Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#721 PostWysłany: 26 Lut 2013 18:37 

Problem.
Odprawiałam się dzisiaj online z wizzairem, Wawa- Londyn. Przy wpisywaniu daty ważności dowodu z 2020 roku przeskoczyło mi na 2013. Poprawiłam, znowu taka sama sytuacja. Za trzecim razem nie sprawdziłam, wydrukowałam i niestety, błąd. Dzwoniłam na infolinię Cypryjską (numer podany kilka postów wcześniej), tam podali mi numer na polską infolinię. Po 4 minutach czekania na połączenie z konsultantem rozłączyłam się, zapłaciłam łącznie prawie 30zł za połączenia a nic nie załatwiłam. Mam się martwić?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj stolicę Grecji 🏛️🇬🇷 Loty do Aten i hotel za 609 PLN 😍 Odkryj stolicę Grecji 🏛️🇬🇷 Loty do Aten i hotel za 609 PLN 😍
Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN
#722 PostWysłany: 26 Lut 2013 23:53 
Awatar użytkownika

Robiłem odprawę Bruksela-Warszawa na sobotę Wizzem i nie wpisałem numeru dowodu osobistego i jego ważności ani obywatelstwa. Jest tylko imię i nazwisko. Olać czy kombinować ?

#723 PostWysłany: 27 Lut 2013 00:07 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
rysiek13 napisał(a):
Robiłem odprawę Bruksela-Warszawa na sobotę Wizzem i nie wpisałem numeru dowodu osobistego i jego ważności ani obywatelstwa. Jest tylko imię i nazwisko. Olać czy kombinować ?

Bruksela = Belgia = Schengen. Problem pojawiający się wielokrotnie ;) Nie trzeba żadnych danych z dowodu osobistego albo paszportu. Imię i nazwisko to wszystkie potrzebne dane. Nawet nie pamiętam, czy w ogóle się da wpisać te dane przy odprawie z Wizzem.
 Profil Relacje PM off  

#724 PostWysłany: 27 Lut 2013 00:15 
Awatar użytkownika

Dziękuję za szybką odpowiedź ;)

#725 PostWysłany: 01 Mar 2013 14:22 

Witam, to mój pierwszy post na forum. Nigdy też nie leciałem samolotem, ale kocham podróżować i właśnie zaczynam :)

Moje pytanie: Wszędzie czytam, ze odprawa online pozwala sporo zaoszczędzić, bo jest darmowa. Jednak przy każdym bilecie jaki sobie znajde w ryanair widze przykładowo: "odprawa online: 56PLN" i nie wiem jak to pominąć.
 Profil Relacje PM off  

#726 PostWysłany: 01 Mar 2013 14:29 

platynowy
Artur1990 napisał(a):
Moje pytanie: Wszędzie czytam, ze odprawa online pozwala sporo zaoszczędzić, bo jest darmowa. Jednak przy każdym bilecie jaki sobie znajde w ryanair widze przykładowo: "odprawa online: 56PLN" i nie wiem jak to pominąć.

Tej opłaty nie da się pominąć. Tylko w niektórych promocyjnych biletach nie ma tej pozycji.

#727 PostWysłany: 01 Mar 2013 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Tak czy tak, odprawa online jest zawsze dużo bardziej atrakcyjna cenowo, niż odprawa na lotnisku ;)
 Profil Relacje PM off  

#728 PostWysłany: 01 Mar 2013 14:51 

Rozumiem, że to samo tyczy się opłaty EU261 oraz administracyjnej i trzeba szukac biletow które "na dziendobry" sa jej pozbawione.

P.S. Miło tak szybko otrzymywac odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#729 PostWysłany: 01 Mar 2013 15:34 

platynowy
Artur1990 napisał(a):
Rozumiem, że to samo tyczy się opłaty EU261 oraz administracyjnej i trzeba szukac biletow które "na dziendobry" sa jej pozbawione.

Administracyjną da się zbić w niektórych przypadkach przy pomocy forumowiczów z RCP. Te pozostałe już niestety nie.

#730 PostWysłany: 01 Mar 2013 18:33 

Wiam. Podczas odprawy na lot wizzaira z Liverpoolu do Warszawy pomyłkowo zostawiłem obywatelstwo Afgańskie. infolinia oczywiscie nie odpowiada. Lece na jednodniowke i lot tam jest ryanem. Nie usmiecha mi sie zostawac w Liverpoolu dłuzej wiec pytam czy jest to duzy problem?
 Profil Relacje PM off  

#731 PostWysłany: 01 Mar 2013 21:40 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Przeszukaj forum, sporo już "Afgańczyków" latało.
 Profil Relacje PM off  

#732 PostWysłany: 02 Mar 2013 15:52 

Pisze tutaj w telefonu nie mogę szukać na forum. Potem temat można skasować. Mamy. kupiony.biletdo oslo z polski a potem oslo wrocław. Na bilecie jest Bartosz
zamiast Bartłomiej .( jak w dowodzie). Już po odprawie . Dzwoniłdm do wiz zrobiła adnotację ale mówi że wszywtjm zależy od pracownikó lotniska. Jak podchodzą do takiej sprawy? Lot prawie zaraz więc sory ye pytanie nie w temacie
 Profil Relacje PM off  

#733 PostWysłany: 02 Mar 2013 15:58 

platynowy
A co to da że ktoś Cię nastraszy albo uspokoi jak zaraz lot... nie polecisz nie przekonasz się :) ja bym leciał, jest duża szansa że nie będzie problemu.

Temat postu: Puste pole nationality
#734 PostWysłany: 03 Mar 2013 22:31 

Witam. Moja dziewczyna zarezerwowała lot z Holandii do Polski. Na karcie pokładowej z jakiegoś powodu pole 'Nationality' jest puste. Czy mogłyby wyniknąć z tego jakieś konsekwencje?

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#735 PostWysłany: 03 Mar 2013 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Witam. Proszę użyć opcji szukaj, znaleźć odpowiedź w dwie minuty (po pytanie padło już całkiem sporo razy) zamiast w panice oczekiwać aż ktoś tutaj odpowie. A potem poprosić moderatora o skasowanie tematu.
 Profil Relacje PM off  

#736 PostWysłany: 06 Mar 2013 15:55 

niebieski
kevin napisał(a):
rysiek13 napisał(a):

Bruksela = Belgia = Schengen. Problem pojawiający się wielokrotnie ;) Nie trzeba żadnych danych z dowodu osobistego albo paszportu. Imię i nazwisko to wszystkie potrzebne dane. Nawet nie pamiętam, czy w ogóle się da wpisać te dane przy odprawie z Wizzem.

Wlasnie to zauwazylem. Osttani raz Wizzem lecialem jakies 1,5 roku temu i wtedy wpisywalo sie nr Dowodu Osobistego. Karta byla drukowana na dwoch kartkach, a nr dokumentu byl naniesiony na karte ( w Ryanairze mimo, ze wpisujesz to naniesiony na karte nie jest).

Teraz po 1,5 roku lece wizzem do TRF i w trakcie odprawy wogole nie bylo miejsca na podanie danych dokumentu podrozy. Na karcie w miejscu nr dokumentu i obywatelstwo jest miejsce puste. Ktos jeszcze moze potwierdzic jak to z tym jest, czy dzwonic do Wizza?

Edit: pszeszukalem forum i wychodzi na to, ze na trasach Schengen (Norwegia, mimo, ze nie jest czlonkiem UE nalezy do Schengen) nie wpisuje sie juz danych dokumentow podrozy. W takim ukladzie przepraszam za zamieszanie.
 Profil Relacje PM off  

#737 PostWysłany: 13 Mar 2013 00:10 

Witam, mam spory problem z biletem wystawionym przez pośrednika (Expedia.de) na linie BA (lot Barcelona-Auckland-Barcelona).
Podczas rezerwacji, w jakis "magiczny" sposób połączyło mi imię z częścią nazwiska.
Widnieję jako "MalgorzataBiela".
Zostało to zgłoszone do pośrednika (niecałe 12 godzin po dokonaniu rezerwacji). Pośrednik twierdzi, że nie ma autoryzacji od linii lotniczych aby dokonać korekty.
Dzwoniłam do BA, wypytałam, taka korekta jest jak najbardziej możliwa, jednak nie mogę dokonać jej osobiście, ponieważ bilet wystawiony był przez pośrednika. Pośrednik musi się skontaktować z liniami i oni to poprawią. Co więcej, pan podał nawet do siebie nr telefonu, żeby przekazać pośrednikowi (bardzo pomocny człowiek).
Niestety Expedia.de (co ważne-Niemiecki oddział) w ogóle nie chce współpracować. Twierdzi, że kontaktowali się z BA i nie mają od nich autoryzacji na zmianę (co jest kompletną ściemą, bo BA widzi "próby" kontaktu czy dokonania zmian w rezerwacjach i jeśli czegoś nie autoryzuje to musi podać powód). Co lepsze, za każdym razem dzwoniąc do Expedia.de rozmawia z nami inna osoba, której trzeba opowiadać całą sytuację od nowa...
Ręce mi opadają.
W sprawę zaangażowany został nawet tłumacz (nie znam Niemieckiego, a zanim dodzwonię się do "żywego"człowieka na Expedia.de muszę wysłuchiwać różnych niemieckich ciekawostek i wciskać różne cyferki...)
Czy ktoś może mi poradzić czy jest jakiś sposób na "namówienie" Expedia.de do współpracy?
Dzwoniłam nawet do Expedia.co.uk, miły pan powiedział mi również, że korekta rezerwacji jest możliwa, jednakże on nie widzi mojej rezerwacji (bo dokonana została przez inny oddział expedii), poradził mi nawet, żeby przekierować Expedia.de do oddziału co.uk i on mi to zmieni...Ale Expedia.de nie chce współpracować...

Please help :(
 Profil Relacje PM off  

#738 PostWysłany: 13 Mar 2013 00:46 

niebieski
Po pierwsze, Twój bilet oparty jest na błędzie, a w takich sytuacjach NIGDY nie dzwonimy do linii/pośrednika. Po drugie, brak odstępu między imieniem i nazwiskiem to nic wielkiego i nie będziesz miała żadnych problemów z wejściem na pokład. Nigdzie nie dzwoń, w niczym to nie pomoże, a może jedynie zaszkodzić Tobie i innym.
 Profil Relacje PM off  

#739 PostWysłany: 13 Mar 2013 09:10 

Nie chodzi o brak odstępu.
Imię połączone jest z fragmentem nazwiska: Malgorzatabiela (moje nazwisko nie brzmi: Biela, jest sporo dłuższe)
Jak możesz pisać, że "nie dzwonimy do linii/pośrednika"... nie kupiłam biletu za 100 czy 500zł tylko za dużo więcej, i w przypadku, kiedy nie wpuszczą mnie na pokład nie machnę ręką i nie polecę gdzieś indziej...tylko zostanę w ciemnej d... więc chcę mieć pewność, że ktoś tę pomyłkę sprostuje.
Tym bardziej,że to nie mój błąd(wiem co wpisywałam) i że dowiedziałam się już z różnych źródeł, że jest to możliwe.
Kwestia dobrej woli pośrednika...
 Profil Relacje PM off  

#740 PostWysłany: 13 Mar 2013 09:48 

niebieski
To zdecydowanie zmienia postać rzeczy - z takim biletem raczej nie zostaniesz wpuszczona na pokład. Koniecznie dzwoń do xp i poproś o maila z wyjaśnieniem tej sytuacji i ich stanowiska (najlepiej po angielsku). Poproś, żeby w mailu znalazły się wszystkie szczegóły tj. Twoje nazwisko i numer rezerwacji. Potem dzwoń do BA i powiedz, że masz pisemne potwierdzenie od pośrednika, że zmiana może być wykonana tylko przez linię lotniczą. Konkludując - jeśli nie udało Ci się połączyć pośrednika i linii telefonicznie, spróbuj to zrobić mailowo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości