Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:19 

Venturo to z tego co mówili jego mieszkańcy, to nowo otwarty GH. Warunki bardzo fajne. My np.wracamy dzisiaj na lotnisko motorówką od nich w cenie 35$ za osobę.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN
#422 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:20 

Może jeszcze nie być jego oferty na agodzie, booking itp. Ale maja swoję stronę w necie.
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:23 

Dzięki za podpowiedż.Jeżeli jeszcze możesz napisać gdzie warto popłynąć,z jakiego Gh,gdzie jadać i co zabrać ze sobą z Polski(np jedzenie?)Miłego wypoczynku.
 Profil Relacje PM off  

#424 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:29 

Strona venturomaldives.com. Polacy tam mieszkający robili rezerwację z ich strony, pytałem przed chwilą.
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:34 

dobrze wiedziec! masz jakis cennik? albo zansz przykladowe ceny wycieczek? rowniez nie potrafie ich nigdzie znalezc, jakie sa ceny za noc?

powiedz prosze czemu ludzie sa niezadowoleni z summer villi?
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:42 

Co warto zabrać z Polski? Na pewno DOBRY krem z filtrem co najmniej 50. Podkreślam DOBRY i SPRAWDZONY. Jak będzesz miała czas na Male to w lokalnym sklepiku kup żel Aloe Vera koloru zielonego w okrągłej plastikowej buteleczce(b.dobry na poparzenia słoneczne). Co do wycieczek to warto pojechać na Filaholi (nazwę inaczej sie pisze). Nie warto na Sand Bech-niewielka łacha piachu i tyle. Fajne miejsca do snurkowania to Banana Reef i Shark point (można zobaczyć rekiny rafowe). Ludzie byli zadowoleni z Kaandoma Resort.
Nie bierz za dużo ciuchów bo i tak większość czasu jest sie na plaży. Nie polecam słońca od 11-15. Tylko cień. Ja w 1 dzień po 15 minutach pobytu w wodzie około południa już byłem czerwony.
Na miejscu w sklepikach jest woda mineralna (7MRF), cola, sprite (30 MRF), ze słodyczy Mars (11) , bounty 12 MRF.Owoce arbuz i mango droższe jak u nas.Jak by was kusiło przewieżć alkohol to można wlaś wódeczkę do butelki po mineralnej i do bagażu głownego. Wprawdzie w samolocie wypełniasz deklaracje że nie wwozisz, ale nawet jak znajdą to zabierają i oddają przy wylocie.
Jakmasz jekieś pytania to pytaj, jestem tu jeszcze pare godzin:)
 Profil Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:49 

Cennik z mojego GH (Arena Lodge Sky) podałem kilka postów wcześniej. Co do SV, to jest położony na samym końcu wyspy, najdalej od plaży dla turystów i sklepików. Poza tym ma najdroższe wycieczki ( u nas snurkowanie w 3 miejscach 35$ u nich 55$). Też miałem tam pierwotnie zarezerwowane ale zmieniłem rezerwację na Arenę. Z tego co pisałaś to będziesz w lipcu i masz dużo czasy na rezerwacje. W Arenie płaciliśmy w Polsce w biurze 1000 zł za 7 nocy za osobę w dwójce. Teraz w Venturo jestpromocja 70$ 2 i 90$ 3 osoby.
 Profil Relacje PM off  

#428 PostWysłany: 20 Mar 2013 10:56 

Mógłbyś się dowiedzieć czy w Summer jest dostęp do aneksu kuchenego.Agoda podaje ,że tak a Booking nie wspomina.Na zdjęciach hotelu nie widać...
Mamy dobrego kucharza w grupie...owoce morza i podobne potrawy umie przygotować.
W sklepie mozna dostać jakieś mięso,ryby?
A może ryby sprzedają lokalni mieszkańcy?Pozdr
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 20 Mar 2013 11:06 

Mięsa w sklepie nie widziałem, ryby łowią tutaj codziennie tak że pewnie można kupić ( ja osobiście nie kupowałem). Jak spotkam znajomych z SV to Ci napiszę o tym aneksie.
 Profil Relacje PM off  

#430 PostWysłany: 20 Mar 2013 11:22 

Od jakiegos czasu staram sie skontaktowac z hotelem-kaani-w celu potwierdzenia rezerwacji-masakra jakaś-nie odpowiadaja na zadne maile -mało tego-nawet tych wiadomości nie czytają.Na FB tez cisza.Też mieliście takie problemy?
 Profil Relacje PM off  

#431 PostWysłany: 20 Mar 2013 11:50 

Nie chcę cię martwić, ale grupa z Polski miała problemy w Kaani, szef hotelu twierdził, ze niemaja ich rezerwacji w sysyemie, potem że na jedno miejsce maja kilka rezerwacji. W koncu po walce dostali pokój.
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 20 Mar 2013 11:52 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 283 332
Kasia6555 napisał(a):
Od jakiegos czasu staram sie skontaktowac z hotelem-kaani-w celu potwierdzenia rezerwacji-masakra jakaś-nie odpowiadaja na zadne maile -mało tego-nawet tych wiadomości nie czytają.Na FB tez cisza.Też mieliście takie problemy?

My nie mieliśmy problemów z potwierdzeniem rezerwacji w Kaani. Napisałam maila i jeszcze tego samego dnia dostałam pozytywną odpowiedź ale ja potwierdzałam jeszcze w lutym. Spróbuj napisać do nich na tablicy na ich profilu na fb bo widziałam, że sporo osób tak robi i od razu otrzymują potwierdzenie :)
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 20 Mar 2013 11:55 

Coniferka napisał(a):
Mógłbyś się dowiedzieć czy w Summer jest dostęp do aneksu kuchenego.Agoda podaje ,że tak a Booking nie wspomina.Na zdjęciach hotelu nie widać...
Mamy dobrego kucharza w grupie...owoce morza i podobne potrawy umie przygotować.
W sklepie mozna dostać jakieś mięso,ryby?
A może ryby sprzedają lokalni mieszkańcy?Pozdr

Nie spotkałem się ze znajomymi z SV, tak że nie wiem na teraz nic na temat tego aneksu. Mamdo nich maila to zapytam i dam Ci znać.Pzdr.Paweł.
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 20 Mar 2013 11:57 

popowicz dzieki wielkie! a z areny jestes zadowolony? nie zalezy mi na jakims super komforcie, przed malediwami bedziym 1,5tygodnia na sri lance - spanie w jakims tanim spartanskim hosteliku wiec nie potrzebuje mega wygod na maafushi. wazne jest dla mnie zeby wycieczki byly tanie i szukam takiego hoteliku ktory oferuje te najstansze!
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 20 Mar 2013 12:16 

agata.szerlag napisał(a):
popowicz dzieki wielkie! a z areny jestes zadowolony? nie zalezy mi na jakims super komforcie, przed malediwami bedziym 1,5tygodnia na sri lance - spanie w jakims tanim spartanskim hosteliku wiec nie potrzebuje mega wygod na maafushi. wazne jest dla mnie zeby wycieczki byly tanie i szukam takiego hoteliku ktory oferuje te najstansze!

Najtańsze oferują w Venturo (2 kroki od Arena), lecz ciężko jest ich przekonać aby zabrali gości z innego GH.Jeśli chodzi o Arene Lodge Sky ( bo jest ich w sumie 3) to warunki całkiem dobre.W pokoju oczywiście klima i wiatrak oraz lodówka. Łazienka ok. W pokoju łóżko, toaletka i sz afka. Strasznie niewygodne poduszki-takie twarde wałki. Podsumowując, jak chcesz tanie wycieczki to rezerwuj Venturo GH (www.venturomaldives.com). Teraz wisi nocleg w promocji 70$ 2 osoby, 90$ 3 osoby.
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 20 Mar 2013 12:26 

super dzieki za tipp! ich nie ma na bookingu prawda? najlepiej pisac maila, albo?

czy ta arena sky rozni sie od tej tradycyjnej areny longe o ktorej wiele razu tu pisano? czy cenniki we wszytskich arenach sa takie same czy roznia sie? na bookingu i agodzie sa tylko zdjecia z tej jednej areny...
 Profil Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 20 Mar 2013 13:51 

alison napisał(a):
Kasia6555 napisał(a):

My nie mieliśmy problemów z potwierdzeniem rezerwacji w Kaani. Napisałam maila i jeszcze tego samego dnia dostałam pozytywną odpowiedź ale ja potwierdzałam jeszcze w lutym. Spróbuj napisać do nich na tablicy na ich profilu na fb bo widziałam, że sporo osób tak robi i od razu otrzymują potwierdzenie :)

:) OK....Własnie cos sie wyjasiło-mam nadzieje-dzwonilismy do Bokinga i potwierdzilili telefonicznie naszą rezerwacje w Kaani....wiec mam nadzieje,ze ja mamy
 Profil Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 21 Mar 2013 10:59 

Hotel juz tez odpisał i potwierdził rezerwacje.....
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 21 Mar 2013 12:03 

Witam,

Mam pytanko do osób które już były na Malediwach. Lecimy z mężem 17 kwietnia na tydzień, Maafushi, Kaani Beach.

Jak wyglądają warunki sanitarne, w sensie czystość, jedzenie, ewentualna pomoc medyczna. Ktoś korzystał?
Pytam ponieważ okazało sie że jestem w ciąży, w momencie wylotu to będzie 13 tydzień czy teoretycznie juz 2 trymestr.

Juz w sumie pogodziliśmy sie z tym że jednak nie pojedziemy i kasa za lot po prostu przepadnie, ale czuje sie dobrze, nic mi nie jest, to juz 3 ciąża wiec wiem co i jak :) i nabieramy ochoty żeby jednak polecieć.

Najbardziej chodzi mi o tą ewentualną opiekę medyczną i prawdopodobieństwo jakiś sensacji zołądkowych związanych ze zmiana flory bakteryjnej. Mieliście tego typu problemy czy raczej nie?

Bardzo dziękuje za opinie.

Pozdrawiam
I.
 Profil Relacje PM off  

#440 PostWysłany: 21 Mar 2013 13:39 

ilonka007 ja co prawda jeszcze nie byłem (lecę 13 kwietnia), ale widziałem u części ubezpieczycieli w zakresie polisy różnego rodzaju pomoc związaną z ciążą (chyba właśnie do 2 trymestru). Warto więc znaleźć taką polisę, która zagwarantuje Ci odpowiednią opiekę w razie powikłań i innych problemów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości