Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 334 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 10 Sie 2012 19:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja nie wiem czy jest automat na lotnisku. Wydaje mi sie, że nie.
Na pewno nie ma go na przystanku kolejowym Torp Flughavn.

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#82 PostWysłany: 10 Sie 2012 19:57 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Automat biletowy jest na lotnisku. (Jesli ktos oczywiscie chce kupowac w automacie).

#83 PostWysłany: 10 Sie 2012 20:04 

wtak napisał(a):
Niejasno się wyraziłem :)
Oczywiście bilet zakupiony w necie trzeba wydrukować, natomiast nie ma sensu kupować go przez internet.
W automacie zakup trwa jedyne kilkadziesiąt sekund.

Bilet kupowany "na dzisiaj" kosztuje 239NOK, bilet kupowany z conajmniej jednodniowym wyprzedzeniem kosztuje już tylko 199NOK, a to już jest ok 20zł różnicy :)
Zresztą z odpowiednim wyprzedzeniem to za te 199NOK da się dojechać wszędzie w Norwegii, ja byłem w Bodo i będę wracał z Trondheim.

EDIT

Pomieszały mi się wcześniej lotniska, na stacji kolejowej NIE ma automatu, bilety można wydrukować w kiosku Narvesen na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 11 Sie 2012 07:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Bilet z Torp Flughavn do Sandefjord kupowany u konduktora kosztuje 39 NOK. Powrotny kupiony w automacie na stacji Sandefjord również 39 NOK. W necie ceny te same.

#85 PostWysłany: 08 Wrz 2012 22:50 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
pytanie do forumowiczów:

czy ktoś testował niedzielny poranny wylot Wizzem z Torp do Katowic o 8:40 i jechał z Sandefjord pociągiem o 7:42? (jedzie tylko 4 min + jazda shuttle busem). Wcześniejszy pociąg jedzie z Sandefjord o 5:41...

#86 PostWysłany: 09 Wrz 2012 00:22 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
niebieski
AndziaP84 napisał(a):
pytanie do forumowiczów:

czy ktoś testował niedzielny poranny wylot Wizzem z Torp do Katowic o 8:40 i jechał z Sandefjord pociągiem o 7:42? (jedzie tylko 4 min + jazda shuttle busem). Wcześniejszy pociąg jedzie z Sandefjord o 5:41...

Myślę, że spokojnie zdążysz:) przed 8 będziesz na lotnisku a tam wcześniej niż 8:30 do samolotu raczej nie wejdziesz więc myślę, że nie powinno być problemu :)

#87 PostWysłany: 17 Wrz 2012 21:03 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
tomwie napisał(a):
Automat biletowy jest na lotnisku. (Jesli ktos oczywiscie chce kupowac w automacie).

wtak napisał(a):
Jest to zupełnie niepotrzebna czynność. Konduktor sprzedaje bez problemu :)
Ważniejsze przy powrocie, aby mieć bilet w Sandefjordzie, bo w przeciwnym razie konduktor doliczy 20 NOK. Automat jest na sandefjordzkim peronie i w budynku stacyjnym.

niech ktoś pomoże:
lądując na Torp mogę kupić bilety na pociąg na lotnisku albo u konduktora - cena 39 NOK
wracając na lotnisko kupić bilety w Sandefjord na stacji w automacie bo inaczej konduktor naliczy 20 NOK do ceny 39 NOK za bilet, tak?

#88 PostWysłany: 17 Wrz 2012 21:10 

niebieski
Co prawda nie jechałem tam pociągiem, ale z poniższych wypowiedzi właśnie tak to wygląda.

W Polsce są identyczne sytuacje w pociągach, jeśli na danej stacji nie ma kasy to konduktor sprzedaje normalnie bilety, jeśli kasa na stacji jest, a ktoś kupuje dopiero w pociągu to jest dopłata. Widocznie Norwegowie tego automatu nie uznają jako normalna kasa, choć z drugiej strony jakbym już był w Torp i miał czas to kupiłbym ten bilet w automacie, jako zabezpieczenie jakby coś się zmieniło.

#89 PostWysłany: 14 Paź 2012 17:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Wystarczyło się cofnąć o 2 strony:
Toporek napisał(a):
bilety można wydrukować w kiosku Narvesen na lotnisku.

Osobiście byłem przygotowany na kupno u konduktora ale przeszedł nie odzywając się do nas więc go nie wołałem ;)

#90 PostWysłany: 27 Paź 2012 02:57 

niebieski
Powiedzcie mi, czy oświetlona jest ta droga na pasie, gdzie nie ma chodnika i trzeba iść poboczem? I ile metrów/km ma ten odcinek pobocza bez chodnika?
Pytam, bo będę tamtędy szedł koło g. 17.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 27 Paź 2012 07:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie jest oświetlona

#92 PostWysłany: 22 Lis 2012 16:22 

Loty: 62
Kilometry: 119 293
W sobotę się wybieram z Wrocka na niecałe 5 godzin do Sandefjord. Przeczytałem temat i chciałbym wyjaśnić kilka rzeczy:
Z lotniska busem na stację podjeżdżam za darmochę, dalej mogę sobie przejść pieszo około 5km do Sandefjord, pozwiedzać i wrócić na przykład pociąg+bus (dobrze rozumiem?).
1. Z tego co zrozumiałem nie zapłacę zwykłą debetową kartą za bilet - tylko u konduktora czy na stacji w Sandefjord też w ten sposób nie zapłacę? Nie wiem czy zamawiać przez internet...
2. Ten bus to rzeczywiście raz na godzinę jedzie? Z informacji na stronie lotniska wynika że jeździ co 20-25 minut.
3. Łatwo trafić ze stacji do Sandefjord? Mógłby ktoś oznaczyć na googlowej mapie gdzie jest ta stacja kolejowa
4. Wyrobię się w 4 godziny tam i z powrotem zakładając mój plan :P?

Z góry dzięki :)

#93 PostWysłany: 22 Lis 2012 16:58 

1. U konduktora to mandat dostaniesz, Bilet kupuje się na lotnisku w automacie. Płacić możesz tylko kredytową.
2. Ja byłem na weekend i ten bus bardzo rzadko jeździ.
3. Przy stacji stoi znak Sandefjord. Możesz to zobaczyć na maksymalnym powiększeniu na google maps. Droga jest prosta z pewnością trafisz... (po prostu nie da się zgubić).
4. Wyrobić się wyrobisz. Uda Ci się dojść do miasta i coś zobaczyć i wrócić.
Życzę miłej podróży

#94 PostWysłany: 22 Lis 2012 17:12 

Zbanowany
niebieski
Darmowy autobus skorelowany jest z przyjazdami/odjazdami pociagow ze stacji Torp - rozklad sprawdzisz na http://www.nsb.no
Jak sie zepniesz to dojdziesz na piechote i jeszcze 2h zostana ci w Sandefjord, co spokojnie wystarczy na obskoczenie najciekawszych miejsc. Polecam podjazd na i ze stacji autobusem, bo ten fragment drogi jest akurat nieoswietlony.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 22 Lis 2012 18:16 

Polecam przejechać się pociągiem w te i z powrotem. Będziesz miał więcej czasu na poczucie klimatu tego miasteczka. Autobus dowozi ludzi z lotniska na każdy podjeżdżający tam pociąg. W drugą stronę jest tak samo - zabiera ludzi na lotnisko z każdego pociągu, który przyjedzie. Bilety możesz kupić w sklepie Narvasen na lotnisku. Na stacji Torp nie ma biletomatu ale bilety można nabyć u konduktora, nie wiem tylko jakie karty są u niego respektowane. Na stacji w Sandefjord stoi natomiast automat, w którym śmiało możesz kupić bilety za gotówkę, przy pomocy karty kredytowej czy też debetowej. Komunikacja jest tak punktualna, że spokojnie zdążyłem na odprawę o 20.25 a pociąg z Sandefjord o ile dobrze pamiętam odjeżdżał 19.46.

#96 PostWysłany: 22 Lis 2012 19:11 
Awatar użytkownika

srebrny
NakatePL napisał(a):
1. U konduktora to mandat dostaniesz, Bilet kupuje się na lotnisku w automacie.(...)

A guzik.
W związku z tym, że na przystanku kol. Torp Flughavn nie ma automatu, możesz po normalnej cenie kupić bilet u konduktora (karta lub gotówka).
Przy okazji - a nuż Ci się uda i nie zdążysz kupić :) przed Sandefjordem.

#97 PostWysłany: 26 Lis 2012 16:32 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Bilety kupiliśmy w kiosku w terminalu niedaleko wyjścia. Szkoda, że nie uwieczniłem miny sprzedawcy, gdy kolega usiłował zapłacić za bilety koronami szwedzkimi 8-)

Prosto... Jeśli masz bilet na pociąg to masz wstęp do autobusu stojącego tuż przy wyjściu. Kierowca bilety sprawdza na wejściu. Nie do końca wiem, czy tak na piechotkę się tam wyjdzie bo chyba jest przy wyjeździe do dworca zamykana brama(?) Mogę się mylić.
My mieliśmy pecha bo się nam pociąg spóźnił ok godziny i o tyle samo później wyjechał autobus więc synchronizacja jest, więc na zwiedzanie mieliśmy bardzo mało czasu. Ale było warto pojechać do Sandefjord ;)

Swoją drogą to był mój najdrożej kupiony bilet za 4 minuty jazdy w jedną i drugą stronę (prawie 50 zł czy jakoś tak) :shock:

#98 PostWysłany: 01 Gru 2012 13:52 

czy ktoś orientuje się jakie są ceny dla dzieci na pociąg do Sandefjord ? są jakieś zniżki dla dzieci ewentualnie jakiś bilet rodzinny?
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 01 Gru 2012 14:13 

HON fly4free
Tveety84 napisał(a):
Jeśli masz bilet na pociąg to masz wstęp do autobusu stojącego tuż przy wyjściu. Kierowca bilety sprawdza na wejściu.

parę razy jechałem tym autobusem z/na dworzec i nigdy kierowca biletów kolejowych nie sprawdzał

Tveety84 napisał(a):
Nie do końca wiem, czy tak na piechotkę się tam wyjdzie bo chyba jest przy wyjeździe do dworca zamykana brama(?) Mogę się mylić.

i tak właśnie jest ;) przez parking spokojnie można przejść omijając szlaban
brama jest, ale nigdy nie widziałem, żeby była zamknięta, być może zamykają na noc
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 01 Gru 2012 14:15 

HON fly4free
belek1983 napisał(a):
czy ktoś orientuje się jakie są ceny dla dzieci na pociąg do Sandefjord ? są jakieś zniżki dla dzieci ewentualnie jakiś bilet rodzinny?

chyba do 15 lat dzieci jadą za... 0 NOK. byłem w szoku, że coś w Norwegii może być tanie :)
tu możesz zresztą sprawdzić: https://www.nsb.no/category2822.html?bo ... sallowed=0
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 334 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości