Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311 ... 436  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#6141 PostWysłany: 23 Sty 2021 09:52 

a to nie jest tak że to jest jakiś kod dzięki któremu wiadomo jak zaksięgować wpłate?
 Profil Relacje PM off  

Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu
🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝 🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝
#6142 PostWysłany: 23 Sty 2021 15:44 

niebieski
Nr referencyjny to jest coś w stylu „Janusz, to jest za pizzę”. Bank zaksięguje zgodnie ze swoim regulaminem jako wpływ walutowy. W związku z tym np. w mBanku nie zaksięgują na rachunku karty kredytowej, tylko na rachunku bieżącym. Przelew w PLN z Revolut także jest przelewem walutowym.
 Profil Relacje PM off  

#6143 PostWysłany: 23 Sty 2021 17:35 
Moderator forum

niedzwiecki.pl napisał(a):
Nr referencyjny to jest coś w stylu „Janusz, to jest za pizzę”.

W Polsce to nie funkcjonuje, ale w krajach SEPA jest to dodatkowe pole, w którym trzeba umieścić unikalny numer/kod jeśli takiego zażądał odbiorca. To nie jest to samo co tytuł przelewu (jak z ww. Januszem i pizzą), ponieważ niektóre banki w ogóle tej danej odbiorcy nie prezentują (przynajmniej na kontach prywatnych).
 Profil Relacje PM off  

#6144 PostWysłany: 23 Sty 2021 21:05 

srebrny
@niedzwiecki.pl Ja normalnie i bez problemu spłacam KK, przelewem Revo.
 Profil Relacje PM off  

#6145 PostWysłany: 24 Sty 2021 21:57 

Loty: 99
Kilometry: 206 550
niebieski
Jak możliwie najtaniej doładować konto Revolut , skoro zmieniają nr konta na LT ?
Kartą ?
Zwykłym przelewem z Milleniumbank miałem po 0 pln, teraz wbijam nr litewski i opłata za transakcję wychodzi 20 PLN.
 Profil Relacje PM off  

#6146 PostWysłany: 24 Sty 2021 21:59 

srebrny
Kartą debetową.

#6147 PostWysłany: 24 Sty 2021 22:51 

niebieski
@jacek96 W mBanku?
 Profil Relacje PM off  

#6148 PostWysłany: 24 Sty 2021 23:49 

srebrny
ING DE, choć i tak przeszedłem na Google Pay, bo długa i czasochłonna weryfikacja ostatnio występuje przy doładowaniu kartą.
 Profil Relacje PM off  

#6149 PostWysłany: 27 Sty 2021 19:46 
Awatar użytkownika

witam

dostałem od revoluta taką informację

Aby pomóc Ci zakochać się w naszych wirtualnych kartach, zastąpiliśmy Twoją dotychczasową kartę nową lśniącą wirtualną kartą debetową.

Twoja nowa karta ma nowy numer, co oznacza, że Twoja stara karta nie będzie już działać. Zobacz dlaczego pokochasz swoją nową kartę:

nie wiem dlaczego skoro karta jest wazna do 2024 roku. dzis probowałem zaplacic w necie kartą fizyczną i dalej działa, chce dalej kartę fizyczną a nie wirtualną. czy mogą mi ją tak po prostu wyłączyć ?
ostatni raz karty fizycznej używałem 10 miesięcy temu i dziś
 Profil Relacje PM off  

#6150 PostWysłany: 27 Sty 2021 20:01 

srebrny
Części informacji chyba nie zauważyłeś, a było na pczątku jeszcze to:
"Zauważyliśmy, że od jakiegoś czasu nie używasz swojej karty wirtualnej. Chcieliśmy tylko zapytać czy wiesz jak bardzo może być ona przydatna?"
Zatem zmienili wirtualną na inną wirtualną, więc z tej dotychczasowej plastikowej nadal możesz korzystać :)
 Profil Relacje PM off  

#6151 PostWysłany: 28 Sty 2021 17:33 
Awatar użytkownika

dzieki za pomoc. chciałem jeszcze zapytać jak wypada karta Revolut względem wilowalutowej kantor Alior w egzotycznych walutach ? trzeba mieć jakąś konktetną walute na rachunku . a jeśli np mam euro, dolary i funty z której waluty rozliczy transkacje?
 Profil Relacje PM off  

#6152 PostWysłany: 28 Sty 2021 17:46 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W tej której ustawiłeś jako domyślną
 Profil Relacje PM off  

#6153 PostWysłany: 28 Sty 2021 17:59 
Awatar użytkownika

a gdzie ustawia się domyślną walutę ? ,
W aplikacji nic takiego nie zauważyłem.

którą najlepiej ustawić jadąc na Ukrainę, Wietnamu, Tajlandii, Czech?

czy kantor alior przelicza takie bardziej egzotyczne waluty po kursie mastercard?
 Profil Relacje PM off  

#6154 PostWysłany: 28 Sty 2021 18:29 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@vrinks82 - waluta domyślna w Revolucie zależy od adresu, więc dla polskich kont to PLN.
W Aliorze na karcie wielowalutowej egzotyczne waluty są rozliczane po kursie MC na EUR.
 Profil Relacje PM off  

#6155 PostWysłany: 28 Sty 2021 18:45 
Moderator forum

Nie tylko egzotyczne, ale wszystkie jakich nie mamy na subkoncie w danej walucie (z PLN włącznie).
 Profil Relacje PM off  

#6156 PostWysłany: 02 Lut 2021 14:20 

Loty: 46
Kilometry: 97 019
Doladowywal ktos po zmianie ibanu revoluta debetowka mbanku poprzez google pay? Pobieraja jakies oplaty? Na razie doladowalem kk pariba via gp nie ma oplat na wyciagu...

#6157 PostWysłany: 02 Lut 2021 15:18 

srebrny
Czy obecnie juz drugi przelew krajowy w Polsce jest płatny? Wydawało mi się, że tylko międzynarodowe...Moze jest to spowodowane tym, że nie mam wystarczających środków w PLN, a tylko EUR i traktuje jako wymianę lub przelew międzynarodowy?

Te plany to są indywidualnie kierowane, czy względem kraju?! Na koncie "niemieckim" mam dodatkowo plan Plus, na polskim zaczyna się od "Premium". Trochę już się w tym gubię.
 Profil Relacje PM off  

#6158 PostWysłany: 02 Lut 2021 15:25 
Awatar użytkownika

niebieski
@jacek96 Na polskich kontach jest do wyboru Plus, Premium i Metal
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#6159 PostWysłany: 03 Lut 2021 19:26 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Czy jest obecnie na Revolucie jakis limit miesieczny, albo roczny wysokosci doladowan konta Revolut z karty platniczej/kredytowej?

#6160 PostWysłany: 04 Lut 2021 02:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy korzystacie z opcji zakupu akcji amerykańskich w Revolucie? Czy ktoś z was może kupował/kupuje takie akcje także przez innych brokerów?
Aby zacząć korzystać z obrotu akcjami w Revolucie, trzeba zaakceptować i wypełnić dodatkowe "papierki".
Zdaję sobie sprawę, że różne przepisy m.in.dotyczące prania brudnych pieniędzy wymuszają na weryfikacji przez banki źródeł dochodów. Pogodziłem się, że o ile mam więcej pieniędzy w polskich tradycyjnych bankach, to nikt nigdy nie pytał o kwity pracodawcy czy PIT-y za poprzedni rok a jednocześnie takie manewry w Rewolucie są czymś z czym userzy się pogodzili łącznie z wysyłaniem kopii dowodów, paszportów, praw jazdy i robienia sobie selfie (ja już chyba ze 3 razy) na żądanie Revoluta (plus zgoda na włączanie kamerki i sprawdzenie lokalizacji gdy odpalam aplikację).
Jednak rejestrując się do zakupu akcji muszę jeszcze więcej prywatności podać Revolutowi.
Pyta mnie m.in. o to, jaki mam status zawodowy (Student/pracownik/bezrobotny itd.) w następnych krokach pewnie pojawiają się pytania o dochody - ale tych nie widziałem bo zaskoczony kolejnym poziomem sprzedawania swoich danych, wycofałem się z chęci rejestracji do zakupu akcji.
Po co takie pytania?
Rozumiem, że nadzór amerykański lub broker Revoluta, który jest pośrednikiem, pyta o takie rzeczy, ale jaką mam pewność czy Revolut sam będzie te dane zbierał i wykorzystywał?
Co dzieje się, jeśli ktoś określi się jako bezrobotny, a jednocześnie będzie obracał akcjami - przecież taka osoba jednocześnie robiąc przelewy i tak musi pokazać PIT-a z dochodami?
A z drugiej strony, osoba bezrobotna może przecież zaznaczyć, że jest zatrudniona i ma ogromne dochody i stąd obraca akcjami.
Po co - do diabła - są im te informacje?
Czy ktoś z was kupuje akcje Revolutem i może się podzielić, czy zarejestrowanie się w tym sprawi, że jeszcze częściej będę proszony o weryfikację dochodów/zdjęcia selfie/wysyłanie kopii dokumentów tożsamości? Gdy zacząłem obracać kryptowalutami to o dziwo odczepili się z pytaniami o te detale ale kto wie, co będzie tym razem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311 ... 436  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości