Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 76  Następna
Autor Wiadomość
#1401 PostWysłany: 13 Sty 2025 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Nazwa hotelu: Hilton Dubai Palm Jumeirah

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Guestroom

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, dostęp do saloniku, upgrade (taki bez szalu :))

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik na 9 piętrze z fajnym widokiem na wodę i wieżowce. W trakcie Happy Hours dzieci mają zakaz przebywania w saloniku, więc musieliśmy się z żoną wymieniać (co jest moim zdaniem bardzo słabe, w czytanych recenzjach nie było takiej informacji).

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Generalnie termin sylwestrowy, więc hotel był pełny o w związku z tym na śniadaniach były tłumy. Strefa basenowa całkiem fajna dla rodzin z dziećmi z wydzieloną strefa dla tych najmniejszych. Przed hotelem plaża z leżakami dla gości hotelowych.

Inne uwagi: Hotel w porządku na kilkudniowy odpoczynek. Na śniadaniu goście o statusie GOLD i Diamond otrzymywali specjalne menu z dodatkowymi daniami przygotowywanymi przez kucharzy. Z racji tłumów brak zdjęć jedzenia w saloniku i na śniadaniach.
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN
#1402 PostWysłany: 13 Sty 2025 15:00 

Loty: 242
Kilometry: 455 753
niebieski
Moim zdaniem to nic złego, że dzieci nie ma w czasie Happy Hours. Myślę, że rodzice też powinni sobie z tego zdawać sprawę ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1403 PostWysłany: 13 Sty 2025 15:37 
Awatar użytkownika

złoty
Owszem, osoby bez dzieci mogą tak myśleć. Rodzice małych dzieci mają jednak inne zdanie. Nasze dzieciaki zawsze są z nami w saloniku i nie przeszkadzają innym, czego nie można powiedzieć o niektórych gościach przebywających w saloniakach.
 Profil Relacje PM off
gruby_inversia lubi ten post.

#1404 PostWysłany: 13 Sty 2025 15:40 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Info o tym powinno być widoczne podczas rezerwacji. W wielu hotelach jest widoczne, wtedy można świadomie wybrać jak podróżuje się z dziećmi.
Sama zasada uważam, że trafna ze względu na "bezstresowe wychowanie" większości dzieci. (@Darek M. - oczywiście nie wszystkich ;) )
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1405 PostWysłany: 13 Sty 2025 17:05 

niebieski
Nazwa hotelu: Hilton Garden Inn Bucharest Old Town
Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Queen Guest Room
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Junior Suite
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Cash
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Położenie top - na samej starówce. Śniadanie dobre - poziom Doubletree
Uber/Bolt podjezdaja pod samo wejscie.
Hotel chyba po remoncie.
Brak basenu, sauny, Jacuzzi.
Idealnie na weekend żeby miasto zwiedzić.
Polecam.
2 ludzi lubi ten post.

#1406 PostWysłany: 18 Sty 2025 13:22 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 191 696
niebieski
Nazwa hotelu:DoubleTree by Hilton Muscat Qurum

Twój status w programie lojalnościowym:Silver

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King One Bedroom Suite

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Jakieś ciasteczko powitalne

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty (20k)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel w bardzo dobrej (wg. mnie) lokalizacji. Idealnie wypośrodkowany między najbardziej popularnymi atrakcjami. Spedziliśmy w MCT jedną nocke i zdecydowanie nie odczuliśmy, że w jakiekolwiek miejsce mieliśmy za daleko, tym bardziej, że poruszanie się po MCT taksówką jest obowiązkowe. Typowe apartamenty, dobrze wyposażone lacznie z pralka i wszystkimi rzeczami w kuchni. 72m2 wiec spokojnie mozna bylo odpoczac po locie, sypialnia oddzielna oraz dwie lazienki. Sniadanie w hotelu basic, ale przyzwoity (5 OMR). Jeden niemily incydent jedynie z bagazami, ktore zostaly dostarczone do innego pokoju, ale po krotkiej reklamacji zostaly mi dodane w ramach rekompensaty 8k pkt. Jak na szybki stop w MCT to hotel wart polecenia.
marek2011 lubi ten post.

#1407 PostWysłany: 18 Sty 2025 13:54 
Awatar użytkownika

platynowy
Re: "Hotel w bardzo dobrej (wg. mnie) lokalizacji. Idealnie wypośrodkowany między najbardziej popularnymi atrakcjami." To dodam tylko od siebie, że... tak dokładnie: in the middle of nowhere. Wszedzie tak samo daleko w srodku niczego, pomiedy autostradami. Dobrze ze jest jakaś knajpa i sklep obok. O wiele lepiej położony jest HGI w zagłębiu knajp sklepików, na piechotę do morza i wspanialy widok na meczet.
Widok z HGI:
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1408 PostWysłany: 19 Sty 2025 16:00 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Nazwa hotelu: DoubleTree by Hilton Wrocław

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Twin Room (najtańszy)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: 2x voucher na napój lub rabat w restauracji, upgrade do King Executive, wstęp do EL

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): W godzinach 17-19 jest happy hour z alkoholami, zupą na ciepło (żurek) i kanapkami. Podczas mojego pobytu było dosłownie kilka osób, chociaż wpadłem tam tylko na 10 ostatnich minut. Poza tymi godzinami były dostępne napoje soft (w tym piwo 0%), przekąski (ciastka, owoce, precelki).

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Przyjazd do hotelu około południa i bezproblemowe zameldowanie. Zrobiłem rezerwacje również dla znajomych i drugi pokój nie dostał żadnych benefitów (recepcjonista zapytał czy planujemy dopłacić do śniadania, EL etc). Tym razem nie byłem na śniadaniu, dlatego trudno mi ocenić, jednak podczas mojej poprzedniej wizyty byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Dopłata do śniadania dla osób bez statusu to 85 złotych. Niestety na basenie brakowało ręczników - nie dojechały z pralni, więc musiałem korzystać z ręcznika z pokoju i dzwonić po świeże na recepcję. Kolejnego dnia nie działała dedykowana do strefy wellness winda i trzeba było trochę poczekać. Również cały czas trwały drobne remonty, które mi osobiście niespecjalnie przeszkadzały, ale ściany są dosyć cienkie i było to słyszalne. Ogólnie z pobytu jestem zadowolony i myślę że w obecnych czasach cena około 430 złotych za 2 osoby to uczciwa stawka. Nie korzystałem z późnego wykwaterowania.

Załącznik:
2025-01-06 12.07.53_Easy-Resize.com.jpg
2025-01-06 12.07.53_Easy-Resize.com.jpg [ 458.79 KiB | Obejrzany 1705 razy ]

Załącznik:
2025-01-06 12.24.43_Easy-Resize.com.jpg
2025-01-06 12.24.43_Easy-Resize.com.jpg [ 461.61 KiB | Obejrzany 1705 razy ]

Załącznik:
2025-01-06 14.40.44_Easy-Resize.com.jpg
2025-01-06 14.40.44_Easy-Resize.com.jpg [ 429.73 KiB | Obejrzany 1705 razy ]
8 ludzi lubi ten post.

#1409 PostWysłany: 20 Sty 2025 22:28 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu: Hilton Dubai Al Habtoor City

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Guestroom

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, dostęp do saloniku, upgrade do King Deluxe with View ze świetnym widokiem na Burj Khalifę

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik dostępny w połączonym V Hotel Dubai. Zdecydowanie najlepszy i chyba największy z saloników z naszego tournée w Dubaju. Świetny wybór dań na ciepło i zimno, w tym m.in. sushi i jak już wspomniałem, dostęp nie jest ograniczany dla dzieci.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pokój z bardzo fajnym widokiem na okoliczne wieżowce (o ile trafi się na wysokie piętro z dobrej strony ;) ) Hotel wspólnie z V Hotel ma chyba z kilkanaście małych basenów. Pewnym problemem było ogarnięcie śniadań, restauracje były przepełnione zapewne z uwagi na Sylwestra.

Inne uwagi: Hotel oferuje bezpłatny transfer do zaprzyjaźnionego hotelu Habtoor Grand Beach Hotel. Swoją drogą ze świetnymi basenami, gdzie spędziliśmy ze 3 godziny w Nowy rok i spotkaliśmy tam wielu rodaków.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#1410 PostWysłany: 23 Sty 2025 17:33 
Awatar użytkownika

Loty: 719
Kilometry: 996 247
platynowy
Nie będę opisywał w formatce, bo hotele mają metryczki tylko szybkie podsumowanie

Hilton Ramses - up taki sobie - do pokoju z bocznym widokiem na Nil a przednim na budowę.

Pani pyta przy meldowaniu o godzinie 10:15 o której chce się wymeldować? 16? - nie ma problemu, pokój właśnie się przygotowuje więc zapraszam na śniadanie do salonu.

Potem zapytałem o drugą osobę w salonie. Pani powiedziała, że mam taki przywilej, ale może będzie chciała wziąć dane tej osobny. Obyło się bez.

Dużo jedzenia bardzo przyzwoitej jakości na ciepło zupa, kura, krowa, ryż, ziemniaki. Dużo sałatek, ciasta piwo, wino.

Hilton Pyramids Golf. Trafił mi się up do Presidential Suite - ma ze 120 m i łabędzia w wannie.

Salon - jedzenie podobnej jakości jak w Kairze, tam jeszcze hummusy i takie podobne jadłem. Na pewno są mocne alkohole.

Hilton Heliopolis. Mają pyszne świeże soki, ale oferta jedzeniowa skromniejsza. Jest zupa i przekąski - liczne - najeść się można, ale ofertę oceniam najsłabiej. Jest shuttle na lotnisko co godzinę.

I uwaga - dramatycznie niewygodne łóżka. Upgrade do suity.

Baseny mają podgrzewane, więc da się pływać w styczniu.

Wstawki nie dostałem w Piramidach. W pozostałych wypieki i owoce.

Status diamond, ma się rozumieć
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#1411 PostWysłany: 25 Sty 2025 20:36 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu: Hilton Garden Inn Baku

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Room with Atrium View

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, upgrade do większego pokoju, wstawka z orzechami, słodyczami i winem

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): $ w promocji

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Jeden z dwóch hoteli sieci Hilton w Baku. Wybrałem z racji dużo niższej ceny ;) lokalizacja niestety nie jest taka super jak Hiltona w ścisłym centrum. Poza tym nie ma do czego się przyczepić, bardzo fajny hotel, na śniadanie można zamówić jajka wg menu przyjmowanego przez obsługę, poza nimi wybór dosyć skromny jak na ostatnim zdjęciu.

Inne uwagi:

Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#1412 PostWysłany: 27 Sty 2025 19:49 

niebieski
Korzystał już ktoś z SLH? Gdzieś mignęła mi informacja, że kogoś ze statusem nocującego w jakimś tam SLH traktowano jako klienta drugiej kategorii. Zastanawiam się zwłaszcza jak jest z noclegiem drugiej (czyt. darmowej) osoby oraz ze śniadaniem. Wg strony HH to przysługują dokładnie takie same przywileje jak w każdym innym przybytku z grupy Hilton, ale często życie brutalnie weryfikuje obietnice.
 Profil Relacje PM off  

#1413 PostWysłany: 27 Sty 2025 22:03 

HON fly4free
@Pacik76: korzystałem za pkt w Chiang Mai, co opisałem też w tym temacie i mogę tylko gorąco polecić, absolutnie żadnej różnicy czy odczucia "drugiej kategorii", wręcz przeciwnie: ładny upgrade, śniadania w cenie, obsługa super miła na każdym kroku. Te donosy "o drugiej kategorii", z tego co kojarzę, dotyczyły jakiegoś jednego konkretnego hotelu w UK czy USA.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1414 PostWysłany: 30 Sty 2025 14:31 

Nazwa hotelu: Hilton Abu Dhabi Yas Island

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Guest Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, upgrade do King One Bedroom Suite, wstawka z owocami i słodyczami, dostęp do saloniku

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): $ w promocji

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): tak Up do pokoju na 6 piętrze ale z dostępem do saloniku na 7 z pięknym widokiem z balkonu na basen i zatokę. Śniadanie w saloniku dość podstawowe wiec warto wybrać zamiast pkt śniadanie w głównej jadalni, gdzie jest ono na bardzo wysokim poziomie. W godzinach południowych kanapki + małe ciastka oraz napoje + kawa i herbata. Wieczorem dużo lepiej z 3 daniami na ciepło oraz słodyczami i alkoholem. Salonik jest bardzo duży w porze kolacji wydzielona strefa dla rodzin oraz wyłącznie dla osób dorosłych. Spokojnie można w ramach saloniku zjeść sycącą kolację i miło spędzić czas. Jest też wydzielona część do pracy.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo ładny i nowoczesny hotel na wysokim poziomie przeznaczony dla rodzin z dziećmi. W ramach hotelu zyskujemy bezpłatny dostęp do 4 parków tematycznych położonych na wyspie Yas, których cena dla całej rodziny potrafi przewyższać cenę hotelu. Czyni to ofertę dość atrakcyjną, gdyż ostatnio ceny sensownych hoteli dla rodzin są dość wysokie od 500-600 dirhamów bez śniadania w górę. Mając status za 1000 dirhamów mamy świetny hotel na najwyższymi poziomie i rewelacyjnym śniadaniem. Dostęp do saloniku podnosi jeszcze opłacalność. Przysługuje wstęp do jednego parku za jeden dzień pobytu. Można też przed zameldowaniem przyjechać do hotelu rano i udać się do parku zostawiając bagaże, a po powrocie udać się do pokoju. Hotel ma duży podgrzewany basen, dostęp do beach clubu przy promenadzie, oraz ładną dużą siłownię z dostępem 24h. Up początkowo widoczny w aplikacji na miejscu został jeszcze podniesiony do King One Bedroom Suite, z oddzielnym pokojem z kanapą dla dziecka i potężnym balkonem. Sam hotel jak i pokój są bardzo nowoczesne Pokój z dwoma toaletami, wanną oraz oddzielną kabiną prysznicową.. Obsługa jest bardzo miła i pomocna. Dojazd z lotniska w nocy to koszt ok. 40 złotych, a przejazd zajmuje ok. 10 minut wiec przy późnym przylocie nie trzeba długo jechać do miasta. Gdybym się miał bardzo czekać to jako minus wskazałbym lekki chaos na śniadaniu w głównej restauracji z uwagi na dużą ilość ludzi oraz w szczególności dzieci. Po 9 ustawiały się chwilami kolejki W strefie przy basenowej czuć atmosferę wakacji rodzinnych, wiec jak szukać spokoju to niekoniecznie może to być miejsce dla ciebie. Można jednak zjeść śniadanie w saloniku, a przy basenie odpoczywać w beach clubie, gdzie dzieci praktycznie nie ma. Polecam.

Załączniki:
Hilton 1.JPG
Hilton 1.JPG [ 189.92 KiB | Obejrzany 1202 razy ]
hilton 2.JPG
hilton 2.JPG [ 250.79 KiB | Obejrzany 1202 razy ]
 PM off
9 ludzi lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#1415 PostWysłany: 31 Sty 2025 14:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Pacik76 napisał(a):
Korzystał już ktoś z SLH? Gdzieś mignęła mi informacja, że kogoś ze statusem nocującego w jakimś tam SLH traktowano jako klienta drugiej kategorii. Zastanawiam się zwłaszcza jak jest z noclegiem drugiej (czyt. darmowej) osoby oraz ze śniadaniem. Wg strony HH to przysługują dokładnie takie same przywileje jak w każdym innym przybytku z grupy Hilton, ale często życie brutalnie weryfikuje obietnice.

Jak znajdę trochę czasu to opiszę pobyt, ale na szybko podam, że rzeczywiście coś w tym traktowaniu członków HH jest nieco inaczej niż w normalnych Hiltonach.
Śniadanie dla drugiej osoby będzie, ale dla większej liczby (np. dzieci) kasują bardzo dużo.
Potrafią kasować extra opłaty za istniejące łóżka, jeżeli jest więcej niż 2 osoby.
Itd.
Najlepiej zapytać się o politykę bezpośrednio w hotelu przed rezerwacją lub przestudiować dokładnie maile przychodzące od nich przed przyjazdem i w razie "W" mieć możliwość odwołania i nocowania gdzie indziej.
Ja na dzień dobry w Tajlandii (gdzie jest b. tanio) spotkałem się z opłatami rzędu 350pln za dzień za dzieci, mimo że rezerwacja na stronie Hilton.com niby była opłacona w całości (punktami) za pokój który miał pomieścić 4 osoby. Powołują się na to: "A standard Reward Stay reservation covers accommodation for two guests per room. If you are traveling with more than two guests, additional charges may apply, or you may need to book a larger room or suite to accommodate everyone." choć strona Hiltona pozwoliła zabookować za punkty pokój który "sleeps: 4" i przy rezerwacji wyraźnie podałem liczbę osób, więc uważam, że strona hiltona powinna juz wliczyć dodatkowe dwie osoby w stawkę punktową.

Kolejna sprawa: punkty.
W SLH nie zbierzecie np. punktów za wydatki w hotelu. Szkoda.
Po raz pierwszy dostałem 0 punktów za cały pobyt, choć w hotelu (jak na Tajlandię) dużo wydałem.
Zazwyczaj nawet rezerwując za punkty, po pobycie otrzymujemy pewną część pkt z powrotem (za wydatki na miejscu, jakieś Myway Preferences, Power up Promotion itp.), a tu nic. Zero. Ziobro. :(

In regards to SLH stays, our members do not receive any points for incidentals spent at the hotel. Only for the room rate. You can find more information regarding Hilton Honors and SLH conditions on https://www.hilton.com/en/brands/small- ... onditions/

Ogólnie i tak polecam, bo stawki punktowe są bardzo "ok", ale liczcie się też z dodatkowymi opłatami i czytajcie dokładnie politykę danego hotelu SLH.

P.S.
Odpowiedziałem w tym wątku, ale jak admini uważają/chcą to można przenieść ten tekst do "Hilton - dyskusja ogólna" bo mi się za dużo rozpisało. Chciałem dać tylko jedno zdanie, ale się znów zdenerwowałem brakiem punktów i wyszło więcej tekstu ;) )))

Załączniki:
SLH.jpg
SLH.jpg [ 50.81 KiB | Obejrzany 1131 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1416 PostWysłany: 31 Sty 2025 14:30 

niebieski
Witam,

tak z kronikarskiego obowiązku i ubolewania, bo kiedyś to był mój ulubiony hotel.

DoubleTree by Hilton Warsaw ( Warszawa )

Status: Gold

Upgrade do pokoju King Deluxe Room z najtańszego.

W pokoju 2106 wyrwana klamka w oknie zaklejona taśmą ( okna nie da się otworzyć ), nie działająca klimatyzacja ( w pokoju 24,8-25,8 stopnia ), nie działająca wentylacja, nie działająca bateria pod prysznicem - leci tylko wrzątek, wyrwany kontakt przy grzejniku. Wezwany Pan z obsługi technicznej powiedział, że okna nie da się naprawić, na klimatyzacje popatrzył i stwierdził, że to zimą nie działa. Zaproponowano zmianę pokoju po pierwszej nocy na pokój niższym standardzie na innym piętrze.

Sprzątaczka mówi, że ona o tym wie bo codziennie sprząta ten pokój i nie idzie w nim wytrzymać. Także hotel cały sprzedaje ten pokój mimo świadomości, że nawet nie mogą go przewietrzyć po każdym gościu ...
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1417 PostWysłany: 13 Lut 2025 03:10 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hilton Kuala Lumpur

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Guest King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Junior Suite, EL+śniadania, 25% zniżki na bary/restauracje w hotelu

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):$

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):EL na 33. piętrze składający się dwóch części - rano śniadanie (nie sprawdzałem), w ciągu dnia owoce/drobne przekąski + napoje bezalkoholowe, popołudniu standardowe ciastka/kanapki, wieczorem 18-20 bufet + alkohole: zupa + 3 dnia na ciepło, plus mini live-cooking 18-19, bufet sałatkowy: dwie gotowe sałatki, plus składniki do samodzielnych kompozycji, deska serów, pasty i hummusy, świeże owoce, dwa rodzaje ciastek - ogólnie jedzenie ok, bez sensacji kulinarnych ale spokojnie można zjeść kolację i codziennie coś innego zwłaszcza z ciepłych dań. Z alkoholi wino, piwo, standardowe mocniejsze z możliwością zamówienia podstawowych drinków na tej bazie. Wieczorami dość tłoczno zwłaszcza po 18 więc albo warto przyjść wcześniej i zająć sobie stolik, albo przyjść dopiero po 19, gdy robi się luźniej. Jedzenie jest donoszone do ok. 19:45 jeśli czegoś zabraknie, więc nie ma problemu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Duży hotel przy samej stacji KL Sentral i połączony z nią bezpośrednim przejściem więc bardzo dogodna lokalizacja z pkt widzenia przyjazdu z lotniska i przemieszczania się komunikacją po mieście. Junior Suite z ładnym widokiem, częścią dzienną, ekspresem do kawy, sypialnią i obszerną łazienka z wanną i prysznicem plus dużą szafo-garderobą. W hotelu fajny basen ze zjeżdżalnią i wodospadem z dużym tarasem słonecznym, otwarty do 23. Strefa połączona z nieco mniejszym basenem Le Meridien, który jest obok H - goście obu hoteli mogą w zasadzie wymiennie korzystać z obu stref, ale nigdy nie zauważyłem jakiegoś tłoku - zwykle tu i tu max parę osób. Dobrze wyposażona siłownia 24h. Śniadanie w restauracji w formie typowego dla Azji, bardzo bogatego bufetu z kilkoma stacjami live-cooking itp.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1418 PostWysłany: 13 Lut 2025 07:17 
Awatar użytkownika

platynowy
Bardzo miło wspominam ten hotel, zwłaszcza pod względem lokalizacji (idealnej na krótki pobyt w KL, gdy chce się mieć odpowiedni balans między dojazdem z/na lotnisko oraz zwiedzaniem) i śniadania, choć przy innej okazji, w sąsiednim Le Méridien okazało się, że poranna oferta gastronomiczna może być jeszcze większa :D .
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#1419 PostWysłany: 13 Lut 2025 13:04 
Awatar użytkownika

platynowy
Nazwa hotelu: Hilton Cobham

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtanszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do lepszego pokoju z balkonem (odmówilem :lol: ), darmowy parking :roll:, check out z 11 na 12, sniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty 29k

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie bylem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pierwszy raz odmowilem upgradu, chcieli mi dac pokoj z balkonem zamiast zwyklego - problem w tym ze typowy deszczowy weekend w UK i balkon.. na pietrze nad parkingiem przy wejsciu :lol: Ogólnie hotel 3/10. Mial kiedys fajny basen ale przerobili na silownie - co nie jest oczywiste :roll: co prawda sauna itp. zostaly ale wchodzi sie bezposrednio z silowni co jest mega dziwne gdy ktos w sie rozbiera na silowni :lol: Na plus chyba jedynie to ze maja korty do Padle i jezeli nikt nie wynajmie ich (£40 za godzine) to mozna grac dowoli, sprzet na recepcji za free, w weekend miedzy 17-22 nikogo nie bylo. Restauracja tez slaba, burger and fish & chips. Ogólnie zero rozpoznania za status, nawet przy check out prosba o pozniejszy (hotel pustawy) to pani sprawdzajac w systemie zoabczyla golda, dala 1h extra i potem lekko zagrozila ze po 12 bede musial zaplacic extra. Na plus jeszcze to ze w porownaniu do innych tanich Hiltonów w UK to pokoje byly wyremontowane z jakis rok temu wiec nawet OK, ale i tak ogólnie biedny ten hotel.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1420 PostWysłany: 13 Lut 2025 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Ja sie dziwie, ze ten hotel jest ciagle pod marka Hilton i odnowili go niedawno. Spodziewalabym sie, ze predzej go zamkna.
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: dziabulek oraz 1 gość