Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
To jest temat w luźnych na nabijanie się - dyskusję dot. innych aspektów działalności lotniska Radom RDO należy prowadzić tutaj port-lotniczy-warszawa-radom-temat-ogolny,1285,170933

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 498 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 18 Cze 2023 09:13 

A propos tego rozpędzania to przypomniał mi się dowcip, gdy ślimak ścigał się na żółwiu i na mecie sapnął: "Prrr, szalony...".
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

All inclusive w Emiratach 🌴☀️ 4* Radisson na plaży z własnym spa za 3999 PLN All inclusive w Emiratach 🌴☀️ 4* Radisson na plaży z własnym spa za 3999 PLN
Riwiera Majów w sezonie ☀️🌴 Tydzień w Meksyku za 2574 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ noclegi ) 😎🐢 Riwiera Majów w sezonie ☀️🌴 Tydzień w Meksyku za 2574 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ noclegi ) 😎🐢
#302 PostWysłany: 18 Cze 2023 10:22 

niebieski
monroe napisał(a):
On od zawsze nie może sobie odmówić wplecenia jakiegoś politycznego wątku, oczywiście wiadomo w jaką stronę (jedyną słuszną rzecz jasna). Nawet jeśli dyskusja będzie dotyczyła zupełnie czegoś innego, to jego skojarzenia są za każdym razem podobne. To raczej się leczy chociaż zauważyłem, że stadium już mocno zaawansowane więc łatwo nie będzie... ;)

Unikam personalnych odzywek, ale ponieważ zostałem dziecinnie wywołany do tablicy odpowiadam, spokojnie to są luźne gadki, wątek z przymrużeniem oka, prześmiewczy, więc podałem przykład z życia satyryka.
Jeśli mój wpis uznałeś za politykę, a np. wpisu #163 (admin/@Zeus to nie jest zgłoszenie) nie, wynika że nie rozumiesz charakteru wątku lub masz objawy miłości do wolności słowa w wydaniu białoruskim.
Zalecam również prawidłowe używanie zaimków nigdy lub zawsze, ponieważ w przeciwnym razie można stracić wiarygodność.
Dziękuję za bohaterskie zgłoszenie, wpis usunięty.

Admina przepraszam za robotę, proszę o usunięcie również tego wpisu gdy on się z nim zapozna.
 Profil Relacje PM off
DMW lubi ten post.

#303 PostWysłany: 18 Cze 2023 10:37 

Loty: 960
Kilometry: 1 495 798
niebieski
monroe napisał(a):
pabien napisał(a):
@Grzenio1970 stąpasz po grząskim gruncie

On od zawsze nie może sobie odmówić wplecenia jakiegoś politycznego wątku, oczywiście wiadomo w jaką stronę (jedyną słuszną rzecz jasna). ;)

A ja w pierwszym momencie pomyślałem, że piszesz o którymś z tych dwóch aktywistów politycznych na forum, "którzy żadnej okazji nie przepuszczą aby wpleść swoje dywagacje - wiadomo w jaką stronę (jedyną słuszną oczywiście!)" :lol:
 Profil Relacje PM off
Grzenio1970 lubi ten post.

#304 PostWysłany: 18 Cze 2023 10:43 

niebieski
jaco027 napisał(a):
Czyli jednak self-proclaimed troll

Bardziej to

Załączniki:
qqqqq.png
qqqqq.png [ 107.95 KiB | Obejrzany 1181 razy ]
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#305 PostWysłany: 18 Cze 2023 10:44 

złoty
A tymczasem maj w Katowicach:

471444 pasażerów
;)

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#306 PostWysłany: 18 Cze 2023 12:24 

niebieski
A tymczasem liczba operacji w przykładowy ostatni czwartek:
WAW 556
KTW 171
RAD 3
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#307 PostWysłany: 18 Cze 2023 12:27 

Poseł Suski (sam), RKS1926 z rodziną i kto jeszcze?
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#308 PostWysłany: 18 Cze 2023 16:48 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Grzenio1970 napisał(a):
Unikam personalnych odzywek, ale ponieważ zostałem dziecinnie wywołany do tablicy odpowiadam, spokojnie to są luźne gadki, wątek z przymrużeniem oka, prześmiewczy, więc podałem przykład z życia satyryka.

Ojej, satyryka? To taki poziom Pietrzaka ;) Nie ma się czym chwalić bo ani to było błyskotliwe, ani inteligentne ani też śmieszne.
Grzenio1970 napisał(a):
Jeśli mój wpis uznałeś za politykę, a np. wpisu #163 (admin/@Zeus to nie jest zgłoszenie) nie, wynika że nie rozumiesz charakteru wątku lub masz objawy miłości do wolności słowa w wydaniu białoruskim.

To jest już fenomen socjologiczny, że jeśli bywasz przeciwko to oczywiście: brak wolności słowa, Białoruś, Niemcy, Rosja itp. Trochę się już gubię ale zawsze możesz odpowiednią komisję zwołać... ;)
Grzenio1970 napisał(a):
Zalecam również prawidłowe używanie zaimków nigdy lub zawsze, ponieważ w przeciwnym razie można stracić wiarygodność.

Osobiście zalecam "niepolitykować" - kompletnie nie na temat - pod co drugim wpisem na forum bo to nie jest miejsce od tego. Odnośnie tej nauki wiarygodności - to już jest zdecydowanie lepszy żart niż ten Twój poprzedni, zaiste wreszcie się ubawiłem... ;)
Grzenio1970 napisał(a):
Dziękuję za bohaterskie zgłoszenie, wpis usunięty.

Nie dziękuj, to żadna moja zasługa, akurat ja nic w tym temacie nie zrobiłem. Kolejny raz pokręcona logika - po co miałbym Cię zgłaszać, żeby potem w próżnię pisać? ;)

@DMW
Niestety RDO to zasługa obecnej władzy, czy Ci się to podoba czy nie. Trudno o nim dyskutować bez nawiązania do polityki, ktokolwiek jest teraz u władzy. Ja wiem, że po 8 latach za wszystkie plagi egipskie jest nadal odpowiedzialna tylko i wyłącznie poprzednia ekipa więc dyskusja w tym akurat temacie byłaby z mojej strony jak skok na główkę do pustego basenu... ;) Niemniej jednak ktokolwiek i z którejkolwiek barykady byłby za RDO odpowiedzialny, zasługiwałby na ogromną dawkę memów. No i prokuraturę.

Miłej niedzieli! ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#309 PostWysłany: 18 Cze 2023 17:16 

złoty
QbaqBA napisał(a):
A tymczasem liczba operacji w przykładowy ostatni czwartek:
WAW 556
KTW 171
RAD 3

Czyżby?
KTW dzisiaj 77 wylotów/odlotów, jutro poniedziałek dzień roboczy 57. Tylko te ze strony lotniska.
Nawet jeśli u Ciebie są liczone co logiczne też przyloty to jedyne wytłumaczenie liczby 3 przy Radomiu to, że były raptem 2 x RT i przylot jest po północy 8-)
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 18 Cze 2023 21:09 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
@dg72
Twój przedmówca miał na myśli zapewne wszystkie operacje (pax, cargo, medic) a Ty tylko pasażerskie. Stąd pewnie ta różnica...
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#311 PostWysłany: 18 Cze 2023 21:24 

srebrny
RAD to lądowisko dla helikopterów w Radomsku?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#312 PostWysłany: 18 Cze 2023 21:38 

niebieski
monroe napisał(a):
Osobiście zalecam "niepolitykować" - kompletnie nie na temat - pod co drugim wpisem na forum bo to nie jest miejsce od tego. Odnośnie tej nauki wiarygodności - to już jest zdecydowanie lepszy żart niż ten Twój poprzedni, zaiste wreszcie się ubawiłem... ;)

Nie miałem zamiaru pisać, jednakże odpowiem że prawdopodobnie nie zrozumiałeś powodu ostrzeżenia (nie tyczyło polityki) danego mi przez kolegę @Pabien (dziękuję), więc dlatego zaprezentowałeś ponownie swoją idée fixe w odniesieniu do mnie.

Po przyjacielsku polecam stosowanie przez miesiąc uniwersalnego systemu wartości jakim jest Dekalog; trudne do wykonania, jednakże warte zarówno dla samego siebie jak i otoczenia.

Udanego nadchodzącego tygodnia.
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 18 Cze 2023 21:46 

srebrny
Dekalog to ten system wartości, z którym chrześcijanie wyruszali na wojny krzyżowe?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#314 PostWysłany: 18 Cze 2023 22:28 
Awatar użytkownika

Loty: 720
Kilometry: 996 938
platynowy
Nie.
Nie mieszaj do tego dekalogu, to fundament cywilizacji zachodniej, która jednak największe sukcesy osiągała łamiąc poszczególne przykazania
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#315 PostWysłany: 18 Cze 2023 23:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jak informuje portal Echodnia.eu, na lotnisku w Radomiu kręcone są zdjęcia do amerykańskiego filmu. Agencja aktorska informuje o autorstwie „uznanego amerykańskiego scenarzysty i reżysera”.

https://www.aviation24.pl/component/k2/ ... KmUP3Hs4mw
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#316 PostWysłany: 19 Cze 2023 05:04 

HON fly4free
Nie wiem czy to właściwy wątek, ale jako ciekawostka napiszę, że wczoraj miałem okazję (przyjemność?) próbować lecieć z RDO do CDG. Wszystko odbywało się całkowicie poprawnie, ale siedząc już w samolocie dowiedzieliśmy się, że nad Paryżem szaleje burza i mamy czekać. Czekanie, po ponad godzinie zmieniło się w komunikat o odwołaniu lotu, bo przylecielibyśmy za późno (CDG ma jakieś tam godziny funkcjonowania). LOT poradził sobie z tą sytuacją nie najgorzej, po mniej niż godzinie podstawiono autokar do Warszawy. Ludzi, którzy się nim zabrali, ulokowano w hotelach, a dziś o 7:20 mają podstawiony samolot z WAW do CDG. Ja, jako że przyjechałem z Krakowa, to do Krakowa wróciłem, wolę jakąś inną opcję załatwić. Jeśli chodzi o samo lotnisko, to na pierwszy rzut oka do niczego specjalnie przyczepić się nie można, budowla okazała, aż szkoda, żeby się zmarnowała :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#317 PostWysłany: 19 Cze 2023 06:38 
Awatar użytkownika

platynowy
@man4business: Skoro się nie nabijasz (bo nie wychwyciłem tego elementu), to powinieneś raczej pisać tu: port-lotniczy-warszawa-radom-temat-ogolny,1285,170933 ;)

@Kacper Szymanski: szkoda, że nikt nie znalazł tego artykułu i nie wspomniał o nim przed 17. 06, bo nadawałby się do wątku o pracy w lotnictwie (w szerokim tego sformułowania znaczeniu). Swoją drogą, takie okazje nie zdarzają się w Polsce zbyt często, więc RDO ma koncie dużego plusa (abstrahując od tego, że ten plus jest jednocześnie minusem, bo potwierdza malutki ruch lotniczy tamże).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#318 PostWysłany: 19 Cze 2023 08:31 

man4business napisał(a):
Jeśli chodzi o samo lotnisko, to na pierwszy rzut oka do niczego specjalnie przyczepić się nie można, budowla okazała, aż szkoda, żeby się zmarnowała :lol:

Bo do samego terminala, architektonicznie i technologicznie, nie ma się jak przyczepić i nikt się nie przyczepia. Kompleks jest funkcjonalny, w odróżnieniu od bliźniaczego bombastycznego kanału na mierzei. Problem w tym z jakiego powodu został wybudowany (bo się rządząca partia obraziła na Modlin, a chwała jednego posła warta jest lotniska), że te publiczne pieniądze mogły zostać wydane znacznie lepiej (na remont Modlina chociażby) i że wcześniej nie pomyślano o ilości PAXów, choćby w postaci dzieci z czworaków („A ja ogolić się nie pozwolę! Nosze zarost od przed wojny!”).
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#319 PostWysłany: 19 Cze 2023 08:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
man4business napisał(a):
Nie wiem czy to właściwy wątek, ale jako ciekawostka napiszę, że wczoraj miałem okazję (przyjemność?) próbować lecieć z RDO do CDG. Wszystko odbywało się całkowicie poprawnie, ale siedząc już w samolocie dowiedzieliśmy się, że nad Paryżem szaleje burza i mamy czekać. Czekanie, po ponad godzinie zmieniło się w komunikat o odwołaniu lotu, bo przylecielibyśmy za późno (CDG ma jakieś tam godziny funkcjonowania). LOT poradził sobie z tą sytuacją nie najgorzej, po mniej niż godzinie podstawiono autokar do Warszawy. Ludzi, którzy się nim zabrali, ulokowano w hotelach, a dziś o 7:20 mają podstawiony samolot z WAW do CDG. Ja, jako że przyjechałem z Krakowa, to do Krakowa wróciłem, wolę jakąś inną opcję załatwić. Jeśli chodzi o samo lotnisko, to na pierwszy rzut oka do niczego specjalnie przyczepić się nie można, budowla okazała, aż szkoda, żeby się zmarnowała :lol:

Ciekawe czemu nie polecieliście do WAW, tylko jechaliście autokarem, skoro samolot poleciał z RDO do WAW :lol:

Załączniki:
rdowaw.png
rdowaw.png [ 10.95 KiB | Obejrzany 1141 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#320 PostWysłany: 19 Cze 2023 08:43 

HON fly4free
@skrzat, tak, to jest bardzo dobre pytanie :lol: LOT po prostu podstawił autokar (ja nie skorzystałem, bo wróciłem autem do Krakowa). W ogóle to irytuje mnie maksymalnie niewiedza i niekompetencja pracowników LOT-u. Oni naprawdę nie mają pojęcia o podstawowych przepisach, wczoraj i dziś, 1) dzwoniąc na infolinię, 2) rozmawiając w punkcie obsługi LOTu w RDO, wreszcie 3) rozmawiając w biurze LOTu w KRK Balice usłyszałem naprawdę trzy różne wersje tego, co mi przysługuje (albo nie przysługuje) w związku z anulowanym lotem. Normalnie powinno się ich wszystkich nagrywać... i chyba tak zacznę robić, bo wtedy przynajmniej będzie dowód totalnej ignorancji i niewiedzy.
 Profil Relacje PM off
KL_user lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 498 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: pawel_92 oraz 8 gości