Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#2941 PostWysłany: 02 Mar 2018 23:02 

srebrny
krasnal napisał(a):
A potem się okaże, że dokwaterowano mi 3 miejscowych pasterzy.

Z tego co na screnie to dokwaterowanie pewne :) .W życzeniach specjalnych do obiektu zaznacz ,że w razie czego mają to być powabne pastereczki ;)
 Profil Relacje PM off  

City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎 City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎
Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴 Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴
#2942 PostWysłany: 02 Mar 2018 23:15 

srebrny
@miriam
Nic nie dostaniesz od Bookingu, pod tym względem zszedł na psy w ostatnim czasie.
Miałem rezerwacje z półrocznym wyprzedzeniem w Osace za dobra cenę, na jakieś dwa miesiące przed przyjazdem nocleg został mi anulowany z odnotacją, że hotel zostaje zamknięty. Oczywiście miejsc w Osace w tej cenie już nie było, po jakimś czasie ku memu zdumieniu hotel-hostel znów się pojawił, więc wtedy zadzwoniłem do booking i usłyszałem, ze owszem współpraca jest kontynuowana, ale takimi pokojami obiekt juz nie dysponuje. Powiedziałem, ze mnie to nie interesuje, a mogę nocować w takim, jakim obiekt dysponuje. Panienka powiedziała, że mogę więc założyć rezerwacje, ale ćena będzie według stawki dzisiejszej, bo pokój jest trzykrotnie droższy.
Podziękowałem "pięknie" i skończyłem rozmowę. Od tego momentu, prowadzę prywatną procedurę odszkodowawczą z całkiem przyjemnym wynikiem finansowym :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2943 PostWysłany: 02 Mar 2018 23:24 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
miriam napisał(a):
krasnal napisał(a):
A potem się okaże, że dokwaterowano mi 3 miejscowych pasterzy.

Z tego co na screnie to dokwaterowanie pewne :) .W życzeniach specjalnych do obiektu zaznacz ,że w razie czego mają to być powabne pastereczki ;)

A jak im jeszcze fundniesz po śniadaniu za 2 zł, to absolutnie będziesz best friendem po wsze czasy ;)

#2944 PostWysłany: 02 Mar 2018 23:26 

srebrny
jacek96 napisał(a):
@miriam
Od tego momentu, prowadzę prywatną procedurę odszkodowawczą z całkiem przyjemnym wynikiem finansowym :D

Jak można poproszę PW ;)
 Profil Relacje PM off  

#2945 PostWysłany: 03 Mar 2018 00:02 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
jacek96 napisał(a):
Od tego momentu, prowadzę prywatną procedurę odszkodowawczą z całkiem przyjemnym wynikiem finansowym :D

Powiedz coś więcej.

#2946 PostWysłany: 03 Mar 2018 00:06 

srebrny
@Pabloo No chyba nie chcesz aby spalił swoją prywatną procedurę.Ostatnio gęsto tu od expertów ;)
 Profil Relacje PM off  

#2947 PostWysłany: 03 Mar 2018 08:38 

Przeczytajcie ostatnie wpisy i napiszcie, ale tak naprawdę, czy chcielibyście mieć takich gości? Staram się zawsze aby po drugiej stronie lady , kontuaru zobaczyć człowieka, czasem naprawdę jest trudno. To że prowadzimy hotel nie oznacza że przyjmujemy każdego, pieniądze to nie wszystko, było nie było zapraszamy w końcu obce osoby do swojego domu. Fakt, booking nie jest idealny, długo prosiłem aby można było wyraźnie wpisać informację że nie posiadamy telewizorów w pokojach, po długich bojach udało się to przemycić w tekście, ale nie jest to tak wyraźne jak w opisach niektórych pokoi hotelowych w innych miejscach. Gdy czytam opis i w pierwszym zdaniu bije po oczach, nasze pokoje są wyposażone w płaskie telewizory LCD, jakie to ma znaczenie w kwestii jakości snu?
Booking to tylko pośrednik który wykorzystuje swoją pozycję na rynku, tam nie ma miejsca na sentymenty, jest model biznesowy który działa i można tylko żałować że samemu się nie wpadło na taki pomysł. W końcu lepsze 10 dkg handlu niż kilo roboty
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#2948 PostWysłany: 03 Mar 2018 09:14 

srebrny
consigliero napisał(a):
długo prosiłem aby można było wyraźnie wpisać informację że nie posiadamy telewizorów w pokojach, po długich bojach udało się to przemycić w tekście, ale nie jest to tak wyraźne jak w opisach niektórych pokoi hotelowych w innych miejscach.

Nie rozumiem.Przecież booking zawsze twierdzi,że to co jest w opisie obiektu zależy wyłącznie od właściciela i oni nie mają na to żadnego wpływu,a ty musiałeś toczyć boje by napisać prawdę? Pamiętam kiedyś sytuację kiedy hotelarz zagadnięty o pewne niezgodności z tym co na stronie tłumaczył się,że on chciał inaczej,ale konsultanci bookingu od zakładania strony wmówili mu,że tak będzie lepiej.Myślałam wtedy,że tak tylko się usprawiedliwia,by nie było,że mijał się z prawdą.
 Profil Relacje PM off  

#2949 PostWysłany: 03 Mar 2018 09:50 

Podzielcie temat na dwa: klienci i oferenci

Dwa zgoła różne swiaty i problemy, a smuty tych drugich do tego jak wyżej bez doświadczenia bo ktoś coś tam napisał wplywa na postrzeganie całego serwisu

Pierdy, bo prowizja za duża, fotografa mu nie przysłali, opinia klienta za mała - co nas to obchodzi?!
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#2950 PostWysłany: 03 Mar 2018 10:06 

Mnie tam nikt nic nie wmawiał, każda zmiana to wysyłanie maila do nich i oczekiwanie na zmiany . Niestety nie zawsze zmieniają w sposób który zamierzaliśmy osiągnąć.Niby ma się konsultanta do pomocy miejscowego, ale często z braku takowego rozmawiałem o zmianach w języku angielskim z kimś kto może pracował w Kuala Lumpur. Ostatecznie i tak wszystko wygląda zgodnie z zasadą umiesz liczyć licz na siebie.
Nie ukrywam że pracujemy nad swoją marką ale jej budowanie bez Booking umarło by śmiercią naturalną, to to trochę tak jak w popularnych powiedzeniach, bez Facebooka nie istniejesz, to ostanie mam nadzieję niekoniecznie jest prawdą. Po 2 latach mamy gości którzy do nas wracają i trochę optymistycznie patrzymy w przyszłość. Zdjęcia do Booking robiłem sam ale jestem przekonany że istnieje możliwość że zostaną zrobione przez profesjonalistę, tylko wtedy nie będzie to model podstawowej umowy i prowizja 15% . Oczywiście starałem się przemycić informację o naszej stronie internetowej, ale nie jest to oczywiście zgodne z regulaminem. Będąc w pozycji poszukującego noclegu staram się wyszukiwać oferty tzw rodzinnych biznesów, bo wtedy jest minimalna szansa na zbliżenie się do lokalnego życia. Takich przykładów mam mnóstwo, we Włoszech to można by rzec podstawowy model małych hoteli, gdzie klucze dostajemy od córki oderwanej na chwilę od małego dziecka, w przerwie od wydawania kolacji. Do kolacji podaje matka z ową córką a w hotelowym barze stoi mąż i ojciec . Dogadać możemy się tylko z córką bo reszta rodziny mówi tylko,w,ojczystym języku i to jest ten klimat którego poszukujemy podczas naszych wycieczek. Cousurfing też był niezły ale w trakcie naszej pierwszej wycieczki do Izraela mieliśmy 50%skuteczności. Nasz pierwszy nocleg, couch był tak krótki że skończyłem na podłodze, ale było warto. W Jerozolimie trafiliśmy do gościa który prowadził prawie dom otwarty, u niego mieliśmy szczęście bo akurat sofy , długie były wolne, w jego 2 pokojach wieczorem spało ostatecznie razem z nim 7 osób, w tym jedna wariatka, która na wycieczkę do Izraela i Jordani przyjechała z dwoma walizami, nawet suszarkę do włosów miała. Airbnb, miałem też zamówiony , ale ostatecznie z powodu braku odpowiedzi hosta wzięliśmy Booking . Z tym też był cyrk , bo po wybraniu miejsca poszliśmy do owego hotelu. Pytam o cenę a gość podaje 2 razy większą niż znalazłem na Booking , no to mu mówię o tym fakcie, on do mnie, jak masz taką ofertę to bierz. Zrobiłem rezerwację na jego oczach i wtedy się zaczęło, to niemożliwe , ktoś się pomylił, zaczął gdzieś wydzwaniać, przekonywać mnie że za tą cenę nie ma opcji spania. Ostatecznie coś tam dopłaciłem ekstra mimo że faktycznie nie miałem obowiązku. Nigdy nie wystawiłem im też oceny, bo to miejsce nie zasługiwało na nazwę hotel, może noclegownia byłoby odpowiednie, ale wybór był tanio a nie drogo. Gdy wracaliśmy w samolocie obok siedziały młode osoby może w wieku naszych dzieci i coś tam poopowiadaliśmy sobie o naszych przeżyciach, przyznam że poczuliśmy pewną satysfakcję widząc podziw w oczach tego młodego człowieka który z pewna zazdrością w głosie powiedział że jego mama by tego nie zrobiła.
To był nasz setup na tygodniowy pobyt, w środku są nawet dwa śpiwory
Image
 Profil Relacje PM off
Mihal09 lubi ten post.

#2951 PostWysłany: 05 Mar 2018 16:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Dlaczego noclegi na Islandii mają wyświetlaną cenę w euro, gdy mam ustawioną opcję "Waluta obiektu" :?:

#2952 PostWysłany: 05 Mar 2018 16:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Kashpir Euro tez jest waluta, mi pokazuje w CHF. ;)
Wyczysc cache, albo sprobuj inna przegladarka.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#2953 PostWysłany: 05 Mar 2018 16:42 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
B.com nie obsługuje ISK. Podobnie będziesz miał w Macedonii czy Białorusi. Nie wiem na jakiej zasadzie w tych przypadkach przydziela $ a raz €.
 Profil Relacje PM off  

#2954 PostWysłany: 05 Mar 2018 16:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
krasnal napisał(a):
B.com nie obsługuje ISK.

U mnie pokazuje w ISK:

Załączniki:
booking_com.JPG
booking_com.JPG [ 100.96 KiB | Obejrzany 915 razy ]

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#2955 PostWysłany: 05 Mar 2018 17:02 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
@cccc
najwidoczniej to jedna ze słodkich tajemnic b.com, której powodu nigdy nie poznamy.
Po ustawieniu szwajcarskiego IP lista walut jest rzeczywiście inna (albo jestem ślepy).

Załączniki:
booking.png
booking.png [ 168.04 KiB | Obejrzany 896 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#2956 PostWysłany: 05 Mar 2018 17:15 

srebrny
zmienilem jezyk na uk, gdzie isk bylo. potem powrot na pl i mam w isk ;)

Załączniki:
buk.jpg
buk.jpg [ 71.23 KiB | Obejrzany 873 razy ]
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#2957 PostWysłany: 05 Mar 2018 17:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@ibartek, ano wlasnie i tak lamiemy booking.com w legalny sposob. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off
ibartek lubi ten post.

#2958 PostWysłany: 05 Mar 2018 18:38 
Moderator forum
Awatar użytkownika

OK, udało się przejść na ceny w ISK. Ale zonk - w euro pokazywało mi cenę 72,90. Wszedłem ze strony Wizzaira, żeby 10% wpadło potem na konto Wizz i niemiła niespodzianka, bo cenę pokazało już 81 euro :( pokój ten sam, wciąż jeden w ofercie, pierwszy raz tak mi się zdarzyło, że cena zmieniła się tak znienacka :? a z kolei na terminy w dniach "sąsiadujących" pozostała bez zmian...

#2959 PostWysłany: 05 Mar 2018 18:48 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
"Zrobiłeś" większy popyt to i cena wzrosła :)
A serio - też kiedyś tak miałem, że po wyszukaniu bez Wizza i po ponownym wejściu już ze strony W6 cena wzrosła pi razy drzwi o te 10% właśnie.
 Profil Relacje PM off  

#2960 PostWysłany: 05 Mar 2018 20:18 
Moderator forum
Awatar użytkownika

a to jak rozumieć? ;) Płatność z góry. Niby wiem, że powinienem zapłacić w koronach, ale mieszać, to nieźle mieszają w tym bookingu z płatnościami. :roll:
Załącznik:
bookingISK.PNG
bookingISK.PNG [ 8.96 KiB | Obejrzany 1277 razy ]

cd. albo mój przypadek jest jakiś ciężki, albo booking jednak nie radzi sobie z koronami islandzkimi. Dokonałem wczoraj płatności jak powyżej będąc przekonanym, że ściągnie tyle ile pokazało w ISK czyli 8921. Tymczasem blokada na karcie pojawiła się w kwocie 9151 ISK. Pytanie do osób, które robiły rezerwacje na Islandii przez booking.com – czy też mieliście takie sytuacje?
I pytanie ogólne: czy to jest podstawa do reklamacji w booking? Tak wiem, że kwota różnicy nie jest jakaś wielka, ale chodzi o zasady.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości