Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8707 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312 ... 436  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#6161 PostWysłany: 04 Lut 2021 10:53 
Site Admin
Awatar użytkownika

@rdw a czemu nie założysz konta maklerskiego po prostu w jakimś banku? Moim zdaniem Revolut jest spoko na wyjazdy, ale większej kasy bym tam nie trzymał, podobnie jak akcji
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#6162 PostWysłany: 04 Lut 2021 12:15 

Mam konto tradingowe na revolucie od nieco ponad roku i oprócz wstępnych pytań, których za bardzo nie pamiętam, nic więcej nie chcieli. (Jeszcze.) Fakt, że nie robię jakichś dzikich doładowań tego konta, raczej po 1k i regularne, ale znam przypadki doładowania ponad 30k$ i też obeszło się bez pytań.
Mi to prawdę mówiąc bez różnicy, bo nie miałabym problemu z wykazaniem zarobków, ale trzeba mieć zawsze z tyłu głowy, że w razie problemów/zablokowania konta, pomoc z ich strony będzie żadna, co najwyżej w stylu 'proszę złożyć oficjalne zażalenie'.
Natomiast w revolucie, przynajmniej część operacji jest darmowa (w planie metal wszystkie), nie widziałam konta maklerskiego bez prowizji, ale wyprowadźcie mnie z błedu jeśli jest inaczej - nie robiłam dużego rozeznania, revoluta i tak już miałam, więc trochę z lenistwa tam kupuję.
 Profil Relacje PM off  

#6163 PostWysłany: 04 Lut 2021 12:25 

srebrny
Antimatter napisał(a):
znam przypadki doładowania ponad 30k$ i też obeszło się bez pytań.

Teraz pytanie czy ktoś ma kohones czy pustkę w głowie pakując tam takie pieniądze.
Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że w Revo można kupować również akcje cząstkowe co tak de facto oznacza, że nie jesteśmy ich właścicielami tylko są one zapisane na koncie jakiegoś większego gracza z którym Revo współpracuje. Zwiększa to oczywiście ryzyko - każde dodatkowe ogniwo w łańcuchu może zawieść.
 Profil Relacje PM off
pasta lubi ten post.

#6164 PostWysłany: 04 Lut 2021 12:40 

Tak, można kupić część akcji, ale nie mniej niż za dolara ;)

Co do tego, że nie jest się posiadaczem tych akcji, nie wiem jak z cząstkowymi, ale przy całych jest normalnie dywidenda i prawo do głosowania.
 Profil Relacje PM off  

#6165 PostWysłany: 06 Lut 2021 13:48 

srebrny
w planie standard mozna dodac kolejne karty wirtualne gratis, do 5 sztuk
 Profil Relacje PM off
e-prezes lubi ten post.

#6166 PostWysłany: 06 Lut 2021 14:24 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
@Antimatter w XTB jest konto maklerskie bez prowizji i opłat.

#6167 PostWysłany: 06 Lut 2021 20:34 
Awatar użytkownika

Loty: 167
Kilometry: 199 924
niebieski
Antimatter napisał(a):
Co do tego, że nie jest się posiadaczem tych akcji, nie wiem jak z cząstkowymi, ale przy całych jest normalnie dywidenda i prawo do głosowania.

Skoro revolut nie wysyła nic w rodzaju PIT 8C, ile zajmie Ci rozliczenie podatku?

#6168 PostWysłany: 08 Lut 2021 12:04 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Chciałbym otrzymać zwrot od pośrednika u którego kupiłem bilety (tickets.no, przelew w NOKach) na konto Revolut. Konto mam tylko w PLN. Czy podając IBAN i BIC przelew przyjdzie bez problemu? Informacje na stronie Revoluta nie dają mi 100% pewności.

Ktoś korzystał z takiej opcji?

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#6169 PostWysłany: 08 Lut 2021 12:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Raczej przyjdzie, ale z przewalutowaniem.
 Profil Relacje PM off  

#6170 PostWysłany: 08 Lut 2021 12:11 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Zawsze to lepiej niż przewalutowanie mBanku :)

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#6171 PostWysłany: 08 Lut 2021 13:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Mikolaj2206 napisał(a):
Konto mam tylko w PLN

Możesz też dodać sobie konto w NOK, a jak przelew już dojdzie, przesunąć ręcznie kasę na konto PLN.
e-prezes uważa post za pomocny.

#6172 PostWysłany: 10 Lut 2021 14:13 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Macie już jakieś doświadczenia z aplikowaniem o kartę kredytową i przyznanym limitem?
 Profil Relacje PM off  

#6173 PostWysłany: 10 Lut 2021 14:26 

platynowy
No... ja mam takie że odrzuca :lol:
W grudniu wnioskowałem o KK, a weryfikacje przeprowadza KONTOMATIK (i musisz dać wgląd do swojego rachunku)
a ten tam doszukuje się pewnie jakichś dziwnych rzeczy na rachunku :) i jest jak zawsze
(podobnie było jak wnioskowaniem kiedyś o raty na allegro przez to samo dziadostwo)

Załącznik:
R KK.jpg
R KK.jpg [ 137.91 KiB | Obejrzany 1873 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#6174 PostWysłany: 10 Lut 2021 14:57 
Moderator forum

Nieźle. Niby ma być weryfikacja dochodów, a Kontomatikowi daje się dostęp do pełnej historii konta nie wiedząc czy i co robią z resztą dostępnych w niej danych,
 Profil Relacje PM off
pingwin_ lubi ten post.

#6175 PostWysłany: 10 Lut 2021 15:38 
Site Admin

Ktoś wie jak ominąć problem odrzucania transakcji przez Revolut z powodu braku 3d secure przy płatnościach kartą podpiętą do Paypala?

#6176 PostWysłany: 10 Lut 2021 20:47 

niebieski
Ja bym zapytała na chatcie Revo czemu kartę odrzuca. W sensie może jest coś jeszcze co się przyda
 Profil Relacje PM off  

#6177 PostWysłany: 11 Lut 2021 13:58 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Próbowałem uzyskać tę kartę kredytową Revoluta.
Akurat tak wyszło że z 3 ostatnich miesięcy mam po 20 tys. zł netto miesięcznie udokumentowanego dochodu i jak widać dla Revoluta (i Kontomatik) to za mało aby mi przyznać limit :D

#6178 PostWysłany: 11 Lut 2021 15:09 

srebrny
@dobrymurzyn
lepiej z takim przychodem weź sobie mbank mastercard world elite, nie jest już tak dobra jak kiedyś ale nadal trzyma względny poziom.
Jeżeli 20k miesięcznie ma się nie powtórzyć w najbliższej przyszłości to może być jedyna okazja na tę kartę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
dobrymurzyn uważa post za pomocny.

#6179 PostWysłany: 11 Lut 2021 18:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Washington napisał(a):
Ktoś wie jak ominąć problem odrzucania transakcji przez Revolut z powodu braku 3d secure przy płatnościach kartą podpiętą do Paypala?

@Washington przypuszczam, ze Helpdesk Revoluta niewiele pomoze.

From 1st January 2021, new regulations will come into effect across Europe which require most types of internet payments to be made with an extra security layer called 3D Secure (or 3DS). These same regulations will also require card issuers to decline certain payments if they weren’t processed using this extra security layer.

What this means for you is that large payments made online without the merchant prompting you to complete 3DS will be declined by us as part of our regulatory obligations.

How does this affect me?

99% of the time, it won’t. According to our data, this should affect less than 1% of internet card payments.

However, these new regulations will require us to decline certain kinds of internet payments if they were made without 3DS. 3DS can only be triggered by the merchant, and many websites are not set up to use it yet. These merchants will have higher decline rates across their card payments, for all issuers (the financial institution that provides you with your card).

https://blog.revolut.com/internet-payme ... ore-secure

Z kartami Revoluta istnieje jeszcze wiele problemow, niestety...
Btw u Revoluta nie masz mozliwosci deaktywacji 3D Secure, nawet Helpdesk Revoluta nie moze zdeaktywowac.
Alternatywnie plan B, sprobowac podpiac inna karte, nie Revoluta. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#6180 PostWysłany: 12 Lut 2021 09:12 
Site Admin

Dzięki, choć to widziałem już. Niestety PayPal też odpisał że dopiero pracują nad wprowadzeniem 3D secure i nic na razie nie da się zrobić - poza sugestią zmiany karty. Będę musiał podpiąć inną walutówkę, ale jak przypominam sobie nie było łatwo podpiąć tak by nie było przewalutowania.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8707 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312 ... 436  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości