Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#2141 PostWysłany: 13 Paź 2018 17:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@marioszsz, dzieki za info, jak widac w Ryanair szybka i profesjonalna obsluga klienta, czego nie mozna powiedziec o niektorych innych liniach. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙 Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙
Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦 Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦
#2142 PostWysłany: 26 Paź 2018 11:08 

Witam, popełniłem literówkę w rezerwacji biletu na stronie mytrip.com . Kontaktowałem się z konsultantem od razu po rezerwacji ale przez tydzien nic nie zrobili . Lot jest poza unię europejską i boję się czy nie będę miał kłopotów .
Ktoś może mi poradzić co zrobić ?
 Profil Relacje PM off  

#2143 PostWysłany: 26 Paź 2018 11:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie będzie problemu, jeżeli literówka nie zmienia "imienia"
 Profil Relacje PM off  

#2144 PostWysłany: 26 Paź 2018 11:58 

Zmienia nazwisko skraca o jedna literę
 Profil Relacje PM off  

#2145 PostWysłany: 12 Lis 2018 23:05 

Hej,
W niedzielę nad ranem około 3:20 zaczęłam odprawiać się przed lotem o 6:25. Według zapewnień przewoźnika - bezpłatnie odprawić mogę się do 2 godzin przed wylotem. System pozwolił mi uzupełnić dane pasażerów, dokupić "priority" i następnie po ściągnięciu środków z PayPala przy następnym kroku widniała informacja "Ten lot już się odbył". Zaczęłam więc ponownie odprawę - system wciąż pozwalał mi zacząć ją. Po raz kolejny wybrałam 'priority' i ponownie dokonałam płatności, która zeszła z konta. Ku memu zdziwieniu znów pojawiła się informacja "Ten lot już się odbył". Dwukrotnie próbowałam połączyć się z infolinią (gdzie dopiero za drugim razem dotrwałam do informacji, że w niedzielę konsultanci pracują od 10ej). Pobrałam aplikację na smartfon, ale tam też nie mogłam się odprawić. Pojechałam więc na lotnisko i zmuszona byłam wydać 528 zl za odprawę.
Jak się okazało później - na lot powrotny 4dni później już miałam dodane priority (z tej drugiej próby zakupu, ale wtedy odprawa na lot powrotny nie była jeszcze dostępna bo lot powrotny był o wiele później niż za 48h)- czyżby system sam decydował do którego lotu chciałam priorytetowe wejście?
Po powrocie z wycieczki zaczęłam postępowanie reklamacyjne.
Przedstawiłam screeny płatności za priority z godziną ich wykonania - jako potwierdzenie podjetych prób, billing z telefonu o próbie połączeń z infolinią, potwierdzenie opłaty na lotnisku - Pani z biura obsługi ani razu nie odpowiedziała na moje pytanie - kto odpowiada za błędy systemu - czy przewoźnik czy pasażer?
wymiana argumentów mniej więcej wyglądała tak:
R - Pasażerowie moga odprawic sie online 48-2h przed wylotem, jeśli tego nie zrobią zostaje odprawa na lotnisku koszt 55E/osoba. w zwiazku z tym reklamacja zostaje odrzucona.
ja - Nie mogłam się odprawić bezpłatnie w czasie gwarantowanym przez przewoźnika ponieważ system nie pozwolił mi dokończyć odprawy, ale za to chętnie dwukrotnie pobrał opłatę za priority.
R - Nalezalo zatem zgłosić problemy przy użyciu czatu lub infolinii.
ja - Próbowałam, ale ani czat ani infolinia nie działały. Jeśli to ma być argument to skoro Ryanair obsługuje loty od wczesnych godzin porannych może warto poszerzyć czas pracy konsultantów do tych godzin? Proszę sobie sprawdzić połączenia z numeru ........
R - System nie zarejestrował takiego numeru. Jeśli nie było zgłoszenia - to nie mamy dowodu, że taki problem się pojawił. Infolinia jest czynna pn-pt ..... i niedziela 10-19. Próba kontaktu nastąpiła poza godzinami pracy infolinii, które są ogólnodostępne na naszej stronie internerowej.
ja - (po wysłaniu screenu z wychodzących połączeń do infolinii i ich kosztów) Dzwoniłam i pobrali panstwo opłatę za te połączenia - mimo to nadal twierdzi pani, że nie była zarejestrowana?
R - Próba kontaktu nastąpiła poza godzinami pracy infolinii, które są ogólnodostępne na naszej stronie internerowej. oplata pobrana zgodnie z regulaminem.
ja - Czyli odprawiać można się wyłącznie w godzinach pracy infolinii - inaczej za błędy systemu odpowiada pasażer?

....później pani nie potrafiła wskazać konkretnie na co powołuje się odmawiając mi zwrotu poniesionych kosztów - leciało tylko kopiuj -klej całego regulaminu....

Co ciekawe na stronie Ryanair po zalogowaniu w historii zauważyłam ze godzina lotu jest przesunięta o 2h czyli wg strony lot odbył się o 4:25 (mimo, że planowo od początku rezerwacji jak i na lotnisku o 6:25). Skąd wynika to przesunięcie i czy może mieć wpływ na odprawę w ostatnich godzinach?
 Profil Relacje PM off  

#2146 PostWysłany: 13 Lis 2018 00:08 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 578
Kilometry: 888 632
Lekcja 1 - odprawy online nie zostawiamy na ostatnią chwilę, bo nie wiadomo, jakie nas spotkają problemy i w razie czego masz czas na ich rozwiązanie.

Co do problemów - system im ostatnio niedomagał ze względu na zmianę czasu na zimowy 28 X, co widziałem na jednym ze swoich lotów.
Z ich punktu widzenia sprawa jest prosta - nie odprawiłaś się w terminie, to płacisz na lotnisku. Dokupienie priority nie świadczy jeszcze o tym, że próbowałaś dokonać odprawy. Musiałabyś mieć screeny z nieudanej próby dokonania odprawy z informacją "ten lot już się odbył" i z godziną wskazującą, że mieściłaś się w czasie. Jeśli uważasz, że reklamacja odrzucona niesłusznie, to możesz spróbować jeszcze na angielskim czacie, choć sukcesów nie wróżę. Zawsze zostaje ci skarga do UOKiKu.
boots lubi ten post.

#2147 PostWysłany: 13 Lis 2018 00:35 

Wiesz, slaba rada przy obecnych 48h Ryanaira, a juz w ogole przy 24h Wizza.
To nie klienci zostawiaja odprawe na ostatnia chwile, tylko wlasnie linie lotnicze.
Nikt nie ma ochoty marnowac sobie dnia urlopu w oczekiwaniu na mozliwosc odprawy (darmowej oczywiscie, bo o platnej szkoda wspominac). A w momencie jak juz moga, oczywiscie to robia - jak tylko sa w zasiegu drukarki.Ale nikt nie traga jej ze soba na plaze.

A teraz jeszcze wyobraz sobie, ze w dzien wylotu taki Ryanair wymysli sobie aktualizacje systemu i zawiesi system na pol dnia (jak przed kilkoma dniami). Praktycznie uniemozliwi tym odprawe, a nikt nie ma obowiazku sledzic ich strony dzien i noc bez przerwy (a informacja o planowanej przerwie pojawila sie na kilka dni przed faktem, dodatkowo nie byla wybitnie dobrze widoczna).
 PM off  

#2148 PostWysłany: 13 Lis 2018 00:46 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
@stjuard
Cytuj:
slaba rada

Daj swoją, lepszą.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#2149 PostWysłany: 13 Lis 2018 07:40 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
Zawsze pozostaje sąd, choć nie wiem czy warto, to tylko kwestia Twojej oceny.

#2150 PostWysłany: 13 Lis 2018 08:08 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
Anonymous napisał(a):
Wiesz, slaba rada przy obecnych 48h Ryanaira, a juz w ogole przy 24h Wizza.
.

Coś się zmieniło? Wizzair też miał 48 godzin.

#2151 PostWysłany: 13 Lis 2018 08:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@elwirka nic się nie zmieniło, nadal darmowa odprawa jest 48h przed odlotem.
elwirka lubi ten post.

#2152 PostWysłany: 13 Lis 2018 11:06 

dobra, pamiec juz nie ta :(
 PM off  

#2153 PostWysłany: 15 Lis 2018 00:11 

Witam bookujac bilet lotniczy ryana skopiowalo sie automatycznie moje dwuczlonowe nazwisko przy imieniu mojego taty :) Tym samym widnieje on z podwojnym nazwiskiem, a tylko pierwszy czlon jest prawidlowy.
Dla uproszczenia napisze jak to wyglada
JA - Agata Nowak - Kowalska
Tata - Andrzej Nowak (w rezerwacji widnienie jako Andrzej Nowak - Kowalska)
Czy ktos kiedys mial taki przypadek i posiada informacje jak mozna to bezbolesnie i bezkosztowo skorygowac?
Nie chce zmieniac nazwiska online bo wkoncu dotyczy to tej samej osoby, czyli chodzi o korekte nazwiska a nie o zmiane totalnie osoby.
Bede niezmiernie wdzieczna za pomoc !!!
 Profil Relacje PM off  

#2154 PostWysłany: 15 Lis 2018 01:09 

Loty: 31
Kilometry: 49 848
jeżeli nie minęły 24h, na czacie zrobią Ci to bez problemu
 Profil Relacje PM off  

#2155 PostWysłany: 15 Lis 2018 01:14 

Niestett minely zorientowalam sie dopiero dzis bo chcialam zrobic odprawe online, lot mam w piatek o 6 rano. A Jak moge sie skontaktowac na czacie z nimi?
 Profil Relacje PM off  

#2156 PostWysłany: 15 Lis 2018 01:36 

Loty: 31
Kilometry: 49 848
https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... -z-Ryanair
Od 6 rano. Ale po 24h od rezerwacji to już loteria ;)
 Profil Relacje PM off
koteczqs lubi ten post.
koteczqs uważa post za pomocny.

#2157 PostWysłany: 15 Lis 2018 01:39 

Dzieki wielkie! :* Dam znac czy udalo mi sie cos zalawic..
 Profil Relacje PM off  

#2158 PostWysłany: 15 Lis 2018 20:41 

Witam ponownie, wszystko udalo sie zalatwic szybko i bezkosztowo na live chacie. Kat_lee strasznie Ci Dziekuje za pomoc! Jak bedziesz
kiedys w Szczecinie to stawiam pivko :):):)
 Profil Relacje PM off
kat_lee lubi ten post.

#2159 PostWysłany: 15 Lis 2018 21:06 

HON fly4free
koteczqs napisał(a):
Kat_lee strasznie Ci Dziekuje za pomoc! Jak bedziesz kiedys w Szczecinie to stawiam pivko :):):)
a zanim do tego dojdzie warto byłoby :arrow:
Załącznik:
lp.png
lp.png [ 1.96 KiB | Obejrzany 2147 razy ]
 Profil Relacje PM off
kat_lee lubi ten post.

#2160 PostWysłany: 15 Lis 2018 23:06 

Poszlo :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość