Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#2161 PostWysłany: 23 Lis 2018 03:11 

Hej, kupiłem bilety dla dwóch osób w liniach Level.
Przy rezerwacji autouzupełnianie wpisało mi drugie nazwisko dla koleżanki czego nie zauważyłem za wczasu i zamiast Dorota Kowalska jest Dorota Kowalska Nowak.
Co radzicie zrobić w tej sytuacji? Lot transatlantycki więc zakup nowego biegu to ogromne koszty

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#2162 PostWysłany: 27 Lis 2018 15:40 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 243 008
niebieski
Zarezerwowałem loty w A3 na trasie WAW-ATH-IST RT przez Tripmonster.no
W potwierdzeniu od OTA moje dane osobowe mają taki schemat BRZECZYSZCZYKIEWICZ/GRZEGORZ.MR, po zalogowaniu się na stronę Aegeana moje dane wyglądają tak: Grzegorzmr Brzeczyszczykiewicz.
Podpowiedzcie proszę, czy dane w takiej formie przejdą, czy powinienem się skontaktować z Aegenam w celu usunięcia tego "mr" z imienia.
Znalazłem tylko numer telefonu do call center Aegana, można się z nimi skontaktować w jakiś inny sposób, np. przez czat?

Relacja z Gruzji
 Profil Relacje PM off  

#2163 PostWysłany: 27 Lis 2018 15:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Było wałkowane...
Nić nie będzie. Sporo linii/OTA ma taką praktykę
Można to zostawić
 Profil Relacje PM off
GeoTrip lubi ten post.

#2164 PostWysłany: 28 Lis 2018 01:58 

W wymianie maili z co raz to nowszymi pracownikami obsługi klienta powiedziano mi, że system poprawnie pobrał pieniadze za priority dla wszystkich lotów z rezerwacji.Tyle,że nie chciałam już priority na powrót bo potrzebny był mi większy bagaż tylko na pierwszy lot - i na ten własnie wybralam te opcję. Druga odprawa miała być aktywna dopiero za 2 dni. :/
wykonalam nadplate za priority na pierwszy lot i nawet tego nie chca zwrocic..
Dlugosc korespondencji sięga 50 maili - bez skutku - nikt nie wyjasnił mi przyczyny odrzucenia reklamacji. Czy komuś z Was udało się z nimi wygrać? Chyba jest gdzieś jakiś zapis kto ponosi odpowiedzialność za problem systemowe? - przecież to nie podchodzi pod siłę wyższą na którą nie mają wpływu.
 Profil Relacje PM off  

#2165 PostWysłany: 28 Lis 2018 02:22 
Awatar użytkownika

srebrny
weź prawnika, idź do sadu
nam odpuść

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#2166 PostWysłany: 15 Gru 2018 20:51 

Mam zamiar lecieć za dwa tyg z Liverpoolu do Polski ale odprawiając się online trochę zamotalem się i zamiast numeru dowodu wpisałem pesel... Czy będzie z tym problem na karcie pokładowej?
Z tego co wiem to uwagę zwracają tylko na zdj i imię i nazwisko. Dowód mam ważny itd to problemów być nie powinno.
Dzwoniłem na infolinię i dałem na luz bo dodzwonić się tam to masakra.
Dziękuję z góry

Ostatnio edytowany przez Abcn 16 Gru 2018 18:41, edytowano w sumie 2 razy
PrzYnoszę tu i edytuję na odprawę :)
 Profil Relacje PM off  

#2167 PostWysłany: 15 Gru 2018 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
Pisałeś aż rozprawę czy tylko rozprawkę?
Tak czy inaczej, nie przejmuj się, wszystko będzie dobrze :)

Ostatnio edytowany przez maginiak, 15 Gru 2018 21:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2168 PostWysłany: 16 Gru 2018 18:37 

Smakus87 napisał(a):
Mam zamiar lecieć za dwa tyg z Liverpoolu do Polski ale odprawiając się online trochę zamotalem się i zamiast numeru dowodu wpisałem pesel... Czy będzie z tym problem na karcie pokładowej?
Z tego co wiem to uwagę zwracają tylko na zdj i imię i nazwisko. Dowód mam ważny itd to problemów być nie powinno.
Dzwoniłem na infolinię i dałem na luz bo dodzwonić się tam to masakra.
Dziękuję z góry

Zadzwoń na numer maltański Wizzaira. Tam najłatwiej można się "dobić". Stosowne informacje znajdziesz na tutejszym forum.

P.S. Często sprawdzają dokładnie dane na dokumencie tożsamości, nie tylko zdjęcie oraz imię i nazwisko. Byli tacy "szczęśliwcy", którzy nie mogli polecieć, gdyż upłynął termin ważności dokumentu tożsamości.
 Profil Relacje PM off  

#2169 PostWysłany: 27 Gru 2018 14:12 

Wiem, temat wałkowany już "n" razy - pomyłka przy rezerwacji Mr zamiast Mrs - ale zazwyczaj większość tu pytających miała problem z liniami europejskimi (FR, W6 etc).
A czy ktoś wie jak sytuacja wygląda z IndiGo? To są jednak Incredible India ;) , więc wszystko możliwe.
Bilet kupowany przez edreams.es, rezerwacja widoczna na manage Indigo z tym błędem.
Co robić? Kontakt z edreamsem, Indykiem czy tak to zostawić losowi?
 Profil Relacje PM off  

#2170 PostWysłany: 27 Gru 2018 15:04 

Zbanowany
niebieski
W Indiach jest swoista moda na zmiane płci lub bycie osobą w ...,,innym ciele" , że nawet nikt nie zwróci uwagi na taka mirko zmianę pisowni :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#2171 PostWysłany: 27 Gru 2018 15:12 

@HandSome - mówisz, że będzie OK. Oby.
PS. ciekawe co mają w paszporty wpisane hidźry :lol:
 Profil Relacje PM off
HandSome lubi ten post.

#2172 PostWysłany: 28 Gru 2018 12:59 

Loty: 138
Kilometry: 169 320
niebieski
"In India, hijras now have the option to identify as a eunuch ("E") on passports and on certain government documents."
HandSome lubi ten post.

#2173 PostWysłany: 28 Gru 2018 13:21 

No prosze, kto by pomyslał. A u nas tylko F lub M ;)

PS. dalo sie to skorygowac przez Indigo za free :)
 Profil Relacje PM off  

#2174 PostWysłany: 30 Gru 2018 01:25 

Witam, chcę kupić bilet w Ukraine Airlines (mają właśnie promo), ale wymagają podanie paszportu. Wylot w czerwcu, mam teraz tylko niewżny paszport, nowy zamierzam wyrobić. Czy mogę kupić bilet podająć dane strego paszportu i poźniej poprosić o aktualizacje jak bede miał nowy?
 Profil Relacje PM off  

#2175 PostWysłany: 30 Gru 2018 03:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@jaro316 mozesz. :)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#2176 PostWysłany: 02 Sty 2019 18:12 

Hej!

chciałam się Was doradzić, czy mam jakieś szanse na odszkodowanie od Wizzair przy sytuacji jaka mnie spotkała a dokładniej:

Odprawiałam się przez aplikacje mobilną na lot : Lwów - Katowice. Niestety dopiero w kolejce przy bramkach zauważyłam że w aplikacji nie mam karty pokładowej...Nie dostałam też żadnego maila z kartą podkładową w pdfie....
Nie mogłam też już pobrać karty pokładowej na aplikację, bo było mniej niż 2 godziny do odlotu (a kartę można pobrać do 2h przed odlotem). Przy czym lecąc z Katowic do Lwowa, nie pobierałam karty w aplikacji, tylko po odprawieniu się miałam ją automatycznie dodaną w aplikacji...

Na lotnisku musiałam podejść do punktu Check-in, gdzie pani odprawiła mnie w systemie i pobrała opłatę jak za check in. A ja byłam już odprawiona, ale po prostu nigdzie nie dostałam karty pokładowej...

Wiem, że we Lwowie jest problem z elektroniczną kartą pokładową, ale Panie na lotnisku z okienka Wizzair chętnie drukują karty, tylko trzeba je mieć na jakiś urządzeniu,

I tak tania linia wcale nie wyszła mnie tanio...
 Profil Relacje PM off  

#2177 PostWysłany: 02 Sty 2019 18:19 

srebrny
Ale za co chcesz odszkodowanie?
Przecież poleciałaś tym lotem.
 Profil Relacje PM off  

#2178 PostWysłany: 02 Sty 2019 18:26 

srebrny
nie wygenerowala sie bo pewnie Lwow nie obsluguje mobilnych, trzeba bylo wydrukowac wczesniej
 Profil Relacje PM off  

#2179 PostWysłany: 02 Sty 2019 18:26 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
@DagBuj Wizzair nie wysyła maili z kartą pokładową w pdf. Wszystko zorganizowane jest tak, że jeśli sam nie zadbasz, aby się odprawić i mieć kartę pokładową (czy to w aplikacji czy wydrukowaną), to na lotnisku niestety płacisz za odprawę.
Zeus lubi ten post.

#2180 PostWysłany: 02 Sty 2019 18:46 

@sranda

wg mnie za dużo skasowali mnie za sam wydruk (1225 hrywien), ponieważ Pani pokazała mi cennik jak za dokonanie check-in, a ja sama już przez aplikację zrobiłam check-in. Ona musiała to tylko wydrukować...

@ibartek
czytałam przed odlotem, że Lwów powoli zaczyna postępować w temacie i że niektórzy przechodzili z aplikacją mobilną. Samej nie udało mi się tego sprawdzić, ale nawet mając kartę w aplikacji nie ma problemu z tym żeby wydrukowali ją na lotnisku za darmo. Tyle że u mnie karta pokładowa nie pojawiła się w aplikacji po odprawie...

@Kashpir
Dzięki za odpowiedź. Pierwszy raz Wizzairem i wydawało mi się, że może mail z kartką pokładową w wersji pdf jest przysyłany zawsze, ale u mnie coś nie zadziałało...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości