Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 06 Lut 2013 22:43 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
aderty napisał(a):
maxima napisał(a):
aderty napisał(a):
Dodzwoniłam się.
infolinia jest w Manchesterze. mają tam 3/4 konsultantów mówiących po polsku - dlatego tak długo to trwa.
ponoć ja się wybierze opcję z językiem angielskim - szybciej można się dodzwonić.

warunkiem koniecznym aby skorzystać z Dubai Connect - paszport musi być ważny przez co najmniej 3 msce od momentu wjazdu do kraju.
Bez tego nie wydadzą wizy, a bez wizy nie zabookują pokoju hotelowego.

ja czekałam na polskie połączenie z infolinią najpierw 20 min - zrezygnowałąm, później ok 15 min i udało się połaczyć.

a wskórałaś coś? tzn zarezerwowałaś dubai connect?

niestety nie udało mi się... bo paszport ważny krócej niż 3 msce.
muszę wyrobić nowy paszport i zadzwonię później - jak się skończy cały ten szał z promocyjnymi cenami (lecimy na początku maja). może wtedy w przypływie miłości Emirates do polskiego podróżnego uda mi się zarezerwować usługę ;)

aderty napisał(a):
eve_slavko napisał(a):
Z racji tego, że sporo osób dopytuje - płaciliśmy za bilety mniej niż 1100$, przesiadkę mamy od 13:00 28.03. do 07:30 29.03 (18h).
Radzę dzwonić, uzbroić się w cierpliwość, bo nie odbierają i pytać bezpośrednio, bo nie ma co bazować na tym, że ktoś napisał, że się nie należy :)

to ja wracam do tematu usugi Dubai Connect Emirates. mam dobre wieści. Nasza rezerwacja była na mniej niż 1100 usd i udało się bez problemu (podając numer i termin ważności paszportów) zarezerwować usługę (transfer z & na lotnisko do hotelu, śniadanie, wiza).
Czas oczekiwania na połączenie ok 20 min. reszta poszła gładko.

Jak będę zwiedzać Dubaj a później będę łapać gorące słońce na Malediwach to na pewno ciepło pomyślę o Panu z GW ;)

tak szybko zdobyłaś nowy paszport? czy odpuścili daty??

First minute w 5* hotelu na Riwierze Tureckiej 🏖️🏊‍♀️ All inclusive w Side za 2210 PLN First minute w 5* hotelu na Riwierze Tureckiej 🏖️🏊‍♀️ All inclusive w Side za 2210 PLN
🚨Ostatni dzień – nie przegap🚨 Promocja Turkish Airlines od 2293 PLN ⚡🔥 Loty do Azji, Afryki i Ameryki Południowej ✈🌏 🚨Ostatni dzień – nie przegap🚨 Promocja Turkish Airlines od 2293 PLN ⚡🔥 Loty do Azji, Afryki i Ameryki Południowej ✈🌏
#122 PostWysłany: 06 Lut 2013 23:00 

maxima napisał(a):

to ja wracam do tematu usugi Dubai Connect Emirates. mam dobre wieści. Nasza rezerwacja była na mniej niż 1100 usd i udało się bez problemu (podając numer i termin ważności paszportów) zarezerwować usługę (transfer z & na lotnisko do hotelu, śniadanie, wiza).
Czas oczekiwania na połączenie ok 20 min. reszta poszła gładko.

Jak będę zwiedzać Dubaj a później będę łapać gorące słońce na Malediwach to na pewno ciepło pomyślę o Panu z GW ;)

tak szybko zdobyłaś nowy paszport? czy odpuścili daty??[/quote]

nie odpuscili dat. nie dostaniesz wizy jeśli Twój paszport jest ważny krócej niż 3 msce od daty wlotu.
zarezerwowałam usługę dla siebie (ja mam ważny paszport). dla drugiej osoby z rezerwacji nie mogłam tego zrobić (ważność paszportu krócej niż 3 msce od daty wlotu). będę mogła to zrobić dopiero jak będziemy mieć nowy paszport. wtedy zmienimy rezerwację w usłudze pokoj 1os na 2 os.
Tak doradził mi przemiły pan z infolinii.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Malediwy
#123 PostWysłany: 06 Lut 2013 23:05 

Jedno pytanie: czy potrzebne są jakieś adaptery/przejściówki na nasze wtyczki?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 06 Lut 2013 23:12 

Dibeks napisał(a):
popowicz napisał(a):
Witam. Będziemy na Maafushi od 13.03 do 20.03 (5 osób) GH Picnic Inn. Też jesteśmy z "owczego pędu", ale wyszło nas to po ok. 3000 zł na głowę (przelot + pobyt BB). Jedzenie jak to podawał ktoś wcześniej, taniocha a gdyby się zostało w kraju to jeść też trzeba. Poza tym są niedrogie wycieczki na wyspy więc można korzystać. Nie wiem czy dobrze widzałem ale w zdjęciu jadłospisu z wcześniejszego posty widziałem PIWO!!!. Na miejscu jesteśmy chętni na współne wycieczki z innymi przebywającymi na wyspie w tym samym czasie.

My w tym samym czasie mamy zarezerwowany picnic przez boking.com. :) Martwi mnie jedna rzecz nie odpisują na maila z prośbą o potwierdzenie rezerwacji. Czy potwierdzałeś bezpośrednio u nich?

U nich nie,mam tylko potwierdzenie z polskiego biura, które dokonało rezerwacji.Wiele osób rezerwuje, a potem odwołuje, tak że spoko.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 06 Lut 2013 23:36 

Wystarczy napisać maila w sprawie Stopover i od razu odpisują. Mi momentalnie zarezerwowali Connecta.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 06 Lut 2013 23:49 

Jeśli dostaliscie dubai connect dopiero po rozmowie telefonicznej, to przyszło wam tylko potwierdzenie na maila, czy na stronie emirates w "manage your booking" tez macie dostepna opcje modyfikowania swojego dubai-connect?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 07 Lut 2013 00:16 

popowicz napisał(a):
Dibeks napisał(a):
popowicz napisał(a):
Witam. Będziemy na Maafushi od 13.03 do 20.03 (5 osób) GH Picnic Inn. Też jesteśmy z "owczego pędu", ale wyszło nas to po ok. 3000 zł na głowę (przelot + pobyt BB). Jedzenie jak to podawał ktoś wcześniej, taniocha a gdyby się zostało w kraju to jeść też trzeba. Poza tym są niedrogie wycieczki na wyspy więc można korzystać. Nie wiem czy dobrze widzałem ale w zdjęciu jadłospisu z wcześniejszego posty widziałem PIWO!!!. Na miejscu jesteśmy chętni na współne wycieczki z innymi przebywającymi na wyspie w tym samym czasie.

My w tym samym czasie mamy zarezerwowany picnic przez boking.com. :) Martwi mnie jedna rzecz nie odpisują na maila z prośbą o potwierdzenie rezerwacji. Czy potwierdzałeś bezpośrednio u nich?

U nich nie,mam tylko potwierdzenie z polskiego biura, które dokonało rezerwacji.Wiele osób rezerwuje, a potem odwołuje, tak że spoko.

Ja też jeszcze nie dostałem od nich(Picnic Inn) odpowiedzi na emaila wysłanego 2 dni temu z prośbą o potwierdzenie zamówienia złożonego przez Agodę... :?

PawełWrocław napisał(a):
Jeśli dostaliscie dubai connect dopiero po rozmowie telefonicznej, to przyszło wam tylko potwierdzenie na maila, czy na stronie emirates w "manage your booking" tez macie dostepna opcje modyfikowania swojego dubai-connect?

Tylko potwierdzenie mailem, a w nim między jednym a drugim segmentem lotu:
HOTEL
Service city DUBAI
Service start 23 APR 2013
Service end 24 APR 2013
Status CONFIRMED FIVE
Remark 24APR STPC-ECONOMY ROOMS-2

Na stronie Emirates w informacjach o rezerwacji nic nie mam.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 07 Lut 2013 00:25 

ewka29 napisał(a):
Wystarczy napisać maila w sprawie Stopover i od razu odpisują. Mi momentalnie zarezerwowali Connecta.

A możesz podać gdzie dokładnie, bona stronie emirates nie znalazłem kontaktu mailowego.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 07 Lut 2013 02:26 

Loty: 14
Kilometry: 16 620
Cześć,
Wracając do tematu cen wycieczek, otrzymałem katalog i cennik z Arena Lodge :)
Catalogue Excursions
https://docs.google.com/file/d/0B3sgQxE ... sp=sharing
Excursion rates
https://docs.google.com/file/d/0B3sgQxE ... sp=sharing
*Please take note that the price list does not include the entry charges. You would be able to find the entry charges from our excursion catalogue. Special discount will be offered for repeated excursion trips.
Jak oceniacie ceny w poszczególnych guest houseach? Gdzie według Was to najlepiej wygląda?
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 07 Lut 2013 11:02 

http://stingraybeachinn.com/wp-content/ ... .06.13.pdf
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 07 Lut 2013 11:06 

Tu chociaz podali dokładnie ..ile transport a ile wtep.... :!: :!: :!:
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 07 Lut 2013 12:55 

Dla zainteresowanych cennik - Azoush Tourist Guest House, Fulhadhoo:

Fishing trip ( 2 pple ) - USD 75
Night fishing trip ( 2pple) - USD 85
Excursion to Uninhabited island ( 2pple) - USD 75
Octopus Hunting - USD 50
Hanifaru Bay excursion - USD 250 (needs prior request )
Diving (for 2 pple ) - USD 100 per dive (needs prior request )
Island Hoping (Goidhoo Island )- USD 50
Fulhadhoo island private beach - FREE

Transfer - 45$ od osoby (zastanawiam się, czy można dopłynąć (może nieco taniej) z Guraidhoo, czy trzeba wracać do Male - orientuje się ktoś?)
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 07 Lut 2013 13:19 

Wie ktoś czy bed tax się płaci osobno? bo oni od tego naliczyliby jeszcze 8% tax i 5% service charge
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 07 Lut 2013 13:31 

Ponawiam prosbe o maila do Emiratow, na stronie sa tylko nr tel, albo ja nie widze :/
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 07 Lut 2013 13:34 

a moze na ten email emiratow z ktorego otrzymuje sie bilet?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 07 Lut 2013 14:56 

Ja probowalam najpierw z polska infolinia- nie udalo mi sie dodzwonic; nastepnie z finska. Tu pani powiedziala, ze Dubai Connect nam nie przysluguje, bo cena za bilety jest zbyt niska. Po tym napisalam do centrum obslugi klienta bezposrednio do Emirates i dostalam odpowiedz, ze rezerwacja kwalifikuje sie na Dubai Connect. Przeslalam wymagane informacje i otrzymalam potwierdzenie mailowo i informacje, ze vouchery musze odebrac na lotnisku na MALE. Mailowalam na adres ekreservations@emirates.com

Tak wiec warto probowac! Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 07 Lut 2013 15:12 

srebrny
Pakoputki napisał(a):
Ja probowalam najpierw z polska infolinia- nie udalo mi sie dodzwonic; nastepnie z finska. Tu pani powiedziala, ze Dubai Connect nam nie przysluguje, bo cena za bilety jest zbyt niska. Po tym napisalam do centrum obslugi klienta bezposrednio do Emirates i dostalam odpowiedz, ze rezerwacja kwalifikuje sie na Dubai Connect. Przeslalam wymagane informacje i otrzymalam potwierdzenie mailowo i informacje, ze vouchery musze odebrac na lotnisku na MALE. Mailowalam na adres ekreservations@emirates.com

Tak wiec warto probowac! Powodzenia!

pisząc na ten adres dostałam zwrotkę:
Thank you for your email. As this is no longer a valid email address, we
are unable to process your request.

Please re-submit your query by logging on to www.emirates.com & select
‘Contact us’ & choose from the list of categories.

#138 PostWysłany: 07 Lut 2013 15:32 

srebrny
odnosząc się ogólnie do podejścia ws Dubai connect:

W Emirates najbardziej liczy się zadowolenie klientów i przychody. My jesteśmy na tyle odważni, by kupować nowe samoloty i się rozwijać. Zatrudniliśmy w zeszłym roku 6,5 tys. ludzi, dodaliśmy 15 połączeń do naszej siatki, a nasza flota urosła o 32 nowe samoloty (w sumie Emirates mają 187 samolotów pasażerskich).

Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,133 ... #BoxBizTxt#ixzz2KDguL4uh

zacytuje im to jak bedą mieć jakis problem :)

Dzwoniłam dzis na infolinie - poszło dość szybko(4minuty), niestety nic nie wiedzą i każa dzwonić w przyszłym tygodniu...

#139 PostWysłany: 07 Lut 2013 15:49 

Faktycznie dodzwonienie sie to nieomal cud! ale po całym dniu wiszenia na słuchawce udało mi się załatwić Dubai Connect. Polecam wytrwałość i jednak chyba bezpośredni kontakt telefoniczny.
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 07 Lut 2013 15:53 

hmm ja dodzwonilem sie po 5 min - ale niestety miła Pani sprawdziła i powiedziala ze po 6 maja bilety musza mieć wartośc ponad 1100$ - do 6 maja mogą być tańsze...

Ostatnio edytowany przez Ted, 07 Lut 2013 16:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość