Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#601 PostWysłany: 23 Lut 2024 23:46 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Potwierdzam bedzie okey. Pisalem tez o tym gdzies tu na forum - w tym temacie albo innym związanym z Pekinem.
Mialem date hotelu w dzien wylotu z Wawy, a hotel dali mi +1 dzień w Pekinie.
 Profil Relacje PM off
michalvcf1990 lubi ten post.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#602 PostWysłany: 07 Mar 2024 00:31 

Udało mi się odprawić online przez aplikację, co mnie zdziwiło że na oba odcinki biletu jest osobna odprawa i osobny bilet (tylko na drugi odcinek bilet bez qr kodu i info żeby iść do stanowiska) - czy to normalne? Czy nie będzie problemu z automatycznym transferem bagażu? Lot Warszawa-Manila z przesiadką w Pekinie.
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 07 Mar 2024 16:29 

Czy na trasie warszawa-pekin dają koce?
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 07 Mar 2024 17:00 

Loty: 94
Kilometry: 212 331
niebieski
@mremremre dają
 Profil Relacje PM off
mremremre lubi ten post.

#605 PostWysłany: 07 Mar 2024 23:30 

niebieski
a nawet i poduszki, sluchawki i pożywienie xD
 Profil Relacje PM off  

#606 PostWysłany: 09 Mar 2024 22:06 

oskiboski napisał(a):
Air china ma 5kg podreczny

co, serio??? sprawdzają to faktycznie?
btw, leciał ktoś ostatnio Air China? serio te linie są takie kiepskie? (gdzieś przeczytałem że bardzo słabe loty z nimi...) miałbym Lot z Pekinu do WWA.
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 09 Mar 2024 22:17 

niebieski
A co w tym słabego ?
5kg to mowa o klasie ekonomicznej, do tego masz 23kg rejestrowanego.
To nie ryanair że upycha się na trasę wiekszość w podręczny by zminimalizować koszty.

Nigdzie tego nie sprawdzali jak leciałem w listopadzie i grudniu to raz, dwa 5kg jeśli serwuja Ci jedzenie i napoje na pokładzie to wystarczająco, zwłaszcza że większośći i tak pakujesz w 23kg bagaż.

Co to jest WWA ?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#608 PostWysłany: 10 Mar 2024 20:26 

-- 10 Mar 2024 19:12 --

Hey, czy 2h na Lotnisku w Pekinie starczy na przesiadkę w Air China? Lot Hanoi-Guangzhou-Pekin-Warszawa. Nie wiem czy rezerwacja na jednym bilecie czy nie, bo zakup byłby przez Mytrip. Co z bagażem? Rozumiem że jeśli wszystkie loty są jedną linią, to sami przeładują z jednego samolotu do drugiego? Ewentualnie jak to mogę sprawdzić żeby mieć pewność?
Jak z punktualnością/odwoływaniem lotów ostatnio w tych liniach?

-- 10 Mar 2024 19:26 --

problemyazjatyckie napisał(a):
Cześć. Czy miał ktoś z was sytuację, że jednej osoby z rezerwacji zmienili termin wylotu? Moją narzeczoną i mnie rozdzielili na 2 osobne loty(Bangkok -Pekin-Warszawa) przez co moja narzeczona będzie miała tylko 5 minut na przejście do samolotu do Warszawy także prawdopodobnie nie wyrobi się na niego. Próbowaliśmy się kontaktować z AirChina jednakże nie odbierają telefonów, ani nie odpisują na maile. Czy ktoś był w podobnej sytuacji i udało mi się coś załatwiać, żeby lecieć razem i zdążyć na przesiadkę.
Serdecznie pozdrawiam

i jak się skończyła Twoja historia? Bo ciekawa sprawa
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 10 Mar 2024 20:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Matko kochana

Hey, czy 2h na Lotnisku w Pekinie starczy na przesiadkę w Air China?
Tak, starczy

Nie wiem czy rezerwacja na jednym bilecie czy nie, bo zakup byłby przez Mytrip.
Jak kupiłes całość na MyTrip to na jednym bilecie
Co z bagażem?
Doleci do WAW
Rozumiem że jeśli wszystkie loty są jedną linią, to sami przeładują z jednego samolotu do drugiego?
Tak
Ewentualnie jak to mogę sprawdzić żeby mieć pewność?
W Wawie, jak doleci
Jak z punktualnością/odwoływaniem lotów ostatnio w tych liniach?
Tutaj nie wiem
 Profil Relacje PM off
maxxxior lubi ten post.
maxxxior uważa post za pomocny.

#610 PostWysłany: 11 Mar 2024 11:09 

a Zeus, orientujesz się może jak to wygląda jeśli któryś lot się opóźni albo odwołają? Linia zapewnia jakieś przeloty alternatywne jeśli rezerwuję przez mytrip i mam rezerwacje na jednym bilecie? Sorry, ale mało w życiu latałem, i o ile jak bym utknął na jakimś lotnisku w Europie to dałbym sobie jakoś radę, o tyle jak bym miał utknąć w Chinach to już nie ciekawie się robi (kupowanie nowych biletów pewnie będzie bardzo kosztowne itd)...
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 11 Mar 2024 11:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ze przebukują to przebukują, ale nie licz ze będzie to Lufthansa lub inne linie, bo mają to gdzieś. Będzie musiał być metal CA
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 11 Mar 2024 11:54 

Zeus napisał(a):
Ze przebukują to przebukują, ale nie licz ze będzie to Lufthansa lub inne linie, bo mają to gdzieś. Będzie musiał być metal CA

Metal CA? Co to znaczy? Tzn tak szczerze to nie obchodzi mnie jakimi liniami i komfort tylko żeby wrócić bez dodatkowych dużych kosztów…

Czyli rozumiem że jak kupię bilety na AC przez mytrip to mogę mieć spokojną głowę że ogarną powrót w razie odwołania/opoznienia lotu ?
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 11 Mar 2024 11:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Metal CA -> linia lotnicza tylko CA
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 11 Mar 2024 13:03 

no dobra, dzięki.
a co w przypadku opóźnionego/odwołanego lotu? Przepraszam że tak truję, ale jak mam później kombinować i się stresować, płacić dodatkowo na lotnisku w Pekinie to wolę nie lecieć... Ktoś mi powie czy w takim wypadku linie lotnicze, mimo tego że kupione były bilety przez OTA, muszą zapewnić mi alternatywny transport do miejsca docelowego? Nie martwię się wyposażeniem samolotu, wyżywieniem itd, tylko żeby mieć spokojną głowę i wrócić do Polski...
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 11 Mar 2024 13:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak się opózni, to polecisz innym samolotem. Jak się odwoła, to polecisz innym samolotem. Nie ma problemu czy kupiłeś przez OTA czy kupiłeś na stronie. Problemy z OTA się zaczną JAK linia ci zmieni loty przed lotem i tobie nie będą się pasowac
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 11 Mar 2024 14:15 

Zeus napisał(a):
Jak się opózni, to polecisz innym samolotem. Jak się odwoła, to polecisz innym samolotem. Nie ma problemu czy kupiłeś przez OTA czy kupiłeś na stronie. Problemy z OTA się zaczną JAK linia ci zmieni loty przed lotem i tobie nie będą się pasowac

ok dzięki.
Sprawdziłem sobie właśnie historię tych lotów. No i w ostatnim tygodniu widzę, że dwa razy, ten pierwszy przelot Hanoi-Guangzhou został odwołany. Dwa pozostałe odcinki są w 100% punktualne. Co w takim wypadku?Jak na pierwszym odcinku odwołali lot, to Air China zagwarantuje mi alternatywny lot żebym zdążył na ten drugi samolot? bo nie rozumiem tego ostatniego Twojego zdania do końca.
 Profil Relacje PM off  

#617 PostWysłany: 11 Mar 2024 14:39 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Matko kochana

To polecisz kolejnym lotem lub cię przebukują innymi lotami.
 Profil Relacje PM off  

#618 PostWysłany: 11 Mar 2024 14:52 

przepraszam że truję, ale chcę mieć spokojną głowę. I Dziękuję CI Zeus że tak mi pomagasz swoimi odpowiedziami.
Gdzieś ludzie jeszcze pisali że bagaż trzeba odbierać w Pekinie i nadawać jeszcze raz? o co tu chodzi? aaa przy pierwszym locie jest jeszcze informacja że "Lot wykonywany przez Shenzhen Airlines" - czy coś to zmienia?
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 11 Mar 2024 14:54 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Na 99% bagaż poleci prosto do Polski, nie będziesz musiał odbierać. A jak będziesz musiał, to cię poinformują w check inie
Nić nie zmienia ze lecisz Shenzhen Airlines.
 Profil Relacje PM off  

#620 PostWysłany: 11 Mar 2024 15:21 

Dobra, to ostatnie pytanie: przy rezerwacji w mytrip, na pierwszym odcinku wyskoczyło okienko z wyborem miejsc, i była opcja Przydziel losowo. Na kolejnych dwóch odcinkach, mam tylko do wyboru miejsca płatne (40zł), a jak nie wybiorę to jest wykrzyknik z dopiskiem "nie wybrano miejsca". Czy to przejdzie dalej legit i mi przydzielą losowo na pewno?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości