Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy
#561 PostWysłany: 28 Mar 2013 10:25 

:?: artcolection -a na Biyadho dalej nie wpuszczaja ,czy nie mieliscie ochoty tam płynac. :?: A czy inne resorty były w ofercie ,oczywiscie oprócz Kandomy i Anantary-chodzi mi np o Olhuveli,Fun Isladn,Jumeitach?
 Profil Relacje PM off  

Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥 Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥
🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
#562 PostWysłany: 28 Mar 2013 14:21 

Jak ktoś ma ochotę troszkę poczytać, i pooglądać malediwskiej rzeczywistości to udało mi się dodać kolejne opisy :D

http://mydailycatch.pl/

oczywiście służę radą i chętnie odpowiem na każde pytanie, może z wyjątkiem Maafushi bo tam nie dotarłam :)
 Profil Relacje PM off  

#563 PostWysłany: 28 Mar 2013 14:31 

mam pytanie do tych, którzy juz wrócili albo dokładnie rozplanowali swój wyjazd
na Maafushi będziemy 12 dni, zatrzymujemy się w Kaani
zastanawiam się jaką kwotę w przyblizeniu przeznaczyć na wycieczki, tak aby coś naprawdę zobaczyć
mozecie mi podać miejsca do których warto pojechac plus orientacyjne koszty?
skąd najlepiej wykupywać takie wyjazdy?

z góry Wam bardzo dziękuję,
Kinga
 Profil Relacje PM off  

#564 PostWysłany: 28 Mar 2013 15:14 

przeczytaj sobie dokładnie wszystko - poznasz odpowiedź i wybierzesz sobie to co dla Ciebie najlepsze :)
 Profil Relacje PM off  

#565 PostWysłany: 28 Mar 2013 15:37 

ipsirek napisał(a):
mam pytanie do tych, którzy juz wrócili albo dokładnie rozplanowali swój wyjazd
na Maafushi będziemy 12 dni, zatrzymujemy się w Kaani
zastanawiam się jaką kwotę w przyblizeniu przeznaczyć na wycieczki, tak aby coś naprawdę zobaczyć
mozecie mi podać miejsca do których warto pojechac plus orientacyjne koszty?
skąd najlepiej wykupywać takie wyjazdy?

z góry Wam bardzo dziękuję,
Kinga

My dopiero się wybieramy...ale na wycieczki(głownie rozne resorty) mamy zamiar przeznaczyć około 1500$ na dwie osoby.Mm nadzieje,ze uda mi się pojechac tam gdzie mam zaplanowane i że kasy wystarczy.
 Profil Relacje PM off  

#566 PostWysłany: 28 Mar 2013 15:49 

a kiedy się wybieracie i co zamierzacie zobaczyć?
 Profil Relacje PM off  

#567 PostWysłany: 28 Mar 2013 18:10 

cezgre napisał(a):
Lot plus 5 dni w resorcie

cezgre, wyslalam ci wiadomosc na priv a propos resortu, moglbys cos wiecej napisac? bede w tym samym miejscu.. bardzo prosze i pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#568 PostWysłany: 28 Mar 2013 21:41 

artcolection
2. Jesli chcesz płynąc speed boatem to zamów go wcześniej w hotelu - koszt 180$ za całą łódź bez znaczenia ile osób nią płynie (max 7) bo w porcie nikt z miejscowych nie bedzie chciał Cię zawieźć a jesli już się ktoś zgodzi to za mniej niż 260$ tego nie zrobi

Oj nie wprowadzaj w błąd, trzeba tylko było się kawałeczek przejść w stronę prywatnych łodzi i pogadać z miejscowymi. My płynęliśmy speedboatem w 8 osoób za 200$, po 25$ na osobę. Pierwotna cena to 300$, ale wszyscy są tam chętni do targowania.
 Profil Relacje PM off  

#569 PostWysłany: 30 Mar 2013 22:33 

nie wprowadzam w błąd bo tak faktycznie było.
w 9 osób płynęliśmy z portu za 260$ - nic więcej nie udało się stargować. Wyszło nam po ~29$/osoba.
Kasia6555- na Biyadho chcieliśmy płynąć jednego dnia ale okazało się, że mają już full i nie przyjmowali gości.

#570 PostWysłany: 01 Kwi 2013 20:19 

2 osoby 28.04-01.05 Fun island resort&spa
01.05-05.05 maafushi (może wspólne wycieczki na wysepki obok ? - będzie taniej)
mój mail wagnerk@tlen.pl tel. 608 407 322

udało mi się zarezerwować " sekretną ofertę " na bookingu - 20 $ za pokój ze śniadaniem w 3 gwiazdkowym nowym budynku- szok !
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Odp: Malediwy
#571 PostWysłany: 01 Kwi 2013 21:32 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Jaki hotel ?
 Profil Relacje PM off  

#572 PostWysłany: 01 Kwi 2013 23:57 

Witam,

Swoją podróż podzieliłam na dwa etapy: pierwszy to Maafushi w stingray beach inn a potem resort. Mam pytania:
- czy jak dopłynę promem z Maafushi do Male to będę mogła bez problemu dostac się na lotnisko (mam z tamtąd transfer do resortu),
- gdzie na lotnisku jest kantor (będzie tam na mnie czekał człowiek z resortu),
- czy ktoś był / lub widział gh stingray i może coś o nim napisac?

Pozdrawiam i czekam na info
 Profil Relacje PM off  

#573 PostWysłany: 02 Kwi 2013 18:45 

Zbanowany
Czy ktoś z Was był w Leisure Boutique Hotel ?? będę wdzięczny za info o miejscówce
 Profil Relacje PM off  

#574 PostWysłany: 02 Kwi 2013 18:52 

http://klee1983.blogspot.com/-poczytaj sobie bloga Magdy :D była właśnie w tym hotelu......
 Profil Relacje PM off  

#575 PostWysłany: 02 Kwi 2013 21:23 
Awatar użytkownika

:mrgreen:

w razie pytań - zawsze do usług!
 Profil Relacje PM off  

#576 PostWysłany: 02 Kwi 2013 21:59 

JUMP napisał(a):
Witam,

Swoją podróż podzieliłam na dwa etapy: pierwszy to Maafushi w stingray beach inn a potem resort. Mam pytania:
- czy jak dopłynę promem z Maafushi do Male to będę mogła bez problemu dostac się na lotnisko (mam z tamtąd transfer do resortu),
- gdzie na lotnisku jest kantor (będzie tam na mnie czekał człowiek z resortu),
- czy ktoś był / lub widział gh stingray i może coś o nim napisac?

Pozdrawiam i czekam na info

Mogę wypowiedzieć się w dwóch kwestiach:
1. Na Male w porcie musisz zlokalizować Airport Jetty, która wypływa na lotnisko co 10-15 minut i płynie przez kilka minut. Lokalesi bez problemu wskażą Ci konkretną łódkę, na którą wsiąść, a dopływa ona tuż pod lotnisko, więc tym zupełnie się nie martw, bo to bardzo proste. Natomiast z promu z Maafushi weź najlepiej taxi od razu do portu. Przejażdżka kosztuje około 20 rufii, max. 2 dolary, a naprawdę dużo sobie ułatwisz.
2. Kantor na lotnisku jest od razu za odbiorem bagażu, na wprost. Jeszcze zanim wyjdziesz do ludzi, którzy mają Cię odebrać. W tym kantorze wymień pieniądze. Przelicznik 1 USD=15,4 MVR. Zasadę mają taką, że jeżeli wymienisz u nich (jest to oddział banku), to dają Ci kartkę, którą trzymaj cały wyjazd. Jak pod koniec zostanie Ci jeszcze trochę malediwskich rufii, to właśnie z tą kartką z kantora możesz je z powrotem wymienić na USD. Z powrotem pieniądze wymieniasz na 1 piętrze lotniska.
Przyjemnego urlopu! :)
 Profil Relacje PM off  

#577 PostWysłany: 02 Kwi 2013 22:49 

Zbanowany
Kasia6555 - dzięki :)

klee1983 - świetna relacja, megaaaaaa pozytywna, sporo się dowiedziałem - jak coś przyatakuje jeszcze na priva ;)
 Profil Relacje PM off  

#578 PostWysłany: 03 Kwi 2013 09:50 

Mogę wypowiedzieć się w dwóch kwestiach:
1. Na Male w porcie musisz zlokalizować Airport Jetty, która wypływa na lotnisko co 10-15 minut i płynie przez kilka minut. Lokalesi bez problemu wskażą Ci konkretną łódkę, na którą wsiąść, a dopływa ona tuż pod lotnisko, więc tym zupełnie się nie martw, bo to bardzo proste. Natomiast z promu z Maafushi weź najlepiej taxi od razu do portu. Przejażdżka kosztuje około 20 rufii, max. 2 dolary, a naprawdę dużo sobie ułatwisz.
2. Kantor na lotnisku jest od razu za odbiorem bagażu, na wprost. Jeszcze zanim wyjdziesz do ludzi, którzy mają Cię odebrać. W tym kantorze wymień pieniądze. Przelicznik 1 USD=15,4 MVR. Zasadę mają taką, że jeżeli wymienisz u nich (jest to oddział banku), to dają Ci kartkę, którą trzymaj cały wyjazd. Jak pod koniec zostanie Ci jeszcze trochę malediwskich rufii, to właśnie z tą kartką z kantora możesz je z powrotem wymienić na USD. Z powrotem pieniądze wymieniasz na 1 piętrze lotniska.
Przyjemnego urlopu! :)[/quote]

Dziękuję za odpowiedź. :)
 Profil Relacje PM off  

#579 PostWysłany: 03 Kwi 2013 13:58 

Kasia6555 napisał(a):
http://klee1983.blogspot.com/-poczytaj sobie bloga Magdy :D była właśnie w tym hotelu......

super! właśnie mi brakowało takich relacji jak ja jechałam, a było to przecież niecały miesiąc temu.
Ukończyłam opisywać całą podróż, więc zapraszam także jeszcze raz do poczytania i pooglądania. I w razie jakichkolwiek malediwskich pytań chętnie odpowiem!

http://mydailycatch.pl/
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Odp: Malediwy
#580 PostWysłany: 10 Kwi 2013 17:10 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Zalaczam cennik wycieczek z Guraidhoo, pensjonat Rip Tide Inn. Im więcej ludzi korzysta tym taniej. Jestem tu do jutra, potem 3 noce na Maafushi w Venturo Inn.W Male', na lotnisku 1 $ = 15 MVR. "Na mieście" w zwykłych sklepach spożywczych 15.4 MVR.W bankach nie ma polecam, bo kolejki straszne a kurs jak na lotnisku.

Załączniki:
uploadfromtaptalk1365606553270.jpg
uploadfromtaptalk1365606553270.jpg [ 61.92 KiB | Obejrzany 763 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość