Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#501 PostWysłany: 05 Wrz 2023 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Jestem na lotnisku w PEK. Okienko na wizy 24h zamknięte. Nie mam już *A i AirChina nie chce mnie wpuścić do saloniku a samolot do waw za 8h. Czy jest tu gdzieś salonik, w którym można zapłacić i wejść?
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#502 PostWysłany: 05 Wrz 2023 13:46 

Cześć. Czy miał ktoś z was sytuację, że jednej osoby z rezerwacji zmienili termin wylotu? Moją narzeczoną i mnie rozdzielili na 2 osobne loty(Bangkok -Pekin-Warszawa) przez co moja narzeczona będzie miała tylko 5 minut na przejście do samolotu do Warszawy także prawdopodobnie nie wyrobi się na niego. Próbowaliśmy się kontaktować z AirChina jednakże nie odbierają telefonów, ani nie odpisują na maile. Czy ktoś był w podobnej sytuacji i udało mi się coś załatwiać, żeby lecieć razem i zdążyć na przesiadkę.
Serdecznie pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#503 PostWysłany: 12 Wrz 2023 20:52 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 283 332
Dużo ostatnio wrzutek na SG z Air China z długimi przesiadkami w Chinach a z tego co przejrzałam wątki o free transit visa to wychodzi na to, że nie ma gwarancji, że zostanie się wypuszczonym z lotniska, o darmowym hotelu z Air China to już chyba zupełnie nie ma mowy?
Wytłumaczcie mi bo może ja czegoś nie rozumiem. Kupujecie to z myślą żeby przesiedzieć kilkanaście albo i 20h na lotnisku? Bo też mam na oku lot Air China a taki tranzyt wydaje mi się ciężki:/
 Profil Relacje PM off  

#504 PostWysłany: 13 Wrz 2023 08:49 
Awatar użytkownika

Jest tanio? Jest dobrze. Jest dobrze? Jest tanio
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#505 PostWysłany: 28 Wrz 2023 22:14 

Kupiłam bilety w AirChina i na pierwszy samolot nie mogę wybrać miejsca - wszystkie mają ikonkę zajętego - i te darmowe i płatne. Lot jest dopiero w marcu - co to znaczy, overbooking? Tak szybko? Czy dopiero odblokują te miejsca?
 Profil Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 28 Wrz 2023 22:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie, to nie overbooking.
Po prostu to chińska linia lotnicza

Wysłane przez moją Nokię 3330
 Profil Relacje PM off  

#507 PostWysłany: 28 Wrz 2023 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
Miejsca sobie będziesz mógł wybrać jak przyjdzie czas odprawę, póki co czekaj w blokach startowych
 Profil Relacje PM off  

#508 PostWysłany: 29 Wrz 2023 08:50 

Na 3 pozostałe odcinki już wybrałam miejsca, bo były dostępne. A znajomi wybrali 2 ostatnie miejsca na pierwszy odcinek kupując bezpośrednio przede mną.

Mam jeszcze inne pytanie, wzięłam taryfę economy flex, sugerując się opłatą za zmianę bilety (150 euro) lub odwołanie (190 euro), ale dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy to jest opłata za zmianę całego biletu (np zmiana dat o 6 miesięcy w przód) czy to jest opłata per odcinek (przy 4-odcinkowym bilecie 4x150 byłoby warte tyle co bilet...) czy per strona (do i z: 2x150) czy per cały bilet (1x150)?

Przyznam, że dziwnie to wygląda na ich stronie, bo przy każdym odcinku jest to dopisane "change penalty fee (each passenger) 150". I niestety w euro, a bilet był w dolarach, też tego nie zauważyłam wcześniej.

Załączam screen z procesu zakupu (na screenie lot w 1 stronę, powrotny wygląda tak samo).

Załączniki:
Screenshot 2023-09-29 at 08.32.59.png
Screenshot 2023-09-29 at 08.32.59.png [ 131.21 KiB | Obejrzany 2325 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#509 PostWysłany: 29 Wrz 2023 09:36 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
Z informacji na screenie odebrałbym to jako Change Penalty Fee i Refund penalty fee per flight (150€).

btw. rzekomo bilety z 999 jak w FAQ znalazłem mają opcje Lounge Transfer Free, a ja mam tylko hotel, a nie ukrywam, że w tamtą stronę łatwiej byłoby mi wziąć Lounge niż hotel. ma ktoś tak?

#510 PostWysłany: 29 Wrz 2023 09:46 

po przeszukiwaniu ich regulaminu znalazłam:
"3.The change fee applies to each change transaction. If the change requires more than one segment to recalculate, and the change fee for each segment is different, we will only collect the highest amount of change fee." - "3. Opłata za zmianę dotyczy każdej transakcji zmiany. Jeżeli zmiana wymaga przeliczenia więcej niż jednego segmentu, a opłata za zmianę dla każdego segmentu jest inna, pobierzemy tylko najwyższą kwotę opłaty za zmianę."
https://www.airchina.us/US/GB/implement ... al-tickets

z tego by wynikało, że jednak opłata pojedyncza za zmianę wszystkich segmentów, jakby ktoś mógł to jeszcze potwierdzić, byłoby fajnie.
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 06 Paź 2023 20:37 

Witajcie, czy w tej linii da sie kupic bilet np z wawy do bkk bez bagazu rejestrowanego? Jak sprawdzam ceny to nie ma takiej mozliwosci a tak bilet moglby byc tanszy moze. Dzieki za info
 Profil Relacje PM off  

#512 PostWysłany: 06 Paź 2023 20:40 

niebieski
nie da rady... :)
 Profil Relacje PM off
fricozoid lubi ten post.
fricozoid uważa post za pomocny.

#513 PostWysłany: 11 Paź 2023 09:16 

Jeżeli "wybrałem" opcję hotelu poprzez stronę podaną w wikipoście na górze wątku to mam jakąś gwarancje jego otrzymania w ramach przesiadki powyżej 6h?

Żadnego potwierdzenia ani informacji nie ma :D

#514 PostWysłany: 22 Paź 2023 00:36 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
@Tabciogaraj ja dostalem potwierdzenie po 1 min smsowo, dodatkowo na stronie widzę wszystkie dane.

Z kolejnych ciekawostek - mogłem wybrać hotel, ale transit lounge nie :) Klepane 2h temu.
 Profil Relacje PM off  

#515 PostWysłany: 23 Paź 2023 08:28 

@szpaczny

teraz zauważyłem, że mój status od 3 tygodni ma: "Request being proceed" i co najlepsze - nie mogę nic z tym zrobić, a za 3 tygodnie lot.

Bot odpowiada jedno i to samo w tej apce.

@EDIT

Dzwoniłem na infolinie i dowiedziałem się, że musze dostarczyć informację z ambasady, że mnie wypuszczą z lotniska.

Coś się zmieniło? Trochę się to zrobiło skomplikowane..

#516 PostWysłany: 27 Paź 2023 12:44 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Podpowiedzcie proszę, w której zakładce zarządzacie rezerwacją, aby zamówić posiłek specjalny, czy hotel?

Załączniki:
screen.jpg
screen.jpg [ 159.71 KiB | Obejrzany 1789 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#517 PostWysłany: 27 Paź 2023 13:07 

Na dole twojego screena z lewej strony masz dwa kwadraciki - jeden to miejsca w samolocie, drugi to free transit hotel.

Jedzenie w apce na telefonie bez probmeu dodasz, o ile ten rejs Ci oferuje.

W moim przypadku nie pomógł Air China Warszawa, ani 4 różnych konsultantów - wszyscy powiedzieli, że potrzebuje oświadczenia z ambasady że wyjdę z lotniska zanim polecę do PEK.
Kalispell lubi ten post.

#518 PostWysłany: 27 Paź 2023 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
@Tabciogaraj - tu u mnie niestety jest inaczej. Mam tylko wybór miejsca i a drugi kwadrat to ekstra bagaż.
 Profil Relacje PM off  

#519 PostWysłany: 27 Paź 2023 15:57 

a w Check service bookings> (czerwony przycisk)?

ja obok Preffered seats & Extra baggage mam Value-added service.

Czy aby na pewno kwalifikujesz się na hotel tranzytowy? :)

#520 PostWysłany: 27 Paź 2023 16:42 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Post nr #404 , jest ładnie pokazane gdzie sie bukuje hotel. Ale fakt wygląda to na to że Kalispell hotel nie przysługuje bo nie ma tej zakładki.
Ciekawe ile ma przesiadki, bo tam też jest transit lounge, a tego też buknąć nie może jak widać.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości