Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 710 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 27 Cze 2012 14:13 

A mi wysłali bilety, znajduje mi rezerwację na luzie na stronie Airfrance (nawet sobie miejsca zmieniłem), ale..

nie zablokowali mi nawet złotówki na koncie, a co dopiero mówić o ściągnięciu :D ma ktoś tak?
 Profil Relacje PM off  

🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN 🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN
Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨) Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨)
#362 PostWysłany: 27 Cze 2012 14:42 

niebieski
simonm napisał(a):
A mi wysłali bilety, znajduje mi rezerwację na luzie na stronie Airfrance (nawet sobie miejsca zmieniłem), ale..

nie zablokowali mi nawet złotówki na koncie, a co dopiero mówić o ściągnięciu :D ma ktoś tak?

to juz bym chyba wolal miec 2 razy sciagniete:p niz wogole
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 27 Cze 2012 14:50 

niebieski
a swoja droga czy osoby na stronie alitalia.com tez maja "the ticket has not been issued"?
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 27 Cze 2012 15:14 

simonm placiles pewnie karta kredytowa, wiec na koncie nie bedzie blokady.
sprawdz karty kredytowe - tu kasa moze byc/ powinna byc w blokadach.
sciagnie ci dopiero przy splacie karty (w tym lub nastepnym okresie rozliczeniowym)

z tego co pamietam to podliczenie ceny za jakies bilety pojawilo mi sie w blokadach po 24-czy 48 godz (chociaz przewaznie po kilku min juz jest).
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 27 Cze 2012 15:17 

grzewor napisał(a):
simonm placiles pewnie karta kredytowa, wiec na koncie nie bedzie blokady.
sprawdz karty kredytowe - tu kasa moze byc/ powinna byc w blokadach.
sciagnie ci dopiero przy splacie karty (w tym lub nastepnym okresie rozliczeniowym)

Właśnie o to chodzi że nie - na początku spróbowałem kredytową, którą odrzuciło (napisali na ebookers, że mój bank odrzucił etc.), potem wziąłem drugą, bankomatową, zintegrowaną bezpośrednio z kontem, z którego jakby coś to zawsze ściąga bezpośrednio. Przyjęło bez gadania. I do dzisiaj nic, żadnej blokady na koncie :D
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 27 Cze 2012 15:31 

ebookers.de
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 27 Cze 2012 15:38 

raczej za darmo nie polecisz ale życze Ci tego :)
poczekamy kilka din i wyjasnia sie wszystkie platnosci i co najwazniejsze czy lecimy i gdzie :)
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 27 Cze 2012 16:42 

Kupilem te bilety ale nie wierze ze gdziekolwiek polecimy.
O tym bledzie bylo na forum w niemalze calej Europie i w Stajnach tez widzialem .
Gdyby uznali te wszystkie rezerwacje to Alitalia i tak trzymajaca sie na rynku resztkami sil musilaby zginac z rynku.
Z reszta nawet i bogatsze linie lotnicze tez tego nie uznaja.

Ja w kazdym badz razie niczego nie planuje i wam tez radze nie ekscytowac sie za bardzo.
Na 99% nic z tego nie bedzie.
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 27 Cze 2012 16:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety tez się tego obawiam, że to taki zabieg, żeby zyskać trochę kapitału obrotowego.

#370 PostWysłany: 27 Cze 2012 17:01 

srebrny
bilet kupilem na ebookers.de prawie 24 godziny temu i... i nic, nie ma e-tixa...
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 27 Cze 2012 18:29 

Loty: 163
Kilometry: 188 335
Maris83 napisał(a):
Ja już sobie dolot dokupiłem i chyba biorę powrót za 45zł, wiec lepiej, żeby nie anulowali Tokio :)

Dolot wcześniej kupiłem za 19 PLn, powrót przed chwilą za 9,99 Ojro. Lepiej żeby nie anulowali :)

#372 PostWysłany: 27 Cze 2012 18:32 

Ja mysle ze polecimy na bank.Kasa zeszla z konta, etixy wystawione, podroz widoczna na checkmytrip I brak oddzewu z Alitalii. Bylo juz kilka okazji/bledow z Alitalii I nie anulowali nic.

Niech ktos moze zadzwoni I zapyta heheh :D

#373 PostWysłany: 27 Cze 2012 18:43 

waldek99 napisał(a):
Kupilem te bilety ale nie wierze ze gdziekolwiek polecimy.
Gdyby uznali te wszystkie rezerwacje to Alitalia i tak trzymajaca sie na rynku resztkami sil musilaby zginac z rynku.
.

Na jakiej podastawie twierdzisz, że Alitalia trzyma się na rynku resztką sił ?
Owszem, dalej jest zadłużona ale systematycznie zmniejsza straty. Tak było do 2009 ale plan ratunkowy raczej się powiódł.
O Alitalii jest cicho a przecież było bardzo głośno i to raczej tylko w negatywnym kontekscie, opóżnienia, strajki ....

Aktualny serwis Alitalii na trasach międzykontynentalnych należy do jednych z lepszych. Stare B76... zastąpiono nowymi A332, są nie starsze niż 2 lata, z bardzo dobrym serwisem na pokładzie, znacznie poprawiono punktualnosc i wszytsko to widac w wielu pozytywnych ocenach paszerow longhaul. B772 również jak na samoloty do bardzo starych nie należą 8-10 lat.

Wiecej wiary i optymizmu, pomijam ten blad taryfowy ale to wlasnie dzieki Alitalii i super cenach wielu forumowiczow poleci w tym roku lub przyszlym do wielu egzotycznych zakatkow swiata.

darek
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 27 Cze 2012 18:49 

Ja bym polemizowal jesli chodzi o nowe samoloty I wspaniala obsluge

#375 PostWysłany: 27 Cze 2012 19:08 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
jacek69 napisał(a):
Miałem przyjemność lecieć Airitalią przed trzema miesiącami i co prawda samolot był lekko wysłużony, ale nie straszył pasażerów, na tyle, by obawiali się o swoje bezpieczeństwo. Do obsługi natomiast żadnych zastrzeżeń, przynajmniej na 4.

Tyle, ze tutaj jest mowa o Alitalii a nie Airitalii :D
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 27 Cze 2012 19:19 

niebieski
Pele napisał(a):
Niech ktos moze zadzwoni I zapyta heheh :D

Słaby żart, popek.

#377 PostWysłany: 27 Cze 2012 19:22 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
Maris83 napisał(a):
Ja już sobie dolot dokupiłem i chyba biorę powrót za 45zł, wiec lepiej, żeby nie anulowali Tokio :)

W sumie to może być jakaś kampania reklamowa jakiegoś włoskiego ministerstwa turystyki, ściągną setki Polaków do Włoch, a potem Alitalia anuluje loty i co, trzeba będzie płacić za hotele, restauracje, muzea, czysty zysk :D
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 27 Cze 2012 19:38 

Pele napisał(a):
Ja bym polemizowal jesli chodzi o nowe samoloty I wspaniala obsluge

Z faktami wieku samolotów nie ma co polemizować. Wszystkie A332 na trasach międzykontynentalnych są nowe.
Wrażenia nieporównywalnie lepsze niż przelot wysłużonym B747 Lusthansy. No ale z wrażeniami można już polemizować bo to indywidualna sprawa.

Trasy europejskie to inna bajka i o nich nie mówiłem, tutaj jest różnie jak u większości europejskich przewoźników, zarówno pod względem obsługi jak i wieku samolotów.

darek
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 27 Cze 2012 22:24 
Awatar użytkownika

J0seph napisał(a):
Maris83 napisał(a):

Dolot wcześniej kupiłem za 19 PLn, powrót przed chwilą za 9,99 Ojro. Lepiej żeby nie anulowali :)

Doloty to się kupuje dopiero wtedy jak kurz opadnie i rezerwacja jeszcze wtedy jest potwierdzona...

Image
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 27 Cze 2012 22:58 

Kupiłem bilety dla siebie i znajomych na kwiecień, wiem, że jeszcze za wczesnie na jakieś planowanie dolotów ale chciałbym kupić lot powrotny tak, żeby zostać ok tydzień. I tak główkuję jakby to zrobić, gdzie mogłaby być jakaś furtka, żeby ten bile z Japonii gdzieś do Europy w jedną stronę kupić w sensownych pieniądzach.

Jakieś pomysły macie??
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 710 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości