Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#521 PostWysłany: 01 Lis 2023 10:43 

Loty: 293
Kilometry: 429 613
Uważajcie z tymi hotelami, bo przykładowo wczoraj w PEK gościu od wiz miał ewidentnie zły humor i nie wydał wizy tymczasowej prawie nikomu. Wg niego moje 9,5h przesiadki to było za mało czasu żeby dojechać do hotelu tranzytowego 10 min od lotniska. Polecam mieć jedzenie w razie czego.
 Profil Relacje PM off  

Cypr na przedłużony weekend za 589 PLN 🏝️🌞 Loty do Pafos + ⭐⭐⭐ noclegi Cypr na przedłużony weekend za 589 PLN 🏝️🌞 Loty do Pafos + ⭐⭐⭐ noclegi
Zimowa ucieczka do słonecznej Hiszpanii 🌞🏨 Benidorm z all inclusive za 1979 PLN Zimowa ucieczka do słonecznej Hiszpanii 🌞🏨 Benidorm z all inclusive za 1979 PLN
#522 PostWysłany: 01 Lis 2023 12:01 

Loty: 115
Kilometry: 138 119
niebieski
A ja wczoraj taka wizę na porannym locie dostałem. Bez żadnego problemu. Chwila i załatwione.
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 03 Lis 2023 12:01 

Co powiedziałeś aby dostać wize?
Miales pięczątki w paszporcie z innego kraju??
 Profil Relacje PM off  

#524 PostWysłany: 03 Lis 2023 13:07 

Loty: 115
Kilometry: 138 119
niebieski
Mam pełno pieczątek.
Przy okienku to była chwila. Dałem wypełniony wniosek i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 07 Lis 2023 21:31 

Też leciałem 3.11, mieliśmy 19 godzin przesiadki i bez problemu dostaliśmy wizę. Nic nie mówiliśmy, wypełniliśmy wniosek i tyle.
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.
bbartekk2 uważa post za pomocny.

#526 PostWysłany: 12 Lis 2023 16:28 

Cześć,
czy ktoś ma doświadczenia odnośnie połączenia WAW-PEK-NRT? Cena jest mocno kusząca, natomiast zastanawiam się gdzie jest haczyk?
Czy chodzi o sam komfort na pokładzie i udogodnienia? Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu biletu?
Nie potrafię zidentyfikować potencjalnych zagrożeń, a mimo wszystko 3k to nadal sporo kasy i gdyby okazało się, że to śliska sprawa wolałabym nawet dołożyć kupując bilet, żeby mieć spokojną głowę.
Czy bez problemu kupię bilet przez oficjalną stronę Air China - nie chcę korzystać z pośredników?
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki w temacie
 Profil Relacje PM off  

#527 PostWysłany: 12 Lis 2023 20:24 

Tydzień temu wróciliśmy z Japonii, gdzie moja żona właśnie dolatywala do mnie z AirChina, lecąc przez PEK na NRT. Mieliśmy pewne obawy przed zakupem bazując na różnych opiniach odnośnie tej linii, ale mieliśmy sztywne daty i skusiła nas cena.

Finalnie moja żona była zadowolona z podróży. Nie jest to standard linii z bliskiego wschodu, ale nie jest aż tak źle jak niektórzy opisują. Jedzenie całkiem smaczne. Oferta alkoholi do posiłku mocno ograniczona. Komfort ok (bez szału, ale bez dramatu). Rozrywka podkładowa średnia (lub jej całkowity brak).

Haczykiem jak dla nas była kwestia transferu w PEK, a konkretnie czasu oczekiwania. Do NRT moja żona miała 3h czekania w PEK, więc bez problemu. W drodze powrotnej 8h - jeżeli masz PP to żaden problem, większość tego czasu moja żona spędziła oczekując w różnych salonikach na terminalu 3 (saloniki czynne dłużej niż to wynika z aplikacji PP).

Ogólnie, gdyby cena była ok to ponownie byśmy skorzystali z oferty tego przewoźnika na trasie do Japonii.
 Profil Relacje PM off
di@nthus lubi ten post.
di@nthus uważa post za pomocny.

#528 PostWysłany: 12 Lis 2023 22:23 

Loty: 94
Kilometry: 212 331
niebieski
@Kalispell rozwiazales ten problem brakującej zakładki? Jako, że mi się lot zbliża to też chciałem sobie poogarniac a widze, że mam sytuację jak u Ciebie.

Wysłałem dziś @ na poland@airchina.com zobaczymy czy, co i kiedy odpiszą.
 Profil Relacje PM off  

#529 PostWysłany: 12 Lis 2023 23:16 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Jutro powineneś mieć odpowiedź.
Szybko odpisują. Po polsku i angielsku - zależy jak chcesz się komunikować.
Jednakże mało pomocne to polskie biuro, mnie odsyłali do europejskiej centrali, bo oni nie sprzedają biletów i usług (hotel tranzytowy) z tymi związanych.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#530 PostWysłany: 14 Lis 2023 00:38 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Dzisiaj myślę sobie zlukam jak tam moje rezerwacje hoteli tranzytowych.

Loguje się wszystko ładnie - status hoteli potwierdzony.
Image

Klikam w szczegóły a tu pusto ( na szczęście mam zrzut ekranu z danymi by ukazać je na lotnisku by coś przydzielili, mam nadzieje ze ta gówno strona się im przywiesiła) - miał ktoś coś takiego ?

Image

Rezerwacja na powrót dalej ładnie wisi.

Image
Mam pytanie. Czy mogę dodatkowo zabukować sobie transit lounge? Czy nie wywali mi to rezerwacji hotelu ?

Ktoś kto miał zabukowane transit hotele - dostaliście jakieś potwierdzenie na mejla ? Bo ja nie dostałem nic - jedyne info to tylko to na stronie co pokazałem na zrzutach. Śmich na sali.

EDIT: Przelogowalem się na stronie. Nie mam zakładki z hotelami - nie no strona jest the best :D
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 14 Lis 2023 18:46 

niebieski
@szpaczny fakt odpisali wczoraj szybko, 2 maile i zapadła cisza także wiem, że nic nie wiem.

Rozmowa wyglądała w moim przypadku w skrócie wyglądała tak:
"Dzień dobry, nie mam zakładki po zalogowaniu na stronie, możecie dodać?"
"Dzień dobry self-service znajdzie pan na stronie link do .de i .com"
"Tak wiem, ale nie mam zakładki" dołączam zrzut od siebie i ten znaleziony w temacie.
"Co chciał pan dodać? Żeby widzieć to w zakładce trzeba to pierw zabookowac"
Myślę sobie chciałem ale nie mam tej zakładki -.-
"Chciałem zarerezwowac zakwaterowanie tranzytowe- pisze, że według zasad na stronie powinno się należeć i przy okazji wybrać sobie specjalne posiłki"
I od tej wiadomości kontakt się urwał.

Spróbuję jeszcze coś napisać jutro, mam też jakiegoś maila na te europejskie biuro ale patrząc jak to wygląda to pewnie nic nie ogarnę.

Na warszawski nr tel typ ogólnie zbywa, kontakt z OTA lub z dedykowana infolinia.
 Profil Relacje PM off  

#532 PostWysłany: 15 Lis 2023 02:35 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
@muz sorry za późną odpowiedz, ale jestem w podróży. Odnosnie pytania, to na www nic nie udało mi się zrobić, kontaktowałem sie z polska infolinia i tam załatwiłem dedykowany posiłek. Próbowałem tez hotel, ale odesłali juz na kontakt globalny - jeszcze nie próbowałem, dzis bede sie z nimi kontaktował.
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 17 Lis 2023 00:38 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
Kontakt jest darmowy, więc nie ma się co bać ;)

Moje wrażenia po rejsie z AirChina - super! Jedyne co to zauważyłem już na Filipinach, że zabrali mi baterie do kamer GoPro w nadawanego bagażu.

Bardzo dobre jedzenie, miła obsługa, no i grzejnik od ekranu - mega ciepło dawało, bo faktycznie wysłużony. Siedzenia o dziwo mięciutkie i sporo miejsca, jedynie pod nogami zabrakło bo jakaś skrzyneczka jest ;)
2 ludzi lubi ten post.

#534 PostWysłany: 17 Lis 2023 11:19 

mam pytanie, czy jest jakaś opcja kupienia biletów air china w jakimś biurze czy coś takiego gdzieś stacjonarnie? te chińskie krzaczki na ich stronie mnie przerastają...:( tak - zmieniłam język na angielski, jednak mimo tego się pojawiają, nie jestem w stanie przejsć przez ten system./....
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 17 Lis 2023 14:19 

Cześć, czy ktos moze podzielic sie prosze wskazówkami w jaki sposob rezerwowaliscie darmowy hotel w AirChina na czas transferu?
Próbuje cały czas bezskutecznie dodzwonic sie na infolinie, po zalogowaniu nigdzie nie widze takiej opcji a ich mailowy contact center odsyla mnie na infolinie :(

przesiadki mam 15h
 Profil Relacje PM off  

#536 PostWysłany: 17 Lis 2023 14:20 
Awatar użytkownika

srebrny
na miejscu przydzielają

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#537 PostWysłany: 18 Lis 2023 06:35 
Awatar użytkownika

Leciałem tą linią 4 razy w ostatnich paru miesiącach, i ogólnie jestem zadowolony. Bardzo miła i pomocna obsługa podczas lotu. Jedzenie dobre. Loty punktualne.
Można oglądać filmy podczas lotu.

Co mi się nie podobało, (ale nie jest winą samej linii);
- nie dostaliśmy wizy tranzytowej w PEK, a mieliśmy ok 12h przesiadkę..
- tranzyt na lotnisku w PEK bardzo wolny..

Jeszcze ktoś pytał; nie widziałem by komukolwiek ważono bagaż podręczny, też niektórzy mieli np dwa a nawet trzy torby i normalnie wnieśli je na pokład.
 Profil Relacje PM off  

#538 PostWysłany: 20 Lis 2023 11:42 

niebieski
@Olusia641 ja dzwoniłem w czwartek na tą europejską infolinię 0080086100999 oczekiwanie krótkie, mniej niż 5 min do rozmowy z konsultantem.

Teoretycznie udało mi zamówić 2 różne specjalne posiłki na 2 loty i hotel.
Konsultant powiedział, żeby po wylądowaniu w Pekinie udać się do air china transit service counter tylko tutaj nie pomyślałem żeby dopytać bo założyłem, że po rozmowie przyjdzie jakieś potwierdzenie czy coś na maila. Ale nic nie dostałem.

Tak się zastanawiam jak pójdę po wizę i typ będzie pytał o hotel to nie mam żadnego potwierdzenia, że mi przyznano 🤔
 Profil Relacje PM off  

#539 PostWysłany: 23 Lis 2023 14:50 

Loty: 146
Kilometry: 380 737
Ja w 2019 roku w sprawie rezerwacji hotelu pisałam pod ten adres: ca_europe@airchina.com
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 24 Lis 2023 18:54 

Hej, może ktoś się orientuje jak wygląda sprawa w przypadku braku drugiego imienia na bilecie, a jak jest na paszporcie? :/ Lecę do Tajlandii z Wawy i przesiadka w Pekinie. Kontaktowałam się z pośrednikiem i proponowali zmianę - co dla mnie jest spoko, problem polega w tym, że mają problem z kontaktem z air china, ciągle czekają na ich kontakt w tej sprawie co trwa już ze 2 tygodnie. Oni nic nie mogą zrobić, air china musi się odezwać.. Z kolei telefonicznie air china kieruje do pośrednika. Pani proponowała jeszcze dodanie adnotacji przy rezerwacji, ale nie gwarantuje to puszczą. Czy dodawać czy lepiej nie i udawać głupka?

Miał ktoś taką sytuację? Bo zaczynam się stresować, a wylot w przyszłym tygodniu :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Marcus09 oraz 5 gości