Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#701 PostWysłany: 04 Lut 2013 19:21 

Loty: 60
Kilometry: 121 126
Może być jakiś problem, jeśli w Qatar Airways przy rezerwacji zamieniłem kolejnością imię (jako last name) z nazwiskiem (jako first name)?
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#702 PostWysłany: 04 Lut 2013 22:48 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Nie powinno być problemów, ale dla własnego spokoju radzę zadzwonić do Qataru i bezpłatnie tą kolejność zmienić. Tym bardziej że mają już Polską infolinię :)

#703 PostWysłany: 04 Lut 2013 23:11 

Mam ten sam problem z rezerwacją Qatar Airways. Niestety infolinii we Wrocławiu jeszcze nie ma,a warszawski numer to jakiś agent kilku linii lotniczych, nie obsługuja rezerwacji internetowych. Może ktoś wie kiedy otwierają to call center dokładnie. Wylot mam 12.02, wiec chciałabym to jak najszybciej wyjaśnić.
 Profil Relacje PM off  

#704 PostWysłany: 05 Lut 2013 10:53 

Loty: 60
Kilometry: 121 126
Numer warszawskiej infolinii to: +48 22 275 56 84? Jest jakiś inny? Tego w ogóle nie odbierają.
 Profil Relacje PM off  

#705 PostWysłany: 05 Lut 2013 15:26 

Witam,

Zgaduję, że ten problem był już przerabiany, jednakże nie mam czasu na przeglądanie 72 stron archiwum. :) Prosiłbym o pomoc: kupiłem bilet Ryanair i wpisałem złe imię. Nazwisko to samo, to ta sama osoba, po prostu pomyłka przy wpisywaniu imienia. Da się coś z tym zrobić? Bo na stronie jest napisane, że zmiana to 500 złotych, przecież to jakieś żarty.

Z góry dzięki za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#706 PostWysłany: 05 Lut 2013 15:43 

niebieski
Peter11 napisał(a):
Witam,

Zgaduję, że ten problem był już przerabiany, jednakże nie mam czasu na przeglądanie 72 stron archiwum. :) Prosiłbym o pomoc: kupiłem bilet Ryanair i wpisałem złe imię. Nazwisko to samo, to ta sama osoba, po prostu pomyłka przy wpisywaniu imienia. Da się coś z tym zrobić? Bo na stronie jest napisane, że zmiana to 500 złotych, przecież to jakieś żarty.

co znaczy "pomyłka przy wpisywaniu imienia"?
przestawiłeś kolejność liter? zgubiłeś jedną? je
 Profil Relacje PM off  

#707 PostWysłany: 05 Lut 2013 15:43 

Peter11 napisał(a):
(...) wpisałem złe imię. Nazwisko to samo, to ta sama osoba, po prostu pomyłka przy wpisywaniu imienia. (...)

a może coś konkretniej? bo Kasia i Katarzyna to ewentualnie może być ta sama osoba, ale Joanna to już nie bardzo ;)
 Profil Relacje PM off  

#708 PostWysłany: 05 Lut 2013 15:44 

Niestety wpisałem zupełnie inne imię.
 Profil Relacje PM off  

#709 PostWysłany: 05 Lut 2013 15:46 

Peter11 napisał(a):
Witam,

Dzwon natychmiast do Ryanaira. W przeciągu 2 godzin od wykonania rezerwacji da rade to zmienić. Jedyny koszt to telefon do Ryanair. Innej opcji nie ma.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#710 PostWysłany: 07 Lut 2013 10:19 

Wczoraj wieczorem spotkała mnie taka sama sytuacja! no i jak każdy byłam bardzo spanikowana i zdenerwowana jednocześnie, tym bardziej jak wyczytałam że zadzwonić na infolinię można do 2 godzin i wtedy coś zmienią ! ;/
tak więc ja rezerwowałam bilety wieczorem po godz. 20 gdzie infolinia już zamknięta,na mailu z potwierdzeniem rezerwacji moje nazwisko było wpisane tylko w połowie 3 na 3 akurat ;) ( nie wiem jak to się stało no ale... ) no i dzwoniąc na infolinię następnego dnia po podaniu numeru rezerwacji danych płatnika i adresu email, bezproblemowo zmienili danę..
zapłaciłam za to jedynie lub aż 17 złoty za połączenie ! - wyczekiwanie na wolnego konsultanta długo trwało, ale lepsze to niz 522 pln.
 Profil Relacje PM off  

#711 PostWysłany: 07 Lut 2013 16:25 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Witam,

mam ogromny problem z odprawą online na Ryanair.
Wydaje się, że szaleje strona Rajana. Za dwoma pierwszymi razami wykrzaczała się (napisy na cała strone w roznych jezykach o blokadzie sesji) w ostatnim kroku. Teraz wszystko jest pomieszane, np z cenami dodania bagazu rejestrowanego. Cena powinna wynosic 142zl (po 71 w jedna strone) i w jednym miejscu tak jest, w innym z kolei jest 286 i tyle system chce sciagnac z karty.

Czy ktos mial/ma takie problemy? I co jeśli do momentu lotu (jutrzejsze poludnie) nadal na stronie beda takie cyrki?

EDYTA: Udało się. Okazało się, że strona która robił chyba jakiś gimnazjalista na zaliczenie informatyki wymaga specjalnego traktowania. Przy dodawaniu bagazu przy odprawie online pojawiały się błędy. Jesli natomiast najpierw poprzez zarzadzanie rezerwacja dodałem bagaz a dopiero nastepnie, rowniez poprzez zarzadzanie uruchomiłem odprawę online to wszystko przebiegło w porządku.

#712 PostWysłany: 11 Lut 2013 13:59 

Prawdopodobnie to pytanie już padło ale co mam zrobić jeśli nie mogę odprawić się online w Ryanair. wyświetla mi się następująca opcja:
Cannot check in na lot powrotny. Wylot odprawiłam bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#713 PostWysłany: 11 Lut 2013 15:03 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Jaka data i trasa powrotu?
 Profil Relacje PM off  

#714 PostWysłany: 11 Lut 2013 15:33 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Chcę się upewnić: lecę jutro z Warszawy do Charleroi, oczywiście na bilecie mam "Modlin". Nie przejmować się, normalnie przejdzie na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#715 PostWysłany: 15 Lut 2013 09:40 

Mam mały problem. Kupiłem jako członek klubu wizz bilety dla siebie (nie lecę) i znajomych, którzy będą podróżować wraz z niemowlęciem. W systemie jednak niemowlę jest "przypisane" do mnie jako członka klubu. Co zrobić, żebym nie widniał na karcie pokładowej z niemowlęciem a żeby zostało przypisane do rodziców, którzy będą podróżować?
 PM off  

#716 PostWysłany: 23 Lut 2013 00:36 
Awatar użytkownika

zbyhu napisał(a):

Ja bym to olał zwyczajnie, bo nikt na te daty nie patrzy.

Pozwolę sobie wyciąć pozostałą część wypowiedzi zbyha i zostawić to co mnie interesuje najbardziej. Mowa tu o "datach ważności" dowodu osobistego na wydrukowanej karcie boardingowej.

U mnie sprawa wygląda jeszcze poważniej! :D Mianowicie podczas odprawy nie wpisałem ani numeru, ani serii, ani nawet rodzaju dowodu tożsamości! Chyba wypiłem o 2 piwa za dużo bo kompletnie z głupa kliknąłem "Potwierdź" nie przeciągając w dół tego okna które wyskakuje po kliknięciu "Odprawa".

Wygląda to tak jak w załączniku.
Co teraz? Przejdzie taka karta boardingowa? Jeśli nie, to czy jest możliwe uzupełnić te dane przez infolinię?

Edit: Dzięki za odpowiedź, wntl! :mrgreen:

Załączniki:
wizz.jpg
wizz.jpg [ 18.34 KiB | Obejrzany 2114 razy ]

Ostatnio edytowany przez floydpinkk, 23 Lut 2013 00:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#717 PostWysłany: 23 Lut 2013 00:38 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
floydpinkk napisał(a):
zbyhu napisał(a):

Ja bym to olał zwyczajnie, bo nikt na te daty nie patrzy.

Pozwolę sobie wyciąć pozostałą część wypowiedzi zbyha i zostawić to co mnie interesuje najbardziej. Mowa tu o "datach ważności" dowodu osobistego na wydrukowanej karcie boardingowej.

U mnie sprawa wygląda jeszcze poważniej! :D Mianowicie podczas odprawy nie wpisałem ani numeru, ani serii, ani nawet rodzaju dowodu tożsamości! Chyba wypiłem o 2 piwa za dużo bo kompletnie z głupa kliknąłem "Potwierdź" nie przeciągając w dół tego okna które wyskakuje po kliknięciu "Odprawa".

Wygląda to tak jak w załączniku.
Co teraz? Przejdzie taka karta boardingowa? Jeśli nie, to czy jest możliwe uzupełnić te dane przez infolinię?

Wszystko masz ok, teraz w wizzair jak podróżujesz wewnątrz strefy schengen, to się tych danych nie wpisuje.

#718 PostWysłany: 23 Lut 2013 19:34 

Lecę jutro na 3 dni do Londynu i wracam. Korzystam z usług wizzair.com. Podczas odprawy online nie wiem jakim cudem, ale data ważności dokumentu z 2017 zmieniła się na lipiec 2013. Czy będę miała problemy na lotnisku w Polsce oraz przy kontroli paszportowej w Luton? Jestem bardzo zestresowana tym faktem. Proszę o odpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

#719 PostWysłany: 26 Lut 2013 12:02 

Witam, mam dwa pytania. Lecę w piątek do Londynu Wizzairem i podczas odprawy online wybieram opcję dokument tożsamości: "dowód osobisty". Niestety cały czas mi się zmienia samoczynnie po zatwierdzeniu na "Inny". Przejmować się tym czy po prostu zostawić "Inny" i wpisać dane dowodu? Drugie pytanie - kupowała mi te bilety osoba z tego forum, na konto WDC. Czy ona też musi się odprawić, żeby reszta pasażerów mogła polecieć?

Z góry dzięki za odp:)
 Profil Relacje PM off  

#720 PostWysłany: 26 Lut 2013 12:08 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
krzystan napisał(a):
Witam, mam dwa pytania. Lecę w piątek do Londynu Wizzairem i podczas odprawy online wybieram opcję dokument tożsamości: "dowód osobisty". Niestety cały czas mi się zmienia samoczynnie po zatwierdzeniu na "Inny". Przejmować się tym czy po prostu zostawić "Inny" i wpisać dane dowodu? Drugie pytanie - kupowała mi te bilety osoba z tego forum, na konto WDC. Czy ona też musi się odprawić, żeby reszta pasażerów mogła polecieć?

Z góry dzięki za odp:)

Ja bym zaznaczył "inny" i wpisał dane dowodu , na pewno nie będzie problemu
Jeśli chodzi o odprawę - osoba która kupowała Tobie bilet i NIE poleci NIE musi się odprawiać aby reszta mogła polecieć

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości