Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 26 Gru 2012 23:20 

Dzięki za odpowiedzi:D teraz nie będę się stresował:)
 Profil Relacje PM off  

Turcja w grudniu 🌞 5* hotel z aquaparkiem 💦 All inclusive na Riwierze Tureckiej za 1687 PLN Turcja w grudniu 🌞 5* hotel z aquaparkiem 💦 All inclusive na Riwierze Tureckiej za 1687 PLN
Leć z Emirates na Bali z Mediolanu za 1808 PLN 😍🤩😎 Podróż z Polski za 2006 PLN❗ Leć z Emirates na Bali z Mediolanu za 1808 PLN 😍🤩😎 Podróż z Polski za 2006 PLN❗
#622 PostWysłany: 27 Gru 2012 10:54 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
Przeszperałem cały wątek ale nie znalazłem konkretnej informacji.( Może słabo szukałem)
Jeśli przy rezerwacji w WIZZAIR w nazwisku wkradł się błąd typu "jedna litera więcej w nazwisku" ( np. NoWWak zamiast Nowak) to będzie jakiś problem z tym czy zmieniać rezerwację na infolinii?
Wiem że dopuszczalne są 3 literówki ale doczytałem tylko o Ryanie . Czy w Wizziar jest tak samo?

Z góry dzięki za info

#623 PostWysłany: 27 Gru 2012 13:41 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Niestety musiało się kiedyś zdarzyć - kupiłem w życiu ponad setkę biletów i dziś po raz pierwszy zrobiłem literówkę. Jest Malgorzta zamiast Malgorzata.
Lecę El Al, kupione na Expedii.
Wiem, że "normalne" linie dopuszczają 3 literówki - tylko co rozumiecie przez "dopuszczają"?
- Dzwonić do Expedii?
- Dzwonić do El Al?
- Nigdzie nie dzwonić?

Szczęście w nieszczęściu, że koleżanka ma dwuczłonowe nazwisko (długie), więc przy wyświetleniu NAZWISKO/IMIĘ na karcie pokładowej być może literówka w ogóle się nie zmieści.
 Profil Relacje PM off  

#624 PostWysłany: 27 Gru 2012 20:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Sam sobie odpowiem:
- po dodzwonieniu się na izraelską infolinię ElAl dowiedziałem się, że muszę zadzwonić do Expedii;
- pierwsza próba na darmowy numer Expedii przez Skype'a - poddałem się po 48 min czekania;
- druga próba na płatny numer Expedii - tylko 6 minut czekania - konsultant powiedział, że jedna litera przejdzie ale wszelki wypadek połączy mnie z amerykańską infolinią ElAl;
- na amerykańskiej infolinii ElAl powiedzieli to samo, ale na wszelki wypadek połączą mnie z izraelską infolinią;
- tu się poddałem po kolejnych 20 minutach czekania.

Także status quo, jest tak było, mam nadzieję, że się uda.

EDIT: Dziś jeszcze dodzwoniłem się na polską infolinię ElAl - naniesiono odpowiednią notatkę w systemie i zapewniono mnie, że kłopotów na pewno nie będzie.

Wniosek #1 - kupowanie na Expedii jest fajne, jeśli nie ma żadnych problemów. W przypadku chęci sprostowania pomyłki dodzwonienie się i załatwienie sprawy zaczyna być problematyczne. Bilety w tej cenie można było kupić zarówno na stronie ElAl jak i Expedii - jednak na stronie ElAl konieczny był numer paszportu, którego nie miałem przy sobie, a nie chciałem, żeby bilety w tej cenie przepadły. Expedia numeru paszportu nie chciała. Za tym idzie
Wniosek #2 - od teraz zawsze mam przy sobie spisany numer paszportu.

Ostatnio edytowany przez krasnal, 28 Gru 2012 14:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 28 Gru 2012 13:47 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
AFC napisał(a):
Przeszperałem cały wątek ale nie znalazłem konkretnej informacji.( Może słabo szukałem)
Jeśli przy rezerwacji w WIZZAIR w nazwisku wkradł się błąd typu "jedna litera więcej w nazwisku" ( np. NoWWak zamiast Nowak) to będzie jakiś problem z tym czy zmieniać rezerwację na infolinii?
Wiem że dopuszczalne są 3 literówki ale doczytałem tylko o Ryanie . Czy w Wizziar jest tak samo?

Z góry dzięki za info

To ja tez sam sobie odpowiem.
Jako że nie był to bilet dla mnie nie chciałem ryzykować czyichś kłopotów niepotrzebnie, więc zadzwoniłem na ten super tani numer i zmienili mi tą literówkę w nazwisku bez problemu

#626 PostWysłany: 01 Sty 2013 19:41 
Awatar użytkownika

Pytanie gdzie moge pobrac i wydrukowac karte pokladowa w WizzAir.
poniżej zdjęcie po dokonaniu odprawy. Wszystkie dane wprowadziłem, kliknąłem ODPRAWA, potem potwierdziłem TAK POTWIERDZAM, ale nigdzie nie pokazała mi się możliwośc wydrukowania karty pokładowej? Czy tak teraz jest w WIZZAIR? Jesli jest Schengen to ide na lotnisko bez karty pokładowej tylko z dowodem osobistym?

Załączniki:
Wizz Air.png
Wizz Air.png [ 81.22 KiB | Obejrzany 2474 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#627 PostWysłany: 02 Sty 2013 10:06 

Zbanowany
skipper napisał(a):
poniżej zdjęcie po dokonaniu odprawy. Wszystkie dane wprowadziłem, kliknąłem ODPRAWA, potem potwierdziłem TAK POTWIERDZAM, ale nigdzie nie pokazała mi się możliwośc wydrukowania karty pokładowej? Czy tak teraz jest w WIZZAIR? Jesli jest Schengen to ide na lotnisko bez karty pokładowej tylko z dowodem osobistym?

http://www.fly4free.pl/odprawa-online-w ... -po-kroku/

#628 PostWysłany: 02 Sty 2013 11:49 
Awatar użytkownika

Mixer napisał(a):
skipper napisał(a):

http://www.fly4free.pl/odprawa-online-w ... -po-kroku/

Właśnie po to zamiesciłem zrzut ekranu z rezerwacji bo nie ma nigdzie opcji wydrukowania karty pokladowej a w przytoczonym poradniku widac ze jest opcja wydrukowania karty pokladowej!

Czy ktos ma pojecie co teraz zrobic, czy musi byc karta pokladowa czy nie?
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 02 Sty 2013 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
@skipper
mogę zgadywać, że jest związane z ciągłymi problemami czy Modlin, czy Okęcie.
Był moment kiedy wizz pisał, że odprawa na okęciu będzie za darmo. A ostatnio jak 28.12 moi znajomi lecieli, to im nie zaakceptowali wystawionych kart pokładowych i musieli podejść do stanowiska check-in by ponownie się odprawić (za darmo). Może więc mają jakiś problem z system w ostatnich dniach.

Proponuję zadzwonić na linie wizz i się spytać o co chodzi w Twoim przypadku.
 Profil Relacje PM off  

#630 PostWysłany: 02 Sty 2013 19:53 

witam
Podczas odprawy online(Wizzair lot do Londynu) , podałem złą datę ważności paszportu , zamiast 25.06.2018, podałem 25.06.2013
Czy należy się przejmować tym??
 Profil Relacje PM off  

#631 PostWysłany: 03 Sty 2013 10:22 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Podłączę się tutaj do tematu. Kupiłem znajomym bilety do Londynu z Warszawy. Co z odprawą online jeśli nie wszyscy mają paszport? Bo właśnie doczytałem, że Wizzair prosi o numer paszportu (byłem pewny, że wystarczy dowód osobisty jak do innych krajów).
 Profil Relacje PM off  

#632 PostWysłany: 03 Sty 2013 10:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Kański napisał(a):
Podłączę się tutaj do tematu. Kupiłem znajomym bilety do Londynu z Warszawy. Co z odprawą online jeśli nie wszyscy mają paszport? Bo właśnie doczytałem, że Wizzair prosi o numer paszportu (byłem pewny, że wystarczy dowód osobisty jak do innych krajów).

Dowód w zupełności wystarczy.
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 03 Sty 2013 10:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzięki. Wrzuciłem temat w google i wyskoczyły teksty z 2010 roku, że jest wymagany paszport itp i troszkę się zdziwiłem, wolałem mieć pewność ;)
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 03 Sty 2013 10:49 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 58 916
Kański napisał(a):
Dzięki. Wrzuciłem temat w google i wyskoczyły teksty z 2010 roku, że jest wymagany paszport itp i troszkę się zdziwiłem, wolałem mieć pewność ;)
Dowód wystarczy ale paszport biometryczny ma swoje plusy - po przylocie nie stoisz w gigantycznej kolejce dla osób z dowodami/starymi paszportami tylko idziesz do odrębnej gdzie po minucie jesteś już w hali przylotów.

#635 PostWysłany: 03 Sty 2013 15:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzięki za rady. Mam jeszcze jeden problem i zupełnie nie wiem co jest przyczyną. Chciałem odprawić lot z Bergamo do Warszawy Modlin, lot odbędzie się 13 stycznia. Klikam "odpraw" potwierdzam akceptuję, powinno odprawić, ale wraca do punktu wyjścia tzn przy nazwisku pasażera nadal jest "odpraw" i nic się nie zmienia.
 Profil Relacje PM off  

#636 PostWysłany: 03 Sty 2013 16:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Kański napisał(a):
Dzięki za rady. Mam jeszcze jeden problem i zupełnie nie wiem co jest przyczyną. Chciałem odprawić lot z Bergamo do Warszawy Modlin, lot odbędzie się 13 stycznia. Klikam "odpraw" potwierdzam akceptuję, powinno odprawić, ale wraca do punktu wyjścia tzn przy nazwisku pasażera nadal jest "odpraw" i nic się nie zmienia.

http://www.fly4free.pl/forum/check-in-w ... y,15,22827
 Profil Relacje PM off  

#637 PostWysłany: 03 Sty 2013 16:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Dziękuję za pomoc.
Tak więc czekam na maila od nich i możliwość odprawy...
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 03 Sty 2013 21:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Mam na bilecie nie to imie co potrzeba, czy zmiana kosztuje jak za nazwisko ?
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 03 Sty 2013 21:20 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
niebieski
służę podpowiedzią

http://lmgtfy.com/?q=wizzair+op%C5%82aty+dodatkowe

a swoją drogą ręce opadają :?

#640 PostWysłany: 03 Sty 2013 23:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
pawelyop napisał(a):
służę podpowiedzią

http://lmgtfy.com/?q=wizzair+op%C5%82aty+dodatkowe

a swoją drogą ręce opadają :?

to mi pokaz gdzie tam jest napisane o opłacie za zmianę imienia
jest oplata za zmianę nazwiska ;] a tonie to samo ;p
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości