Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#661 PostWysłany: 12 Kwi 2024 10:31 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Kupić po 2 razy?
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

Warto❗🔥😍 Piękna grecka wyspa Evia okołoweekendowo za 457 PLN (✈️+🏠+🚗) Warto❗🔥😍 Piękna grecka wyspa Evia okołoweekendowo za 457 PLN (✈️+🏠+🚗)
Gorąca obniżka w Wizz Air 🤍💜✈️ Znakomite kierunki w cenach już od 143 PLN Gorąca obniżka w Wizz Air 🤍💜✈️ Znakomite kierunki w cenach już od 143 PLN
#662 PostWysłany: 12 Kwi 2024 10:38 

Raz, że nie mam pewności czy tyle jest dostępnych a dwa nie wiem jaka będzie ostatecznie cena. Po wpisaniu w skyscanera dat i zmianie liczby pasażerów z 4 na 5 podpowiada inne godziny, inną trasę i ceny.
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 12 Kwi 2024 10:45 

platynowy
Zasymuluj zakup w tym samym czasie na dwóch urządzeniach, dla pewności różne IP (VPN), incognito w przeglądarce. Dojdź do płatności i zrób w tym samym czasie dwie rezerwację i je opłać - jaki problem.

Zanim kupisz u pośrednika, tym bardziej dla tylu osób, warto rozeznać się z czym wiąże się taki zakup i jakie ewentualne problemy mogą cię spotkać.
 Profil Relacje PM off
Dryblas uważa post za pomocny.

#664 PostWysłany: 13 Kwi 2024 10:54 
Awatar użytkownika

Zważyłem bagaż. Na bilecie jest, że podręczny ma mieć 5 kg, mój ma 7. Ważą te bagaże ? Czy, tak jak w LOT czy Emirates, nikt nie zwraca na to uwagi ?
 Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 13 Kwi 2024 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 716
Kilometry: 986 186
platynowy
Na moich lotach w ogóle nie zwracali uwagi na bagaże. Chińczycy potrafili mieć po czy.
 Profil Relacje PM off  

#666 PostWysłany: 13 Kwi 2024 17:34 

niebieski
Nie ważą.

Fartowni ci Chińczycy. Tydzień temu na PVG-TPE chciałem polecieć z dwoma walizkami podręcznymi i plecakiem, to o ile udało mi się przebrnąć check-in (stacjonarnie - żadnej walizki nie nadawałem), to już dostać się do security nie udało, bo Pan ochroniarz stojący przez security powiedział, że mam za dużo bagażu i odprowadził mnie do okienka odprawy żebym jeden nadal.
 Profil Relacje PM off  

#667 PostWysłany: 14 Kwi 2024 19:13 

Loty: 190
Kilometry: 266 506
Zbliża się mój wylot i zagwozdkę mam jak ogarnąć kwestię hotelu tranzytowego w razie nie otrzymania wizy - może bardziej wyjaśnie ;-) Liczę mocno na wizę transit ale myślę żeby w razie wu zabukować ten hotel tranzytowy i czy ktoś może był , miał podobną sytuacje że mimo iż miał przydzielony to nie skorzystał - jakie ewentualne niespodzianki mogą mnie czekać :-)
 Profil Relacje PM off  

#668 PostWysłany: 14 Kwi 2024 21:34 
Awatar użytkownika

Loty: 134
Kilometry: 309 510
niebieski
Kupowałem bilety na mytrip.com. Nie moge ogarnąć swojej rezerwacji w systemie air china. Jak daję "add trips" w aplikacji to dostaję info "Sorry, server is busy. try again later" i tak od 4 dni. Na stronie załaczonej do wiki jak klikam login to nic się nie dzieje. Ktoś miał podobnie? jakieś rozwiązania?

#669 PostWysłany: 14 Kwi 2024 21:38 

karollo napisał(a):
Kupowałem bilety na mytrip.com. Nie moge ogarnąć swojej rezerwacji w systemie air china. Jak daję "add trips" w aplikacji to dostaję info "Sorry, server is busy. try again later" i tak od 4 dni. Na stronie załaczonej do wiki jak klikam login to nic się nie dzieje. Ktoś miał podobnie? jakieś rozwiązania?
Ja kupowałem bezpośrednio na Air Chaina i też mam ten problem No ale juz np transit hotel bez problemu mogę- taka to Ci apka
 Profil Relacje PM off  

#670 PostWysłany: 15 Kwi 2024 10:13 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
grego74 napisał(a):
Zbliża się mój wylot i zagwozdkę mam jak ogarnąć kwestię hotelu tranzytowego w razie nie otrzymania wizy - może bardziej wyjaśnie ;-) Liczę mocno na wizę transit ale myślę żeby w razie wu zabukować ten hotel tranzytowy i czy ktoś może był , miał podobną sytuacje że mimo iż miał przydzielony to nie skorzystał - jakie ewentualne niespodzianki mogą mnie czekać :-)

Takie że jak nie dostaniesz wizy tranzytowej - to nie skorzystasz z hotelu tranzytowego.
Brak wizy - brak wyjscia z lotniska = brak mozliwosci dojazdu do hotelu, który znajduje się poza lotniskiem.

Brak wizy = nocowanie na lotnisku
 Profil Relacje PM off  

#671 PostWysłany: 15 Kwi 2024 10:20 
Awatar użytkownika

karollo napisał(a):

Sprawdź mój post #625
 Profil Relacje PM off
karollo uważa post za pomocny.

#672 PostWysłany: 15 Kwi 2024 17:11 

szpaczny napisał(a):
grego74 napisał(a):

Takie że jak nie dostaniesz wizy tranzytowej - to nie skorzystasz z hotelu tranzytowego.
Brak wizy - brak wyjscia z lotniska = brak mozliwosci dojazdu do hotelu, który znajduje się poza lotniskiem.

Brak wizy = nocowanie na lotnisku
No to jest zrozumiałe że aby skorzystać z hotelu muszę dostac tą wizę ale tu sobie właśnie myślałem żeby specjalnie aplikować o hotel w celu łatwiejszego otrzymania tej wizy Dlatego pytałem czy ktoś coś podobnego ogarniał i ewentualnie jakie skutki uboczne mogą być jeśli nie skorzystam z hotelu tylko śmigne na „miasto” . Ogólnie pytanie do ostatnich bywalców tam jak wyglada obecnie sprawa wizy - dają większości czy odrzucają itp . Z góry dziękuję zw wszelki odzew
 Profil Relacje PM off  

#673 PostWysłany: 15 Kwi 2024 17:32 
Awatar użytkownika

Loty: 716
Kilometry: 986 186
platynowy
Jest wątek na temat wizy, więc proponuję czytać zamiast pytać
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#674 PostWysłany: 16 Kwi 2024 11:21 

Tak wiem i przepraszam, po prostu zapytałem tutaj niejako przy okazji bo główny temat to hotel tranzytowy
 Profil Relacje PM off  

#675 PostWysłany: 17 Kwi 2024 13:19 

Loty: 55
Kilometry: 82 330
Czy w Air Chaina można dokupić miejsce w rzędzie ewakuacyjnym w klasie economy?
Jak ogólnie jest z miejscem w tych A330 lecących z Polski? Mam 198cm wzrostu i spore obawy czy podróż to nie będzie mordęga.
 Profil Relacje PM off  

#676 PostWysłany: 23 Kwi 2024 12:10 

Zeus napisał(a):
Matko kochana

To polecisz kolejnym lotem lub cię przebukują innymi lotami.

no i tu Cię kolego zdziwię. Mieliśmy problem z powrotem z Hanoi. Mieliśmy Lot Hanoi-Ghuanzhou-Pekin-Warszawa. Lot z Ghunazhou do Pekinu został przesunięty, tak, że na ten z Pekinu do Warszawy mielibyśmy 5minut na przesiadkę. Z tego powodu, przy Check-in w Hanoi, nie chcieli nam wydać żadnej karty pokładowej, nawet na ten pierwszy lot do Ghuanzhou, ani na ten drugi. I pani od assistance tych lini lotniczych (już nie wiem czy Shenzhen czy Air China) mówiła mi żebym dzownił na infolinię Air China, żeby mi zmienili ten opóźniony lot, na jakiś inny przy którym się wyrobię na ten samolot do Polski. No świetnie, Ja w Wietnamie, z polską kartą SIM, mam dzwonić na infolinię Air China do Chin, i się dogadywać. Super pomysł. Na prośbę do tej Pani żeby Ona zadzowniła w moim imieniu czy cokolwiek, powiedziała że nie. Także... tego. Dobrze że zebrała się większa grupa która miała ten sam problem, i ta pani od "assistance" od tych linii, załatwiła nam na czacie Air China chyba, przebookowanie tego opóźnionego lotu i w ostatniej chwili polecieliśmy. Ale dramat. ALe ludzie pisali "KUPUJ CAŁY PRZELOT OD JEDNEJ LINII TO BEDZIESZ MIAŁ NA JEDNYM BILECIE I JAK COŚ TO CI PRZEBOOKUJĄ ALBO ZAŁATWIĄ" tiaaa... widzisz jak załatwili, kazała dzwonić samemu na infolnie... całe szczęscie się udało, ale niesmak pozostanie do końca życia do Air China. Albo jak ludzie piszą, żeby kupować bezpośrednio u lini lotniczych a nie przez pośredników - w tym wypadku, lepsze wsparcie miała koleżanka co miała ten sam problem, i dzowniła do trip.com i jej powiedzieli żeby poleciała innym lotem i jej oddadzą kase za to. A wiec...? :/
I nie chodzi mi o to, że ten jeden lot został opóźniony albo odwołany, bo to się pewnie zdarzy jeszcze nie raz, ale o opinie publiczne ludzi o tym żeby kupować na stronie linii lotniczej, i że jak coś to mi załatwią. Obsługa na lotnisku jak widać w tym przypadku to miała głęboko gdzieś... :/
 Profil Relacje PM off  

#677 PostWysłany: 23 Kwi 2024 12:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A zwrócili jej hajs z trip.com? Czy tylko powiedzieli ze zwrócą.
Ubezpieczenie podróżnicze było?
Wechat do zalatwienia sprawy z AirChina
Jakbyś nie miał na jednym bilecie, to jeszcze byś siedział w Wietnamie i liczył na cud.

Co i jak będziesz kupować, to wszystko up to you, ale ja jednak longhaule albo w dobrym OTA będę kupować albo na stronie
 Profil Relacje PM off  

#678 PostWysłany: 23 Kwi 2024 12:50 

Nie nie zwrócili bo finalnie polecieliśmy tymi AirChina/Shenzhen Airlines. Ale było to bardziej wiarygodne niż stosunek tej gościówki przy check-in "załatwiaj se Pan sam, nie sprzedam Panu biletu". Oni jeszcze coś mówili że Oni są Shenzhen Airlines a nie Air China i nic nie mogą. Kłóci się to z Twoim " To że jeden lot jest wykonywany przez Shenzhen Airlines nic nie znaczy"

Ubezpiecznie podróżnicze było, ale tu nie o to chodzi że później mógłbym się domagać jakiegoś odszkodowania. Chodzi o to jak potraktowała nas główna CHIŃSKA linia lotnicza.
Przybyłem na Lotnisko w Hanoi 3h wcześniej, 2h przed planowanym odlotem dowiedziałem się że jest problem z lotem. I w tym czasie miałem zakładać wechat i załatwiać sprawy z Air China? śmiech.
No własnie o to chodziło, że przez to, że miałem na jednym bilecie, to nie chcieli mi wydać w ogóle żadnej karty pokładowej, nawet żeby dolecieć do Pekinu i nie zdążyć na ten Lot do Polski i kupić bilety na najbliższy lot do Polski żeby tylko wrócić (bo taki też był plan).
 Profil Relacje PM off  

#679 PostWysłany: 23 Kwi 2024 17:38 
Awatar użytkownika

Kupiłem bilety przez Gotogate.
Udało mi się zarejestrować na AirChina, mam aplikację. W aplikacji przy wyborze " check in " w kółko wyskakuje mi, po wpisaniu moich danych, że
" Unable to retrieve itinerary for seat selection and check-in "
Rozumiem, że muszę wydrukować dokument podróżny, który otrzymałem od Gotogate na maila i z nim iść na odprawę na lotnisku ?
 Profil Relacje PM off  

#680 PostWysłany: 23 Kwi 2024 18:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie musisz niczego drukować.
Wystarczy Twój paszport.
Znajdą Twoją rezerwację.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Gadekk oraz 10 gości