Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#681 PostWysłany: 25 Sty 2013 14:51 

Loty: 64
Kilometry: 93 485
Mam problem z odprawą online Wizzair. Podczas wypełniania danych, jako dokument wybieram dowód osobisty. Następnie zapisuję i przechodzę do kolejnej osoby. Po wypełnieniu danych wszystkich podróżnych kiedy chcę sprawdzić czy wszystko jest ok, okazuje się, że każda osoba w rubryce określającej dokument tożsamości ma wpisane "inny" :evil: . Myślicie, że powinienem to olać i mimo tego dokończyć odprawę czy lepiej nie ryzykować? Lot mam dopiero we wtorek wieczorem więc jest jeszcze czas.
Jakieś rady?
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#682 PostWysłany: 25 Sty 2013 15:15 

Również mam problem z odprawą wizz air,
chodzi o lotnisko Chopina, mam coś takiego w kolumnie po lewej stronie

Wprowadź informacje o pasażerach
Odprawa online na tym lotnisku nie jest możliwa

i co teraz ?
 Profil Relacje PM off  

#683 PostWysłany: 25 Sty 2013 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
alsen22 napisał(a):
Również mam problem z odprawą wizz air,
chodzi o lotnisko Chopina, mam coś takiego w kolumnie po lewej stronie

Wprowadź informacje o pasażerach
Odprawa online na tym lotnisku nie jest możliwa

i co teraz ?

Nie polecisz - sorry...

A tak serio to ten temat był już wałkowany kilkanaście razy.
Musisz się odprawić na lotnisku, nie, nic za to nie będziesz dopłacać.

Na stronie wizzair jest krzyczący żółty pasek który prowadzi do tej informacji: http://wizzair.com/pl-PL/breaking_news
 Profil Relacje PM off  

#684 PostWysłany: 26 Sty 2013 13:27 

Da się sprawdzić jaki numer telefonu podano w rezerwacji ryanair i ewentualnie go zmienić? widzę możliwość zmiany (w tym samym podejrzenia) emaila, ale telefonu nie - źle patrzę czy nie ma?
 Profil Relacje PM off  

#685 PostWysłany: 26 Sty 2013 14:25 
Awatar użytkownika

niebieski
kaasia napisał(a):
Da się sprawdzić jaki numer telefonu podano w rezerwacji ryanair i ewentualnie go zmienić? widzę możliwość zmiany (w tym samym podejrzenia) emaila, ale telefonu nie - źle patrzę czy nie ma?

Przez stronę się nie da, przez infolinię pewnie tak. Pytanie tylko - po co?

#686 PostWysłany: 26 Sty 2013 15:00 

Chaykin napisał(a):
kaasia napisał(a):

Przez stronę się nie da, przez infolinię pewnie tak. Pytanie tylko - po co?

aż tak mi nie zależy, żeby przez infolinię ;)
a po co? ostatnio przy opóźnieniu samolotu już na lotnisku inne osoby dostawały smsy z informacją, a do mojej rezerwacji nie przyszedł - więc chciałam sprawdzić czy dobrze go wpisałam. poza tym "w razie w" lepiej, żeby był dobry ;)
 Profil Relacje PM off  

#687 PostWysłany: 26 Sty 2013 15:33 
Awatar użytkownika

niebieski
kaasia napisał(a):
a po co? ostatnio przy opóźnieniu samolotu już na lotnisku inne osoby dostawały smsy z informacją, a do mojej rezerwacji nie przyszedł - więc chciałam sprawdzić czy dobrze go wpisałam. poza tym "w razie w" lepiej, żeby był dobry ;)

A SMSy te przychodziły zanim cokolwiek ogłosili na lotnisku? Jeżeli tak to jeszcze jestem w stanie zrozumieć chęć posiadania poprawnego numeru telefonu na rezerwacji. Jeżeli nie to nadal nie wiem po co. ;)

#688 PostWysłany: 26 Sty 2013 15:41 

Chaykin napisał(a):
kaasia napisał(a):

A SMSy te przychodziły zanim cokolwiek ogłosili na lotnisku? Jeżeli tak to jeszcze jestem w stanie zrozumieć chęć posiadania poprawnego numeru telefonu na rezerwacji. Jeżeli nie to nadal nie wiem po co. ;)

Tak, zanim ogłosili. Tam się jeszcze wyświetlała planowa godzina.
A telefon prawidłowy i tak myślę, że warto mieć podany - jak pisałam, "w razie w" ;) choćby po to, gdyby był problem z dostępem do maila

Choć tutaj i tak głównym "motywem" mojego pytania była ciekawość czy wpisałam dobry numer. Bo raczej tak - więc zastanowienie dlaczego nie było SMSa, skoro inni mieli.
 Profil Relacje PM off  

#689 PostWysłany: 27 Sty 2013 19:11 
Awatar użytkownika

aircezar napisał(a):
Mam problem z odprawą online Wizzair. Podczas wypełniania danych, jako dokument wybieram dowód osobisty. Następnie zapisuję i przechodzę do kolejnej osoby. Po wypełnieniu danych wszystkich podróżnych kiedy chcę sprawdzić czy wszystko jest ok, okazuje się, że każda osoba w rubryce określającej dokument tożsamości ma wpisane "inny" :evil: . Myślicie, że powinienem to olać i mimo tego dokończyć odprawę czy lepiej nie ryzykować? Lot mam dopiero we wtorek wieczorem więc jest jeszcze czas.
Jakieś rady?

Olać to,to normalka.Spoko ;)
 Profil Relacje PM off  

#690 PostWysłany: 30 Sty 2013 01:59 

Coś jakiś błąd czy coś, bo robiłem odprawę i datę ważności dowodu mi zmieniło rok z 2020 na aktualny. Mowa o wizzair. I teraz mam 02-03-2013 data ważności dowodu na karcie podróży, cholera. Dzwonić do nich coś zmieniać czy przejdzie?
 Profil Relacje PM off  

#691 PostWysłany: 30 Sty 2013 02:12 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Nie przejmuj się tym, tego nikt nie sprawdza.
 Profil Relacje PM off  

#692 PostWysłany: 30 Sty 2013 02:29 

Przerobiłem w paincie na prawidłową :) Jak myślicie brać tą przerobioną ? :)
 Profil Relacje PM off  

#693 PostWysłany: 30 Sty 2013 02:49 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Jeżeli mają jakiś system w którym zapala się czerwona lampka na takie krótkie daty ważności, to chyba lepiej żebyś miał nieprzerobioną kartę pokładową. Ale chyba takiego systemu nie mają. Strona mogłaby Ci krzyczeć raczej, a jeżeli tego nie robiła, to znaczy że wszystko jest ok.

Ja bym to olał zwyczajnie, bo nikt na te daty nie patrzy.
 Profil Relacje PM off  

#694 PostWysłany: 30 Sty 2013 09:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Loty Ryanair

Barcelona-Teneryfa Południe
Teneryfa Północ-Barcelona
styczeń 2013

nie wiem czy to zalezy od trasy, humoru pracownika
kazdorazowo dokladna kontrola daty waznosci dowodu osobistego mojego i żony oraz paszportu dziecka.

Nr seria kompletnie ich nie interesowala.
 Profil Relacje PM off  

#695 PostWysłany: 30 Sty 2013 10:07 

tom971 napisał(a):
tom971 napisał(a):
Kolejna dzis odprawa w landrynie, i w ktorejs tam szedlem jak automat i nie zmienilem kraju.. i tak zostalem Afganczykiem..
nonEU pax.. trasa TGM- DTM :(
ale zmoka... :evil:

Kontaktowac sie z infolinia / olac / podejsc do podbicia wizy pokazujac PL dokumenty.. ?

Podbije temat.
Zmodyfikowalem PDFa z AF na PL i NON EU na EU.

Jesli bedzie czytalo barkod to jakas specjalna atencja jest dawana osobom co maja nonEU obywatelstwo na listingu paxow?
Jesli ktos wie czy przy gacie na liscie paxow obsluga ma tez info o narodowosci ?

Ostatnio przez niedopatrzenie moja dziewczyna poleciała z Luton jako afganka, nie było żadnych problemów, tak wiec najlepiej nic nie przerabiaj tylko to olej
 Profil Relacje PM off  

#696 PostWysłany: 30 Sty 2013 11:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi kiedys przy odprawie zescrollowalo sie na obywatelstwo norweskie, wylot byl z Liverpoolu, odprawilam na to nawet bagaz i nikt nie zauwazyl. Lepiej nie przerabiaj karty, bo to juz moze byc uznane jako podrabianie dokumentow, a blad na karcie zawsze mozna w razie czego wytlumaczyc (bez udzialu strazy granicznej i policji ;) )

#697 PostWysłany: 03 Lut 2013 17:13 

Moi drodzy, moja koleżanka - brazylijka zarezerwowała bilety do Londynu (z Wawy) 8-10 lutego. Odprawiła się online i okazało się, że wydrukowały się tyko karty na lot do Londynu (Stansted). Ma teraz dylemat co zrobić. Możecie coś poradzić?
 Profil Relacje PM off  

#698 PostWysłany: 03 Lut 2013 23:15 

Witam!

Chciałbym uzyskać pomoc w 'tłumaczeniu' karty Wizza. Zaznaczam, że nie jest to moja karta. Znajoma zakupiła bilety w Wizzie, ale poplątało jej się czy kupiła bagaż rejestrowany czy też nie. Odprawiła się i nie może doczytać czy posiada wykupiony bagaż. Wiem - mogę przejrzeć tematy, ale sprawa jest pilna bo lot we środę rano - jest ewentualny czas na dokupienie walizki. Znajomej będzie potrzeba jedynie jedna walizka rejestrowana i torebka osobista. Chciałbym tylko odpowiedzi: jest wykupiony bagaż lub nie jest wykupiony bagaż do luku. Załączam wydruk :

Załącznik:
rezerwacja 2.jpg
rezerwacja 2.jpg [ 209.05 KiB | Obejrzany 1941 razy ]

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!

Ostatnio edytowany przez Svenskakac, 03 Lut 2013 23:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#699 PostWysłany: 03 Lut 2013 23:17 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
Jest napisane jak byk: Bagaż:1 - tak jest wykupiony rejestrowany

#700 PostWysłany: 03 Lut 2013 23:19 

@wntl - dzięki serdeczne, przekażę :) Zwyczajnie lustrując karty pomyliło mi się bo napisane jest obok : one cabin luggage ;)
Pozdr!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości