Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Kwi 2020 21:02 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
niebieski

Dokąd
  • Azja lub Afryka

Data wylotu
  • 01.02.2021

Data powrotu
  • 31.03.2021

Długość pobytu
  • 1 - 2 tygodnie

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • brak pomysłu jakie tanie linie latają z Dubaju (poza Cebu)

Dodatkowe informacje
  • Na dniach będę miał możliwość załatwienia za darmo biletu dla 2 osób na dowolny lot z siatki WizzAira (bilety z bagażem rejestrowanym) do dnia 31 marca 2021 roku. Z racji koronawirusa raczej odpadają pierwsze trzy kwartały tego roku, w ostatnim kwartale natomiast mamy już plany. Zatem wstępny termin to luty-marzec 2021 roku. Jesteśmy z Poznania, w tym okresie raczej wolelibyśmy jakiś cieplejszy kierunek a że bilet za darmo to wstępnie jesteśmy zdecydowani na lot z Katowic do Dubaju (no chyba, że polecacie inny kierunek z WizzAira!?). Ja już tam byłem kilka dni (o dziwo mi się podobało), moja konkubina jeszcze nie więc z 2 dni byśmy spędzili w Dubaju a potem byśmy chcieli polecieć gdzieś dalej - gdzie nie będą wysokie ceny lotów. Z racji odległości najlepsze opcje to chyba Azja lub Afryka. Marzy się jakaś Birma czy Bangladesz, ponieważ w tych najpopularniejszych krajach Azji już byliśmy.

Zatem moje zasadnicze pytanie brzmi: Dokąd (w miarę tanio) można polecieć z Dubaju?

Wiem na pewno, że z Dubaju na Filipiny bardzo tanio lata Cebu (jak jest promocja) ale na Filipinach już byliśmy (aczkolwiek z chęcią byśmy tam wrócili - na inne wyspy niż Palawan i Bohol). A jakieś inne kierunki np. w Azji Południowo-Wschodniej albo w Afryce? A może jakieś Indie (raczej północne - na południu już byłem)?
    Same loty już jakoś sobie wyszukam (pewnie standardowo poprzez skyscanner, momondo czy google flights?) więc głównie bym prosił o wskazanie kierunków (miast) gdzie można tanio się dostać z Dubaju, ponieważ zupełnie nie znam siatki połączeń stamtąd. Oczywiście jakieś dodatkowe informacje czy ceny (z własnego doświadczenia) takich biletów mile widziane.
    Acha jakby co mam też około 40.000 mil z Miles and More do wykorzystania ale z Dubaju to pewnie raczej ciężko będzie...

Ostatnio edytowany przez poszwin, 28 Kwi 2020 21:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙 Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙
Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦 Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦
#2 PostWysłany: 28 Kwi 2020 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
Kathmandu

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
poszwin uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 28 Kwi 2020 21:10 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Indie jak najbardziej. Jak tak bardziej stacjonarnie to można Andamany z SHJ za ok 1 tys zł ogarnąć.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 28 Kwi 2020 21:17 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
Flydubai
poszwin lubi ten post.

#5 PostWysłany: 28 Kwi 2020 21:34 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
niebieski
No właśnie poprzez wyszukiwanie Kathmandu w google flights przypomniałem sobie o takiej oczywistości jak Flydubai. Aczkolwiek nie wiem czy Kathmandu w okresie luty-marzec to dobry pomysł? No i czy byśmy chcieli akurat atakować wtedy Himalaje.
Ceny z Flydubai do Kathmandu to obecnie około 1500 zł więc drogo. W podobnej cenie jest też Uganda, która mnie bardzo kręci (aczkolwiek to chyba lepsza opcja żeby w 4 osoby robić) czy też pozostałe kierunki afrykańskie.
Przy promocjach do jakiej ceny wtedy spadają te kierunki? Promocje są wtedy na większość lotów z ich siatki czy tylko na konkretne kierunki?
Stacjonarnie jak Andamany raczej też nie chcemy - na listopad mamy Malediwy ze Sri Lanką (ja kolejny już raz) a na grudzień Hawaje, do tego trochę tego typu kierunków już zwiedziliśmy (tj. kierunki stacjonarno-plażowe).

#6 PostWysłany: 28 Kwi 2020 21:44 

Zrób sobie wycieczkę po Indiach północnych. Sam w ub. roku na początku lutego z Dubaju poleciałem do Mumbaju,potem do Waranasi i z Jaipuru wracałem. Wszystkie loty odbyłem liniami IndiGo, a ceny biletów za odcinek były coś ok 70e. Jednak taka wycieczka po Indiach wymaga ok 10 dni,bowiem trasę z Waranasi przez Lucknow Agra Delhi Jaipur pokonałem pociągami.
 PM off
smieci lubi ten post.
smieci uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 29 Kwi 2020 02:07 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
poszwin napisał(a):

A jakieś inne kierunki np. w Azji Południowo-Wschodniej albo w Afryce?

A mozna zapytac czemu Afryka i czy nie lepiej skoncetrowac sie na Azji?
Chociaz rozwazalem lot do NY przez UAE i dzis nie powinno dziwic. :D
W sumie im bardziej szalone polaczenie tym jest ciekawiej.
Dubaj to dobry hub, paleta polaczen jest ogromna.
Ja ogarnialem z Dubaju oprocz wspomnianych wczesniej destynacji, miedzy innymi Birme, HK, Tajwan, a nawet Addis Ababa, ale rowniez polecam Salalah oraz Jordanie z UAE, tak jak wspominalem w mojej relacji. :)
W Azji poludniowo-wschodniej na pewno Vietnam czy Malezja, jesli jeszcze nie byles.
Powracajac do Afryki do rozwazenia fascynujace CPT, ale to juz nie bedzie tanio, a rozumiem ze ma byc tanio.
Zreszta na samym przelocie sie nie skonczy i nalezy wziac pod uwage koszty na miejscu.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Kwi 2020 08:50 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
Rozwinę trochę temat:
Kathmandu luty marzec - może być zimnawo, chyba "zima" się kończy 09 marca. Ja jadę miesiąc później i planuję z Kathmandu dolecieć do Pokhary z tamtąd dojechać do Ghandruk i zaszyć się w tej wiosce na tydzień. Wiocha ta ma spektakularne widoki na Annapurnę oraz są tam początki szlaków trekingowych. Jak wiadomo jest tanio.
Są linie Himalaya Airlines, Dubaj-Kathmandu, które są tanie, ale jeszcze ich nie rozgryzałem.
Masz bilet na 2 miesiące, to bym jeszcze proponował zrobić tygodniowy rejs statkiem: Dubaj, Oman, Abu Dabi i okolice.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.

Ostatnio edytowany przez eskie, 29 Kwi 2020 09:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Kwi 2020 09:08 
Awatar użytkownika

Loty: 247
Kilometry: 434 868
złoty
Jeżeli nie chcesz robić Base Campów lub innych dłuższych treków, to przełom lutego i marca nie jest wcale najgorszym okresem na Nepal.
Noce i poranki bywają zimne, ale na tych niższych wysokościach i tak temperatura przekracza 20C w ciągu dnia.

Pokhra: https://www.accuweather.com/pl/np/pokha ... her/243170

Też miałem wątpliwości co do pogody, ale kupiłem bilety na ten okres.

Relacja Brunei, Singapur, Malezja
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#10 PostWysłany: 29 Kwi 2020 09:20 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
GOI lub CMB ponizej 1000zl
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości