Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 334 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 15 Maj 2012 20:59 

Właśnie wróciłam z Sandefjord bylam tam jeden dzien i jedną noc polecam popłynąć promem kosztuje jedyne 40nok w 2 strony na statku można sobie kupić jedzenie w formie szwedzkiego stołu są tam różnego rodzaju mięsa, ryby, makarony, owoce morza, lody, napoje, kawa.... dla każdego coś się znajdzie napewno, kosztuje to ok. 180nok Polecam również płynąć z Stromstad do Sandefjord promem o godz 21.00 wikingiem jest tam super dyskoteka naprawde można się wybawić przy ekstra muzyce ;) (wstęp darmowy). Ogólnie jest tam dość drogo ale można iść na kawe do McDonaldu Widoki super! Ogólnie jestem bardzo zadowolona.
Jeśli ktoś zamierza spać na schodach na parkingu tak jak jest opisane wcześnej to proponuję się dobrze ubrać lub iść do jakiegos pubu w mieście gdyż jest tam dość zimno, a lotnisko otwierają dopiero o 4,15
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#42 PostWysłany: 20 Maj 2012 14:04 

Z dworca kolejowego Torp do którego dojedziesz darmowym shuttle-busem masz raptem 5km.
Nawet jeśli nie złapiesz stopa to z buta na spokojnie dotrzesz.

#43 PostWysłany: 28 Maj 2012 09:08 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
niebieski
Ja byłem na jeden dzień tak jak mówicie ( Sandefjord + Stromstad ) po wyjściu z promu poszedłem na stację kolejową koło lotniska i byłem na niej sporo przed pierwszą w nocy, wcale daleko nie jest, i przez sporą część drogi jest chodnik :) Wycieczka super! :) Strasznie mi się podobała i nie wiem czy jeszcze raz się tam nie wybiorę w lipcu! :)

Sporo rzeczy na temat promu i całej wycieczki opisałem w temacie prom-oslo-sandefjord-norwegia-do-stomstad-szwecja,35,12561 pod koniec wątku :)

#44 PostWysłany: 01 Cze 2012 16:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Soulfly napisał(a):
Ja byłem z żona w ten weekend i kilka uwag
Lecialem z Pyrzowic przez Torp do Gdanska
Na strcie samolot w Pyrzowicach opoznil sie o 1h przez co zdecydowalem sie na jazde pociagiem do Sanderfjord z braku czasu-mimo usilnych starn zeby uciec przed konduktorka zlapala nas no i kupilsmy u niej bilet-ktory kosztuje tyle samo co na stacji czyli 39 koron.

A płacić można kartą czy trzeba gdzieś kupić korony norweskie?

EDIT: Już doczytałem, że można płacić kartą. Tak też zamierzam jutro zrobić (lecimy na dniówkę z WRO).

#45 PostWysłany: 01 Cze 2012 23:49 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
Prom do Szwecji stał się hitem :)
Wybieram się do Torp dwa razy.
Na pierwszy wypad Oslo, drugi to droga morska do Szwecji

#46 PostWysłany: 04 Cze 2012 19:30 

Mała uwaga co do podróży pociągiem NSB z lotniska do Sandefjord. U konduktora można płacić w euro. Zarówno moja karta jak i karta kolegi nie przeszła (byliśmy tym faktem zdziwieni) a przecież przed wyjazdem dowiadywałem się, że z płatnościami Visą Electron czy Mastercardem nie powinno być kłopotów. Więc jeszcze raz, jeśli ktoś ma problem z kupnem NOK, niech weźmie EUR.
Nam się upiekło dzięki temu, że konduktor był w porządku i nie wlepił mandatu, po prostu nasze karty nie chciały zadziałać, a euro nie mieliśmy ani tym bardziej koron.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 13 Lip 2012 09:25 

Gdzie można sprawdzić o której godzinie są pociągi z Torp do Sanefjord? Ew. kupic?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 29 Lip 2012 10:18 

Właśnie wróciłem ze Sanderfjord, polecam punkt widokowy preståsen gdzie widać całe sanderfjord -> http://www.sandefjord-norge.com/

wejscie schodkami od ulicy bjergatta
https://maps.google.pl/maps?q=prest%C3% ... y&t=m&z=15

polecam przejscie sie na piechote od dworca pkp w TORP do ktorego jezdzi darmowy shuttlebus z napisem TRAIN :)
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 03 Sie 2012 19:12 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
22-23 września lecę KTW - TRF - KTW, z wycieczką promem do Stromstad.

Z lotniska bus zawiezie mnie na stację Torp a stamtąd do portu albo z buta 5km, albo stop, albo pociąg do centrum Sandefjord - jest jeszcze jakaś inna opcja? Czy bilet kupuje się na stacji / w pociągu albo możne wcześniej przez internet? Słyszałam coś, że można kupić w pociągu ale potrzebna kredytówka, potwierdzi ktoś? Cena to 39NOK? jakiś rozkład?

https://www.nsb.no/category2822.html?bo ... er_type9=1

Czy w Sandefjord oprócz kilku uliczek, portu jest jeszcze coś warte odwiedzenia? Godzina spaceru wystarczy?

Komuś udało się znaleźć nocleg w Sandefjord poprzez CS albo HC?

#50 PostWysłany: 03 Sie 2012 20:12 

Jedzie pociąg o 8:21, potem o 9:21 i chyba tak co godzinę... ale w tych godzinach na pewno tak.
Shuttle bus spod terminala odjeżdża chyba jakoś ok. 8:10.
Ja przedwczoraj jak leciałem KTW - TRF to nie zdążyłem na niego :/

#51 PostWysłany: 03 Sie 2012 20:22 
Awatar użytkownika

kajek napisał(a):
Jedzie pociąg o 8:21, potem o 9:21 i chyba tak co godzinę... ale w tych godzinach na pewno tak.
Shuttle bus spod terminala odjeżdża chyba jakoś ok. 8:10.
Ja przedwczoraj jak leciałem KTW - TRF to nie zdążyłem na niego :/

a na pociąg o 9:21 jedzie o której bus, wiesz może?

#52 PostWysłany: 03 Sie 2012 21:00 

Nie do końca.

Jeździ shuttle bus darmowy do stacji kolejowej Torp. Stamtąd 4 minuty są pociągiem do Sandefjord.

Nie wiem, one jakoś 10 czy 15 minut przed odjazdem pociągu jadą! Ale pomiędzy, czyli o 8:51 jest jeszcze pociąg do Lillehamer czy gdzies tam, w każdym razie w odwrotnym kierunku, więc też będzie bus na niego jechał. Więc po drodze będą ze dwa takie :)

#53 PostWysłany: 03 Sie 2012 21:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Do Torp jedzie autobus z którego korzystałem i przez to o 3km bliżej do Sandefjordu.

Załączniki:
Oslo_016_zmień rozmiar.JPG
Oslo_016_zmień rozmiar.JPG [ 96.25 KiB | Obejrzany 4534 razy ]

#54 PostWysłany: 03 Sie 2012 21:35 
Awatar użytkownika

ze stronki lotniska:

http://www.torp.no/Pages/Artikkel.aspx? ... ssMenu=211

wynika z tego, że bus ze stacji kolejowej Torp na lotnisko jedzie 42 razy w ciągu dnia ;) Wiec myślę, że w kierunku odwrotnym też będzie podobnie i w miarę regularnie.

#55 PostWysłany: 03 Sie 2012 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja czekałem na autobus ponad godzinę.

#56 PostWysłany: 03 Sie 2012 21:44 

Ja, jak jechałem z Sandefjord na lotnisko, to jak podjechał pociąg, to autobus czekał już na stacji w Torp i zaraz po załadowaniu pasażerów (3 czy 4 osób) już jechał na stację... Nie musiałem w ogóle czekać

#57 PostWysłany: 03 Sie 2012 21:50 
Awatar użytkownika

niebieski
ale z lotniska na stacyjkę jedzie na kilka minut przed przyjazdem pociągu
Wracałem niestety w nocy. Cicho i głucho :)

#58 PostWysłany: 03 Sie 2012 21:58 

Ano, jak nie jedzie pociąg, to i shuttle busa nie ma :) to jest teoretycznie bus dla pasażerów pociągu, a nie dla włóczykijów preferujących spacerów :) więc się podporządkowuje rozkładowi pociągów :)
hehe

#59 PostWysłany: 03 Sie 2012 21:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście że tak. I z tego co zauważyłem tylko Polacy tak kombinują :)

#60 PostWysłany: 03 Sie 2012 22:03 
Awatar użytkownika

jajacekk napisał(a):
Oczywiście że tak. I z tego co zauważyłem tylko Polacy tak kombinują :)

ale ja miałam zamiar połączyć shuttle bus + pociąg :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 334 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość