Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Porównanie opcji ubezpieczeń ma 2025 rok:
https://www.fly4free.pl/ubezpieczenie-a ... -2025-rok/

icarhireinsurance od dłuższego czasu nie wydaje już polis dla osób z Polski

Firma Questor aka Riverside Malta również zaprzestała wydawania rocznych polis dla osób z Polski (stan bez zmian od stycznia 2022) - można natomiast wykupić polisę na pojedynczy wynajem.

Wg stanu na sierpień 2023 r. roczne polisy dostępne są na portalach worldwideinsure.com, cover4rentals.com lub defend-online.eu/pl/

Porównanie by @Kashpir + aktualizacje na bazie postów (ostatnia 1 sierpnia 2024 r.)

cover4rentals
- 2 rodzaje polis: Silver Cover i Gold Cover, dodatkowo wybór Europa albo Świat
- uwaga również na wiek samochodu - w Europie zachodniej pewnie to nie problem, ale np. na Bałkanach pewnie da się trafić na samochód starszy niż 10 lat, a takiego polisa nie obejmuje.
- wartość samochodu to pewnie mniej istotna kwestia, ale przy galopujących cenach aut też na wszelki wypadek zaznaczę 8-) "The vehicle must not have a retail price of more than €65,000 (or currency equivalent)".
- minimalny wiek kierowcy (posiadacza polisy) to 26 lat :!:
- UWAGA! nie działa na wynajmy w wypożyczalni Green Motion

Cover4rentals nie ma już odrębnych niższych limitów na szyby.
W "Policy wording" na https://cover4rentals.com/policy-documents/ "AutoGlass" jest wymienione pod "cover provided", a w tabelce z limitami nie ma odrębnej pozycji na szyby, czyli mieszczą się w ogólnym limicie 10.000 EUR.
Różnica między Gold a Silver Cover polega teraz m.in. na objęciu w Gold Cover wnętrza pojazdu.

worldwideinsure (WWI)
- 2 rodzaje polis: Standard i Deluxe, dodatkowo wybór Europa albo Świat
- dla porównania z cover4rentals: minimalny wiek kierowcy - 21 lat; wartość samochodu do 50 000 GBP; wiek samochodu maksymalnie 20 lat, ubezpieczenie nie obejmuje modeli samochodów, które nie są produkowane od ponad 10 lat; "damage to glass" po prostu wskazane jako zawarte w ramach sumy ubezpieczenia.
- można nieco obniżyć koszt dzięki cashbackowi quidco (obecnie 8%). w teorii nieaktualne - obecnie pokazuje jedynie cashback za travel insurance, ale forumowicze donoszą, że jednak cashback się nalicza.

DEFEND Car Hire XS
- jeden rodzaj polisy z wyborem Europa lub Świat - pokrycie udziału własnego w szkodzie do 35 000 zł
- minimalny wiek kierowcy - 21 lat; wartość samochodu do 350 000 PLN; wiek samochodu do 20 lat

Cover4rentals i worldwideinsure nie obejmują wynajmu w Armenii, na Dominikanie, Islandii, Jamajce, w Izraelu. WWI także w Rosji.
DEFEND Car Hire XS nie obejmuje wynajmu na terytorium Afganistanu, Kuby, Białorusi, Kongo, Iranu, Iraku, Wybrzeża Kości Słoniowej, Liberii, Korei Północnej, Myanmaru, Rosji, Sudanu, Sudanu Południowego, Syrii, Ukrainy lub Zimbabwe. Polisa Europa obejmuje kraje kontynentu europejskiego oraz Maroko, Tunezję, Turcję i Izrael, ale wyłącza terytorium Ukrainy, Rosji i Białorusi.

Podsumowujący artykuł z SG: https://www.fly4free.pl/ubezpieczenie-a ... -2025-rok/

Karty kredytowe z ubezpieczeniem wkładu własnego
- MC Platinum PKO 1200 EUR
- VISA Infinite PKO 2400 EUR

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1772 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 89  Następna
Autor Wiadomość
#1641 PostWysłany: 10 Wrz 2024 09:28 

Loty: 214
Kilometry: 405 745
-- 10 Wrz 2024 08:18 --

ContentPenalty napisał(a):
Nie bardzo rozumiem jak interpretować ubezpieczenie wkładu własnego, przykładowo w sytuacji kiedy mam CDW i 0 excess, które ma mały limit powiedzmy do 10k USD to czy jak koszta naprawy przewyższą limit CDW to czy takie dodatkowe ubezpieczenie w WWI lub Cover4Rentals to pokryje jak mi ściągną pieniądze z karty?

Ja to rozumiem tak: Skoro masz 0 Excess (0 wkładu własnego) a jak sam napisałeś - mówimy o "ubezpieczeniu wkładu własnego" to nie pokryje. CDW to nie jest wkład własny więc ubezpieczenie wkładu własnego go nie pokryje.

-- 10 Wrz 2024 08:28 --

Mam kolejny przypadek "sprawdzania" ubezpieczenia - tym razem szwagier wypożyczał z ubezpieczeniem WWI (wersja premium).
Na razie sprawa w toku - będę informował na bieżąco czy się udało odzyskać pieniądze i czy ewentualnie były jakieś problemy.

Opis (i przestroga):
Wypożyczenie w AVIA Rent A Car na lotnisku w Puli -> Polecam 3 razy się zastanowić czy chcecie tam brać auto.
Auto oddane bez zarysowań, a Pan praktycznie od razu po sprawdzeniu błotnika przeszedł do sprawdzenia podwozia - gdzie rzeczywiście było jakieś małe uszkodzenie. Szwagier jest pewien, że nigdzie podwoziem nie zarysował. Przez to, że nie spotkałem się żeby w ogóle kiedykolwiek mi ktoś sprawdzał podwozie, a Pan od razu przeszedł do jego sprawdzenia (nawet przed sprawdzeniem karoserii) to można domyślić się, że uszkodzenie było tam wcześniej i wiedzieli o nim i po prostu kasują za nie wszystkich.
Nauczka z tego jest taka, że może jednak trzeba zacząć sprawdzać przy odbierze również podwozie i robić jego zdjęcia.. ale z drugiej strony tak jak napisałem - to był pierwszy raz gdzie się spotkałem żeby podwozie było sprawdzane.
Zapłacone 300EUR.

Jak WWI zwróci pieniądze to edytuję posta.
 Profil Relacje PM off
Kri$ lubi ten post.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#1642 PostWysłany: 10 Wrz 2024 09:45 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
https://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?p=1534585#p1534585

Stare, znałem ;)

Oczywiście na kontrakcie nie było zaznaczone, musiałem się upomnieć.

Załącznik:
Screenshot_2024-09-10-09-44-40-626_com.facebook.orca-edit.jpg
Screenshot_2024-09-10-09-44-40-626_com.facebook.orca-edit.jpg [ 362.43 KiB | Obejrzany 2685 razy ]

#1643 PostWysłany: 15 Wrz 2024 00:24 

-- 14 Wrz 2024 23:10 --

Cube80 napisał(a):
Natomiast przedstawicielstwo tego ubezpieczyciela zarejestrowane jest na terenie Polski. Co wydaje się, że w przypadku sporu jest bardziej korzystne bo podlega pod polskie ustawodawstwo i nawet sam DEFEND Insurance podaje polskie Biuro Rzecznika Finansowego.

Witam wszystkich, szukam dobrego ubezpieczenia UW i tez zaciekawiła mnie ta oferta DEFEND. Chetnie bym nawet zaplacil ciut wiecej zeby miec pewnosc ze podmiot - ubezpieczyciel- jest zarejestrowany w Polsce - choc to moze mrzonka ze tak jest lepiej.....

Niestety DEFEND chyba tylko takie wrażenie sprawia, bo ta strona https://www.defend-online.eu/pl/obowiazkowe-ujawnianie-informacji wyraźnie mówi ze ich podległość do polskiego KNF dotyczą tylko działalności agencyjnej czyli zawierania ubezpieczeń itp, nie są "przedstawicielem" w sensie odpowiedzialności wg mnie . A ta strona https://www.defend-online.eu/pl/o-nas pokazuje ze likwidatorem jest inny podmiot , czyli Fortegra Europe Insurance Company SE. Co nie oznacza że fizycznie nie zajmują się likwidacją co sugeruje następna strona Image i podają nawet nr telefonu, pytanie czy odbierają :lol:

Wiec niby strona jest taka transparentna, i może wygląda ze firma porządna, ale zajrzyjmy na na Gooogle opinie i niestety jednak widać po większości ocen 1 , że praktyka to zawalić proces roszczenia masą wymagań, np zdjęcie rozłożonego silnika w warsztacie samochodowym przez tygodnie ma czekać na decyzje o naprawie, pod rygorem nieważności jeśli naprawią bez UPRZEDNIEJ zgody ubezpieczyciela. Śmierdzi mi to na kilometr ubezpieczeniami pogwarancyjnymi tak skonstruowanymi żeby odrzucać większość wniosków. A taką firmę lepiej by z daleka omijać... bo jakoś nie wierzę,że w jednych likwidacjach przeginają w jedną stronę a w innych ubezpieczeniach są mega przyzwoici... ale kto wie...
BTW, jest tam na Google jeden komentarz pozytywny likwidacji ubezpieczenia wkładu własnego, pytanie czy to nie fake... dość taki suchacz ten wpis jakiś jest.

Dzieki wszystkim forumowiczom za takie kompendium wiedzy tutaj nt excess coverage. Ja jade w srodę do Rzymu i 2 tygodnie biorę auto, chyba na 99% wezmę cover4rentals, tylko nie wiem czy za 38EUR silver na 1 trip, czy za 60 EUR gold na rok.

Pozdrawiam, Kuba

-- 14 Wrz 2024 23:24 --

A i jeszcze pytanie nt KK PEKAO WORLD ELITE MASTERCARD,
czy komuś udało się ją dostać bez private bankingu w Pekao?

Bo ubezpieczenie jest raczej spoko:

Część O — Ubezpieczenie Udziału własnego z tytułu
uszkodzenia Auta
Suma ubezpieczenia 50 000 euro

Artykuł 59. Przedmiot i zakres Ubezpieczenia Udziału
własnego z tytułu uszkodzenia Auta
1. Przedmiotem Ubezpieczenia jest Udział własny
przewidziany w umowie wynajmu Auta zawieranej przez
Ubezpieczonego, ponoszony na wypadek uszkodzenia
wynajętego Auta.
2. Ochrona ubezpieczeniowa działa w stosunku do umów
wynajmu Auta, których okres nie przekracza 31 dni,
i których kosztem obciążono w całości rachunek Karty.
Ochrona świadczona jest na okres wynajmu Auta.
3. Zdarzeniem ubezpieczeniowym uszkodzenie lub Kradzieży
Auta, w tym również uszkodzenie jego opon lub szyb.
4. Ubezpieczyciel zapewnia świadczenie ubezpieczeniowe w
postaci zwrotu kosztów Udziału własnego, którym został
obciążony Ubezpieczony w następstwie Zdarzenia
ubezpieczeniowego. Powyższe świadczenie jest
realizowane maksymalnie do limitu wskazanego w Tabeli
świadczeń i limitów.

Może tylko zaskakuje ograniczenie:
wobec Aut, których detaliczna cena zakupu przekracza
50 000€;

bo nie pasuje to do karty ELITE hi hi, ale to nie moj problem :)
 Profil Relacje PM off
meczko lubi ten post.

#1644 PostWysłany: 15 Wrz 2024 11:29 

złoty
-- 15 Wrz 2024 10:27 --

Akurat to że ubezpieczenie sprzedaje jeden podmiot, ubezpieczycielem jest drugi, a szkodę likwiduje jeszcze inny, a wszystkie są z różnych krajów, to w tej branży dość typowe i inne ubezpieczenia wkładu własnego wcale nie są bardziej transparentne. Jak komuś się chce grzebać w tym wątku, to jakiś czas temu bawiłem się w rozszyfrowanie tych informacji przy najczęściej wymienianych tu ubezpieczeniach.
W przypadku Defend może lekki niepokój wzbudzić to, że tu najwyraźniej jest "ruch w interesie", bo jak rok temu kupowałem to ubezpieczenie, to ubezpieczycielem był Lloyds, a teraz jest Fortegra. Ale nie wiemy jakie są przyczyny tej zmiany, mogą być całkiem legitne.

Bardziej kierowałbym się opiniami i doświadczeniami innych klientów. Pod tym względem to co piszesz jest już bardziej niepokojące, a ten wątek jest bardzo przydatny. W tym roku już nie będę się decydował na Defend i chyba kupię ubezpieczenie w Cover4Rentals. Przy czym wcale nie są bardziej transparentni, na stronie można się dogrzebać, że ubezpieczenie sprzedaje Eversure Cell of Jatco Insurance Brokers PCC Ltd z Malty, a ubezpieczycielem jest Collinson Insurance Europe Limited, też Malta. Ale w tym wątku są już posty opisujące bezproblemowe uzyskanie od nich odszkodowania.

-- 15 Wrz 2024 10:29 --

kszmigie napisał(a):
tylko nie wiem czy za 38EUR silver na 1 trip, czy za 60 EUR gold na rok.

Tu jest akurat prosta kalkulacja. Jeżeli przewidujesz, że w ciągu najbliższego roku pożyczysz auto co najmniej jeszcze raz, to opłaca się brać roczną polisę.
 Profil Relacje PM off  

#1645 PostWysłany: 15 Wrz 2024 23:37 

W tym roku miałem robioną likwidację szkody z Cover4Rentals - poza tym że na początku o VATcie zapomnieli wszystko sprawnie.
 Profil Relacje PM off
rw30 uważa post za pomocny.

#1646 PostWysłany: 22 Wrz 2024 12:27 

Witam, wypozyczam auto na Sardynii z Locauto (opinie swietne) i chce do tego wziac dodatkowe ubzepiecznie bo tam zero szacunku dla samochodow maja ludzie :D Z wypozyczalni odpada bo cena zaporowa. Zostaje booking (bo przez booking wypozyczam auto) - cena okolo 260zl zurich insurance lub np. cover4rentals gdzie za single trip silver 25euro a gold 28euro. Jest sens doplacac do booking czy z takim cover4rentals raczej dobre doswiadczenia macie?

Załączniki:
Screenshot 2024-09-22 122153.png
Screenshot 2024-09-22 122153.png [ 68.44 KiB | Obejrzany 2382 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1647 PostWysłany: 23 Wrz 2024 08:45 

Loty: 214
Kilometry: 405 745
krisbn napisał(a):
Witam, wypozyczam auto na Sardynii z Locauto (opinie swietne) i chce do tego wziac dodatkowe ubzepiecznie bo tam zero szacunku dla samochodow maja ludzie :D Z wypozyczalni odpada bo cena zaporowa. Zostaje booking (bo przez booking wypozyczam auto) - cena okolo 260zl zurich insurance lub np. cover4rentals gdzie za single trip silver 25euro a gold 28euro. Jest sens doplacac do booking czy z takim cover4rentals raczej dobre doswiadczenia macie?

Jeżeli te ubezpieczenie z Booking to też jest ubezpieczenie wkładu własnego to nie ma się nad czym zastanawiać - brać cover4rentals gold.
Tylko oczywiście pamiętać, że to jest ubezpieczenie wkładu własnego a nie auta - czyli najpierw płacisz za szkody z wkładu własnego a dopiero potem dochodzisz z cover4rentals o zwrot.
Cover4Rentals ogólnie dobre doświadczenia z tego co czytałem na forum + jedno doświadczenie z pierwszej ręki kolegi. Zawsze trzeba czytać jakie dokumenty trzeba dostarczyć żeby dostać zwrot.
 Profil Relacje PM off
meczko lubi ten post.

#1648 PostWysłany: 23 Wrz 2024 11:46 

Tak, jest to ubezpiecznie wkładu własnego. Wrzucam wycinek z dokumentacji ubezpieczyciela co obejmje itp

Załączniki:
Zrzut ekranu 2024-09-23 1144423.png
Zrzut ekranu 2024-09-23 1144423.png [ 184.13 KiB | Obejrzany 2304 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1649 PostWysłany: 27 Paź 2024 20:43 

Czy ktoś w praktyce spotkał się z tym, żeby nie wystarczyło na pokrycie szkody ubezpieczenie z Cover4Rentials? Oni ubezpieczają wkład własny do 10.000 EUR. Z kolei WWI robi to do 50.000 funtów. W obu przypadkach mowa o rocznym najmie i samochodach w klasie max jakiś T-Roc. Zastanawiam się czy ma sens dopłacać. W przypadku mojej rezerwacji pisze że mam wkładu własnego od 7.000-18.000 PLN, więc takie Cover4Rentials powinno chyba wystarczyć. Dobrze to rozumiem? Już kiedyś wykupywałem, ale nie miałem na szczęście konieczności występować o zwrot.
 Profil Relacje PM off  

#1650 PostWysłany: 27 Paź 2024 21:24 

złoty
To nie jest ubezpieczenie na roczny najem, ale roczne ubezpieczenie na krótsze wypożyczenia. W OWU przynajmniej w Cover4rentals jest zresztą górna granica, pojedyncze wypożyczenie objęte polisą może być najdłużej na (chyba, do sprawdzenia) 60 dni, dłuższych to ubezpieczenie nie obejmuje.
 Profil Relacje PM off  

#1651 PostWysłany: 27 Paź 2024 22:38 

Chodziło mi oczywiście o roczne ubezpieczenie w Cover4rentials lub WWI. A najem w moim wypadku max tydzień jednorazowo, kilka razy w roku.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 28 Paź 2024 16:57, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1652 PostWysłany: 28 Paź 2024 09:34 

Update warunków DEFEND Car Hire XS, m.in. auto do 20 lat.
https://www.defendinsurance.eu/pl/en/no ... etail-1658
 Profil Relacje PM off
Kashpir uważa post za pomocny.

#1653 PostWysłany: 28 Paź 2024 17:03 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
@Szy Mon 18 tys. zł to górny limit wkładu własnego już dla samochodów wyższej klasy. Jeśli wynajmujesz samochód niższej klasy to będziesz w dolnych poziomach tych widełek, obstawiałbym do 13 tys. PLN, czyli do 3 tys. EUR. Jeśli pozostałe warunki Cover4rentals są dla ciebie akceptowalne, to powinno ono w zupełności wystarczyć.
Szy Mon lubi ten post.

#1654 PostWysłany: 01 Lis 2024 16:44 

Mam pytanko odnośnie tych trzech wymienionych firm. Tylko w cover4rentals można zaznaczyć opcję CDW Cover. Lecę do Meksyku, na półwysep Kalifornijski i wypożyczalnie mają zapis o 10% udziale w CDW - „ All of our rates within Mexico includes third party liability up to $750,000.00 MXN (RLP) and coverage for the vehicle rented in case of an accident or total theft, with a 10% deductible (CDW)”.
„Twoja rezerwacja będzie już objęta ubezpieczeniem od szkód wyrządzonych osobom trzecim, a także 10% ochroną franszyzy od wartości samochodu”. 10% wartości samochodu to spora kwota, czy ktoś orientuje się czy przy takich zapisach te ubezpieczenie w razie potrzeby zadziałała odpowiednio ?
Wynajmowałem samochody wiele razy, ale będzie to pierwszy raz poza Europą i niechciałbym się wpakować na jakąś minę, a pełne ubezpieczenie z wypożyczalni podnosi koszt wynajmu o 100%- przy dwóch tygodniach to już ogromna kwota.
Bardzo dziękuje za wyrozumiałość i odpowiedzi.

Załączniki:
IMG_4424.jpg
IMG_4424.jpg [ 387.06 KiB | Obejrzany 1815 razy ]
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

#1655 PostWysłany: 13 Lis 2024 15:40 

Czy ktoś może analizował niedawno przedłużenie polisy rocznej w cover4rentals w stosunku do zakupu nowej wg aktualnych warunków? Co Wam wyszło?

Przysłali informacje o odnowieniu i warunki są takie, jak rok temu, natomiast aktualne na ich stronie są inne w kilku aspektach - niektóre lepiej (np. holowanie podniesione do 1000 eur z 500 eur), niektóre gorzej. Największa zmiana, o której wzmianki w tym wątku nie widzę, to zmiana kwoty polisy z 50 000 eur na 10 000 eur. I w tym kontekście, czy coś nie wypada teraz lepiej niż cover4rentals rok temu?
 Profil Relacje PM off  

#1656 PostWysłany: 13 Lis 2024 16:45 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
A tak z ciekawości. Jakie to są różnice między zsumowanymi wypożyczeniami/ubezpieczeniami w roku w wypożyczalniach a tym zewnętrznym/ogólnym na cały rok?
 Profil Relacje PM off  

#1657 PostWysłany: 13 Lis 2024 17:35 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Miałem tylko raz zewnętrzne / osobne ubezpieczenie do wynajętego samochodu, icarhireinsurance. W 2019 roku kosztowało 43 GBP na dwanaście miesięcy. Mi już przy dwóch wypożyczeniach się zwróciło, każde wypożyczenie z ubezpieczeniem byłoby o około 33 EUR droższe. A i tak rezerwowałem na stronie pośredników a nie wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#1658 PostWysłany: 19 Lis 2024 19:45 
Awatar użytkownika

srebrny
FUX napisał(a):
A tak z ciekawości. Jakie to są różnice między zsumowanymi wypożyczeniami/ubezpieczeniami w roku w wypożyczalniach a tym zewnętrznym/ogólnym na cały rok?

yyyy no to zależy kto na jak długo / wypożycza oraz ile kosztuje ubezp w wypożyczalni z której akurat się bierze auto, więc trudno o konkretną odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#1659 PostWysłany: 19 Lis 2024 20:27 
Awatar użytkownika

platynowy
To roczne się zwraca po 1-2 razach. Ostatni przykład z ES. Wypozyczenie na 4 dni, pierwsza firma życzy sobie extra za full cover 120€, druga 90€ z groszami(centami).
 Profil Relacje PM off  

#1660 PostWysłany: 04 Gru 2024 12:27 

Hej,

potrzebuję pomocy, zaraz oszaleję, nie mogę do końca zrozumieć waruknów wypożyczenia bo wygląda to zbyt dobrze.

Szukam auta na Economy car rentals i mam coś z opcją ZERO Deductible + Full Insurance + blokada na karcie EUR 150,00.
Wypożyczalnia Viaggiare rent

Warkunki są takie:

Your rental includes:

Unlimited mileage
Rental Rates & VAT
All taxes and fees
Airport Taxes
Third party insurance
Theft insurance
Road Tax
Premium Location Fee
Loss Damage Waiver (LDW)

ZERO Deductible (protects you against damages to your rental car)
Third party liability protection (Liability Insurance for damages or injuries to any 3rd party outside the rental car)
Theft insurance (protects you against theft of the rental car)
Wheels & Glass(protects you against damages to the wheels and glass of the car)

With this package you are FULLY Covered and your liability in the event of damage or theft is ZERO!
(A typical exception applies: Underside)
Excess: 0 EUR for damages and theft
Guarantee / Deposit / Bond: 150 EUR

Czy to oznacza, że w mam na serio pelne ubeczpieczenie i nie pokrywam żanych kosztów naprawy?
Czy jednak na miejscu wypożyczalnia oświadczy, że mam coś doplacać?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1772 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 89  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości