Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy
#581 PostWysłany: 21 Kwi 2013 12:24 

@ JUMP

Tak, Stingrtay mogę polecić z czystym sumieniem, Jest to GH na pewno najładniej urządzony ze wszystkich na Maafushi, jest kilka kroków od plaży, ma dobrą kuchnię i niespotykany na Maafushi poziom obsługi. Ale nie próbujcie gadać z obsługą bo poziom angielskiego jest fatalny, zawsze odpowiadają "yes" :-)
W Stingray jest kilka osób z przyzwoitym angielskim (również Mohammed - właściciel) więc prośby kierujcie do nich.

Niestety ferry do/z Maafusi odpływa z przeciwnej strony Male niż ferry do/z lotniska (są co 10 min), ale 40 rufii lub 3 USD na taksówkę i po problemie.

W razie pytań służę pomocą, właśnie wróciliśmy z Maafushi. Więcej moich refleksji jest w wątku Malediwy: off topic .
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#582 PostWysłany: 22 Kwi 2013 11:34 

Hej. Czy przylatuje może ktos do Male 5.05 i potrzebuje sie dostac na wyspe Maafushi ? Jest taka sprawa..promy w ten dzien nie kursuja a koszt przeprlywu motorówka to jakies 170-180 dolarów, chyba że uzbuera sie wieksza grupa (ok 5 osoób) to wtedy kosztuje to 30-50 dolarów. Szukam chetnych do "zlozenia sie" na motorwke na dzien przedewsyztstkim 5.05 , ewentualnie 15.05 :)
 Profil Relacje PM off  

#583 PostWysłany: 22 Kwi 2013 11:39 

Ana_traveller napisał(a):
Hej. Czy przylatuje może ktos do Male 5.05 i potrzebuje sie dostac na wyspe Maafushi ? Jest taka sprawa..promy w ten dzien nie kursuja a koszt przeprlywu motorówka to jakies 170-180 dolarów, chyba że uzbuera sie wieksza grupa (ok 5 osoób) to wtedy kosztuje to 30-50 dolarów. Szukam chetnych do "zlozenia sie" na motorwke na dzien przedewsyztstkim 5.05 , ewentualnie 15.05 :)

A dlaczego promy 5,05 nie kursują?Przeciez to niedziela a promy nie kursuja w piatki :roll:
 Profil Relacje PM off  

#584 PostWysłany: 22 Kwi 2013 12:39 

Kasia6555 napisał(a):
Ana_traveller napisał(a):

A dlaczego promy 5,05 nie kursują?Przeciez to niedziela a promy nie kursuja w piatki :roll:

W niedzielę na MAAFUSHI odpływają 2 promy!
Jeden o 10:00 a drugi o 15:00.
Zalecam uzyskiwanie informacji u źródła tzn.
http://www.mtcc.com.mv/media/3958/provi ... hedule.pdf
http://www.mtcc.com.mv/transporthome.aspx
 Profil Relacje PM off  

#585 PostWysłany: 22 Kwi 2013 13:00 

Było juz o tym nie raz.....
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 23 Kwi 2013 23:05 

A może się ktoś wypowiedzieć na temat GH Arora Inn ??
 Profil Relacje PM off  

#587 PostWysłany: 23 Kwi 2013 23:38 

zrezygnowaliśmy z wcześniej dokonanej rezerwacji w Arena Lodge, po czym napisali do nas z taką ofertą. Może komuś się przyda:

Please find the below promotion:
Please take note that the above mentioned rates are inclusive of all the taxes and service charges. There will be no further charges applicable on the price quoted to you

Załączniki:
Komentarz do pliku: Arena Lodge Apr-July_2013
Arena Lodge.png
Arena Lodge.png [ 44.62 KiB | Obejrzany 808 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#588 PostWysłany: 25 Kwi 2013 17:44 

Udało się komuś skorzystać z tej promocji? Pisałem 2 maile do nich o rezerwacje, ale bez odpowiedzi;)

#589 PostWysłany: 25 Kwi 2013 18:33 

Ja skorzystałam z takiej promocji. W pakiecie dostałam ok 5% zniżki oraz snoorking i wycieczkę na Biado ( tak sie czyta/ pisze się inaczej) oczywiście bez wstępu do resortu. Z odpisywaniem mają jakieś problemy -wynikają one z tego, że po pierwsze internet ma tam prędkość maszyny do pisania; po drugie szef buduje kolejną Arenę wraz ze SPA i czymś tam - otwarcie w sierpniu (podobno), po trzecie tam są już trzy ARENY i szef lata po wszystkich. - najlepiej zadzwonić i to w dodatku w godzinach do południa, bo po południu to ja go rzadko widywałam. No i oczywiście należy omijać piątki, bo święto! Dodam, że szef wychodzi na przybycie promu i odprowadza na prom żegnajac - taki mały sympatyczny gest.
 Profil Relacje PM off  

#590 PostWysłany: 25 Kwi 2013 19:23 

Witam,

Jestem świeżo po pobycie na Maafushi. Jedna uwaga dla wszystkich tam jeszcze mających w planie spędzić czas: Ta wyspa nie ma za wiele wspólnego z Malediwami. Zamieszkana przez tubylców - Muzułmanów, z naprędce powybudowanymi hostelo/hotelami. Klimat jak z afgańskiej wioski. Miejsce bardziej nadaje się na zawody paintballowe niż wypoczynek :)
Jedynym plusem to możliwość podróżowania po pobliskich resortach, jednak za wycieczki te należy słono zapłacić, - średnio 150-250$ od pary za 7-8h pobyt ( z transportem i podatkami ). Do tego trzeba znaleźć chętne osoby do wyjazdu w tym samym dniu, inaczej cena będzie jeszcze wyższa.

Zakwaterowanie miałem w Arenie, w tej cenie są lepsze hostele na wyspie. Najlepsze i najtańsze jedzenie w Holiday ( otwarty bar o 19.30 ) Na wycieczki także jeździłem z tamtejszą obsługą. Dla 4 osób zawsze była najniższa opcja cenowa. Polecić także mogę Leisure Boutique Hotel, zdecydowanie lepiej wyposażony od Areny, znajomi mieli wycieczki najtaniej na wyspie.
 Profil Relacje PM off  

#591 PostWysłany: 25 Kwi 2013 20:31 

Wybrałbyś Arenę czy Holiday czy po prostu najtańszą z opcji, bo na wyspie nie ma sensu siedziec? Podajesz dosc wysokie ceny za wycieczki, pewnie Kandooma czy Anantara tak, ale Picnic island czy Biyadhoo to chyba taniej jednak wychodzą?

#592 PostWysłany: 26 Kwi 2013 16:04 

danban napisał(a):
Witam,

Jestem świeżo po pobycie na Maafushi. Jedna uwaga dla wszystkich tam jeszcze mających w planie spędzić czas: Ta wyspa nie ma za wiele wspólnego z Malediwami. Zamieszkana przez tubylców - Muzułmanów, z naprędce powybudowanymi hostelo/hotelami. Klimat jak z afgańskiej wioski. Miejsce bardziej nadaje się na zawody paintballowe niż wypoczynek :)
Jedynym plusem to możliwość podróżowania po pobliskich resortach, jednak za wycieczki te należy słono zapłacić, - średnio 150-250$ od pary za 7-8h pobyt ( z transportem i podatkami ). Do tego trzeba znaleźć chętne osoby do wyjazdu w tym samym dniu, inaczej cena będzie jeszcze wyższa.

Zakwaterowanie miałem w Arenie, w tej cenie są lepsze hostele na wyspie. Najlepsze i najtańsze jedzenie w Holiday ( otwarty bar o 19.30 ) Na wycieczki także jeździłem z tamtejszą obsługą. Dla 4 osób zawsze była najniższa opcja cenowa. Polecić także mogę Leisure Boutique Hotel, zdecydowanie lepiej wyposażony od Areny, znajomi mieli wycieczki najtaniej na wyspie.

oj a ja bym duzo dała by móc tam wrócić, i może być Maafushi :)
Mieszkalismy na Hulhumale co prawde, na wycieczki jeździliśmy co dziennie, fajna ekipa, super ludzie i serdeczni mieszkańcy wyspy!
 Profil Relacje PM off  

#593 PostWysłany: 27 Kwi 2013 02:21 

vincenzo napisał(a):
Wybrałbyś Arenę czy Holiday czy po prostu najtańszą z opcji, bo na wyspie nie ma sensu siedziec? Podajesz dosc wysokie ceny za wycieczki, pewnie Kandooma czy Anantara tak, ale Picnic island czy Biyadhoo to chyba taniej jednak wychodzą?

Na booking.com widziałem duże rabaty w resortach z all inclusive nawet za 500PLN Jak doliczysz ceny wycieczek i wyżywienia wyjdziesz i tak lepiej.
Biyadhoo do końca maja mają pełną rezerwację i nie ma opcji, żeby tam pojechać.
Picnic Island to jedna z najtańszych opcji, ale polecam mała i przyjemna wysepka, gdzie bez trudu można przepłynąć na sąsiednią dziką wyspę. 35$+35$ +16$ za lunch piknikowy x 18% = 101$ + 2 x 11$ za wejście (Jedyna wyspa, gdzie nie doliczyli podatków do ceny) Dwie osoby ponad 120$ o ile znajdziesz towarzyszy na podróż.

Arena i Holiday praktycznie po sąsiedzku, identyczny standard. Wybrałbym Holiday, lepsze jedzenie (kolacyjny bar za 5$ i jesz ile chcesz ) i obsługa - szef Ibrahim zorganizuje wszystko. 4 osoby i za wycieczki płacisz najniższą cenę. Nie robił problemu z tym, że zakwaterowany byłem w Arenie ( znajoma para właśnie w Holiday). W Arenie niby masa Polaków, ale na wycieczki niewielu chętnych.
 Profil Relacje PM off  

#594 PostWysłany: 28 Kwi 2013 09:50 

Witam,
Na Male przylatujemy 14.V o 08:35. Szukamy osób które w tym terminie chciałyby skorzystać ze speedboata którym dopłynęlibyśmy do Ari Atoll - na wyspę Ukulhas. Jest może ktoś kto szuka alternatywy dla Maafushi i chciałby skorzystać z Ukulhas Inn, Coral Reef View Inn albo Rasdhoo Inn (ten ma teraz najlepszą ofertę)? Polecam poczytać opinie na temat tych wysp i hoteli i zobaczyć zdjęcia turysów na tripadvisor. My będziemy w Coral Reef View Inn, dla chętnych prześlę jego cennik. Mam już 3 osoby, speedboat kosztuje $525.

Pozdrawiam Rafael2101
 Profil Relacje PM off  

#595 PostWysłany: 30 Kwi 2013 13:28 

właśnie jesteśmy na Maafushi.
Było więcej pytań o plaże na tej wyspie. Zdjęcie zrobione kilka godzin temu:

Image

Pozdrawiamy :)
 Profil Relacje PM off  

#596 PostWysłany: 30 Kwi 2013 14:45 

Ładne zdjęcie.......
 Profil Relacje PM off  

#597 PostWysłany: 30 Kwi 2013 15:04 

fajne rybie oczko :) - no i pogoda ładna :)
 Profil Relacje PM off  

#598 PostWysłany: 06 Maj 2013 17:55 

Mam prosbe do osob lecacych na malediwy w najblizszych dniach - dajcie prosze znac jak pogoda, czy zdarzaja sie pochmurne dni itp
My lecimy koncem maja, chcielibysmy wiedziec jak zmienia sie tam pogoda w porownaniu np do lutrego czy marca :)

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#599 PostWysłany: 06 Maj 2013 19:02 
Awatar użytkownika

mmm8m napisał(a):
Mam prosbe do osob lecacych na malediwy w najblizszych dniach - dajcie prosze znac jak pogoda, czy zdarzaja sie pochmurne dni itp
My lecimy koncem maja, chcielibysmy wiedziec jak zmienia sie tam pogoda w porownaniu np do lutrego czy marca :)

pozdrawiam

Prawie każdego dnia dostaję foty od jednego mieszkańca wyspy, Maafushi od kilku dni wygląda niestety tak :?

Załączniki:
image-1367612640984-V.jpg
image-1367612640984-V.jpg [ 94.2 KiB | Obejrzany 599 razy ]
image-1367612574121-V.jpg
image-1367612574121-V.jpg [ 122.96 KiB | Obejrzany 599 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#600 PostWysłany: 07 Maj 2013 07:14 

oj :/
dzieki klee1983 za informacje, choc nie sa zbyt optymistyczne.. ja lece dopiero 20 maja, moze do tego czasu cos sie zmieni.. moge napisac do ciebie blizej 20 maja by znow dowiedziec sie o pogode? :)

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości