Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 334 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 01 Gru 2012 14:34 

niebieski
Żeby jechać tym autobusem do stacji kolejowej nie trzeba żadnego biletu (przynajmniej tak było w lipcu). Gdy nie wsiedliśmy do pociągu, a ciągle czekaliśmy na dworcu bo robiliśmy zdjęcia i takie tam, to kierowca coś tam do nas gadał, że następny pociąg dopiero za ileś tam i gdzie chcemy jechać, coś tam odpowiedzieliśmy i sobie pojechał. Wracając to przyszliśmy normalnie od miasteczka drogą, autobus już stał, kierowca gadał przez telefon, poczekaliśmy na pociąg, wsiedliśmy do autobusu i bez problemu dojechaliśmy na lotnisko.

Ucieczka do Turcji 🎄🏖️ Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem za 1619 PLN Ucieczka do Turcji 🎄🏖️ Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem za 1619 PLN
Sewilla w rytmie flamenco 💃🌆 Loty i 4* hotel w centrum za 919 PLN 🎶🇪🇸 Sewilla w rytmie flamenco 💃🌆 Loty i 4* hotel w centrum za 919 PLN 🎶🇪🇸
#102 PostWysłany: 01 Gru 2012 18:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Potwierdzam - autobus Flughavn-przystanek NSB jest bezpłatny. Dzieci do 15 lat z osobą dorosłą jadą pociągiem za free :)

#103 PostWysłany: 01 Gru 2012 19:07 

Witam,

Lecę w maju z Gdańska do Torp : przylot 07:35 , wylot 11:55 .. co daje 4h20 min. ( czyli 3h "w suchym" ).
Czy zdążę w tym czasie dostać się do miasta, wejść na ten punkt widokowy, wypić energetyka i wrócić na samolot ? :)
Zakładając, że energetyka wypiję w miarę szybko i zapłacę za pociąg.

Czy po wylądowaniu czekać na autobus + pociąg, czy pójść piechotą ?
Czy jednak poczekać na autobus + pociąg, przejść się na punkt widokowy i wrócić piechotą na lotnisko ?

Czytałem, że wiele osób jechało pociągiem, jak i szło pieszo .. więc jeśli można proszę o podanie czasu każdej z opcji :)

Z góry dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 02 Gru 2012 01:44 

Zainwestuj te 5 dyszek i przejedź się pociągiem w strony. Zobaczysz sobie na w miarę "spokojnie" miasto i wejdziesz na punkt widokowy. Na samolot nawet zdążysz:)

#105 PostWysłany: 02 Sty 2013 00:38 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Z tego co pamiętam to autobusem można podjechać za free mając kupiony bilet ze stacji Torp. Warto mieć kartę kredytową!

#106 PostWysłany: 17 Sty 2013 03:19 

Podziele się swoimi wczorajszymi doświadczeniami z Torp. Lecialem z Wroclawia. Lot opóźniony o 1 godzine. Na lotnisku Torp byliśmy o godzinie 17.

Autobus podjezdzajacy na pociąg staje zawsze na pierwszym przystanku od wyjścia. Wyswietlony napis na autobusie to TRAIN i 2 stacje docelowe pociągu na który jedziemy. Wazne ze nie będzie na autobusie napisane Sandefjord tylko Larvik czy Skien, cos podobnego. Każdy autobus odjeżdża z lotniska 8 minut przed odjazdem pociągu ze stacji. (Masakra jak tam wszystko jest na czas ;) ) Bilety na pociąg można kupic w sklepie NARVASEN widocznym na lotnisku. 39NOK bilet dla dorosłego do Sandefjord dla studenta 35NOK. Pociagiem jedziemy 1 przystanek około 4 minuty i jesteśmy w Sandefjord. Żeby dojść do portu (wygląda jak jezioro a nie morze hahah) trzeba schodzic ulica caly czas w dół miasta. Ps. bilety na pociąg warto mieć bo konduktorzy podlatują szybko do Ciebie. Z nami jechalo tym pociągiem 5ciu innych Polakow na gape. Konduktorka podeszla gdy była już stacja, trochę poudawali, popalili glupa i powiedziała ze mogą wyjść skoro już jest stacja. Wiec, no ryzyko :)

ps. jak byscie nie wiedzieli czegos, pytajcie. Norwegowie bardzo uprzejmi ;)

W miescie Sandefjord, bynajmniej zimą o 18 nie ma zbyt wielu miejsc ciekawych do zwiedzania. Pieknie wygladaja jedynie budynki no i masa fajnych sportowych aut :)

#107 PostWysłany: 17 Sty 2013 13:20 

Witam leciałem 15stycznia z wro do oslo trop godzinne spóźnienie na miejsu ok 17 autobusy stoją przed wyjściem nie trzeba mieć biletu na paciąg aby jechać bezpłatnie do stacji trop ,w pociągu można kupić bilet 39nok bez dodatkowych opłat ( ja płaciłem złotówkami bo karta maestro nie chwyciła wyszło 50 zł reszty dostałem 5nok ( 2osoby) w sandefjord po 18 ( ciemno ale ładne uliczki port prostą drogą w dół miasteczka.Powrót wymyśliliśmy z buta ( masakra -9C ) 2,5h do portu lotniczeg .z autostopem ciężko. Droga oświetlona pare razy zle skręciliśmy ale jakoś doszliśmy na 22 ( lotnisko) Parę osób pisał że zamykają na noc tak prawda od 24 do 3:20 , ochroniarz (chińczyk grubszy ) miły pytał się kiedy mamy wylot ( a my że następnego dnia o 13:40, powiedział że możemy zostać do rana ale kazał przejść do miejsca gdzie są kasy autobusowe ( tam są okrągłe stoliki i 3x wifi bezpłatne ) terminal zamknął roletą ale tam gdzie myśmy przenocowali otwarte ( było nas 5 os) zawsze była alternatywa na parking P1 lub P2 schody . Powrót 16 stycz do pyrzowic i znów niespodzianka lądowanie w krakowie ale autobsy podstawione i do pyrzowic na miejscu ok 17:20.Fajna wycieczka jak za 16zł 2 os. Autobus z pyrzowic do bytomia dw autobusowy 4.40zł os .1h jazdy .POLECAM
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 17 Sty 2013 13:51 

Zbanowany
wybieram sie do Torp na pare godzin w sobote z Wroclawia.
licze ze bilet na pociag kupie u konduktora placac gotowka
martwi mnie jednak 1h opoznienia jesli chodzi o lot z Wroclawia do Torp. skraca znaczaco czas pobytu.
czy lot powrotny byl o czasie?
czy jesli bilet na pociag kupie online na konkretna godzine przed wylotem a lot sie opozni to moge pojechac kolejnym pociagiem? ma ktos takie doswiadczenia?

#109 PostWysłany: 17 Sty 2013 14:21 

A co z biletem powrotnym? Na stacji w Sandefjord jest nadal jakiś automat? Jeśli tak to przyjmuje banknoty i monety czy tylko karty? Zastanawiam się też czy w razie czego bilet powrotny można kupić u konduktora, a może w tym sklepie na lotnisku od razu można zakupić bilet tam i z powrotem?
Pytam, bo chodzi mi o jak najaktualniejsze informacje.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 17 Sty 2013 14:24 

niebieski
Bilet możesz kupić u konduktora gotówką lub kartą kredytową.
Możesz pojechać innym pociągiem, ale jak nie jesteś pewien, to po prostu kup u konduktora (taka sama cena).

Jak ja leciałem, to opóźnienie również było ok. 1h, powrotny na czas.

My w pociągu chcieliśmy kupić zwykłą kartą i nie przechodziło. Miła konduktorka nas puściła :)
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 20 Sty 2013 11:51 

Witam

Mam pytanie wieczorem przylatuję na Oslo Gardemon i następnego dnia rano mam bilet z Oslo Trop.
Czy da sie kupić taki bilet żeby mieć przesiadkę w Oslo i w tym czasie pochodzić sobie trochę po mieście ?*
Do jakiej stacji kupuje się bilet do Torp ?
Cz busy jeżdzą od samego rana, nawet na poranne loty ?

Mam drugi bilet z Oslo Rygge do Oslo Gardemon (nbs) i ta jest zaznaczone 60 minut na przesiadkę czy to oznacza, ze w tym czasie mam wybrobić się z przesiadka ?
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 20 Sty 2013 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 517
Kilometry: 760 263
niebieski
Tak czytam sobie co piszecie o tych biletach. Ja jechałem z Torp do Sandefjord 30.08.2012. Wsiadłem do pociągu. Podeszła do mnie Pani konduktor i normalnie kupiłem bilet, bez żadnych pytań i problemów z jej strony. Co innego że jej terminal nie chciał przyjąć karty kredytowej VISA, i dopiero złapało 3 kartę, bodaj Moneybookers.

Image
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 20 Sty 2013 13:47 

Witam chciałem spytać lecimy z KTW 27 stycznia(niedziela), czy zdążymy na samolot jadąc pociągiem na lotnisko o godzinie 12:38 Sandefjord 12:42 Torp czy lepiej jechać wcześniej 11:38 Sandefjord 11:42 Torp jak radzicie ? z góry dzięki

#114 PostWysłany: 20 Sty 2013 13:58 

Zbanowany
bus w strone lotniska Torp odjezdza z dworca kolejowego Torp zaraz po przyjezdzie pociagu. i jedzie 4 min. takze sam sobie przelicz czy zdazysz.

#115 PostWysłany: 20 Sty 2013 17:44 

ok a wracał ktoś tym pociągiem o 12:42 + 4 minuty shuttle bus godzina zamknięcia bramki 13:10 czyli zostaje ok 15minut na odprawe lot do KTW da się wyrobić czy lepiej nie ryzykować?

#116 PostWysłany: 21 Sty 2013 09:46 

piatek86 napisał(a):
Witam chciałem spytać lecimy z KTW 27 stycznia(niedziela), czy zdążymy na samolot jadąc pociągiem na lotnisko o godzinie 12:38 Sandefjord 12:42 Torp czy lepiej jechać wcześniej 11:38 Sandefjord 11:42 Torp jak radzicie ? z góry dzięki
-witam, ja jechałem tym 11:38 , nie chciałem ryzykowac ,bo pociąg do Sandefjord był opózniony o 25min, do Torp mogło być to samo,bilet z Sandefjord polecam kupic w automacie , przemiła kanarzyca :evil: skasowala mnie 59 koron, (20 koron dodatkowo za to, że nie kupiłem go w automacie) jedna rada, polecam się ciepło ubrać ,13-tego stycznia tez w niedziele było -7, a w Sandefjord nie ma się gdzie ogrzać do ok 13 godziny , bo tak chyba otwierają MCDonalds, jedyny otwarty sklepik jest na stacji, gdzie można zjeść ledwie podgrzanego hot doga za 20 koron, acha jeszcze mały spożywczak otwarty,ale nic specjalnego ,pozdrawiam, udanej wycieczki
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 25 Sty 2013 13:37 

piatek 86 daj znaczek po przylocie do PL jak było :) i na który pociąg poszedłeś i czy udało się wyrobić na samolot :) też się zastanawiam czy jechać tym pociągiem 12.38 czy wcześniejszym. i czy wszystko jest faktycznie dograne?daj znaczek :) my lecimy 27 lutego :)))) pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 27 Sty 2013 01:14 

Zbanowany
Mam lot do Oslo Torp z Warszawy i jestem planowo 13:10 , myslicie, ze zdaze na prom o 14tej do Stromstad zakładajac shuttlebus + pociag do Sandefjord?
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 27 Sty 2013 14:45 

Hej tez lecicie tego samego dnia?;) rowniez pierwszy raz do Torp?
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 27 Sty 2013 19:56 

więc wróciłem teraz do domu poszliśmy na ten 11.38 ale byli ludzie którzy przyjechali tym 12.38 i zdążyli bez problemu na czas.Lotnisko małe security zrobiliśmy w 3miniuty.Lot był opóźniony w sumie wyszło 2h z TRF wystartowaliśmy o 15.50 bardzo sypało,śniegu dużo:)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 334 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość