Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 104, 105, 106, 107, 108
Autor Wiadomość
#2141 PostWysłany: 09 Paź 2025 08:27 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
niebieski
NCL wprowadza nowy, płatny pakiet na napoje na ich wyspie na Bahamach Great Stirrup Cay od 01.03.2026.

Changes are coming to Norwegian Cruise Line's Great Stirrup Cay, but not just the private island's massive overhaul that the cruise line announced last month.
NCL has confirmed that, starting in March 1, 2026, shipboard beverage packages will no longer be applicable for drinks on Great Stirrup Cay. The cruise line did clarify that complimentary beverages -- including water, iced tea, juices and more -- will continue to be available on the island with the use of the passenger's key card.

Additionally, NCL shared that passengers will have the ability to purchase a new beverage package that will be crafted exclusively for Great Stirrup Cay. Details about the new private island-specific drink package will be shared in the future, but the cruise line indicated that passengers will be able to purchase this package beginning Jan. 1, 2026.

City break w cieniu Etny 🌋😍 Wycieczka na Sycylię za 639 PLN (loty + noclegi ze śniadaniami 🌞🍊 City break w cieniu Etny 🌋😍 Wycieczka na Sycylię za 639 PLN (loty + noclegi ze śniadaniami 🌞🍊
💙 First minute: piękna grecka wyspa Tasos od 2550 PLN🏝️🌞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży (z 🍴) 💙 First minute: piękna grecka wyspa Tasos od 2550 PLN🏝️🌞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży (z 🍴)
#2142 PostWysłany: 11 Paź 2025 19:26 

greg2014 napisał(a):

Na statku jest znany polski podróżnik - p.Wojtek Dąbrowski, z którym miałem okazję i przyjemność poznać się podczas mojego ostatniego rejsu do Ameryki Południowej

Gdy rozmawiałem z Wojtkiem to rzeczywiście wspominał, że lubi wycieczkowce, ale nie drążyłem tematu i nie wiem czy wycieczkowce to również trend tego forum?

Kiedyś sprawdzałem i poza Europą widziałem wysokie ceny w 2-osobowej kabinie. Wybrałbym się, ale obawiam się wysokiej średniej wiekowej i nudy na takim statku. Dziewczyna może cierpieć na chorobę morską, źle znosi, a samemu pewnie nudno…..

Podobno nie powinno się przekładać wszystkiego na kasę, tylko na to, co zamierzamy zobaczyć, jak mnie ktoś już sprostował i niestety miał rację. :)
 Profil Relacje PM off  

#2143 PostWysłany: 11 Paź 2025 19:55 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
@proszekdoprania

Czy wycieczkowce to trend tego forum? Nie sądzę. Ten wątek jest dość niszowy, a grono bywalców jest dość skromne. Chociaż stale rośnie.

Co do wszystkich twoich wątpliwości, to były one omawiane wielokrotnie w tym wątku, który jest prawdziwą kopalnią wiedzy. Zachęcam do lektury.

Jeśli chodzi o ceny, to wszystko rozbija się o termin, trasę i linię. Jeśli nie masz doświadczenia, to polecam rezerwacje na europejskich stronach. Amerykańskie są specyficzne.
 Profil Relacje PM off
proszekdoprania lubi ten post.

#2144 PostWysłany: 11 Paź 2025 21:23 

bruce09lili napisał(a):
@proszekdoprania

Czy wycieczkowce to trend tego forum? Nie sądzę. Ten wątek jest dość niszowy, a grono bywalców jest dość skromne.

Zrozumiałem, brak poważnego zainteresowania to szkoda się zagłębiać w temat. Jeśli przykładowo kogoś Indie czy Bangladesz nie interesują to też potrafię zrozumieć, mimo iż uważam za jedne z najbardziej fascynujących krajów. Dla mnie temat byłby zamknięty, ale dziewczyna nalega na wypad wycieczkowcem i chciałbym spełnić. Myślę, że może mieć rację, bo postawiła na swoim i wie czego chce, a to mi sie podoba. 😊

Przepraszam za OFF, ale mam znajomych, gdzie żony decydują o wszystkim i zamawiają wyprawy urlopowe, facet ma niewiele do powodzenia, nie tylko w domu, ale i na zewnątrz. A jak Wy (30+) reagujecie w podobnych sytuacjach, o ile wolno zapytać?
 Profil Relacje PM off  

#2145 PostWysłany: 12 Paź 2025 05:36 

srebrny
W poście #2107 pisałem o produkcie GigSky jako alternatywnym internecie na statkach wycieczkowych, które oferują usługę operatora komórkowego „Cellular at Sea”.

Dzisiaj zacząłem rejs na statku Norwegian Escape. Wylupiłem pakiet "Americas+cruise" u wspomnianego operatora, żeby zobaczyć jak to działa.

Po wypłynięciu z Nowego Jorku były jakieś problemy. Karta esim gigsky nie potrafiła się zalogować do sieci "Celluar at Sea". Po modyfikacji ustawień, aby korzystała wyłącznie z połączenia 4G (czyli LTE) problem zniknął. Jestem daleko od lądu, gdzieś na środku morza i internet działa. Co ciekawe - ale to już kwestia statku (na innych może być inaczej), praktycznie wszędzie. Niniejszego posta piszę z kabiny wewnętrznej, gdzie generalnie żaden (tzn. lądowy) operator nawet w porcie nie ma zasięgu.

Jak dotąd wrażenia bardzo dobre. Standardowe strony otwierają się prawie natychmiast. Oby tak dalej. Jak zbiorę więcej spostrzeżeń, napiszę jakieś podsumowanie ale jak na razie gigsky działa zadziwiająco dobrze.

@proszekdoprania - a propos rejsów solo: zaliczyłem ich sporo podobnie jak i z kimś/w większej grupie itp. I na pewno nie jestem w stanie się zgodzić, że na rejsach solo się nudziłem. Tak się złożyło, że na aktualnym rejsie również jestem solo i na pewno dzisiejszego dnia nie mogę zaliczyć do nudnych. Poznałem sporo fajnych osób, popołudnie i wieczór na pewno były bardzo udane :-) Nie ulegajmy stereotypom.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#2146 PostWysłany: 12 Paź 2025 09:16 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
proszekdoprania napisał(a):
Dla mnie temat byłby zamknięty, ale dziewczyna nalega na wypad wycieczkowcem i chciałbym spełnić. Myślę, że może mieć rację, bo postawiła na swoim i wie czego chce, a to mi sie podoba. 😊

W takim razie, skoro partnerce zależy na rejsie, to może zasugeruj taki rejs i taką trasę, aby zminimalizować ewentualne ryzyko nudy i żeby zobaczyć możliwie wiele ciekawych miejsc. Osobiście mam bardzo umiarkowany entuzjazm co do rejsów, chociaż niektóre z nich uważam za potencjalnie interesujące. Tygodniowy rejs po fiordach uważam za bardzo ciekawy za sprawą widoków - statek kilka godzin płynie fiordem, co latem, gdy dzień jest długi (o północy nadal jasno) pozwala nacieszyć się widokami. Natomiast tzw. atrakcje statkowe były dla mnie mało ciekawe. Z trzech tzw. show (na tylu byłem, inne nie wzbudziły mojego zainteresowania), jeden był kiepski i nudny, jeden dość przeciętny (ale na szczęście krótki a zatem nie zdążyłem się wynudzić) a jeden akceptowalny. Wieczorne pokazy w hotelach All Incl bywały znacznie lepsze, podobnie jak jakość i wybór jedzenia bufetowego - tu pięciogwiazdkowy porządny hotel All Incl przyzwoitej sieci był zdecydowanie lepszy niż to, co na statku. Tłumy ludzi również nie poprawiają wrażenia, przy czym czy ma znaczenie, że jest dużo emerytów? Tłum to tłum, znaczenie ma, czy grupa ludzi jest hałaśliwa albo absorbująca, czy niezbyt. Niemniej, rozważam kolejny rejs ale bez napinki na niego, kluczowe znaczenie dla mnie ma trasa rejsu i odpowiednia dla niej pora roku.
 Profil Relacje PM off  

#2147 PostWysłany: 12 Paź 2025 12:10 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
@Przemm

Nie wiem na jakim rejsie byłeś do tej pory ale o ile mnie jedzenie bufetowe na statkach nie zachwyca (wyjątkiem jest AIDA), to jedzenie w restauracji zazwyczaj było na wysokim poziomie.
 Profil Relacje PM off  

#2148 PostWysłany: 12 Paź 2025 12:20 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
@bruce09lili
Byłem na rejsie po fiordach norweskich MSC Euribia. Statek nowy, nawet ładny, kabina z balkonem bardzo wygodna. Pisałem o restauracji bufetowej porównując ją z hotelami ale jedzenie w restauracji (Main Dining Restaurant - Borealis) nierówne. Niektóre dania smaczne i zdarzały się nawet w pewnym sensie wyszukane, inne przeciętne, bywały też dość słabe. Część dań powtarzała się w następnych dniach na przestrzeni tygodnia rejsu.

Przy okazji, jak jest u innych przewoźników? W "moim" rejsie wskazane było zainstalować aplikację MSC (działa w ramach wewnętrznej sieci bez konieczności pakietu Internetu), żeby mieć chociażby dostęp do aktualnego menu w restauracji czy do programu rozrywki, w tym do rezerwowania udziału w tych rozrywkach. Ale jeśli ktoś nie korzystał ze smartfona, to obsługa przynosiła tradycyjną kartę dań.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 104, 105, 106, 107, 108

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość