Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#581 PostWysłany: 05 Lut 2024 15:36 

Loty: 94
Kilometry: 212 331
niebieski
@Emejcz za chińczykiem nie trafisz. Raz działa raz nie, albo tobie się uda a mi nie. Taki ich urok 😅

A co do tych miejsc to ja kupowałem ostatnio przez booking i tam miejsca mogłem sobie wybrać za free z.dostepnej puli. Natomiast po zalogowaniu się jak wyżej pisałem mogłem podejrzeć miejsca i wybrać inne ale każdy wybór wiązał się z większą lub mniejszą dopłatą. Nie było darmowych.
 Profil Relacje PM off  

City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎 City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎
🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️ 🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️
#582 PostWysłany: 06 Lut 2024 23:34 

Nea86 napisał(a):

a czy możesz powiedzieć, co w takim przypadku: miałam problem przebrnąć przez te krzaki na stornie i udało mi się zarejestrować na ściągniętej aplikacji, podałam wszystkie dane włącznie z paszportem, i teraz w moim panelu wyświetla mi się przy moim nazwisku nr członkostwa? karty? jednak niekompletny - w środku sa jakieś 3 gwiazki, nie wiem jak podejrzeć cały numer, chciałabym się zalogować na stronie Air China za pomoca tego numeru (bo domyslam się ż eten nr moż esłużyć jako login własnie) tylko jak to zrobić?

Z tego co pamiętam, pełny numer karty znajdziesz po zalogowaniu na jednej ze stron AirChina, i dalej musisz się przeklikać przez konto lub stronę do karty Phoenic czy Miles.
 Profil Relacje PM off  

#583 PostWysłany: 07 Lut 2024 09:59 

Witajcie,

Mam pytanie ponieważ nigdzie nie mogę zlokalizować informacji, a może ktoś miał taką sytuację,
Dokonałem rezerwacji na paszport, który nie miał daty ważności pół roku i teraz mam już nowy i chciałbym dokonać zmiany na rezerwacji. pytanie czy będę mógł to zrobić sam przy Check-In na stronie czy na lotnisku jakbym nie robił wcześniej Check-In?
Ktoś miał taką sytuację w AirChina?
 Profil Relacje PM off  

#584 PostWysłany: 07 Lut 2024 10:04 
Awatar użytkownika

Ja kiedyś załatwiałem dodanie numeru paszportu przez emaila z polskim AirChina.
 Profil Relacje PM off  

#585 PostWysłany: 12 Lut 2024 13:11 

Czy ktoś mi może wyjasnić, jak się zalogować na swoje konto na stronie internetowej air china? kupując bilet nie zakładalam konta , kupowałam za pomoca smartfona, już po zakupie udało mi się ściągnąć apkę na smartfona, i mam tę moją rezerwację na apce, natomiast próbuję zalogowac sie na stronie przez email - niestety za Chiny Ludowe nie wiem jak - zaznaczam zaloguj za pomoca emaila, próbuję odzyskać hasło na tego emaila, ale nic nie przychodzi........chcę anulować bilet z uwagi na kwestie zdrowotne, z polskiego air china dzwonili do mnie, żeby spróbowac to zrobić samodzielnie na stronie, ale nie jestem w stanie się tam zalogować, a w apce mam info że nie mogę poprzez apkę dokonać zmian/anulacji lotu, dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 13 Lut 2024 01:09 

Chciałbym z wami coś skonsultować
Za niecały miesiąc mieliśmy lecieć AirChina do Tajlandi (przesiadka w Pekinie). Niestety, osoba która kupowała bilety ustawiła u pośrednika Mr zamiast Mrs przy jednej osobie (GoToGate). Pierwszy raz mamy taka sytuacje, oczywiscie Gotogate rząda sporych $ za zmiany i manipulacje po stronie AirChina oraz samego Gotogate. Mam numery biletów, ale nie mogę jakoś ich sprawdzić na samej stronie. Nie wiem jak poważne jest takie uchybienie i czy warto pisać maila do AirChina w tej sprawie?
 Profil Relacje PM off  

#587 PostWysłany: 13 Lut 2024 18:29 
Awatar użytkownika

Jest wysyp lotów Air China z Niemiec do Azji. Czy ktoś z Was leciał i miał przesiadkę w Pekinie i zdążył coś w Chinach zobaczyć ? :) Pytam, bo jak mam 10 godzin przerwy między lotami, było by fantastycznie wyskoczyć gdzieś poza lotnisko
 Profil Relacje PM off  

#588 PostWysłany: 13 Lut 2024 18:41 

niebieski
10h spokojnie starczy na obejrzenie np. Zakazanego Miasta w Pekinie.

A ten wysyp to konkretnie co? Poza Manila nic nie widzialem.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#589 PostWysłany: 13 Lut 2024 18:50 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
@pbak Mi mignął przed oczyma także Wietnam za chyba 350 EUR czy coś takiego.

#590 PostWysłany: 13 Lut 2024 19:01 
Awatar użytkownika

Wietnam, Filipiny, Tajlandia
 Profil Relacje PM off  

#591 PostWysłany: 13 Lut 2024 19:38 
Awatar użytkownika

niebieski
@L0ko Jak się szybko uwiniesz z wyjściem na miasto (co w przeszłości nie zawsze było możliwe) to spokojnie możesz zobaczyć Mur Chiński w Badaling lub Muiyntai (tutaj raczej taksówką). A bliżej to poza już wspomnianym Zakazanym Miastem mi podobał się Pałac Letni (wygodny dojazd metrem). Ja robiłem to właśnie jako "day-tripy" podczas przesiadek.
 Profil Relacje PM off
L0ko lubi ten post.

#592 PostWysłany: 13 Lut 2024 19:59 

Hej, czy ktoś wie jak zmienić datę lotu przez internet? Wchodzę w swoją rezerwację wpisując jej numer i nazwisko, ale nigdzie nie ma tam opcji zmiany... tylko refund. Tu wchodzę: https://www.airchina.co.uk/CAPortal/dyn ... &PAGE=RTVT

-----

edit:
Jakby ktoś miał podobny problem, to dzwoniłam na infolinię europejską i facet powiedział mi, że przysługuje mi 1 darmowa zmiana lotu, bo były jakieś drobne zmiany w godzinach mojego lotu i mogę sobie przełożyć lot na dowolny dzień, więc musiałam się zastanowić i dzisiaj dzwoniłam drugi raz, tym razem kobieta powiedziała że zrobi dla mnie "apply for a free change" i będzie około doba oczekiwania i na maila dostanę informacje czy zmiana lotu się powiodła, więc teraz czekam, dam znać jak sytuacja się rozwinie.
 Profil Relacje PM off  

#593 PostWysłany: 16 Lut 2024 11:33 

Hej,
Odkopię temat, bo ostatnio ten wątek był poruszany w 2019. Mam nadzieję, że nic się od tej pory nie zmieniło.
Czy ktoś z Was napotkał jakikolwiek problem w CA w związku z brakiem drugiego imienia na rezerwacji? Mówię o sytuacji, w której imię to widnieje na paszporcie. Dzwoniłam na europejską infolinię i powiedzieli, że nie jest to obligatoryjne, ALE zalecają żeby dane z rezerwacji i paszportu były takie same.
 Profil Relacje PM off  

#594 PostWysłany: 17 Lut 2024 23:58 
Awatar użytkownika

Powiedzcie mi proszę jak wygląda sytuacja z bagażami.
Mianowicie - bukuję właśnie lot przez Gotogate do Hanoi. I teraz wyskakuje info :
- brak przedmiotu osobistego w cenie
- bagaż podręczny 5 kg w cenie
- 1 x 23 kg dla KAŻDEGO w cenie
Nie latam z rejestrowanym, więc to dla mnie zaskocznie.
23 kg dla KAŻDEGO za 1550 zł z Niemiec do Wietnamu? Cena absurdalnie tania.

Na stronie przewoźnika jest info, że 7 kg to bagaż bez dopłaty, a na Gotogate że 5.
Czy zatem mogę wziąć plecak cięższy niż 5 kg ( 7-8 kgd ) jeśli nie biorę rejestrowanego ?
 Profil Relacje PM off  

#595 PostWysłany: 18 Lut 2024 00:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Żadna absurdalna tania. Normalne w chinskich liniach ze jest bagaż rejestrowany
Co do wagi bagażu, zawsze się sprawdza info linii lotniczej, a nie OTA. Więc możesz mieć bagaż podręczny 7-8 kilo.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#596 PostWysłany: 18 Lut 2024 01:58 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Air china ma 5kg podreczny

#597 PostWysłany: 18 Lut 2024 08:59 

srebrny
L0ko napisał(a):
Powiedzcie mi proszę jak wygląda sytuacja z bagażami.
Mianowicie - bukuję właśnie lot przez Gotogate do Hanoi. I teraz wyskakuje info :
- brak przedmiotu osobistego w cenie
- bagaż podręczny 5 kg w cenie
- 1 x 23 kg dla KAŻDEGO w cenie
Nie latam z rejestrowanym, więc to dla mnie zaskocznie.
23 kg dla KAŻDEGO za 1550 zł z Niemiec do Wietnamu? Cena absurdalnie tania.

Na stronie przewoźnika jest info, że 7 kg to bagaż bez dopłaty, a na Gotogate że 5.
Czy zatem mogę wziąć plecak cięższy niż 5 kg ( 7-8 kgd ) jeśli nie biorę rejestrowanego ?

Parę lat temu za tyle leciałeś z Waw..
 Profil Relacje PM off  

#598 PostWysłany: 20 Lut 2024 19:17 

mremremre napisał(a):
Hej, czy ktoś wie jak zmienić datę lotu przez internet? Wchodzę w swoją rezerwację wpisując jej numer i nazwisko, ale nigdzie nie ma tam opcji zmiany... tylko refund. Tu wchodzę: https://www.airchina.co.uk/CAPortal/dyn ... &PAGE=RTVT

-----

edit:
Jakby ktoś miał podobny problem, to dzwoniłam na infolinię europejską i facet powiedział mi, że przysługuje mi 1 darmowa zmiana lotu, bo były jakieś drobne zmiany w godzinach mojego lotu i mogę sobie przełożyć lot na dowolny dzień, więc musiałam się zastanowić i dzisiaj dzwoniłam drugi raz, tym razem kobieta powiedziała że zrobi dla mnie "apply for a free change" i będzie około doba oczekiwania i na maila dostanę informacje czy zmiana lotu się powiodła, więc teraz czekam, dam znać jak sytuacja się rozwinie.

---
edit:
Udało się przełożyć lot powrotny bez opłat, dostałam na maila taki nieupiększony pdf z potwierdzeniem z nowymi lotami. Po zalogowaniu się na tego linka co wkleiłam widzę, że jest tam trochę bałagan, dodane 5 razy te loty powrotne i informacje, że ten lot się zmienił itp. I w nowym zamiast 'hot meal' jest teraz 'breakfast' i nie ma napisane że jest darmowy bagaż rejestrowany (to chyba nic nie zmienia bo przysługuje każdemu???). Aczkolwiek jest ten bagaż napisany w tym pdf z maila, więc zakładam, że ta strona się po prostu krzaczy i wszystko będzie dobrze... Ktoś miał taki bałagan na tej stronie po przekładaniu lotów? Wszystko było ok? Czy oni zawsze dają 'hot meal' czy mogą sobie to tak zmienić na 'breakfast'?
 Profil Relacje PM off  

#599 PostWysłany: 23 Lut 2024 20:25 

Witam, wylatuje z Warszawy do Pekinu 6.03. W Pekinie jestem 7.03 o godzinie 5:50. Zarezerwowałem sobie hotel tranzytowy, bo mam 14h czekania na następny lot. W rezerwacji hotelu tranzytowego mam date 6.03(czyli rozpoczęcia lotu), a fizycznie jestem w Pekinie 7.03... Czy te daty nie będą problemem podczas próby zameldowania się w hotelu lub próby otrzymania wizy ?
 Profil Relacje PM off  

#600 PostWysłany: 23 Lut 2024 21:57 

Loty: 94
Kilometry: 212 331
niebieski
@michalvcf1990 będzie ok, oni czas hotelowy i transfery ogarniają po rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości