Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2140 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 107  Następna
Autor Wiadomość
#1901 PostWysłany: 31 Gru 2024 13:53 

-- 30 Gru 2024 15:59 --

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Z tym bagażem w Norse nie jest tak źle. Obecnie w cenie są dwa bagaże podręczne na osobę (mały i duży), także na 9 dni spokojnie wystarczy. Cena lotu jest zadziwiająco niska, stąd moje obawy czy nie padną ;)
Mam jeszcze pytanko odnośnie "Specialty Dining Package" w NCL. Pewnie niejeden korzystał i macie jakieś doświadczenie. Warto wykupić ? Czy to jest tak, że pakiet wykupuje się na wszystkie dni rejsu ? Pytam bo cena pakietu na napoje to 300$, a "Specialty Dining Package" tylko 40$. Dziwnie tanio. Czy Waszym zdaniem warto i czy jest gdzieś jakiś haczyk. Poza tym, że z tego co wyczytałem jest 20% dodatkowego napiwku i brak napojów w cenie.

-- 31 Gru 2024 12:53 --

I mam jeszcze pytano odnośnie samej rezerwacji. Rezerwujecie bezpośrednio na stronie operatora czy za pomocą pośrednika? Czy takie portale jak cruisebooking.com czy cruisedirect.com są pewne? Zauważyłem że czasem na stronach pośredników są fajniejsze możliwości, w sensie można lepiej dobierać dodatkowe opcje i cena bywa atrakcyjniejsza.
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#1902 PostWysłany: 31 Gru 2024 15:51 

Dzień dobry wszystkim :)
Mam pytanie, czy ktoś rezerwował rejs MSC przez stronę amerykańską?
Czy jest możliwość późniejszej zmiany narodowości na polską?
Czytałam wątek i znalazłam informację, że jest taka możliwość kupując na stronie niemieckiej i austriackiej, ale czy na amerykańskiej również? ( założyłam konto na MSC US i mimo, że przy zakładaniu konta musiałam wybrać narodowość United States, to później w ustawieniach konta mogłam zmienić numer telefonu na polski i adres również- przy kupnie rejsu nie wiem- boję się kupić i później nie móc skorzystać)
Na stronie MSC US jest tylko kontakt telefoniczny, nie ma podanego maila, a rejsu, który mnie interesuje nie ma na stronie .de, a u 2 polskich pośredników cena jest wyższa o 500 zł za osobę :(
 Profil Relacje PM off  

#1903 PostWysłany: 31 Gru 2024 16:13 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Sam osobiście tego nie robiłem ale ponoć się da.

Tylko przed rezerwacją sprawdź jaki będzie ostateczny koszt bo polscy/europejscy pośrednicy mogą podawać cenę z napiwkami.

Warto też sprawdzić amerykańskich pośredników. Tam jak przerabiałem symulację to dla MSC na pewno dało się wybrać Polskę.
 Profil Relacje PM off  

#1904 PostWysłany: 31 Gru 2024 16:25 

złoty
Jest to bardzo mało prawdopodobne aby na wersji US cena finalna była niższa niż w EU. Tam na samym końcu etapu płatności doliczane są podatki. Sprawdź też opłaty portowe i inne dodatki.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1905 PostWysłany: 31 Gru 2024 16:50 

-- 31 Gru 2024 16:28 --

Dziękuję za odpowiedź, właśnie udało mi się zmienić dane na koncie po logowaniu, nawet po podaniu kodu pocztowego pobrało resztę danych takich jak miasto i województwo poprawnie

Przeklikałam ta rezerwacje do momentu podania danych, cena się nie zmieniła i było napisane, że: "price includes all fees and taxes" więc wnioskuję, że to cena końcowa.

Na Cruisebooking.com ten sam rejs, jest ale o 1 dzień dłuższy, nie ma odpowiednika że strony US.

-- 31 Gru 2024 16:35 --

Tutaj zrzut ekranu z ostatniego kroku przed płatnością ;)
Cena w wyszukiwaniu to 189 dolarów za osobę (nie wiem czy ma to znaczenie, ale na głównej stronie jest wyprzedaż noworoczna)

-- 31 Gru 2024 16:50 --

Co ciekawe, druga osoba w rezerwacji już może mieć narodowość Poland.

Załączniki:
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 97.72 KiB | Obejrzany 1338 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1906 PostWysłany: 31 Gru 2024 19:08 

nie bardzo rozumiem pytania ale znam odpowiedz i to dla Wszystkich -- Klikajcie i zwiedzajcie:) czy to 100 w te czy wewte nieważne za 10 lat ale wrażenia będą bezcenne wiec Klikaj kobieto kupuj i rejsuj:) czego życzę pozdrawiam taataah ps.18 dni do rejsu:))
 Profil Relacje PM off  

#1907 PostWysłany: 31 Gru 2024 20:22 

@brzemia Z moich doświadczeń wynika,że wcale nie jest to mało prawdopodobne. W przypadku MSC zdarza się to nawet dość dośc często. Przyznam się,że osobiście większośc moich rejsów zarezerwowałem na stronach amerykańskich. Częsciej dodają tam przy okazji jakiś OBC, czasem inne duperele:-)

@Joanna2727 ten rejs rzeczywiście kosztuje 378 USD /474 USD z przedpłaconymi service-zdzierstwami;-)/
Jest też 5 dniowy z Genui dzień wcześniej za odpowiednio 456 USD/576 USD z service charge

Pięknych rejsów w 2025 dla wszystkich!
 Profil Relacje PM off  

#1908 PostWysłany: 31 Gru 2024 20:39 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Joanna2727 napisał(a):
Dzień dobry wszystkim :)
Mam pytanie, czy ktoś rezerwował rejs MSC przez stronę amerykańską?
Czy jest możliwość późniejszej zmiany narodowości na polską?
Czytałam wątek i znalazłam informację, że jest taka możliwość kupując na stronie niemieckiej i austriackiej, ale czy na amerykańskiej również? ( założyłam konto na MSC US i mimo, że przy zakładaniu konta musiałam wybrać narodowość United States, to później w ustawieniach konta mogłam zmienić numer telefonu na polski i adres również- przy kupnie rejsu nie wiem- boję się kupić i później nie móc skorzystać)
Na stronie MSC US jest tylko kontakt telefoniczny, nie ma podanego maila, a rejsu, który mnie interesuje nie ma na stronie .de, a u 2 polskich pośredników cena jest wyższa o 500 zł za osobę :(

Rezerwowałem na stronie MSC.us
Dzwoniłem do nich via WU i powiedzieli mi, że spokojnie można zmienić narodowość przy odprawie.
Ale... musiałem anulować rejs... zwrot depozytu trwał max. 7 dni.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#1909 PostWysłany: 31 Gru 2024 20:54 

@JIK anulacja rejsu była związana z rezerwacją na MSC US lub zmiana danych czy z powodów osobistych?

@zzeke Masz na myśli wliczone napiwki? :) czyli 378 to cena za wszystko? z czego wynika podana przez Ciebie cena 474 USD, czy to jakaś wersja z napojami czy lepszym niż wewnętrznym pokojem?
 Profil Relacje PM off  

#1910 PostWysłany: 31 Gru 2024 21:09 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
@Joanna2727 powody osobiste :(

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#1911 PostWysłany: 31 Gru 2024 21:46 

@Joanna2727
378 USD to cena z opłatami portowymi i podatkiem. 474 USD jest dodatkowo z "napiwkami" (jak słyszę to słowo w przypadku opłat za rejs, to się we mnie gotuje-ale to temat na inna dyskusję i czas;-))
Możesz je opłacić "z góry".
 Profil Relacje PM off  

#1912 PostWysłany: 02 Sty 2025 11:43 

niebieski
@Joanna2727 Widzę, że będziesz na MSC Fantasia tydzień po mnie, tylko że ja robię całą pętlę z Barcelony. Czy masz już jakieś plany na Tunis? A może jest tu ktoś (poza @bruce09lili, który już w wątku poświęconym portowi La Goulette odpowiedział na jedno z moich pytań), kto niedawno był w Tunisie i miałby jakieś rady?
 Profil Relacje PM off  

#1913 PostWysłany: 03 Sty 2025 15:21 

@Miguelito nie mam planów na Tunis, bo jeszcze nie wiem czy płynę, okazało się, że paszport towarzysza podróży jest ważny do 16 lutego, a najbliższy termin na złożenie wniosku to 8 stycznia, okaże się po wizycie w biurze paszportowym :)
@zzeke Podpowiesz gdzie znaleźć kwotę napiwków? Przeszłam rezerwację do końca i do zapłaty jest cena bez napiwków.
 Profil Relacje PM off  

#1914 PostWysłany: 03 Sty 2025 15:34 

Macie jakiś patent na internet na MSC (tu akurat Divina)?
Co prawda 5 lat temu, ale Costa miała w miarę rozsądne ceny, a tutaj chcą ponad 300Euro za dwa urządzenia na 11 dni...

Czy po prostu płać i płacz?
 Profil Relacje PM off  

#1915 PostWysłany: 03 Sty 2025 15:35 

złoty
Detox

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1916 PostWysłany: 03 Sty 2025 16:14 

niebieski
Fitas napisał(a):
Macie jakiś patent na internet na MSC (tu akurat Divina)?
Co prawda 5 lat temu, ale Costa miała w miarę rozsądne ceny, a tutaj chcą ponad 300Euro za dwa urządzenia na 11 dni...

Czy po prostu płać i płacz?

"Wystarczy" osiągnąć poziom Blue Diamond w MSC Voyagers Club, a podstawowy net otrzymasz za darmo ;-)
 Profil Relacje PM off  

#1917 PostWysłany: 03 Sty 2025 17:04 

srebrny
Joanna2727 napisał(a):
@Miguelito nie mam planów na Tunis, bo jeszcze nie wiem czy płynę, okazało się, że paszport towarzysza podróży jest ważny do 16 lutego, a najbliższy termin na złożenie wniosku to 8 stycznia, okaże się po wizycie w biurze paszportowym :)
@zzeke Podpowiesz gdzie znaleźć kwotę napiwków? Przeszłam rezerwację do końca i do zapłaty jest cena bez napiwków.
Jeśli bardzo chcecie jednak jechać to teoretycznie paszport nie jest potrzebny, po prostu w Tunisie zrobicie sobie "dzień na morzu".
No chyba że MSC ma to wyraźnie zaznaczone. My byliśmy Costa i z tego co pamiętam to kontrola paszportowa i wiza była dopiero w terminalu
 Profil Relacje PM off  

#1918 PostWysłany: 04 Sty 2025 00:08 

srebrny
Z tą ważnością paszportu proponowałbym dopytać przewoźnika, żeby nie było wątpliwości.
Miałem kiedyś okazję zaliczyć rejs, gdzie operator (Costa) nie chciał wpuścić na pokład osób z paszportami ważnymi krócej niż 6 miesięcy pomimo, że deklarowali że nie będą schodzić na ląd. Ponoć przed wizytą w każdym porcie do władz granicznych danego kraju jest przekazywany statkowy manifest z danymi pasażerów i już tutaj był problem bo paszporty muszą mieć jakiś tam okres ważności. To, czy schodzili na ląd i czy mieli pieczątki w paszporcie nie miało znaczenia. Nie wiem jak skończyła się ta przygoda dla zainteresowanych bo po otrzymaniu karty w terminalu przeszedłem dalej. To o czym piszę działo się na stanowisku obok mnie.
 Profil Relacje PM off  

#1919 PostWysłany: 08 Sty 2025 16:00 

niebieski
Rozglądam się za rejsami na początek 2026 r. i rozważam Kanary lub Emiraty.

Jako, że mam już niezłe bonusy w MSC, przyglądam się od jakiegoś czasu na FB grupie poświęconej MSC Euribia. I dzisiaj przeczytałem tam niezwykle alarmujący post. Otóż ktoś podzielił się swoimi strasznymi doświadczeniami, związanymi z ogromną ilością Rosjan na pokładzie, którzy robią - surprise, surprise - potworną trzodę na statku i zachowują się chamsko w stosunku do załogi. Czy ktoś z Was pływał ostatnio po Zatoce Perskiej, czy to z MSC, Costą, czy AIDĄ i ma podobne doświadczenia? Pytam, bo dla mnie to deal-breaker - od lat na urlopy wybieram wyłącznie destynacje pozbawione watników. To też jeden z powodów dla którego przerzuciłem się na rejsy. A obawiam się, że z rejsowania w Emiratach orkowie zrobili to, co na lądzie z Turcji i Tajlandii...

A jeśli chodzi o Kanary, to MSC pływa tam jednym z najstarszych statków, zatem chyba moją uwagę zwrócę w stronę innego operatora. Przeczytałem wątek o AIDA i wydaje się, że to najsensowniejsza opcja. Czy 1200 EUR za kabinę wewnętrzną to dobra cena (oferta w taryfie premium, vario jest niedostępna)?
 Profil Relacje PM off
vincenz lubi ten post.

#1920 PostWysłany: 08 Sty 2025 16:37 

srebrny
Ten 1200 Euro to za 2 osoby? Jak tak to świetna cena. Jak za 1 to tak sobie. My płaciliśmy 1450 za 2+1 w listopadzie za Cosme.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2140 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 107  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości