Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#641 PostWysłany: 03 Sty 2013 23:38 

Czy ktoś zetknął się z komunikatem na samym końcu rezerwacji w Ryanair:

ERROR
Wybierz liczbę pasażerów.
Przynajmniej jeden pasażer musi być wybrany, aby
kontynuować rezerwację.

i przerzuciło mnie do jakiejś innej strony rezerwacji Ryanaira w dodatku w języku ang. a byłem wcześniej na polskiej.
Lecę sam (więc poza sobą nikogo nie zgłaszałem).
Powtórzyłem uważnie całą rezerwację na innym komputerze, korzystając z innej karty.
Skutek był identyczny - w tym samym momencie był taki sam komunikat

Jedyna nieścisłość, która mogła mieć miejsce, to przy danych dot. karty w miejscu ulica podałem
tylko ulicę (bez podawania numerów), choć nie wiem, czy to błąd.
Ale gdyby na tym polegał błąd, to czemu taki dziwny komunikat?
Pieniądze z karty nie zostały pobrane i żaden email nie przyszedł.
To moja pierwsza rezerwacja. Co mam robić?
Proszę o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na tunezyjskiej wyspie 🏝️ All inclusive w 4* hotelu na Dżerbie za 1943 PLN Relaks na tunezyjskiej wyspie 🏝️ All inclusive w 4* hotelu na Dżerbie za 1943 PLN
W poszukiwaniu słońca ☀️ Wycieczka na Cypr za 531 PLN 🇨🇾 Loty i noclegi z basenem 🏖️ W poszukiwaniu słońca ☀️ Wycieczka na Cypr za 531 PLN 🇨🇾 Loty i noclegi z basenem 🏖️
#642 PostWysłany: 04 Sty 2013 00:24 

kaell077 napisał(a):
pawelyop napisał(a):
służę podpowiedzią

http://lmgtfy.com/?q=wizzair+op%C5%82aty+dodatkowe

a swoją drogą ręce opadają :?

to mi pokaz gdzie tam jest napisane o opłacie za zmianę imienia
jest oplata za zmianę nazwiska ;] a tonie to samo ;p

Mam nadzieję że tylko udajesz.
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 05 Sty 2013 15:45 

niebieski
Qatar Airways.
Chyba podczas rezerwacji biletu pomyliłem rubryki nazwisko i imię. Tzn. w polu nazwisko wpisałem swoje imię, a w polu imienia - nazwisko. Wydaje mi się, że nie będzie problemu ale czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją? Co robić?

#644 PostWysłany: 05 Sty 2013 17:01 
Awatar użytkownika

Loty: 241
Kilometry: 488 046
niebieski
Dlaczego nie mogę odprawic się na lot WMI-FCO na stronie wizzaira?

Na WRO-TRF odprawiłem się bez problemu, a tutaj nie chce wyświetlic mi się karta pokładowa do wydrukowania :/ Wylot mam za 11 dni
 Profil Relacje PM off  

#645 PostWysłany: 05 Sty 2013 17:13 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Poczekaj jeszcze ze dwa dni, też miałem problem z tym, ale już wszystko poszło. Chodzi o to, że nie wiedzieli czy Modlin będzie otwarty
 Profil Relacje PM off  

#646 PostWysłany: 05 Sty 2013 18:52 
Awatar użytkownika

Osobiście nie miałem takiej sytuacji, ale myślę, że bez problemu się odprawisz, ponieważ i tak odprawa online jest możliwa od 14 dni przed wylotem, więc myślę, że jak byś chciał się odprawić tego 1 grudnia na lot Londyn-Gdańsk to i tak nie byłoby to możliwe. To tak na logikę, ale czy tak jest na pewno to Cię nie zapewnię. ;) Poczekaj do jutro czy poniedziałku i zobaczysz czy się uda, nie ma się co na razie przejmować, moim zdaniem niepotrzebnie ;)
 Profil Relacje PM off  

#647 PostWysłany: 07 Sty 2013 17:01 
Awatar użytkownika

niebieski
marian30 napisał(a):
Hej cześć

Mam rezerwację na lot tam i z powrotem

wylot 1 grudnia 2012
Gdańsk - Londyn

powrót 20 styczeń 2013
Londyn - Gdańsk

Kupiłem tak, bo chciałem wykorzystać tylko ten drugi odcinek.
Więc chce lecieć 20 stycznia 2013

wpadłem w panike, bo nie odprawiłem się przed tym pierwszym lotem!
czy teraz będę się mógł bez problemów i bez kosztów odprawić przed tym drugim lotem?

Jaka linia? Nie bardzo rozumiem o co chodzi, jesli to Ryan lub Wizz, to po co kupowales lot Gdansk - Londyn, skoro nie byl ci potrzebny? Cokolwiek by toba kierowalo, bez problemu odprawisz sie na lot powrotny, tyle ze niepotrzebnie wydales pieniadze na lot tam.
Jesli to normalna linia i chciales taniej kupic RTN, to jesli nie wykorzystales 1 odcinka to drugi przepada.
Tak czy siak albo ja nie ogarniam, albo zrobiles jakas glupote.

#648 PostWysłany: 07 Sty 2013 17:06 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Może chciał zapłacić 4zł zamiast 0,99Ł na przykład? :D
 Profil Relacje PM off  

#649 PostWysłany: 07 Sty 2013 17:08 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
No właśnie albo zamiast 0,99Ł + 6Ł

#650 PostWysłany: 07 Sty 2013 21:29 

Witam,
Dzisiaj robiąc odprawę online w ryan na lot z Irlandii do Anglii wpisując numer paszportu wpisałem go ze spacją, np. AA 0123456, gdzieś przypadkiem natknąłem się że powinno wpisywać się jednym ciągiem np. AA0123456, ponieważ można mieć jakieś problemy? Czy to jest prawda gdyż wielokrotnie latałem Wizz (nigdy wcześniej Ryan) i powiem szczerze że te 'kontrole' na lotnisku to ograniczają się do szybkiego zobaczenia zdjęcia no i może imienia i nazwiska...
 Profil Relacje PM off  

#651 PostWysłany: 07 Sty 2013 21:40 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Olej to.
 Profil Relacje PM off  

#652 PostWysłany: 08 Sty 2013 14:00 

ok, więc z ciekawości dziś zadzwoniłem do Ryan, po przejściu 'etapów bezpieczeństwa' że ja to ja, Pani z azjatyckim lecz sympatycznym akcentem podała mi wszystkie moje dane jakie podałem podczas odprawy, gdzie zaznaczyła że faktycznie spacji nie powinno się wpisywać jednak jeśli już wpiszemy to ich system to koryguje 'ucinając' to wolne miejsce i przesuwając numery w jeden ciąg :) niby głupota ale męczy głowę :D Oczywiście, sprawdzałem tylko informacje jakie podałem więc o jakimkolwiek ekstra płaceniu nie ma mowy, no jedynie 0,45c za połączenie ;-)
 Profil Relacje PM off  

#653 PostWysłany: 08 Sty 2013 18:25 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
niebieski
Witam
Zrobiłem błąd w typie dokumentu przy odprawie on-line w Ryanair. tzn zamiast paszportu wybrałem dowód osobisty resztę danych wprowadziłem poprawnie. Błąd jest tylko na jednym z odcinków lotu tj. LPA - BCN
Pozdrawiam i czekam na podpowiedz co z tym fantem zrobić bo tak naprawdę na karcie pokładowej nie widać żadnych danych poza Imieniem i nazwiskiem
 Profil Relacje PM off  

#654 PostWysłany: 08 Sty 2013 20:24 
Awatar użytkownika

niebieski
kkku napisał(a):
Witam
Zrobiłem błąd w typie dokumentu przy odprawie on-line w Ryanair. tzn zamiast paszportu wybrałem dowód osobisty resztę danych wprowadziłem poprawnie. Błąd jest tylko na jednym z odcinków lotu tj. LPA - BCN
Pozdrawiam i czekam na podpowiedz co z tym fantem zrobić bo tak naprawdę na karcie pokładowej nie widać żadnych danych poza Imieniem i nazwiskiem

Olać i się nie przejmować. Nie będzie problemu.

#655 PostWysłany: 08 Sty 2013 20:53 
Awatar użytkownika

Mam mały problem. Mianowicie chodzi o to że na rezerwacji WizzAir mam odwrotnie wpisane imiona i nazwiska ( 4 osoby),tam gdzie powinno być imię jest nazwisko i odwrotnie.Żadnych literówek w danych nie ma. Odprawę dopiero zamierzam robić.
Czy mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy?
 Profil Relacje PM off  

#656 PostWysłany: 08 Sty 2013 21:23 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
niebieski
irys napisał(a):
Mam mały problem. Mianowicie chodzi o to że na rezerwacji WizzAir mam odwrotnie wpisane imiona i nazwiska ( 4 osoby),tam gdzie powinno być imię jest nazwisko i odwrotnie.Żadnych literówek w danych nie ma. Odprawę dopiero zamierzam robić.

Gdzieś w tym wątku było opisany podobny problem ale chyba z ryana i nie było problemów. Ale może neich jeszcze sie wypowiedza bardziej doświadczeni.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#657 PostWysłany: 08 Sty 2013 21:28 
Awatar użytkownika

kkku napisał(a):
irys napisał(a):

Gdzieś w tym wątku było opisany podobny problem ale chyba z ryana i nie było problemów. Ale może neich jeszcze sie wypowiedza bardziej doświadczeni.
Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź :) , ja nie mogłem nic znaleźć. Poczekam jeszcze może ktoś już to przerabiał.
 Profil Relacje PM off  

#658 PostWysłany: 09 Sty 2013 15:35 
Awatar użytkownika

irys napisał(a):

Podbijam. Może ktoś miał już tego typu historie.Choć mi się wydaje że nie powinienem zawracać sobie tym głowy to trochę się obawiam.
 Profil Relacje PM off  

#659 PostWysłany: 11 Sty 2013 20:10 

Witam, podczas rezerwacji na ebookers.de zaciagnęło się tylko moje pierwsze imię, a w paszporcie mam 2.
W przypadku Lufthansy, LOTu (lody w UE) nigdy nie było problemu.
Nie wiem jak to wyglada w przypadku lotu do Tajlandii (przez Abu Dhabi).....

Czy ktoś już miał taki problem?
 Profil Relacje PM off  

#660 PostWysłany: 11 Sty 2013 20:13 

Ach i jeszcze odwrotni Mrs i Mr :D Kobieta Mr, Mężczyzna Mrs - ale tu zakładam problemu być nie powinno gdyż w paszporcie jest tylko P.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości