Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 144 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 23 Cze 2022 22:25 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
To dalej jakoś strasznie tanio, bo wszystkie inne firmy mają ceny z Ushuaia od 6k.

Zobacz jarmark w Wilnie 🏰❄️ Okołoweekendowy city break za 719 PLN Zobacz jarmark w Wilnie 🏰❄️ Okołoweekendowy city break za 719 PLN
Rafa koralowa na wyciągnięcie ręki 🐠🌊 All inclusive w Egipcie za 1877 PLN Rafa koralowa na wyciągnięcie ręki 🐠🌊 All inclusive w Egipcie za 1877 PLN
#102 PostWysłany: 24 Cze 2022 21:15 

srebrny
cart

Nie ma żadnej ściemy.
Byłam z nimi na 3 rejsach, dwa z nich opisałam.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 25 Cze 2022 12:05 

niebieski
nelciowata napisał(a):
Nie ma żadnej ściemy.

Podrzucisz proszę jakiś link do oferty o której piszesz?
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 26 Cze 2022 22:40 

Zbanowany
niebieski
@nelciowata

Również jestem ciekawa i poproszę o linka.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 26 Cze 2022 23:53 
Awatar użytkownika

srebrny
https://www.plantours-partner.de/faszin ... m0123.html
Gadekk lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#106 PostWysłany: 27 Cze 2022 09:36 
Awatar użytkownika

Loty: 75
Kilometry: 233 495
Jeśli ktoś by się ewentualnie wahał czy jechać czy nie ... :):):) to zapraszam do galerii ...

lodowe-pieklo-nasza-podroz-na-antarktyde-cz-i,1567,132093
lodowe-pieklo-nasza-podroz-na-antarktyde-cz-ii,1567,132091

Pozdrawiam T :)
 Profil Relacje PM off
radziu89 lubi ten post.

#107 PostWysłany: 27 Cze 2022 10:53 
Awatar użytkownika

Loty: 346
Kilometry: 781 701
niebieski
@nelciowata Relacja świetna i piękne zdjęcia! Przeczytałam z zapartym tchem dopiero niedawno i przez Twoją relację, porzucony kiedyś temat Antarktydy wrócił na tapet :) Cena jest szałowa, nie ma co ukryć, zwłaszcza, że zawiera loty. Martwi mnie jednak kilka kwestii.

1. Czy dogadam się na statku po angielsku i czy dużo stracę nie umiejąc niemieckiego? Mój level niemieckiego, to może nie kompletne 0, ale niewiele więcej.
2. Czy ubezpieczałaś się na wypadek pozytywnego testu i anulacji z tym związanej? Widzę, że nawet gdy Argentyna/Chile nie będzie wymagać negatywnego testu i tak, żeby wejść na statek trzeba mieć test. Czy tak rzeczywiście jest?
3. Czy jest tylko 1 opcja lotów, czy można np. wrócić innym rzutem parę dni później?
4. I pytanie ostatnie: czy opłaca się brać pakiet napoi.
 Profil Relacje PM off
nelciowata lubi ten post.

#108 PostWysłany: 28 Cze 2022 12:41 

srebrny
Iza N. napisał(a):
@nelciowata Relacja świetna i piękne zdjęcia! Przeczytałam z zapartym tchem dopiero niedawno i przez Twoją relację, porzucony kiedyś temat Antarktydy wrócił na tapet :) Cena jest szałowa, nie ma co ukryć, zwłaszcza, że zawiera loty. Martwi mnie jednak kilka kwestii.

1. Czy dogadam się na statku po angielsku i czy dużo stracę nie umiejąc niemieckiego? Mój level niemieckiego, to może nie kompletne 0, ale niewiele więcej.

Iza , mój poziom niemieckiego podobny.
Cała osbługa mówi po angielsku, a osoby z Ukrainy po rosyjsku .Niemcy pasażerowie też w większości spikają.
Gazetki są jednak po niemiecku i ogłoszenia na statku również. Po paru dniach można już wiele zrozumieć . Jak czegoś nie kumałam, chodziłam do recepcji sie dopytać

Iza N. napisał(a):
2. Czy ubezpieczałaś się na wypadek pozytywnego testu i anulacji z tym związanej? Widzę, że nawet gdy Argentyna/Chile nie będzie wymagać negatywnego testu i tak, żeby wejść na statek trzeba mieć test. Czy tak rzeczywiście jest?

Tak, za każdym razem się ubezpieczam . Na pewno trzeba być zaszczepionym. Jak ja byłam w styczniu test był obowiązkowy.

Iza N. napisał(a):
3. Czy jest tylko 1 opcja lotów, czy można np. wrócić innym rzutem parę dni później?

Tylko loty organizowane przez nich

Iza N. napisał(a):
4. I pytanie ostatnie: czy opłaca się brać pakiet napoi.

Na dwóch rejsach nie brałam pakietu i było ok. Kawa, herbata była dostępna non stop w restauracji samoobsługowej .Na ostatnim rejsie jednak był czas pandemii i było wszystko inaczej. Nie było napojów w rest. samobsługowej bo w ogóle nie można było się samemu obsługiwać. Miałam więc pakiet.

Generalnie gorąco polecam i kierunek i tym statkiem. Jak bym mogła to popłynełabym kolejny raz..

semizkum napisał(a):
Będzie może druga relacja? Zdjęć i wspomnień z tak trudno dostępnych miejsc na świecie nigdy dosyć! ;)

Może coś mogłabym skrobnąć , chociaż nie wiem czy to nie będzie dla was nudne..

Ostatnio edytowany przez michzak, 28 Cze 2022 13:25, edytowano w sumie 1 raz
Poprawienie cytowania - rozbicie na oddzielne sekcje
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Iza N. uważa post za pomocny.

#109 PostWysłany: 28 Cze 2022 14:21 

Loty: 126
Kilometry: 313 278
srebrny
Może chociaż seria nowych zdjęć z jakimś małym opisem :D

#110 PostWysłany: 28 Cze 2022 14:30 

niebieski
nelciowata napisał(a):
malawita napisał(a):
@nelciowata

Dziękuję za informacje.
3 tys E wraz z lotami to prawie za darmo.

Tak, miałam na prawdę farta :D
Koszt rejsu był oczywiście większy, ale koleżance udało się jakąś część kasy " uratować" rezerwując rejs w innym terminie.
Widzę ,że na styczeń 2023 ten rejs ma cenę 4.381 w kabinie 4 osobowej a 5.131 w dwójce.

Z tego co widze, jest tam info o dodatkowej platnosci za zejscia za lad. Ile sobie za cos takiego mniej wiecej zycza?

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 28 Cze 2022 21:18 

srebrny
pbak napisał(a):
nelciowata napisał(a):
malawita napisał(a):
@nelciowata

Dziękuję za informacje.
3 tys E wraz z lotami to prawie za darmo.

Tak, miałam na prawdę farta :D
Koszt rejsu był oczywiście większy, ale koleżance udało się jakąś część kasy " uratować" rezerwując rejs w innym terminie.
Widzę ,że na styczeń 2023 ten rejs ma cenę 4.381 w kabinie 4 osobowej a 5.131 w dwójce.

Z tego co widze, jest tam info o dodatkowej platnosci za zejscia za lad. Ile sobie za cos takiego mniej wiecej zycza?

Wszystkie zejścia na zodiakach są w cenie. Płatne są tylko wycieczki na lądzie np w Ushuaia etc. Ceny są różne, w zależnosći od wycieczki ale tanio nie jest. Ja raczej organizowalam sobie coś na własną rękę. Taniej i pod moje "dyktando"
 Profil Relacje PM off
Iza N. lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#112 PostWysłany: 12 Lip 2022 08:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie trochę potaniały, teraz 4739 euro za dwójkę :)
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 12 Lip 2022 20:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Chyba źle szukam i nie mogę znaleźć tej oferty za 4739 euro. W jakich terminach?
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 14 Lip 2022 08:13 

srebrny
micnur napisał(a):
Chyba źle szukam i nie mogę znaleźć tej oferty za 4739 euro. W jakich terminach?

Są 2 wycieczki, bardzo podobne do siebie w tej cenie za dwójkę ( Czwórka jeszcze tańsza) Oba terminy styczniowe 23

https://www.plantours-partner.de/faszin ... m0123.html
https://www.plantours-partner.de/sommer ... -0223.html
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#115 PostWysłany: 14 Lip 2022 20:14 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 14 Lip 2022 14:08 --

Dokładnie o te rejsy mi chodziło :)

@nelciowata

Nurtuje mnie jeszcze co trzeba koniecznie ze sobą wziąć tzn. jakie ubrania.

Test należy wykonać 24 h przed lotem czy przed zaokrętowaniem?

-- 14 Lip 2022 21:14 --

Klamka zapadła, bukujemy :D :D :D
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#116 PostWysłany: 14 Lip 2022 21:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakie daty? My się zastanawiamy nad grudniowym terminem :)
 Profil Relacje PM off
Iza N. lubi ten post.

#117 PostWysłany: 14 Lip 2022 22:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Druga połowa stycznia.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 14 Lip 2022 23:11 

srebrny
Iza N. napisał(a):
Druga połowa stycznia.

Iza, gratki !! czyli decyzja podjęta już na 100%?
szkoda ,że nie pierwsza połowa stycznia , bo koleżanka już zabukowała ten termin
 Profil Relacje PM off
Iza N. lubi ten post.

#119 PostWysłany: 15 Lip 2022 02:18 

niebieski
Cena dobra ale jest lipa , że nie ma opcji gwarantowanej na lądowanie na kontynencie. To tak jakby zwiedzać Ameryki przez Karaiby.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 15 Lip 2022 08:28 
Awatar użytkownika

niebieski
@Martin79 hehe powiało pesymizmem. Jest 7 dni na miejscu. Oczywiście jest możliwość, że przez 7 dni pogoda będzie tak podła, że nie da się zejść na ląd, ale wydaje się ona bardzo mało prawdopodobna. Jak myślisz @nelciowata? Jak nie na tą wyspę to na inną, jak nie z tej strony to z tamtej, wierzę w kapitana, że ogarnie temat. Poza tym, tak mi się wydaje, na tym polega podróżowanie. Nigdy nie ma gwarancji, i zawsze coś może nam popsuć plany: strajki, covid, pogoda... ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana :D

@nelciowata wypełniłam formularz rezerwacyjny i czekam na odpowiedź, więc chyba można rzec, że na 100%. Podzielisz się poradami jak się spakować? Szczególnie jakie buty?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 144 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości