Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 07 Mar 2024 01:09 
Awatar użytkownika

niebieski
1955845624 napisał(a):
No w SK kuriozalne było to (w sumie nadal jest), że mając *G w SK i lecąc na metalu SK do części saloników (w sensie na niektórych lotniskach) wstępu się nie miało. Przykładem jest MUC, GDN, NCE... za to do tychże saloników mając tego samego *G w SK, ale lecąc czymkolwiek innym bez problemu się wchodzi(ło).

GDN jest prywatnym salonikiem, i podpisuje deala z konkretnymi liniami a nie sojuszami. Więc śmiem twierdzić że nawet po zmianie sojuszu, jeśli SK nie podpisze deala to wejścia nie będzie. Chociaż może faktycznie KLM jako właściciel weźmie to na klatę i ujednolici w ramach sojuszu. Osobiście mi to zlata, od takich rzeczy jest PP.
Bardziej się obawiam, że np spadnie ilość połączeń SK z PL jeszcze bardziej, i trzeba będzie latać przez AMS częściej. A to z kolei nie pomoże w zbieraniu statusu w SK.
Natomiast MUC to jestem zdziwiony, mam mocne przekonanie że wchodziłem przy bilecie SK na ichniejszego *G i to raptem kilka miesięcy temu. Nie mniej to akurat będzie faktycznie problemem, gdy SK przejdzie do nowego sojuszu.

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#302 PostWysłany: 07 Mar 2024 09:23 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
@BrunoJ z MUC potwierdzam według stanu na sierpień zeszłego roku. Ja leciałem LH i bez problemu sobie wszedłem, ale obok mnie trwała dyskusja pasażerki, która leciała na metalu SK i miała Diamond w SK - no i nijak nie mogła wejść.

W zakresie częstości połączeń, niestety może tak być, ale jeśli chodzi o GDN to stawiałbym to lotnisko na ostatnim miejscu modyfikacji. Te loty poranne do CPH i wieczorne (rzekłbym nocne) z CPH są nieustannie przepełnione Polakami pracującymi najczęściej w Norwegii. Niestety, bardzo ich nie lubiłem - już przed 6-tą rano można było spotkać mądrzących się panów po piwku z hałaśliwym humorkiem. Na powrocie ile to razy ktoś kogoś trzymał pod rękę, bo sam by nie wszedł na pokład. I nie, nie przesadzam - to norma. Świadczy to zatem o rentowności tego połączenia (z resztą podobnie jak całej rzeszy LCC latających z GDN do Skandynawii). Gorzej może być z WAW a najgorzej z POZ. Tutaj pewnie LO zwiększy operacyjność, o ile będzie takie zapotrzebowanie. Sam już wiem, że z GDN do OSL czy nawet CPH będę latał via WAW na metalu LO (ewentualnie jakaś LH). Chcę jeszcze za mile EB FAE wziąć, a to tylko będzie możliwe z SK (w dodatku na przyszły rok). A więc jak zmienią sojusz, trzeba będzie już wziąć SAS Plus, zatem trochę mil trzeba dozbierać, bo 2x tyle (no bo już do saloniku bez tego nie wejdę, itp.), natomiast dolot do CPH nie inaczej jak LO.
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 07 Mar 2024 10:06 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Przecież wyszukiwarka Staralliance pokazuje saloniki w MUC na kartę EuroBonus Diamond lecąc na metalu SAS:

https://www.staralliance.com/en/lounge-finder

Jak ma się *G to saloniki LH powinny dawać dostęp.
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 07 Mar 2024 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
@Darek M. mówię o sytuacji, której byłem świadkiem. Kobiety nie wpuszczono.
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 07 Mar 2024 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Może był to inny salon niż te z listy i powinna się udać do innego. Przecież obowiązują tutaj zasady Star Alliance.
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 07 Mar 2024 22:24 
Awatar użytkownika

niebieski
To napiszę jeszcze raz wyraźnie - w zeszłym roku 2x byłem w MUC w saloniku *A, mając w ręku bilet SK z przypisanym SK*G. Bez problemów, bez pytań. Cokolwiek było nie halo z biletem przytaczanej pani, było wyjątkiem, a nie regułą.
1955845624 uważa post za pomocny.

#307 PostWysłany: 07 Mar 2024 22:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Zapewne rejs wykonywany przez EN...
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 10 Mar 2024 17:58 
Awatar użytkownika

niebieski
A tu znowu piszą, że (z kontekstu) nie tak szybko...

https://www.rynek-lotniczy.pl/wiadomosci/prezes-sasu-skyteam-odblokuje-korzysci-sieciowe-niedostepne-w-star-alliance-20316.html
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#309 PostWysłany: 11 Mar 2024 10:26 
Awatar użytkownika

złoty
Jak już pisano wcześniej SAS przechodzi do Skyteam od wiosny br. Wiadomo już, o który miesiąc chodzi? Mam przesiadkę w cph w pierwszym tygodniu kwietnia i chciałbym skorzystać z saloniku na statusie G w *A. Jak przejdzie od kwietnia to chyba już będzie po ptakach.

#310 PostWysłany: 11 Mar 2024 10:37 
Awatar użytkownika

niebieski
@bim-bam przeczytaj kilka naszych poprzednich postów oraz zerknij na link, który wstawiłem powyżej. Nie, nic nie wiadomo konkretnie a co do przewidywań (skąd ta informacja, że od wiosny?) - każdy mówi co innego. Skoro nie ma oficjalnych informacji na tą chwilę, to nie będzie to z dziś na jutro. Wydaje mi się, że w najgorszym przypadku ogłoszą np. w kwietniu, że od czerwca. Albo w maju, że od lipca.
 Profil Relacje PM off
bim-bam lubi ten post.

#311 PostWysłany: 11 Mar 2024 10:37 
Awatar użytkownika

platynowy
Tu https://blog.awardfares.com/sas-and-skyteam/ piszą, że ma to nastąpić w 2. kwartale, czyli gdzieś między 1.4 i 30.6.
Nie żebym im tego życzył, ale nie miałbym nic przeciwko temu, by był poślizg co najmniej do końca sierpnia :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#312 PostWysłany: 11 Mar 2024 10:49 
Awatar użytkownika

złoty
@1955845624 google twierdzi, że od wiosny/ Q2.

#313 PostWysłany: 11 Mar 2024 11:18 
Awatar użytkownika

złoty
....google twierdzi wiele rzeczy - w końcu indeksuje wszystkie śmieci na jakie trafi. Póki co są tylko plotki. Na pewno nie zrobią tego z dnia na dzień.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 11 Mar 2024 11:30 

HON fly4free
SK jest przygotowany mniej więcej od czerwca '24 na współpracę ze ST, więc zakładam na dziś, że przejdą 1.06 albo 1.07 i o takich datach jest generalnie mowa, bez żadnego potwierdzenie pewnego w tej chwili.
 Profil Relacje PM off
bim-bam lubi ten post.

#315 PostWysłany: 18 Mar 2024 21:56 

Loty: 376
Kilometry: 539 680
niebieski
Czy to normalne, że nie można przy zakładaniu rezerwacji wpisać numeru Miles+Bonus ani MM, tylko EuroBonus? Przez przeglądarkę blokuje się strona i nie można przejść dalej, a przez telefon nic poza EuroBonus nie podświetla się z listy.
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 19 Mar 2024 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
@DXmaniac normalnie wybierasz co chcesz (zakładałem w zeszłym tygodniu, teraz wszedłem w edytowanie istniejącej rezerwacji w apce i wszystko mam do wyboru).
 Profil Relacje PM off
DXmaniac lubi ten post.

#317 PostWysłany: 19 Mar 2024 12:22 

Loty: 376
Kilometry: 539 680
niebieski
W końcu się udało, ale po zakupie biletu. Dopiero wtedy edytowałem dane i numer M+B zapisał się.
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 23 Mar 2024 23:00 
Awatar użytkownika

złoty
SAS odwołuje po dwadzieścia kilka lotów dziennie w najbliższym czasie - musi zrobić nieplanowany przegląd swoich 320neo. Z jednej strony - nie spodziewają się, że to długo potrwa, z drugiej - uziemili te samoloty z dnia na dzień... Więc jakby ktoś miał w nadchodzących dniach lot z nimi, lepiej sprawdzić skrzynkę mailową.
https://simpleflying.com/sas-grounds-a320s-for-inspection-flights-disrupted/
Ja na szczęście lecę ołówkiem :)
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#319 PostWysłany: 24 Mar 2024 00:04 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie odwołany dziś tylko jedna rotacja Oslo-Stavanger-Oslo. W lokalnej prasie podawali podobną informację, że sprawdzają jakieś części. Ale nie ma detali, odwołanie z dnia na dzień.

#320 PostWysłany: 24 Mar 2024 01:50 
Awatar użytkownika

złoty
Nie znam się na tyle, by wiedzieć co to
Cytuj:
the issue involves the aircraft's pressure regulator transmitter, a component responsible for monitoring and adjusting cabin pressure mid-flight.

Ale, odkryli jakąś usterkę podczas rutynowego przeglądu w jednym i od razu uziemili całą serię.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 395 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość