Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Kwi 2018 17:00 

Cześć.
Nie wiem czy piszę w dobrym pokoju dlatego proszę moderatorów o przeniesienie jeśli zrobiłem coś źle.
Za mniej więcej rok w terminie tydzień lub dwa przed majówką chciałbym zabrać gdzieś w podróż żonę z okazji naszego 10 lecia ślubu. Proszę was - doświadczonych podróżników i łowców okazji o pomoc w tej sprawie. Mam jakiś rok czasu żeby wszystko dograć.
Podpowiedzcie mi proszę kierunek który jest atrakcyjny w tym okresie? Chciałbym abyśmy mogli wypocząć w ładnym ciepłym (bez przesady) kraju. Może wykąpać się w jakimś morzu, oceanie? Pozwiedzać trochę okolicę. Myślałem trochę o Majorce (to takie moje małe marzenie) ale może w tym okresie jednak będzie coś fajniejszego?
Ile czasu na przód bukować loty, noclegi? Już teraz czy czekać do ostatniej chwili?
Ponieważ lubię nie wydawać dużo interesują mnie naprawdę okazje. Na jakie koszty muszę być przygotowany licząc wyjazd na ok 7-10 dni?
Tylko dla dwóch osób - dzieci zostają :)

Zdaję sobie sprawę jak bardzo rozległy jest to temat dla tego proszę o każdą możliwą informację. Poczytam chętnie o waszych doświadczeniach w tym terminie w różnych miejscach zanim się na coś zdecyduję
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#2 PostWysłany: 23 Kwi 2018 17:46 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 318 977
platynowy
Przeglądałem ceny noclegów na Majorce, ale na październik (to będzie mój pierwszy wyjazd). Kwiecień również powinien wyglądać pod tym względem atrakcyjnie.
Z ciekawszych propozycji np. 4* hotel "H10 Casa Del Mar" za ok. 310 zł z HB.
Minimalnie taniej na stronie sieci, włączając 5% zniżki członkowskiej.
http://www.elvoline.com/hotelbooking/vi ... =2&cbi=820
http://www.h10hotels.com/en
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Kwi 2018 22:18 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@szwarou, taka wazna rocznica to pomyslalbym nad bardziej exkluzywna destynacja jak np. Seszele, o ile budget pozwoli. ;)
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Kwi 2018 23:24 

niebieski
Podstawowe pytanie to, co żona lubi robić? Bo tak to możemy strzelać propozycjami jak kulą w płot.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 23 Kwi 2018 23:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
pbak napisał(a):
Podstawowe pytanie to, co żona lubi robić?

Wydaje mi sie ze Zony najbardziej lubia ekskluzywny shopping, oczywiscie jak malzonek zasponsoruje. :D
Wtedy nawet glowa potrafi przestac bolec, ale skoro ma byc niespodzianka to mysle, ze kolega @szwarou moze zadecydowac.
Czytajac zalozony watek:
szwarou napisał(a):
Ponieważ lubię nie wydawać dużo interesują mnie naprawdę okazje. Na jakie koszty muszę być przygotowany licząc wyjazd na ok 7-10 dni?
Tylko dla dwóch osób - dzieci zostają :)

mam wrazenie ze kasa odgrywa powazna role, ewentualnie czarter i hotel z all-inclusive, np. w Turcji. ;)
@szwarou, czy moglbys sprecyzowac jaka kase mozesz maxymalnie wydac na 2 osoby, bedzie latwiej?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Kwi 2018 07:53 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 259 184
niebieski
Seszele niewatpliwie sa ladne, mozna znalezc jakis tani nocleg na miejscu i jedzenie jest tanie, ale bilet na samolot moze byc problemem. Nawet w super promocjach czy bledach, te bilety nie sa tanie. Majorka czy jakies Kanary beda mialy spory wybor lotow, bywaja dobre ceny, na miejscu tez jest ok. A Kanary oferuja mozliwosc opalania sie i zwiedzania. Wynajem samochodu na miejscu tez jest tani.

#7 PostWysłany: 24 Kwi 2018 09:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja bym brał Kanary. Będzie cieplej w oceanie niż w morzu na Majorce w tym czasie.
 Profil Relacje PM off
mzukowski lubi ten post.

#8 PostWysłany: 24 Kwi 2018 10:30 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 659 233
niebieski
Zależy od preferencji żony, ja na plaży to max 2 godzinki i to tylko z zimnym piwkiem a shopping to w ogóle katorga.
W zależności od budżetu może np. Gruzja (może być za zimno na moczenie w wodzie, ale za to dużo innych fajnych rzeczy) albo Maroko?
A z mniej budżetowych i bardziej plażowych to można polować na jakieś promo np. na Karaiby (Level?), tylko na miejscu już wiadomo też drożej.

Niemniej jednak, podróże to najlepsze prezenty, więc co byś nie wymyślił na pewno będzie dobrze :D
vivere lubi ten post.

#9 PostWysłany: 24 Kwi 2018 11:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Kanary bardzo dobrze spełniają Twoje warunki - polecam Teneryfę lub Gran Canarię (ze względu na duży wybór hoteli w sensownej cenie). Podobnie Madera.

Nie wiem, jaki Twoja żona ma stosunek do podróży, ale czasem w przypadku rocznic sprawdzają się wyjazdy do trendy miejsc - np. na Santorini, Mykonos czy do Marbelli. W zeszłym roku pomagałam zorganizować taką podróż na rocznicę dalszych znajomych - polecieli Ryanem na do Aten, a potem lot na 3 dni na Santorini, prom na Mykonos, 3 dni tam i lot z powrotem do Aten. Żona kolegi przeszczęśliwa, wszystkie koleżanki jej zazdrościły, że była tam, gdzie jej idolka Chodakowska ;)
jarp lubi ten post.

#10 PostWysłany: 24 Kwi 2018 11:18 

niebieski
Podobnie jak @metia obstawiałbym Santorini. Można poszukać bezpośrednich lotów Aeganem z krótką przesiadką w Atenach. Jedyny minus, że 7-10 dni na Santorini to wg mnie ciut długo, więc można byłoby pomyśleć np. o połączeniu Ateny + Santorini lub Santorini + jakaś dodatkowa wyspa.

Do tego cenowo uważam że jest przystępnie cenowo - zarówno noclegi jak i wyżywienie na miejscy.

Fajne wrażenia kulinarno, widokowe.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Kwi 2018 11:52 

niebieski
Grecja lub Sycylia.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Kwi 2018 12:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Bari + ew. półwysep Gargano
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 24 Kwi 2018 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Zdecydowanie Malta, ciepełko, plaże i zwiedzanie, tanie noclegi, wynajem auta w sensownej cenie w tydzień objedziecie całą wyspę :)

#14 PostWysłany: 24 Kwi 2018 13:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja na przełomie kwietnia/maja zabrałabym żonę na krótkie wakacje na Wyspy Kanaryjskie (preferuję Teneryfę). W tym czasie będzie tam ciepło, a i w ocenie spokojnie da się wykąpać. Każda z wysp jest inna, więc mniej więcej wybierz jedną według żony preferencji. Znajdziesz tam sporo do zwiedzania, miejsca na romantyczne wycieczki, rejsy statkiem po oceanie, dużo różnorodnej przyrody, kluby i bary aby się zabawić i potańczyć, dobre restauracje, pyszną kuchnię i smaczne wino. A do tego wcale nie jest tak drogo.

Na Majorce może być jeszcze za zimno.

Za biletami rozglądaj się już na jesieni. Wtedy też zarezerwuj sobie hotel lub apartament (najlepiej z basenem z podgrzewaną wodą).

#15 PostWysłany: 24 Kwi 2018 13:50 

Loty: 19
Kilometry: 30 943
A może Cypr? Można Lotem w miarę tanio dolecieć, no i to już Azja ;) A jakie możliwości shoppingu (podróbki)...
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 24 Kwi 2018 15:16 

Wow szczerze mówiąc nie spodziewałem się tylu odpowiedzi - dziękuję :) :oops:

Seszele oczywiście i Karaiby to marzenie. Niestety obawiam się że nie jestem w stanie sprostać finansowo.
Żona lubi trenować karate, grzebać w ogródku i chodzić po górach. Pod pierwszym względem na pewno jej marzeniem jest Okinawa ale to ma być nasza rocznica więc i mi się coś należy :P. Na pewno nie lubi shoppingu - a już zdecydowanie nie ze mną - za bardzo ją ograniczam w tym względzie ;) Połączenie gór i morza byłoby ekstra :D Lubi tańczyć, ja nie lubię ale chciałbym ją zabrać do jakiegoś tanecznego klubu żeby sprawić jej przyjemność :)
ccccc zgadza się kasa odgrywa poważną rolę dlatego muszę wiedzieć na ile mniej więcej muszę się przygotować. Mam około rok czasu żeby zorganizować sobie budżet
Zdecydowanie nie mam zamiaru siedzieć w hotelu w Turcji czy innym Egipcie. Na pewno fajnie by było poleżeć na kilku plażach (nie za długo) i trochę pozwiedzać. Zjeść coś dobrego. Ogólnie to spędzić miło czas wspólnie, odpocząć od dzieci i codziennej katorgi :)
Z waszych propozycji najlepiej brzmią Kanary. Myślałem też kiedyś o Maderze.
Metia - fajnie brzmi ta podróż - zawsze to jakaś różnorodność. Mogę wiedzieć jaki był koszt podróży i noclegów?
Czy ktoś potrafi przedstawić mniej więcej koszt dla Wysp Kanaryjskich? Taki realny tzn nie z hiper okazji bo pewnie takich nie trafię.

Raz jeszcze wielkie dzięki. Idę poczytać na forum o waszych podróżach na w/w destynacje
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 24 Kwi 2018 15:24 

Napisz budzet jaki masz w zasiegu /możesz ogarnac.
Seszele, Karaiby to nie jest koszt 8 tys zlotych od osoby jak by sie wielu osobom wydawalo.

Jezeli budzet to 2000zl za oboje, to tak celuj w kierunki europejskie.
Jezeli ponad to w zaleznosci od okazji mozna pomyslec. Tu masz opcje Malezji za 2000zl na osobe:
https://www.fly4free.pl/tygodniowy-wypo ... z-berlina/

Ostatnio edytowany przez Abcn, 24 Kwi 2018 16:26, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 PM off  

#18 PostWysłany: 24 Kwi 2018 15:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@szwarou, ewentualnie mozesz pomyslec o podrozy statkiem po M. Srodziemnym, gdzie mozecie potanczyc i beda mozliwosci zwiedzania w poszczegolnych portach.
Tylko postaraj sie ogarnac taki statek, gdzie srednia wiekowa nie bedzie 70.
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 24 Kwi 2018 15:30 
Moderator forum
Awatar użytkownika

To jak nic - wyszła Ci Teneryfa. :)
Wulkan i wąwóz w sam raz na połażenie pod górach, imprezki taneczne w ichniejszym Trójmieście, i do tego grzebać w ziemi da się wszędzie. Bilety jak kupisz z wyprzedzeniem to za 500 zł. Dobry hotel drożej, pewnie ok 2000 zł, a na miejscu wydasz tyle ile będziesz miał. Rok czasu to dużo na zebranie funduszy, nawet po kryjomu.

#20 PostWysłany: 24 Kwi 2018 16:03 

niebieski
No to Majorka tez pasuje. Gory tam sa (wedlug mnie) fajniejsze niz na Teneryfie a morza jest pod dostatkiem. Tanie przeloty z Niemiec mozna znalezc bez problemu. Bylem tam swego czasu pod koniec kwietnia, bylo ponad 25 stopni.
Z miejsc jeszcze nie wymienianych jest jeszcze Koryska - o wiele mniej turystyczna od innych wymienianych w tym watku miejsc, co moze byc wada albo zaleta.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości