Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 07 Lut 2013 15:57 

Dziwne...

Ja wyslalam najpierw zapytanie na ,,contact us,, , dostalam po dniu odpowiedz z tego wlasnie adresu (ekreservations@emirates.com ),
i na niego odpisywalam, i generalnie wymienilam z tym samym adresem 5, 6 maili.
 Profil Relacje PM off  

Egipskie all inclusive Egipskie all inclusive "na wypasie" 🌴😎 5* Royal Brayka Resort w Marsa Alam za 2799 PLN
Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍 Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍
#142 PostWysłany: 07 Lut 2013 16:02 

mi telefonicznie powiedziala pani ze dubai connect juz dawno nie ma na maj.. caly maj.. jakos w to nie wierze :/ zalatwil ktos dubai connect na maj w ostatnich dniach?
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 07 Lut 2013 16:06 

mmm8m napisał(a):
mi telefonicznie powiedziala pani ze dubai connect juz dawno nie ma na maj.. caly maj.. jakos w to nie wierze :/ zalatwil ktos dubai connect na maj w ostatnich dniach?

ja na marzec, właściwie bez problemu, oprócz wspomnianego długiego dodzwaniania się.
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 07 Lut 2013 17:47 

Loty: 261
Kilometry: 782 938
ja dziś załatwiłam na 1 maja
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 07 Lut 2013 17:52 

Beatrix napisał(a):
ja dziś załatwiłam na 1 maja

ja też na 1/2 maja (nocka)
bookowałam wczoraj.
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 07 Lut 2013 18:05 

Loty: 261
Kilometry: 782 938
aderty, kiedy masz powrót? chcialam zarezerwować też na 10.05 (18h postoju) ,ale nie wiedzieć czemu się nie udało..
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 07 Lut 2013 18:14 

czyli moze faktycznie pozniej niz poczatek maja juz jest zajety.. dziwne :/
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 07 Lut 2013 18:21 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
wydaje mi się, że chodzi o jakąś dziwną promocję - ktoś na forum pisał, że do 5.05 jest promo na dubai connect i to by się nawet zgadzało... wszystkie osoby, którym się udało mają postój przed 5.05

#149 PostWysłany: 07 Lut 2013 18:22 

Ted napisał(a):
hmm ja dodzwonilem sie po 5 min - ale niestety miła Pani sprawdziła i powiedziala ze po 6 maja bilety musza mieć wartośc ponad 1100$ - do 6 maja mogą być tańsze...

nie wierzycie mi czy Pani z Emirates? :)
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 07 Lut 2013 19:02 

Tylko ze mi na infolinii pani powiedziala ze mi Dubai connect przysluguje, ze spelniam warunki, ale ze nie ma miejsc w hotelu.. A ceny naszych biletow lacznie sa <1000 $

A postoj w Dubaju mamy 28.05
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 07 Lut 2013 19:43 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Temat: Malediwy offtopic'i z wątku o noclagach

mmm8m napisał(a):
Tylko ze mi na infolinii pani powiedziala ze mi Dubai connect przysluguje, ze spelniam warunki, ale ze nie ma miejsc w hotelu.. A ceny naszych biletow lacznie sa <1000 $

A postoj w Dubaju mamy 28.05

a co miała powiedzieć?:) nie ma miejsc i nie ma pola do dyskusji :)
Mi najpierw też powiedziała, że nie ma miejsc, a potem, że cena biletu za niska. Jak spytałam czy bym dostała dubai connect jakbym kupiła droższe bilety, powiedziała ze tak. Więc są miejsca po prostu ściemnia:)
Fakt, że co innego mówią na polskiej, a co innego na ang. infolinii :)

#152 PostWysłany: 07 Lut 2013 20:00 

mogla powiedziec ze moich biletow oferta nie dotyczy bo nie przekraczaja wymaganego progu cenowego.. i juz :)
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 07 Lut 2013 21:34 

Właśnie na agodzie widziałam ofertę 44$ za dobę dla dwóch osób (Gulhi), dzielę się zatem: http://www.agoda.com/asia/maldives/mald ... 2fIg%3d%3d
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 07 Lut 2013 22:16 

Pytanko do tych co byli:
Łódź podwodna
-płynał ktos tą łodzią? jak długo trwa taki rejs, czy wg was warto było?
Snoorkling
-mam swoją maskę z fajką i płetwami i pytanie czy jest sens brać jakiegoś przewodnika na snoorklingowanie? czy są w pobliżu maafushi jakieś fajne rafy? czy sa jakieś niebezpieczeństwa samotnego snoorklingowania?
Diving
-czy polecacie jakieś centrum nurkowe dla osób które nigdy nie nurkowały z dobrymi cenami?
Resorty
-czy polecacie jakiś konkretny resort? czy warto brać taki z wykorzystaniem wejściówki na atrakcje na miejscu (jakie to atrakcje i jakie są tam orientacyjne ceny?)
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 08 Lut 2013 02:39 

Czy ktoś może wie jak ominąć na agoda dodatkową opłatę, którą naliczają za transport na lotnisko?
Bo przy podsumowaniu ceny pojawia mi się coś takiego, a jest to dla mnie zupełnie zbędne akurat:
Transport z i na lotnisko (dorośli x 2) PLN 98,74
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Malediwy
#156 PostWysłany: 10 Lut 2013 15:08 

Mam do Was pytanko, za 2 dni wylatuję na Malediwy, ale z prognoz wynika, że szykuje się kilkudniowe załamanie pogody. Czy burze w tym rejonie są przelotne - potem świeci słońce? Czy może będzie padało przez cały czas? Czy warto lecieć? Wykupiłem ubezpieczenie do biletu lotniczego (w razie choroby zwracają koszt biletu), a za hotel zapłaciłem na razie tylko 100 dolarów.
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 10 Lut 2013 23:34 

Byłem na Malediwach w kwietniu 2011r. indywidualnie (z żoną), na Maafushi i sześciu innych wysepkach. Jeśli są pytania, proszę...
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 10 Lut 2013 23:45 

jarochwe napisał(a):
Byłem na Malediwach w kwietniu 2011r. indywidualnie (z żoną), na Maafushi i sześciu innych wysepkach. Jeśli są pytania, proszę...

Mam pytań multum:)
1.Czy w sklepach na wyspie można zaopatrywać się w produkty żywnościowe?
2.jakie są koszty wycieczek na inne wyspy?
3.Jakie wyspy warto zobaczyć(mieszkać będziemy Na Maafushi?)
4.Co powinniśmy zabrać z Polski?
5.czy mozna kupić w restauracji wyspie piwo?
6.czy zdarza się,że jest wzburzone morze i promy nie pływają?
7.proszę o własne wspomnienia i rady.
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 11 Lut 2013 00:59 

Coniferka napisał(a):
jarochwe napisał(a):

Mam pytań multum:)
1.Czy w sklepach na wyspie można zaopatrywać się w produkty żywnościowe?
2.jakie są koszty wycieczek na inne wyspy?
3.Jakie wyspy warto zobaczyć(mieszkać będziemy Na Maafushi?)
4.Co powinniśmy zabrać z Polski?
5.czy mozna kupić w restauracji wyspie piwo?
6.czy zdarza się,że jest wzburzone morze i promy nie pływają?
7.proszę o własne wspomnienia i rady.

Witam,
Zastrzegam, że mogę powiedzieć, co było przed dwoma laty:
1. dwa sklepy spożywcze z podstawowymi artykułami, chyba jeden czy dwa z pamiątkami otwierane w czasie odwiedzin turystów z innych wysp (tu należy się targować i to daje efekty), wszystkie towary przywożą z Male,
2. koszty wycieczek na wyspy, na których są resorty, tzw. "bezludna wyspa" 30-50$. Cenami rządził jeden człowiek i nie odpuszczał na centa,
3. propozycje zwiedzania otrzymacie na miejscu, na pewno trzeba się ruszyć bo inaczej....
4. z Polski zabierzcie mocny krem przeciwsłoneczny, nawet w Male był trudny do zdobycia, ubranie lekkie przewiewne, nieprzezroczyste, temperatura dzień i noc około 30'C, słońce opala przez ubranie, poparzenia pewne,
5. Malediwy to kraj muzułmański, o alkohol można pytać podobno w resortach, oboje z żoną doszliśmy do wniosku, że dla miejscowych to wielki plus, jeśli mogliby pić..., sami poczujecie, miejscowi na Maafushi pytali nas czym się różni piwo od whisky,
6. promy bez względu na pogodę nie pływają w piątki (ten na Maafushi), wzburzonego morza tam nie widzieliśmy i Wam nie radzę, najwyższe wyniesienie terenu na M to około 2m n.p.m.
7. wspomnienia pozytywne, rady; to jeszcze raz uwaga na słońce.
Celowo nie piszę o konkretach bo wycieczka będzie nieciekawa.
Jeszcze może kilka istotnych faktów: Maafushi to maleńka wysepka, na której mieszka około 200? osób, chyba tak, jest tam więzienie z dodatkowymi mieszkańcami, od strony rafy (tak jak na wielu tamtejszych wysepkach) spotka Was przykra niespodzianka, kawałek plaży też jest, były tam dwie restauracje plus hotelowa (przy jedynym hotelu w tamtym czasie), żywiliśmy się we wszystkich, najlepiej i najtaniej było w restauracji przy plaży, śniadania też, do wszystkich posiłków podają wodę, trzeba dużo pić, pieniądze pobieraliśmy z bankomatu w Male, można też płacić $, a to nie było korzystne,
mam nadzieję, że to przydatne informacje, jeśli będą jeszcze jakieś pytania? proszę pytać,
życzę udanej wyprawy :)
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 11 Lut 2013 09:47 

A podpowiesz jeszcze coś w zakresie pytań poniżej?
Lecimy z Mężem 22.02.-28.02.
Będziemy 2 noce na Male i resztę na Maafushi.

Mam prośbę i kilka pytań.
Jeśli ktoś leci wcześniej (widziałam, że niektórzy już 11 lutego) niech wrzuci jakieś informację po powrócie - czego się można spodziewać, jak te promy funkcjonują, jakie ceny wycieczek, gdzie warto popłynać.

1. Wiem, że nie można się opalać w bikini wszędzie, tylko wyznaczone miejsca, resorty, itp. Ale rozumiem, że w spodenkach (do kolan) i tshircie mogę leżeć na plaży i nawet wejśc do wody i się kąpać?

2. Przy samym pasie lotniska jest Ferry Hulhule - z tego portu są promy na Male, czy najpierw trzeba się dostać (albo transferują) do Ferry Hulhumale i stamtąd dopiero na Male?

3. Jak z przywiezionymi rzeczami/produktami - wiem, że alkoholu zero. Ale np. kabanosy (uwielbiam, wszędzie zabieram więc pytam;)) może zabrać z Polski?

4. Na które wysepki warto popłynać, aby zobaczyć piękne miejsce, móc się opalać?

5. Czy słychać śpiewy z meczetów?

6. Czy na każdej plaży mozna oglądać rafę? Czy zabierać buty na jeżowce?

7. Czy oni piją tam herbatę (bo byłam w miejsach gdzie tylko kawa, a ja bez herbaty nie przezyję)?

Dzięki za pomoc;).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości