Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#541 PostWysłany: 24 Lis 2023 22:05 

Cześć, na jaką opłatę mogę około liczyć za zmianę osoby do lotów Bangkok-Beijing-Frankfurt? Bo nie odpisują, a nie wiem czy nie opłaca się lepiej nowego lotu zrobić.
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
#542 PostWysłany: 24 Lis 2023 22:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

onelife999 napisał(a):
Hej, może ktoś się orientuje jak wygląda sprawa w przypadku braku drugiego imienia na bilecie, a jak jest na paszporcie? :/ Lecę do Tajlandii z Wawy i przesiadka w Pekinie. Kontaktowałam się z pośrednikiem i proponowali zmianę - co dla mnie jest spoko, problem polega w tym, że mają problem z kontaktem z air china, ciągle czekają na ich kontakt w tej sprawie co trwa już ze 2 tygodnie. Oni nic nie mogą zrobić, air china musi się odezwać.. Z kolei telefonicznie air china kieruje do pośrednika. Pani proponowała jeszcze dodanie adnotacji przy rezerwacji, ale nie gwarantuje to puszczą. Czy dodawać czy lepiej nie i udawać głupka?

Miał ktoś taką sytuację? Bo zaczynam się stresować, a wylot w przyszłym tygodniu :P

Nie będzie zadnego problemu. Niech wreszcie kiedyś skończy się ta paranoja z 2 imieninami na dowodach/paszportach
 Profil Relacje PM off
muz lubi ten post.

#543 PostWysłany: 25 Lis 2023 00:04 

srebrny
selectmeh napisał(a):
Cześć, na jaką opłatę mogę około liczyć za zmianę osoby do lotów Bangkok-Beijing-Frankfurt? Bo nie odpisują, a nie wiem czy nie opłaca się lepiej nowego lotu zrobić.
Nie wiadomo jaki masz bilet, generalnie nie można zmienić osoby. Do 24h od zakupu możesz anulować bilet.
 Profil Relacje PM off  

#544 PostWysłany: 26 Lis 2023 13:04 

Hejka, Mam pytanie techniczne odnośnie rezerwacji lounge i transit hotel. Ja mam te opcje wyszarzone w aplikacji i nie wiem jak to u Was wyglądało? Czy te opcje są możliwe dopiero po check in albo bliżej lotu? Ja lece dopiero w marcu. Na razie napisałem na poland@airchina.com, ale moze ktos to juz sprawdził wyjaśniał, też osoby, co nie miały tych opcji?
LOT WAW PEKIN PHUKET czekanie 5 godzin i powrot BKK PEKIN I WAW to czekanie 19 godzin.
pzdr
 Profil Relacje PM off  

#545 PostWysłany: 26 Lis 2023 19:14 

Loty: 94
Kilometry: 212 331
niebieski
@fricozoid musisz zadzwonić na infolinię europejską,.na poprzedniej stronie jest nr tel.

Mnie z maila z polskiego biura odesłali na europejskie, tam jak napisałem maila to kazali zadzwonić, żeby coś załatwić.
 Profil Relacje PM off  

#546 PostWysłany: 27 Lis 2023 16:39 

muz napisał(a):
@fricozoid musisz zadzwonić na infolinię europejską,.na poprzedniej stronie jest nr tel.

Mnie z maila z polskiego biura odesłali na europejskie, tam jak napisałem maila to kazali zadzwonić, żeby coś załatwić.

Odpisali mi z ca-europe@airchina.com. ze hotel transferowy to usluga dostepna dla lotow do konca 2023 roku...
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 28 Lis 2023 15:20 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
Jakby coś to numer europejskiego call center Air China jest darmowe (numery +800) - więc się nie bójcie, no chyba że dla kogoś język jest barierą to warto wtedy może skorzystać z pomocy znajomych :)

Ogólnie po 4 lotach z CA jestem bardzo zadowolony. O dziwo wygodne siedzenia, sporo miejsca, super jedzenie jak dla mnie.
Jedyne co - faktycznie stare "tablety", które strasznie biją ciepłem w głowę,
no i personel po angielsku chyba tylko regułki zna:

Cytuj:
"pasta or pork?

- pasta is with meat or veggie version?

pasta"

ps. piwa szybko brakuje, chyba za mało biorą :P :P

#548 PostWysłany: 01 Gru 2023 13:36 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
@fricozoid
Tak - darmowy.

+80086100999 - numery rozpoczynające się od +800 należą do międzynarodowych darmowych usług telefonicznych.
Spędziłem łącznie ok. 3h na rozmowach z różnymi konsultantami i nie zostało pobrane nic, więc nie masz się czego obawiać.

Sporo ludzi zauważyłem na grupach FB czy innych forach oczernia AC na zasadzie "kupiłeś tanio to teraz masz brak kontaktu" - śmiech na sali.
fricozoid lubi ten post.
fricozoid uważa post za pomocny.

#549 PostWysłany: 09 Gru 2023 20:38 

Witam, mam problem z rejestracją na stronie air china. Nie potrafię przeskoczyć tej i formacji. Ktoś wie jak o co chodzi ?

Załączniki:
Screenshot_20231209_193125_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20231209_193125_Samsung Internet.jpg [ 138.14 KiB | Obejrzany 2304 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#550 PostWysłany: 10 Gru 2023 20:30 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Trochę obawiałem się jedzenia na pokładzie, ale jednak Air China serwuje dość przyjazne obiady/śnadania.
Obsługa w WAW troche z pupy, typ co mnie odprawiał rozwalił 3 osoby na 3 różnych miejscach w samolocie - chociaż odprawiałem się na początku kolejki. Zrobił to na locie WAW-PEK i PEK - MNL.
W drodze powrotnej Pani w MNL od razu poinformowała ze siedzenia mamy koło siebie - i tak było na lotach MNL - PEK , PEK - WAW
Rozrywka pokładowa działała na wszystkich lotach, sprzet nie był jakoś wysłużony - przynajmniej ja tego nie odczułem.
Jedzonko jak już wspomniałem - dobre- a bywam wybredny ;)
 Profil Relacje PM off  

#551 PostWysłany: 11 Gru 2023 10:13 
Awatar użytkownika

Mam z partnerką osobno kupowane bilety, jak podejdziemy razem do odprawy to jest szansa na dogadanie się na miejsce obok siebie?
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 11 Gru 2023 10:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jest szansa jak poprosisz, a samolot nie będzie miał 100% obłożenia.
 Profil Relacje PM off
raffonzo uważa post za pomocny.

#553 PostWysłany: 12 Gru 2023 20:14 

Witam, ile średnio kosztuje wybór miejsca w samolocie po kupnie biletow ?
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 13 Gru 2023 00:25 

Loty: 94
Kilometry: 212 331
niebieski
@michalvcf1990 jak się zalogujesz do swojej rezerwacji przez link podany na górze w przypiętej wiadomości to będziesz mógł tam wejść w wybór miejsc i sprawdzić ceny.
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#555 PostWysłany: 22 Gru 2023 15:41 
Awatar użytkownika

Kupiłem wczoraj bilety przez MyTrip, dziś dostałem numery eticketów, ale w żaden sposób nie mogę podejrzeć rezerwacji ani na stronie ani w appce AirChina. Próbowałem metodą z podpiętego posta, bez rezultatu. Gdy sprawdzam bilet przez "Ticket Verification" w aplikacji i podaje wszystkie dane to nie wyszukuje mojej rezerwacji. Muszę jeszcze poczekać, czy zacząć się już martwić?

#556 PostWysłany: 23 Gru 2023 21:11 
Awatar użytkownika

Poczekaj jeszcze, nie pamiętam ile czasu ale gdzieś widzialem informacje o możliwym opóźnieniu w dostępności informacji o swoim bilecie na air china.

Ja też nie miałem odrazu, nie wiem kiedy lecisz ale po miesiącu juz na pewno było jak sprawdzałem.
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 24 Gru 2023 17:20 

-- 24 Gru 2023 15:25 --

fricozoid napisał(a):
Hejka, Mam pytanie techniczne odnośnie rezerwacji lounge i transit hotel. Ja mam te opcje wyszarzone w aplikacji i nie wiem jak to u Was wyglądało? Czy te opcje są możliwe dopiero po check in albo bliżej lotu? Ja lece dopiero w marcu. Na razie napisałem na poland@airchina.com, ale moze ktos to juz sprawdził wyjaśniał, też osoby, co nie miały tych opcji?
LOT WAW PEKIN PHUKET czekanie 5 godzin i powrot BKK PEKIN I WAW to czekanie 19 godzin.
pzdr

AKTUALIZACJA

witam, wszystkich, a szczegolnie posiadajacych podobny do mnie problem. Na chwile obecna sprawdzilem w aplikacji i mam dostepny juz transit launge i transit hotel, dziwne ale jest ;) Widocznie reaktywowali ten programy...

Dziekuje @Tabciogaraj za dodatkowe wyjasnienia. Administrator skasowal mojego posta gdzie sie o to pytalem, ale na szczescie juz Twoja odpowiedz nie :D.

-- 24 Gru 2023 16:20 --

Niestety pojawilo sie kolejne pytanie. Niestety ich system nie jest zbyt domyslny. W aplikacji mam swoj profil i tak jakby widnieja tylko moje dane, ale na 1 bilecie sa oczywiscie 2 osoby ja i zona, zrobilem rezerwacje tej transit lounge, ale wszystko widnieje jakbym to zrobil tylko dla siebie, czy mam rozumiec ze to z automatu jest dla 2 pasazerow (tak przeciez powinno byc) czy musze gdzies dalej rzezbic?

pozdrawiam wszystkich
 Profil Relacje PM off
Tabciogaraj lubi ten post.

#558 PostWysłany: 24 Gru 2023 17:31 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Dodawalo sie tam inne osoby na podstawie Nazwiska i ich eticket number.
Na tej podstawie Air China wiedzial ile osob chce miec hotel a ile nie. U mnie bylem ja + 2 osoby, na rezerwacji widzialem tylko te 2 osoby (moich danych nie bylo - ale logowalem sie przez swoj eticket - wiec logiczne) , dostalem 2 pokoje 2 osobowe.
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 25 Gru 2023 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
@fricozoid na stronie gdzie wpisywałeś swoje dane powinieneś mieć przycisk "Add person", wówczas będziesz mógł dodać kolejną osobę. Początkowo też tego przycisku nie zauważyłem, ale wycofałem się z rezerwacji i za kolejnym razem, już było OK
 Profil Relacje PM off  

#560 PostWysłany: 28 Gru 2023 20:47 

Loty: 90
Kilometry: 159 690
niebieski
Nie jestem w stanie sam znaleźć informacje czy w przypadku lotów, które mnie interesują przysługuje transit hotel. Zastanawiam się nad kupnem lotów do Tajlandii z Wiednia i na powrocie z Bangkoku mam 2 możliwości powrotu w moim terminie. Pierwszy lot to wylot z Tajlandii o 1:30 i przylot do Pekinu o 7:00, 19h40min przesiadki i wylot o 2:40 dnia następnego. Drugi lot, to wylot 19:15 i przylot do Pekinu 1:05, 1h35min przesiadki i wylot tym samym lotem, co w pierwszej opcji. Oczywiście jestem zainteresowany pierwszą opcją w celu otrzymania wizy tranzytowej i wyjścia na miasto. Czy w takim wypadku przysługuje hotel tranzytowy od Air China (ułatwiłby on otrzymanie 24h wizy)?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości