paszportu. Przy powrocie do USA nie trzeba wtedy wypełniać nowego formularza wjazdowego i nie dostaje się nowej pieczątki. Dotyczy to krótkich wyjazdów do Kanady i Ameryki Środkowej.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 09 Cze 2013 16:50 

Loty: 120
Kilometry: 122 460
marfot napisał(a):
Przy wyjeździe z USA do Meksyku nie ma żadnej kontroli, trzeba uważać żeby nie zgubić białej karteczki wpiętej do paszportu.

Jeżeli piszesz o formularzu I94 to nie trzeba już go w ogóle wypełniać. Na kontroli imigracyjnej w JFK dostałem informację od funkcjonariusza, że od maja zmieniły się przepisy i teraz już wszystko widzą w komputerze.

#155 PostWysłany: 09 Lip 2013 20:17 

Witam Serdecznie,
Czy w ostatnich dniach ktoś odbył wizytę w konsulacie w Krakowie?
Chciałem zapytać, jakie mniej więcej pytania są zadawane i o jakie dokumenty ewentualnie prosi Pan Konsul ?

Mamy zamiar z drugim bratem odwiedźić w Chicago naszego trzeciego brata, my jesteśmy żonaci, mamy dzieciaki i pracę, chcemy do niego pojechać we wrześniu na max 2 miesiące w odwiedziny, on tam jest juz z rodziną 12 lat legalnie, ja byłem 2002 i wróciłem oczywiście na czas.

Czy lepiej u konsula mówić z kim lece i w tym samym dniu się umawiać obydwaj bracia, czy lepiej w innych dniach ?

Z góry bardzo dziękuję za informację i Pozdrawiam.
Grzegorz
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 05 Sie 2013 20:37 

Chyba już nikt się nie stara o wizę, bo cisza w tym temacie ... w takim razie wezmę całą szufladę papierów na wszelki wypadek
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 05 Sie 2013 21:11 

Zbanowany
Wszyscy juz maja. :P
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 05 Sie 2013 21:42 

platynowy
Ja miesiąc temu miałam tę przyjemność, co prawda w Warszawie, ale procedury zapewne te same. Żadnych dokumentów, poza paszportem i wnioskiem wizowym rzecz jasna, nie zabierałam, nikt też o nic nie pytał. Pytali o to na jak długo chcę lecieć, po co chcę lecieć, gdzie pracuję i w jakich krajach byłam ostatnio. Leciałam do mojej Drugiej Połówki, który był w 2miesięcznej delegacji, zapytała więc też co on dokładnie tam robi i dla jakiej firmy pracuje.
Osobiście powiedziałabym, że lepiej pójść razem, niż kombinować i umawiać się na różne dni. Dużą rolę odgrywa też na pewno nie tyle to, co mówisz, ale w jaki sposób to mówisz. A jak w głowie Ci będzie siedziało to, żeby za dużo nie powiedzieć, żeby przypadkiem nie wspomnieć, że brat też leci, albo cokolwiek innego, to sam się możesz pogrążyć. Nie masz nic do ukrycia, więc powiedz wszystko otwarcie, a założę się, że za kilka dni zobaczę post na forum, że dostaliście wizy na 10 lat :P ( btw, kiedy wybieracie się na rozmowę?)
Czekałam w kolejce około godziny i owszem, odmowy się zdarzają, ale naprawdę w bardzo podekrzanych przypadkach ( Pan, który w kółko powtarzał, że "chce lecieć do Ameryki robić biznes, bo tam są tanie części, on je będzie sprowadzał i zarabiał, tylko dajcie mu tą wizę", młode dziewczyny w wieku licealnym/wczesnoszkolnym, czy też babeczki lat 50+, które mówiły, że lecą do krewnych, ale w sumie nie wiedzą kiedy wrócą"). W Krakowie podobno odsetek odmów jest większy, ale bądź dobrej myśli!
Gdyby jeszcze coś przyszło Ci do głowy - pytaj śmiało. A ja trzymam kciuki! :)
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 05 Sie 2013 21:51 

Byłem po wizę w konsulacie USA w Warszawie 26 lipca, w piątek. Czy już wszyscy mają? Tłumy w środku. Czekałem półtorej godziny, przede mną 54 osoby. Za mną ok 50, a może więcej. Miałem numerek prawie 100. Otrzymałem wizę na 10 lat. Pytania: gdzie pracuję w Polsce, gdzie chcę lecieć, w jakim celu, na jak długo, w jakich krajach byłem ostatnio, czy mam rodzinę w USA? Krótko, konkretnie, konsul grzeczny, dociekliwy. Życzenia dobrego pobytu w USA od konsula otrzymałem na końcu rozmowy. Pozdrawiam serdecznie.
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 09 Sie 2013 11:29 

karpik- dostaliśmy wizę, tak jak czules/as ,do rozmowy podeszlismy razem na luzie usmichnieci trzy krotkie pytania ze strony Przesympatycznego Pana Konsula i informacja -Otrzymują Panowie wize, przyjemnej podrózy:-) Teraz tylko czekamy niecierpliwie na paszporty, wiecie moze po jakim czasie od rozmowy sa do odebrania w odziale TNT?? Dostanę jakiś sms ? Byliśmy w tą Środę na spotkaniu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3250 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 163  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość