Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 76  Następna
Autor Wiadomość
#1341 PostWysłany: 26 Cze 2024 06:51 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Za 1.5 tyg bede w tym Strasbourgu i jedna rzecz mi sie spodobała (zobsczymy jak bedzie w praktyce) parking dla Diamond jest gratis.

Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍 Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍
#1342 PostWysłany: 10 Lip 2024 11:29 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
-- 26 Cze 2024 06:49 --

A no to jak jest gratis to fajnie, uważaj tylko bo idealnie obok hotelu jest remont polegający na wymianie nawierzchni więc możesz się spodziewać innej niż normalnie organizacji ruchu, która jak widziałem powodowała małe korki.

-- 10 Lip 2024 09:29 --

darekd napisał(a):
Nie do końca rozumiem na co składałeś reklamację, że hotel nieładny, stary - prawda taki jest ale nigdzie nie jest powiedziane że to nowy z nowoczesnym designem hotel.
Z opisu wynika że to Twój pierwszy pobyt w tym hotelu - dostałeś upgrade i wszystkie wymagane przywileje. Salonik to prawda w dziwnym ciemnym pomieszczeniu i jedzenie bardzo słabe, ale jest a w wielu hiltonach nie ma go w ogóle.
Standard - lepszy niż większość amerykańskich hiltonow, analogiczny do starych hiltonow w Europie.
Porównując do tego co można dostać w Strasbourgu za określoną cenę - często to najlepszy wybór.
W ten weekend był za 85 Euro czyli w cenie pokoju w hostelu młodzieżowym.
Oczywiście jeżeli chce się zapłacić powyżej 250 Euro za noc można znaleźć lepszy hotel np Maison Rouge.
Jeżeli jestem w Strasbourgu i ten hotel ma cenę do 125 Euro (a często jest powyżej 200) uważam go za najlepszy wybór, jeżeli się ma status.

dziabulek napisał(a):
Ostatni weekend spedziłem w Hilton Strasbourg. Hotel był na tyle luksusowy, ze w saloniku na blacie mieszkała sobie mysz :) widziałem, ze 3 razy więc to nie był jednorazowy incydent.
Teraz otrzymałem ankietę dotyczącą pobytu. Czy HH w ogole na negatywne ankiety jakoś odpowiada? Ktoś miał taki przypadek? Czy to tylko dla statystyk jest robione ?

Nadal uważasz @darekd, że to standard lepszy niż większość amerykańskich Hiltonów i analogiczny do starych Hiltonów w Europie?
 Profil Relacje PM off  

#1343 PostWysłany: 22 Lip 2024 18:40 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hilton Brisbane

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King Guest

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do King Executive, wcześniejsze zameldowanie o 10:30, późniejsze wymeldowanie o 13:30 (na prośbę), EL + śniadania

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):$

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):EL na ostatnim 25 piętrze, dość przestronny, nie ma w nim śniadań - w ciągu dnia kawa, herbata, softy, jabłka, batony zbożowe i popołudniu jakieś ciasto lub ciastka, happy hours 18-20 w typowym wydaniu: wino, piwo w bufecie, mocniejsze alkohole podawana na życzenie przez obsługę, bufet: dużo warzyw, elementy do sałatki, dwie przekąski na ciepło, codziennie jakaś sałatka lub makaron na zimno, deska serów i wędlin, coś słodkiego w prostej formie, sałatka owocowa

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:W zasadzie nie ma się specjalnie do czego przyczepić - świetna, centralna lokalizacja, miła obsługa, przestronne pokoje - wyposażenie nie jest już super nowoczesne, ale dobrze utrzymane, w pokoju ekspres do kawy i wszystkie inne potrzebne elementy. Hotel ma średniej wielkości basen odkryty z tarasem słonecznym, jacuzzi, dość dobrze jak na hotelowe standardy wyposażoną siłownię. Śniadania w formie bufetu: adekwatny wybór choć nic ponad typowe kulinarne standardy nie ma - można samemu sobie wyciskać soki warzywno-owocowe + dla Diamond darmowa kawa przygotowywana przez baristów (normalnie dodatkowo płatna)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#1344 PostWysłany: 23 Lip 2024 10:00 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
To widze, ze Hilton Strasbourg niewiele sie zmienil mimo remontu pokojow. Ale jak wyzej, zwykle jest dosc tani i ciagle jest w dobrej lokalizacji.

#1345 PostWysłany: 26 Lip 2024 09:30 

HON fly4free
Nazwa hotelu:DoubleTree by Hilton Perth Northbridge

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:jakiś upgrade, voucher na drinka w barze, wstawka powitalna - owoce i czekoladki

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel wybrałem ze względu na spodziewany bardzo późny przyjazd do Perth a był najtańszy z trzech obiektów w sieci dostępnych obecnie w Perth. Hotel jest nowy i to generalnie widać w pokojach i w wystroju pozostałych pomieszczeń. Dostałem jakiś upgrade, ale szczerze mówiąc nie pamiętam jaki - pokoje nie są nazbyt przestronne, raczej dość kompaktowe ale jak wspomniałem nowoczesne z fajnym bardzo dużym prysznicem walk-in. Śniadanie ok, ale bez żadnych sensacji, wybór mniejszy niż w recenzowanym poprzednio Hiltonie Brisbane; brak ekspresu do kawy więc tylko hotelowa zalewajka. Była za to też maszyna do soków jeśli kogoś to interesuje. Hotel ma nieduży odkryty basen i standardową na warunki hotelowe siłownię. Lokalizacja dość centralna, kilka kroków od różnych miejsc interesujących turystycznie - do Waterfrotnu jakiś 1+ km na nogach. Ogólnie spoko, jeśli stawka jest dobra

Inne uwagi:Standardowe wymeldowanie o 11
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1346 PostWysłany: 26 Lip 2024 12:22 
Awatar użytkownika

Loty: 1356
Kilometry: 2 768 949
platynowy
A ja mam dobre doświadczenie z Hilton Strasbourg.
Mam tylko status Silver a został mi przy check-in zaproponowany upgrade .... z którego nie skorzystałem :)
Oczywiście tłumaczę, byłem z małżonką i mieliśmy zarezerwowany pokój z doublebed. Pan na recepcji zaoferował upgrade do lepszego pokoju ale tylko z twin beds co nam się nie spodobało i nie wzieliśmy - mina Pana bezcenna :)
Śniadanie było bardzo dobre i z przyzwoitym wyborem, z innych udogodnień nie korzystałem. Oczywiście lokalizacja jest super.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1347 PostWysłany: 26 Lip 2024 18:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Co do Silvera, to tak mi się przypomniało, że jeszcze niedawno byłem zdegradowany do tego poziomu z Diamonda. Miałem zarezerwowany wtedy Hilton Skanes (Tunezja). Ze spuszczonym wzrokiem, jak zwykły parweniusz, melduję się w hotelu, a tu "Dzień dobry, dziękujemy za lojalność, jako że ma Pan status Diamond to daliśmy Panu lepszy pokój, vouchery, zniżki, coś tam coś tam", a w pokoju czekały jakieś praliny, mogłem się też później wymeldować. Najwyrażniej system widział status z momentu rezerwacji, a nie ten bieżący.

Być może dla części z Was to znany fakt, ale dla mnie to było novum.
 Profil Relacje PM off  

#1348 PostWysłany: 27 Lip 2024 15:25 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hilton Palmeria Perth

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:wstęp do EL, wcześniejsze zameldowanie o 11:30

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Przestrony na parterze hotelu ze śniadaniami, drobnymi przekąskami w ciągu dnia (owoce, batony, czekoladki, ciastka) + woda / softy / kawa, wieczorne happy hours od 17 do 19: trzy dania główne, w tym dwa na ciepło - całkiem sensowne i smaczne: marynowana wołowina w stylu azjatyckim, bardzo dobra sałatka ze smażonymi krewetkami i placuszki warzywne; do tego klasyka: deska serów / wędlin, jakieś dodatki, owoce itp. Z alkoholi piwo , wino i mocniejsze trunki podawane na zamówienie.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Świetna centralna lokalizacja, upa nie było, ale to ze względu na wczesne zameldowanie: hotel był w pełni obłożony poprzedniego i kolejnego dnia, więc recepcjonistka pytała czy chcę poczekać na lepszy pokój czy wystarczy standardowy dostępny od razu o 11:30 rano - wybrałem oczywiście tę opcję. Hotel ma siłownię dość standardową i odkryty basen. Śniadania dla D są dostępne w EL - jeśli chce się w głównej restauracji jest dopłata 10 AUD. Nie skorzystałem, bo w EL było cicho, komfortowo i jak dla mnie wystarczająco dużo jedzenia. Pokój przestronne, wygodnie urządzone, choć styl jest już bardziej klasyczny
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#1349 PostWysłany: 27 Lip 2024 19:50 
Awatar użytkownika

Loty: 679
Kilometry: 773 646
niebieski
@ghostwriter Kiedys jak przeskoczyłem z Gold na Diamond, ale rezerwacje robiłem jeszcze jako Gold, to recepcjonista widział stary status i musiałem pokazywać kartę Diamond w telefonie żeby dostać EL. Widzę że działa to w przeciwna stronę jeśli rezerwację robiłeś jeszcze będąc Diamond
ghostwriter lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#1350 PostWysłany: 09 Wrz 2024 03:00 

HON fly4free
-- 12 Sie 2024 10:24 --

Hilton Warsaw City

Tylko drobna aktualizacja, bo hotel był wielokrotnie opisywany.
- obecnie nie ma śniadań w EL, więc tylko restauracja. Oferta wieczorna w EL bez żadnych zmian
- poprawiła się prezentacja dań z jajek zamawianych z kuchni w trakcie śniadania
- odkąd Stellar przejął klub w miejsce Holmes wszystkie miejsca sprawiają wrażenie bardziej zadbanych, w tym zwłaszcza strefa basenowa. Siłownia uległa też pewnemu przemodelowaniu od mojej ostatniej wizyty parę miesięcy temu.

-- 09 Wrz 2024 02:00 --

Nazwa hotelu:Hilton Buenos Aires

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Queen Deluxe

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:wcześniejsze zameldowanie o 13:30, dostęp do EL

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Przestronny, z bardzo miłą obsługą. Rano śniadania w formie całkiem sensownego bufetu, w ciągu dnia kawa, softy, owoce, orzeszki, od 18 do 20 happy hours: bufet: zupa, coś na ciepło, sałatka Cesar, hummusy itp, warzywa grillowane, czasem jakieś ceviche, przekąski, 2-3 desery, wino, piwo, jakieś mocniejsze alkohole podawane na zamówienie. Ogólnie ok, choć dość monotonnie - codziennie w zasadzie to samo / bardzo podobnie plus w zależności od dnia mniej lub nieco więcej opcji do wyboru

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel świetnie położony w Puerto Madero, po przybyciu ok. 11:30 nie było jeszcze pokoju dostępnego - trwał jakiś kongres i wszystko zajęte / nieprzygotowane, więc recepcja poprosiła o oczekiwanie w EL na pokój, który miał być gotowy w 1,5-2h i ostatecznie ok. 13:30 odebrałem klucze. Z powodu obłożenia + wcześniejszego zameldowania nie było dostępnego upa, ale generalnie wszystkie pokoje są przestronne i wygodnie urządzone z bardzo szeroką kanapą, wnękową szafą i dużą łazienką. W hotelu dobrze wyposażona siłownia niestety czynna tylko do 21. Są też dwie sauny i odkryty podgrzewany basen, który świetnie się sprawdza przy ładnej zimowej pogodzie teraz (generalnie codziennie jest 18-20 C). Na śniadanie nie schodziłem do głównej restauracji, gdyż bufet w EL był dla mnie wystarczający: jajka na zamówienie, 4 opcje na ciepło, sery, wędliny, warzywa na zimno w paru odsłonach i sałatkach, sporo wypieków, ciastek, owoce, jogurty itp. Wszystko dobrej jakości. Do tego cisza i spokój. Na uwagę zasługuje też wszędzie bardzo miły i kompetentny personel

Inne uwagi:Płatność w ARS więc odliczając podatek 21% stawka względem wyjściowej realnie o ok. 40-45 proc niższa w zależności od kursu MEP
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#1351 PostWysłany: 10 Wrz 2024 19:27 

niebieski
Nazwa hotelu:DoubleTree by Hilton Shenzhen Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King Guest Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Up do King Executive Room, wstęp do EL, śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Salonik najlepszy w jakim kiedykolwiek byłem ale to tylko ze względu na to, że dla Diamentów w weekendy zapraszają zamiast na typowe Happy Hours na kolację od 17:30 do 20 gdzie do wyboru jest kilka stacji z jedzeniem od owoców morza przez mięsa, ryby, makarony, zupy, pizze po ciasta, torty. Do tego 2 stacje live cooking gdzie były steki i ryby w całości z grilla. Generalnie WOW :)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Nie wiem czy hotel jest nowy czy odnowiony ale wszystko wydawało się nowe. Pokój dostałem na ostatnim piętrze z widokiem na miasto co było jedynym minusem bo było trochę głośno.

Inne uwagi:.......

Załączniki:
IMG_6213.jpeg
IMG_6213.jpeg [ 440.78 KiB | Obejrzany 1481 razy ]
IMG_6209.jpeg
IMG_6209.jpeg [ 398.59 KiB | Obejrzany 1481 razy ]
IMG_6201.jpeg
IMG_6201.jpeg [ 272.41 KiB | Obejrzany 1481 razy ]
IMG_6200.jpeg
IMG_6200.jpeg [ 256.39 KiB | Obejrzany 1481 razy ]
IMG_6199.jpeg
IMG_6199.jpeg [ 316.26 KiB | Obejrzany 1481 razy ]
IMG_6198.jpeg
IMG_6198.jpeg [ 231.46 KiB | Obejrzany 1481 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#1352 PostWysłany: 15 Wrz 2024 08:10 
Awatar użytkownika

Loty: 222
Kilometry: 534 436
niebieski
Nazwa hotelu: Hilton Kuching

Twój status w programie lojalnościowym:
Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Twin Deluxe Cityview

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: King Premium Suite River View, późniejsze wymeldowanie o 13, EL + śniadania

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Executive Lounge na przedostatnim piętrze z panoramicznymi oknami na rzekę Sarawak, przyjemnie urządzony, przez dzień dostępne standardowo kawa, herbata, napoje gazowane, ciastka, owoce, happy hours od 17 do 19 - kilka rodzajów alkoholi do samodzielnego przyrządzenia drinków, przekąski na ciepło - codziennie innych, plus sałatki, wędliny - smaczny podwieczorek. Obsługa bardzo miła i uprzejma. Obłożenie podczas happy hours dość niewielkie - przez 2 dni byliśmy jedynymi gośćmi, a że akurat wtedy były burze i nie mogliśmy wyjść spędzaliśmy miło czas grając w karty :D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Przyjechaliśmy do hotelu z 2 dzieci jako do bazy wypadowej na zwiedzanie. Hotel bardzo pozytywnie nas zaskoczył. Z tego co czytałem wybudowany w 1988r. ale niedawno po raz kolejny generalnie odnowiony. W środku bardzo ładnie urządzony. Na początku co prawda spotkała nas niespodzianka, bo podczas rezerwacji (3 tygodnie przez przyjazdem) na stronie widniała informacja, że basen jest w remoncie, który mają zakończyć w dniu przyjazdu. Na miejscu okazało się, że remont trwa (i z tego co widzieliśmy to potrwa pewnie jeszcze kilka miesięcy - może skończą do końca roku :lol: ). Akurat nie przeszkadzało nam to za bardzo, bo mieliśmy dość napięty program zwiedzania. Położenie hotelu świetne - tuż przy deptaku przy rzece Sarawak. Śniadania bardzo smaczne, choć głównie nastawione na klienta azjatyckiego - większość dań na ciepło, dużo mięs, ryb, makaronu i ryżu, co my akurat lubimy. Dodatkowo świeżo wyciskane soki, stacje live cooking (również z daniami typowymi dla rejonu Sarawak.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Widok z pokoju
1212.jpg
1212.jpg [ 493.22 KiB | Obejrzany 1352 razy ]
6 ludzi lubi ten post.

#1353 PostWysłany: 16 Wrz 2024 05:31 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hampton by Hilton Medellin

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Queen

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:wcześniejsze zameldowanie o 12.30, dwie dodatkowe butelki wody

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Jedyny hotel z sieci w Medellin więc i tak nie ma wyboru, główną zaletą jest jego świetna lokalizacja w Poblado blisko sklepów, knajp i w odległości krótkiego spaceru / jazdy berem od Provenza, gdzie są kluby, bary i modne knajpy. Sam hotel to typowy Hampton w wersji południowoamerykańskiej - powtarzalny design, pokoje dość małe (są tylko Twin i Queen, nie ma więc opcji upa) i niezbyt dobrą wentylacją (bez możliwości otwarcia okna). Oświetlenie też nie do końca przemyślane - słabe w wielu miejscach, brak osobnego punktu przy biurku. Obsługa miła i sprawna, ale praktycznie wyłącznie hiszpańskojęzyczna - warto to mieć na uwadze, jeśli ktoś nie mówi - widziałem poirytowanych gości męczących się z translatorem. Hotel ma taras na ostatnim piętrze z malutkim jacuzzi z zimną wodą + symboliczną siłownię (kilka sprzętów cardio, basic wyciąg + ławeczka z hantlami max 12 kg ;-). Śniadania w formie bufetu - głodny nikt nie wyjdzie, ale jakość jedzenia typowo hamptonowa - kilka opcji na ciepło, w tym jakiś ryż lub pieczone ziemniaki z chorizo itp, gotowane jajka, podstawę warzywa, ser, wędlina jednego rodzaju, świeże owoce, jogurt, płatki, przemysłowe wypieki, zalewana kawa. Czasem obsługa przechodzi między gośćmi i częstuje dodatkowo jakimiś przekąskami. Ogólnie polecam jeśli ktoś chce zaliczyć pobyt w ramach sieci i jest dobra cena - w innym wypadku wybrałbym pewnie któryś z wielu hoteli butikowych w okolicy z fajniejszym designem i lepszym zapleczem np. basenem, nawet jeśli byłby nieco droższe

Inne uwagi:1. Mimo informacji na stronie H, że podatek 21% z którego zwolnieni są obcokrajowcy nie jest wliczony w stawki, został odjęty przy płatności więc w istocie stawki są dla cudzoziemców o 21% niższe niż kwota w potwierdzeniu rezerwacji; 2. Jeśli ktoś potrzebuje pralni w trakcie pobytu polecam przy Calle 43B - 5 minut spacerem od hotelu - sprawna obsługa i wszystko bardzo w porządku, cena 15 tyś. COP /kg
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1354 PostWysłany: 18 Wrz 2024 17:33 

niebieski
Nazwa hotelu:Hilton Chengdu Chenghua

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Up do King Deluxe Room, śniadanie, salonik, zameldowanie o 9 rano

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):salonik bardzo duży (dwupiętrowy). Śniadania tylko w głównej restauracji. Salonik otwarty od 11 do 22:30. Od 11 do 17:30 dostępne cały czas lekkie przekąski typu mini kanapki, i ciastka, kawa, herbata i soki. Od 17:30 do 19:00 Happy Hour. Do wyboru 5-6 dań na ciepło. Zawsze była jedna zupa + w zależności od dnia makarony, mięsa, pizza, krewetki, sajgonki. Nigdy niczego nie brakowało i co chwilę uzupełniano. Na zimno deska serów, mini kanapki, mini wrapy i pełno mini ciast i słodyczy. Alkohol standardowo piwo, wino, whisky, gin + karta drinków które można zamawiać u obsługi.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Pokój ok. To był maksymalny Up jaki dało się dostać o 9 rano. Generalnie cały hotel zajęty i powiedzieli, że bez problemu możemy dostać lepszy pokój ale najwcześniej o 15.
Śniadania przepyszne i bardzo urozmaicone. Dwie strefy live cooking ( jajka i noodle )
Obsługa bardzo miła i pomocna ale język angielski u nich to poziom bardzo podstawowy.

Inne uwagi: Przy samym hotelu sklep coś w stylu 7/11 a jakieś 200 metrów dalej genialna restauracja z HotPot. Do najbliższego metra około 800 metrów ale to i tak bez różnicy bo taxi wszędzie kosztuje kilka złotych ( dosłownie ). Jeśli ktoś się będzie wybierał na basen to obowiązkowo trzeba mieć czepek.

Załączniki:
IMG_1231.jpeg
IMG_1231.jpeg [ 317.53 KiB | Obejrzany 1177 razy ]
IMG_6136.jpeg
IMG_6136.jpeg [ 269.2 KiB | Obejrzany 1177 razy ]
IMG_1238.jpeg
IMG_1238.jpeg [ 233.86 KiB | Obejrzany 1177 razy ]
IMG_6134.jpeg
IMG_6134.jpeg [ 327.53 KiB | Obejrzany 1177 razy ]
IMG_6133.jpeg
IMG_6133.jpeg [ 364 KiB | Obejrzany 1177 razy ]
IMG_6132.jpeg
IMG_6132.jpeg [ 322.93 KiB | Obejrzany 1177 razy ]
IMG_1485.jpeg
IMG_1485.jpeg [ 470.07 KiB | Obejrzany 1177 razy ]
IMG_1484.jpeg
IMG_1484.jpeg [ 398.52 KiB | Obejrzany 1177 razy ]
IMG_1483.jpeg
IMG_1483.jpeg [ 482.62 KiB | Obejrzany 1177 razy ]
IMG_1482.jpeg
IMG_1482.jpeg [ 574.26 KiB | Obejrzany 1177 razy ]
IMG_1221.jpeg
IMG_1221.jpeg [ 442.17 KiB | Obejrzany 1177 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#1355 PostWysłany: 19 Wrz 2024 10:32 

HON fly4free
Pamiętam, że w tym hotelu parę lat temu (jeszcze zaraz przed pandemią) dostałem jako wstawkę powitalną m.in. piękną, dużą (gdzieś ze 20 cm wysokości) czekoladową figurkę terakotową :D
 Profil Relacje PM off  

#1356 PostWysłany: 19 Wrz 2024 11:08 
Awatar użytkownika

platynowy
Jeśli to była terakota oblana czekoladą, to konsumpcja przypominała zapewne to:

https://x.com/Indiana_Girl_/status/1734 ... BN-UA&s=19
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#1357 PostWysłany: 20 Wrz 2024 02:30 

HON fly4free
Nazwa hotelu: DoubleTree by Hilton Bogota Salitre AR

Ponieważ hotel recenzował niedawno @kacper451 dodam tylko swoje spostrzeżenia:
1) EL już nie ma - ale nie ma najwyraźniej czego żałować
2) Co do pozostałych przywilejów to analogicznie: taki sam up, wcześniejsze zameldowanie o 13:30, voucher na 4 napoje (2 alko, 2 bez alko)
3) Z realizacją voucherów nie było problemów w trakcie kolacji w hotelowej restauracji - można było wybrać wino, piwo, koktajle itp.
4) Śniadanie IMHO nie jest aż tak tragiczne jak opisywał Kacper - sensacji oczywiście nie ma, ale też głodny nikt nie wyjdzie - jest kilka opcji na ciepło (głownie lokalne dania śniadaniowe + empanadas), można zamówić omlet, są jajka gotowane lub jajecznica, jakieś sery, wędliny, trochę wypieków słodkich i niesłodkich, owoce, jogurty, jakieś warzywa, dodatki itp. Dla mnie w zupełności wystarczająco - a przynajmniej jest to dużo większy wybór i wyższa jakość wszystkiego niż np. w Hampton Medellin, w którym wcześniej nocowałem.
5) Siłownia - słabo wyposażona
6) Jest jakieś spa ale płatne - po zniżkach ok. 100 zł / os. - nie korzystałem
7) Darmowy shuttle na lotnisko jest dopiero od ok. 9 rano średnio co godzinę do wczesnego wieczora; odpadają więc poranne wyloty

Ogólnie hotel jest IMO jest dobrym kompromisem między lokalizacją relatywnie blisko lotniska (na tym mi zależało), ale zarazem niedaleko centrum i innych miejsc w Bogocie a atrakcyjną ceną w porównaniu do innych obiektów z sieci. Wszędzie można dojechać tanio Uberem lub DiDi - ceny przejazdów wahają się średnio od kilkunastu do 25 złotych w zależności od dystansu i warunków drogowych. Jeśli ktoś chce imprezować, to przejazd do Chapinero wieczorem po szczycie komunikacyjnym zajmuje z hotelu ok. 20 min i kosztuje ok. 17 PLN (dla porównania hotele H w tym rejonie są średnio ponad 2 x droższe). Do teleferico 15 min i ok. 12-13 PLN.

Nazwa hotelu:Hilton Garden Inn Panama City Downtown

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:wcześniejsze zameldowanie, 2 butelki wody, voucher na drinka, zniżka 15% w restauracji

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Starszy hotel w centru biznesowym Panamy, ok. 1,5 km spacerem od wybrzeża, w pobliżu sporo knajp i kawiarni, centra handlowe, sklepy. Do Casco Viejo można dojechać metrem (trzeba podejść do stacji), albo wygodnie Uberem za kilkanaście złotych. Pokój standardowy, przestronny, ale styl gdzieś sprzed 15 lat. Obsługa sympatyczna. Jest do dyspozycji nieduża siłowania i taras z jacuzzi fajnym widokiem na miasto. Śniadania od 6:30 w formie dość przyzwoitego bufetu, można zamówić omlet lub jajka na parę innych sposobów, są owoce, sery, wędliny, kilka opcji na ciepło, wypieki itp. Voucher niby na jedną osobę ale w praktyce pokrył napoje dla dwóch: można było zamówić dowolne pozycje z menu. Ogólnie hotel jest bardziej budżetową opcją w porównaniu do Hiltona czy WA a tych ostatnich nie ma (już) EL więc niekoniecznie jest sens dopłacać choć ich lokalizacja jest nieco bliższa promenadzie i CV.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1358 PostWysłany: 28 Wrz 2024 16:09 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Nazwa hotelu: DT by Hilton Glasgow Center

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:KING GUEST ROOM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do KGR Executive, 2x śniadanie, wstęp do saloniku, późny check out

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG) punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Happy hours 18-20 podają taki sam zestaw przekąsek dla każdego. Niewielki porcje ale smaczne. Także nie ma co się spieszyć na otwarcie o 18 tej. Dostępne również owoce, orzeszki itp. Kilka rodzajów piwa lokalnego. Dostępne też wino i mocne alkohole serwowane przez obsługę. W przystępnych cenach można zamówić posiłki z restauracji hotelowej. Podawane są do stolika w EL. Bardzo rozsądne ceny i dobra jakość. Napoje do posiłków można brać bezpłatnie z lounge.
W ciągu dnia kawa sorfty i przekąski. Miła obsługa,
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel wzięliśmy na 1 noc przed wylotem , a po wyprawie na trekking na wyspie Skye. Przy takiej stawce punktowej bardzo polecam (30 tys pkt.) Hotel w samym centrum. Do większości atrakcji można dostać się piechotą w 10-20 minut. Śniadania są smaczne spory wybór. W tym szkocki specjał haggis . Parking kosztuje 15£ jest na terenie hotelu. Na pytanie czy dla diamond może być bezpłatnie, grzecznie odmówiono nam. Ostatniego dnia nie działały windy a pokoje executive są na 8 piętrze także trzeba było z bagażem dreptać po schodach. Przy check out ponowiłem pytanie czy w związku z niedziałającymi windami może parking za free. No i tym razem trafiłem na zrozumienie. Opłata anulowana.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1359 PostWysłany: 29 Wrz 2024 22:25 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Nazwa hotelu:Hilton Dresden

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Queen Guest Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Up do King Corner Suite, śniadanie dla całej rodziny (2+2) i dostęp do saloniku

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Salonik czynny jest od 6:30 (pn-pt) lub od 7:00 (weekendy). Od 15:00 do 17:00 jest Tea time z przekąskami. Od 18:00 do 20:00 mamy z kolei Happy Hour (jedna zupa, jedno danie na ciepło i dania na zimno). Dania i alkohol były uzupełniane w miarę sprawnie. Alkohol to standard, czyli piwo (2 rodzaje), wino (też dwa), whisky i jeszcze jakieś inne mocne.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Za Upgrade do największego apartamentu z widokiem na kościół Marii Panny należy się niewątpliwie duży plus. Sam hotel nie jest już pierwszej świeżości, jednakże utrzymany jest wciąż w dobrej kondycji. Śniadania jedliśmy w restauracji głównej. Wybór był całkiem ok, nieco gorszy wybór niż w Warszawskim Hiltonie, nie było też gofrów ;).

Inne uwagi:W hotelu dostępny jest też basen i strefa saun. Sauna fińska była wyjątkowo gorąca (95 stopni) i nie byłem w stanie wytrzymać dłużej niż 7-8 min na środkowym poziomie.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#1360 PostWysłany: 30 Wrz 2024 20:41 
Awatar użytkownika

Loty: 719
Kilometry: 996 247
platynowy
Nazwa hotelu:Anselmo Buenos Aires, Curio Collection by Hilton

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do lepszego pokoju z balkonem, wczesny check in późny check out, dwa vouchery na drinka, dodatkowo omlet i kawa z ekspresu do sniadania, pokój na końcu korytarza, więc bez dźwięków z zewnątrz

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): lounge jest jest i happy hour, ale takie na niby w ofercie ciastka, medialunas i kawa w ramach happy hour

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: styl Curio, czyli pretensjonalne bezguście, super wygodne łóżko, lokalizacja piekielnie turystyczna, ale widziały gały co brały, więc siłownia i łozko stanowią plus i przewyższają ovzekiwania

Inne uwagi: jest siłownia zewnętrzna kilka kwartałów ulic dalej, warto odwiedzić ze względu na sprzęty DYI, dla klientów tej marki siłownia może przynieść duży dysonans poznawczy.

Ostatnio edytowany przez pabien, 01 Paź 2024 00:11, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości