Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 932 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#621 PostWysłany: 11 Mar 2024 15:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wyluzuj! Bo zejdziesz....

Nie musisz wybierać miejsc.... W trakcję check inu Ci przydzielą
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
#622 PostWysłany: 13 Mar 2024 16:36 

Kurczę, działa Wam to sprawdzanie rezerwacji? robię tak jak w przypiętym poście, i po wejściu na podlinkowaną stronę żeby wpisać e-ticket nie mogę się zalogować, wpisuję maila, passwort, Cpatcha, i jak klikam Login, to nic się nie dzieje. W Aplikacji ani przez nr paszportu ani przez e-ticket też nie mogę się zalogować...
 Profil Relacje PM off  

#623 PostWysłany: 13 Mar 2024 23:13 

Wejdź w apce w Ticket Verification
w Passenger name wpisz:
NAZWISKOIMIĘIMIĘ
identycznie w Check-in
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#624 PostWysłany: 14 Mar 2024 08:31 

nie mam w ogóle takiego czegoś nigdzie jak Ticket Verification. :/

NAZWISKOIMIĘIMIĘ bez polskich znaków?
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 14 Mar 2024 09:54 
Awatar użytkownika

Żeby ominąć wymuszone logowanie przy sprawdzaniu biletu na stronie AirChina, skopiuj jego numer i wklej w pole za pomocą prawego przycisku myszy. Wtedy okno z logowaniem nie wyskoczy. Następnie numer paszportu, captcha i przechodzi dalej. Na mojej przeglądarce Brave mnie wywalało z powrotem do logowania w wersji chińskiej. Spróbowałem na Edgu i przechodziło. Strona i tak często lubiła wrócić do logowania ale dało radę zweryfikować, czy bilet istnieje.

Jest również coś takiego jak Ticket Verification w aplikacji AirChina, po przejściu na All Services w sekcji Ticket Services. Tam po uzupełnieniu informacji dostajemy potwierdzenie, że bilet jest w systemie.

Jeżeli w aplikacji nie masz lotów to całkiem możliwe (ja tak miałem) twoje dane nie są uzupełnione poprawnie, np. pośrednik nie uzupełnił danych paszportu.
Można skontaktować się przez chat w aplikacji AirChina (tylko po chińsku, polecam tłumacz deepl) i oni udzielą informacji co jest potrzebne do poprawiania a następnie zwrócić się z prośbą do pośrednika.
Można również męczyć ich pod polskim e-mailem i oni też te dane mogą uzupełnić (raz mi uzupełnili)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#626 PostWysłany: 14 Mar 2024 10:11 

-- 14 Mar 2024 09:05 --

Hmmm no ja w MyTrip nie podawałem nigdzie nr paszportu, nigdzie nie było pola do wpisania nawet podczas rezerwacji. Czy teraz mogę gdzieś to uzupełnić?

-- 14 Mar 2024 09:11 --

OK udało się zalogować za pomocą wklejenia nr e-ticket prawym przyciskiem. I teraz, widzę że mam tam dwa loty z trzech. Nie mam pierwszego odcinka, też Air CHina, ale wykonywanego przez Shenzhen Airlines z Hanoi do Guangzhou, natomiast dwa dalsze loty z Guangzhou do Pekinu i z Pekinu do Warszawy normalnie widnieją. Co mam zrobić z tym lotem z Hanoi do Guangzhou którego nie widać po zalogowaniu do Air China? Jak sprawdzić jego status, rezerwacje itp?
 Profil Relacje PM off  

#627 PostWysłany: 14 Mar 2024 10:13 
Awatar użytkownika

Tak jak napisałem, musisz zwrócić się do pośrednika czyli mytrip. Oni musza uzupełnić twoje dane paszportu. U mnie uzupełnili przez chat z agentem na stronie mojej rezerwacji, nie czekałem długo, wszystko sprawnie i po kilku minutach w aplikacji AirChina wskoczyły moje rezerwacje.
 Profil Relacje PM off
maxxxior lubi ten post.
maxxxior uważa post za pomocny.

#628 PostWysłany: 14 Mar 2024 10:14 

aaah, dobra, ten lot z Hanoi do Guangzhou jest widoczny w zakładce Value-added Services, natomiast dwa pozostałe w Preferred Seat & Extra Baggage.
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 18 Mar 2024 17:08 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
Czy w Air China Economy Standard to najtańsza taryfa? Pytam, gdyż nie potrzebuję bagażu nadawanego, a spokojnie spakuję się w podręczny, więc człowiek by trochę przyoszczędził.
 Profil Relacje PM off  

#630 PostWysłany: 18 Mar 2024 19:06 
Awatar użytkownika

Loty: 199
Kilometry: 468 231
Zgadza się, nie ma Economy Standard to najtańsza taryfa - z bagażem nadawanym i teoretycznie 5kg podręcznego. Nie ma tarf promo z samym podręcznym.
 Profil Relacje PM off
macio106 lubi ten post.

#631 PostWysłany: 19 Mar 2024 12:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Przed chwilą widziałem na Holiday Pirates chińczyk ma loty do Sydney z LHR ponizej £500.

Jak porównać komfort Chińczyka do Scoota?
 Profil Relacje PM off  

#632 PostWysłany: 19 Mar 2024 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 342
Kilometry: 430 363
srebrny
@lovenz

Jakby nie patrzeć to Chińczyk należy do Legacy
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#633 PostWysłany: 19 Mar 2024 12:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
+ bagaż podręczny i nadawany w cenie
+ jedzenie i napoje w cenie (aczkolwiek się mogą napoje alkoholowe skończyć)
+ możliwość obejrzenia Pekinu (przy długiej przesiadce bez wizy)
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 20 Mar 2024 06:20 

michalvcf1990 napisał(a):
hotelu tranzytowego

Czy te hotele tranzytowe przysluguja do kazdej rezerwacji? jak to wyglada w przypadku innych chinskich przewoznikow?
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 20 Mar 2024 23:52 

Czy ktoś wie czy istnieje możliwość zmiany miejsca docelowego (drugi odcinek lotu po przesiadce w Pekinie). Bilet zakupiony kilka dni temu bezpośrednio u Air China. Szukam wszędzie, ale po zalogowaniu na konto nie ma opcji zmiany
 Profil Relacje PM off  

#636 PostWysłany: 21 Mar 2024 00:09 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
jackrabbit napisał(a):
michalvcf1990 napisał(a):
hotelu tranzytowego

Czy te hotele tranzytowe przysluguja do kazdej rezerwacji? jak to wyglada w przypadku innych chinskich przewoznikow?

Każde linie lotnicze określają własne warunki aby otrzymać darmowy hotel tranzytowy.
Należy poszukać informacji na stronie linii lotniczej / google/ lub tu na forum
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Janus uważa post za pomocny.

#637 PostWysłany: 21 Mar 2024 01:29 

szpaczny napisał(a):
Należy poszukać informacji na stronie linii lotniczej / google/ lub tu na forum

Lub zapytac zgranej, uprzejmej i pomocnej spolecznosci. Nie wiem z czego(moze rozmiar?) wynika na tym forum czesta zgryzliwosc. Na tej zasadzie na kazdej pytanie mozna odpowiedziec "sprawdz w google", "bylo". Indeksowanie forum rowniez jest jakie jest.
Strony przewoznikow jak AirChina, China Southern Airlines i paru innych pamietaja technologie z roku 2005, a jak jest z infoliniami i czatami na pewno doswiadczony podroznik wie.

Dzieki za informacje w kazdym razie. "sjesje"
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 21 Mar 2024 01:43 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
@jackrabbitAle napisales pytanie zbyt ogólne.
Spytałeś jak to wygląda u innych Chinśnskich przewożników - to odpisałem CI że znajdziesz to na forum lub google.
Naprawde ja nie wiem których przewóżoników masz na myśli , napisze Ci eseja na temat Air China , w zasadzie podam linka z googli do warunków darmowego hotelu tranzytowego- a ty mi powiesz ze chciałeś inna linie lotniczą.
Zresztą, - dział jest o Air china , gdzie odpowiedzi są o tym, a ty pytasz o inne linie lotnicze - zadaj to w odpowiednich tematach.
Szukanie problemów bo ktoś Ci wprost nie odpowiedział na pytanie - nie jest na miejscu. - Jeśli nie potrafi się zadać pytania w odpowiednim dziale.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Janus uważa post za pomocny.

#639 PostWysłany: 23 Mar 2024 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 107 267
malgo1987 napisał(a):
Zgadza się, nie ma Economy Standard to najtańsza taryfa - z bagażem nadawanym i teoretycznie 5kg podręcznego. Nie ma tarf promo z samym podręcznym.

bardzo sprawdzają tę wagę podręcznego? lecę docelowo do Taipei w poniedziałek, przesiadka w Pekinie. W 5kg się nie zmieszczę - strzelam, że będę mieć ok. 7kg i zastanawiam się, czy mając taryfę W, nie lepiej będzie nadać plecak jako rejestrowany aby uniknąć ewentualnych opłat. Z drugiej strony, mam 2h na przesiadkę w Pekinie i wolałbym uniknąć cyrku z bagażem.
 Profil Relacje PM off  

#640 PostWysłany: 23 Mar 2024 13:41 

Witam, właśnie udało mi się zarezerwować hotel na przesiadce w ciągu dnia. Ląduję 6:45 w Szanghaju, a lot do Bangkoku mam o 21.20. Myślałam, że tylko na nocnych przesiadkach przysługuje hotel - bardzo miła niespodzianka:) Trzeba tylko pamiętać, że jeśli np. wracać będziemy w kolejnym roku kalendarzowym tak jak w moim przypadku, możliwość rezerwacji hotelu będzie dostępna dopiero po 1 stycznia 2025 roku.

Z innej beczki, może ktoś miał podobnie i wie jak to zrobić. Potrzebuję zmienić nr paszportu na moim koncie w AC, niestety rejestrując się 5 lat temu nie podałam numeru telefonu i tu zaczynają się schody. Kiedy edytuje nr paszportu potrzebna jest weryfikacja ( kod na telefon) więc odsyła mnie do edytowania numeru telefonu ( w miejscu gdzie powinien być numer telefonu widnieje na szaro napis null ) i nie ma możliwości edycji. Jak inaczej dodać ten numer?
 Profil Relacje PM off
taataah uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 932 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 3 gości